UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)
![]() ![]() ![]() |
UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)
BAC |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
|
||
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mda... Taxa a murit! Traiasca noua Taxa!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Deci, ca sa incep ca un handi cu sfirsitul, prostv ca deobicei dezinformeaza prin omisiune, amestecind in asa fel lucrurile de nici dracu nu mai intelege despre ce e vorba. A amestecat problema Poloniei, cu taxa pentru Sh, care a fost declarata ilegala pentru ca era DOAR pentru Sh, cu taxa Romaniei, care e pentru TOATE masinile, si deci nu poate fi declarata ilegala, ci cel mult indecenta prin valoare.
E drept ca la Bruxelles se va discuta introducerea unei taxe unice, dar asta abia din 2009, si dupa ce se vor pune de acord TOTI ministrii de finante din toate tarile membre. Pina atunci insa, samsarii vor soma, ca nu mai cumpara nici naiba masini aduse acum (desi dimineata ma distra unu din astia cum se plingea el ca la un Audi A4 din 2004 tre sa plateasca 1600 euro taxa si ca asa plateste dom-le jumate din valoarea masinii ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma, prosti sa fie astia sa scoata taxa. Chiar daca ar fi "ilegala" (desi mi se pare evident ca nu e), pot astepta pana cand da UE in judecata statul roman, o lungesc juma' de an, retrag legea si o inlocuiesc cu alta la fel de ilegala. Lungesc noul proces cu inca 6 luni si tot asa...
![]() This post has been edited by vv: 22 Jan 2007, 09:54 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
@Paulp - cred ca anu' trecut vama nu era prea mare, ca era din UE masina. Poate acciza sa fi fost...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Prin "vama" anu trecut se intelegea tot ce plateai in plus pentru o masina adusa
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(hotnews.ro) Comisia Europeana nu vrea micsorarea taxei de prima inmatriculare, ci eliminarea ei completa. Este declaratia pentru HotNews.ro a unei surse de la varful Comisiei Europene, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. O alta sursa, de data aceasta din Ministerul Finantelor, sustine ca autoritatile romane sunt constiente de faptul ca prevederile din Codul Fiscal incalca legislatia comunitara. A dovedit-o si Sebastian Bodu, unul dintre criticii taxei, demis de Tariceanu din functia de sef al Fiscului dupa o critica deschisa pe aceasta tema. Conform sursei amintite, Comisia Europeana se pregateste se demareze procedurile impotriva Romaniei pe aceasta tema, in ciuda asigurarilor date de Guvern, care sustine ca taxa este una conforma cu legislatia comunitara. A anuntat acest lucru chiar comisarul european Leonard Orban. Nici macar exemplul Poloniei - care a fost nevoita sa elimine taxa similara din Codul Fiscal, sau cel al Ungariei - impotriva careia Comisia a declansat procedurile, nu determina Guvernul sa renunte la aceasta taxa atat de blamata. Guvernul nu renunta la taxa nici macar cand exista perspectiva de a inapoia toti banii colectati de la populatie, precum si plata unei amenzi substantiale pentru incalcarea legislatiei europene. Motivele mentinerii taxei: lobby sau calcul economic Motivele „incapatanarii” Guvernului Tariceanu nu sunt cunoscute 100%, dar surse din Ministerul Finantelor Publice sustin ca ar fi vorba despre doua tipuri posibile motivatii. Prima ar fi colectarea taxei si amanarea, cat mai mult timp posibil, a inapoierii sumelor catre populatie, ceea ce ar face ca banii colectati sa poat fi utilizati pana atunci in diferite scopuri. Al doilea motiv posibil al mentinerii taxei ar putea fi, in opinia sursei HotNews.ro, presiunea importatorilor si dealer-ilor de automobile noi. Este vorba despre un grup de lobby extrem de puternic, care si-a manifestat public de cateva ori sustinerea pentru aceasta taxa. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
E cat se poate de clar ca APIA a "uns" unde trebuie ca sa se inventeze aceasta taxa. Si daca au "uns" inseamna ca taxa trebuie mentinuta cel putin 1 an, asa e contractul. Daca nu tine 1 an, banii de spaga trebuie returnati ca mafiotii sunt oameni de onoare, parol.
|
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
paulp |
![]()
|
QUOTE Site-ul oficial al parlametarului european din partea partidului popular publica urmatorul articol, sub rezerva anonimatului: Din surse sigure, chiar din comisia care se ocupa de taxe in cadrul Parlametului European, dar care au dorit sa-si pastreze anonimatul, am aflat ca taxa pe care o aplica Romania masinilor importate sau produse in UE (inclusiv Romania) este in perfecta concordanta cu legislatia europeana in domeniu, dar presiunea importatorilor de masini Sh, precum si a parcurilor auto cu masini Sh din UE, care doresc sa scape de stocurile din ce in ce mai mari de masini uzate, face ca si Comisia Europeana sa incerce fortarea Romaniei, ca macar sa ajunga la reducerea acestei taxe, desi acest lucru nu aduce nici un beneficiu Romaniei. Nu-i asa ca suna la fel de oficial ca si textul de pe Hotnews ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt de acord cu aceasta taxa chiar daca ma va afecta si pe mine cand o sa-mi iau urmatoarea masina.
