DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)

paulp
post 15 Jan 2007, 13:58
Post #211

Bagator de seama!

Group: Members
From: Iasi

Nici eu nu sint jurist, asa ca presupun ca DA wink.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
afh
post 15 Jan 2007, 14:12
Post #212

!!!!

art. 56 alin 2 din constituție

sistemul legal de impuneri trebuie să asigure așezarea justă a sarcinilor fiscale.

deci există o limită: cea a bunului-simț, care la noi nu prea există biggrin.gif

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
klaus
post 15 Jan 2007, 14:15
Post #213

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Paul, eu am zis si mai sus pe acest topic, taxa aia e ca ... legala dpdv legislatia europeana invocata.
Motiv pentru care si aia de la UE au dat inapoi si au zis ca vor negocia cuantumul ei, nu taxa in sine.
Ce vroiam sa subliniez este modalitatea de manipulare. Pentru ca nea Vladescu a dat niste exemple cu niste taxe mari, dar acele exemple sunt actionate in justitie de UE.
Si a trecut cam fugitiv peste exemplele cu taxe mici, alea cu 20 de euroi, cu 60 de euroi.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
paulp
post 15 Jan 2007, 14:23
Post #214

Bagator de seama!

Klaus, Belgia are taxe si mai mari wink.gif, Grecia la fel. Dar asa cum ai spus sint si tari cu taxe mult mai mici (Germania, Spania), insa, nu prea vad eu neamtu sau spaniolu care sa vina in Romania sa cumpere o Dacie non-euro wink.gif. Asa ca nu au ce proteja, ca ei au interzis si Trabantu pe motiv de poluare.

Afh, ce ai citat reflecta extact situatia de acum. Nu se taxeaza mult masinile vechi de la noi, pentru ca majoritatea celor care le au au venituri mici, si nu ar putea sa plateasca impozite mai mari. Dar se taxeaza cei cu venituri medii (pe cei cu venituri mari ii doare undeva de taxele astea ca isi cumpara masini noi nu Sh) care pot suporta astfel de taxe wink.gif (anu trecut plateai taxa vamala, care era cam tot la fel).

--------------------
+
andu911
post 15 Jan 2007, 14:27
Post #215

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Pai sa interzica si la noi sa se aduca masini sub euro 3. Ca pana acum...Si asa e si lumea multumita si scade si poluarea.
Ca gasesti masini si cu e3 sh accesibile la pret.

Iar chestia cu vechimea e o porcarie. De ce sa platesc eu mai mult daca am aceeasi masina, dar mai veche cu 1 an. Are aceleasi norme de poluare, aceeasi capacitate cilindra....de ce sa dau cateva sute in plus, doar ca eu mi-am luat masina din 2002 si nu din 2003.
Din cauza asta pot spune ca legea este DISCRIMINATORIE.

Cu ce afecteaza mediul o masina din 2002, comparativ cu una din 2003, daca ambele sunt identice.

This post has been edited by andu911: 15 Jan 2007, 14:31

--------------------
- - -
+
paulp
post 15 Jan 2007, 14:30
Post #216

Bagator de seama!

Si ce-ar spune coana UE la libera circulatie a marfurilor wink.gif?
Nu poti interzice sa circule marfa, poti doar s-o taxezi smile.gif

@andu911

Pentru ca durata de utilizare (o utopie la noi) e de un numar de ani. Aia mai veche cu 1 an va iesi din utilizare mai devreme cu 1 an, si va deveni deseu mai devreme cu 1 an wink.gif

Cretin, dar asta e legea.

Pe de alta parte, si tu ca si cumparator tragi la pret in jos, chiar daca masina e fabricata in nov 2001, si e moodel 2002 wink.gif

--------------------
+
klaus
post 15 Jan 2007, 14:45
Post #217

步步

paul, sa le luam pe rand:
Germania, taxa este de 25,6 euro,
Spania este de 66,6 euro

Belgia intre 61 de euro si 5.000 de euro Linkul pus de anophis mai pe la inceput: http://www.mon-assurance-auto.be/taxe-mise...n-belgique.html
Taxe pentru masini pana in 2,1 litri – maxim 495 euro
Pt. masini pana in 1.9 – maxim 123 euro
Unde nu mai pui ca la belgieni taxa … descreste (nu creste) cu vechimea.
Aici in cazul Belgiei nea epicurianul uita sa ne spuna ca ce taxeaza belgienii cu 123 euro (1.9) la noi se taxeaza cu 5.400. Manipulare prin omisiune.

Ungaria - intre 940 de euro si 18.100 de euro. - data in judecata
Danemarca peste 105% - data in judecata
Finlanda 28%. - data in judecata

Si ramane singurul exemplu viabil, Grecia. Grecia, nivelul este de 35% pana la 385%
Unde insa taxa MAXIMA este de 385% din valoarea masinii. Daca eu ma duc si imi iau un mertan din germania, asa de vreo 20 de ani, dau cca. 400 euro. La care taxa este de ... 4600 euro. La greci ar fi de 1.540 euro. Adica de 3 ori mai putin.

Deci din 7 exemple, unul singur ar putea fi invocat de fapt (grecia), si ala cu retinere.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
andrei8rea
post 15 Jan 2007, 15:22
Post #218

Convict

nici nu vreau sa am gandesc cat am sa platesc peste 12-16 luni la un Peugeot 407 2.0 HDi taxa de inmatriculare! Pe langa ca mananc iarba si beau apa de la burlan ca sa pot sa strang bani sa-mi iau ce-mi place mai ia si statu o parte!

Ar trebui facut cum spunea cineva mai inainte: sa se limiteze importul la minim Euro 3 si sa lase taxele la 0 (zero) pentru cele noi!

--------------------
Renault & Mazda Renault Megane Sedan 2024 & Mazda CX5 2022 1.33 TCE & 2.0 SkyActiv G AWD
+
paulp
post 15 Jan 2007, 16:16
Post #219

Bagator de seama!

Vezi postul 216 de aici, ca citarea lui Vijelie a disparut. wink.gif Primele 2 rinduri sint raspunsul smile.gif

--------------------
+
St
post 15 Jan 2007, 16:35
Post #220

Membru

Si care este pasul urmator in privinta acestei taxe?

Se vor intalni cu reprezentantii UE pentru a hotari cu ce procent va scadea taxa?

This post has been edited by St: 15 Jan 2007, 16:35

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
klaus
post 15 Jan 2007, 17:54
Post #221

步步

Tocmai a declarat gogosarul ala de Boc ca taxa se suspenda pana cad de acord cu UE asupra cuantumului.

--------------------
+
ssilviu
post 15 Jan 2007, 18:02
Post #222

F1 Man

From: Nicaieri

Ala e un papagal. Nu prea as crede ce zice.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
randomm
post 15 Jan 2007, 18:49
Post #223

Ex Dacia owner

S-a anuntat acum la Radio EuropaFM. Taxa este suspendata pana in momentul in care se va stabili impreuna cu oficialii UE cuantumul acesteia precum si o noua modalitate de calculare. Sa speram ca o sa fie o taxa umana sa imi pot aduce si eu o masina mai de doamne ajuta din tarile cu apa calda