Aici nu e vorba de masini Euro2, Opel, Golf samd, e vorba de masini de 300-700 EUR care vor fi importate la greu, ca orice roman tre sa aiba masina, chiar daca nu isi permite. Ganditi-va ce va fi numai in Bucuresti, daca tot romanu se poate duce in Ungaria,Polonia,Germania si isi ia orice cazatura de 3 lei/2, se strica in 3-4 luni si nu are bani sa o repare si o lasa parcata un an langa bloc. Asa ca daca se scoate taxa, nu o sa mai avem unde sa le parcam (in vreo 2-3 ani), sa nu mai zic de trafic, care e cum e acum, cu inca vreo 200.000 - 500.000 masini va fi foarte interesant. This post has been edited by VeNoM386: 22 Jan 2007, 12:37 |
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
in loc sa facem strazi si parcari, mai bine mergem cu RATB
|
--------------------
-
-
-
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Sunt curios cate masini o sa se vanda pana la finalul lunii
..abia astept datele de la APIA. ![]() This post has been edited by St: 22 Jan 2007, 14:17 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
paulp |
![]()
|
Pai oricum cei care vor sa cumpere masini noi, le vor lua, cu sau fara taxa (si majoritatea dealerilor vor baga ca promotie plata acestei taxe
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca masinile noi luna aceast vor fi maxim 75% din ianuarie 2006.
P.S:Tineti cont si de cresterea pietei. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Si cine avea 15000 euro pt un Passat, BMW, Mercedes, Audi ce o sa faca, o sa ia Clio sau Megane nou? Singurele masini care mai merita aduse sunt cele Euro4 pana in 1800 cmc la care platesti pana in 1000 euro. Pot sa numere pe degete cate inmatriculari noi o sa aibe.
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
paulp |
![]()
|
Cine avea banii strinsi pentru Sh, ori va astepta sa se lamureasca treaba, ori isi va lua una deja inmatriculata
![]() Nu cred ca daca isi dorea cineva Audi, va renunta si-si va lua Megane nou ![]() Dar pe de alta parte, daca vrea musai acum masina aia, va plati 1000 de euro in plus si o va lua ![]() ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
eurro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
pana la urma toata tevatura asta cu taxa m-a facut sa nu mai inteleg nimic, se aplica si autoturismelor de fabricatie romaneasca? ma refer la SuperNova, Solenza, Logan, Berlina? sau numai celor care vin din afara si nu sunt inmatriculate? in sensul ca daca eu vreau sa imi vand superNova mea, cumparatorul este obligat sa plateasca taxa?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 22 Jan 2007, 10:01) @Paulp - cred ca anu' trecut vama nu era prea mare, ca era din UE masina. Poate acciza sa fi fost... Ca sa iti spun la un caz concret: masina Opel Asta Classic adusa din Germania, masina euro 3 si vama a fost 55 mil ROL in Romania. Avantajul a fost ca 1400 de euro a fost TVA-ul la nemti cand a cumparat masina (20%) din pretul de achizitie asa ca atunci iti puteai recupera TVA-ul de la nemti dar dupa ce inscriai masina in ROmania si te duceai cu actele vz-cumparare inapoi in Germania. Dupa asta au mai costat 8 mil ROL actele la inmatricularea in Romania. This post has been edited by ionutctn: 22 Jan 2007, 17:15 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
paulp |
![]()
|
@eurro
Se aplica doar masinilor care nu au mai fost inmatriculate in Romania. Noi sau Sh, romanesti sau straine. Daca masina ta are nr de Romania si vrei s-o vinzi nu platesti nici o taxa. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
eurro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
m-ai luminat, merci mult de informatie, m-am linistit! n-am fost prea atent cand am citit si m-am trezit mai mult dezinformat, pana am citit postul tau.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort
|
|
St |
![]()
|
Si daca o radiaza? Cumparatorul plateste taxa?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Fan3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 1 January 05 ![]() |
dupa noua lege nu se mai radiaza masina...doar se schimba numerele
sau ceva de genu scuze daca gresesc ....nu stiu exact legea |
--------------------
*
*
*
- *
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Dupa cum arata situatia, importul de masini SH a scazut dramatic in Ianuarie. Taxa se pare ca isi face treaba, colaborat cu faptul ca multi din cei care au vrut masina SH au cumparat inainte de 1 Ian.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
povesti. Importul de masini sh nu a scazut datorita taxei dupa 1 Ian a scazut datorita speculatiilor ca taxa va cadea sau ca nu va avea viata lunga asa cum e acuma si acuma toata lumea asteapta sa vada care e miscare. Parerea mea, cum se va decide ceva definitiv cu taxa toate lucrurile vor reintra in normal. Oricum acuma daca vrei anumite masini sh le poti lua mai ieftin cu taxa aceasta decat inainte de 1 Ian.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
Cred că am găsit o speță care se apropie de cazul de față. Cine are răbdare să citească: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUri...94J0113:EN:HTML
|
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
paulp |
![]()
|
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Uite ce scrie in evz:
"Importul de masini second-hand va fi limitat Autoritatile vor cauta o solutie in aceasta privinta, chiar si in cazul in care taxa de inmatriculare va fi eliminata. A anuntat astazi ministru Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. "Discutiile cu reprezentantii Comisiei Europene vor mai dura 2-3 luni si vizeaza pentru moment principiile acestei taxe, care de altfel erau cunoscute inca din luna iulie", a precizat Vladescu, amintind caracterul ecologic al taxei si subliniind ca nu au fost urmarite interese bugetare. Ministrul a mai precizat ca se discuta in privinta valorii reziduale pentru diferite autovehicule. Vorbind despre rezultatele parcului auto, Vladescu a spus ca acesta trebuie finantat in continuare." Ministrul omite sa spuna ca daca nu au fost urmarite interese bugetare, atunci ce fel de interese au fost urmarite. Nu cumva ale comerciantilor de masini noi? Ar fi putut simplifica legea, si in loc de parametrii, formule si coeficientii, legea ar fi putut fi enuntata: cenzuratimea sa ramana la rablele din dotare iar daca vor ceva mai bun sa-si cumpere masini noi. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
QUOTE Aici nu e vorba de masini Euro2, Opel, Golf samd, e vorba de masini de 300-700 EUR care vor fi importate la greu, ca orice roman tre sa aiba masina, chiar daca nu isi permite Pai atunci sa se puna o taxa pe poluare, care sa fie platita anual (spre ex inclusa in taxa de drum) si atunci or sa renunte romanasii singuri la daciile lor si o sa-si ia masini euro 2-3 la preturi acceptabile si se rezolva si cu poluarea, nu credeti? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
paulp |
![]()
|
Fa un exercitiu de imaginatie si imagineaza-te un pensionar la 65 de ani cu o pensie de 5 mil pe luna, cu o Dacie de 20 de ani, pe care o intretii cum poti, dar care arata si merge mult mai bine decit orice cazan tunat cu Too fast too furious lipit pe luneta si cu pragurile mincate de rugina, si explica-mi mie cum poate pensionarul ala sa-si ia un Golf 2 din 95 sa-l si intretina si sa-si acopere minimu de nevoie cu masina aia.
Sau poate legea ar trebui sa fie doar pentru tineri pina in 25 de ani cu parinti inca in activitate, care sa-si permita sa arunce 7-800 de euro pentru beizadea ![]() E simplu sa privesti unilateral, dar cind incepi sa sapi iti dai seama ca pina la aur e mult noroi ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
BH 59 FIF |
![]()
|
![]() Membru cu Break Group: Members Posts: 1.456 Joined: 13 July 06 From: Tara Crisului ![]() |
Taxa asta este o aberatie. Era de asteptat sa reactioneze Uniunea. Si se pare ca juristii din Guvern au facut Dreptul la FF. Tratatul C.E prevede expres ca orice taxa vamala sau taxa/masura cu efect echivalent (ORICE TAXA OCAZIONATA DE TRECEREA FRONTIEREI) este interzisa intre statele membre. In plus exista si precedent in aceasta problema. In anii '80, acelasi lucru l-au incercat si italienii, doar ca ei au fost mai modesti. Au invocat aceleasi argumente pe care le invoca Romania, la importul de autobuze mai vechi de 8 ani.
Problema e ca daca nu modifica "savantii" astia Codul fiscal, mai dureza vreun an, poate mai mult, pentru ca procedura in fata Curtii Europene de Justitie e destul de greoaie. Si mai platim si o amenda deloc mica pentru neindeplinirea obligatiei de stat membru de a adopta aquis-ul comunitar. |
--------------------
Dacia
1310 Break Alpineliebe
1986
- BH 59 FIF http://www.youtube.com/watch?feature...&v=-qRd8N3XU5Y
Cumpar priza aer capota R19 16v ph2. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 02:21 |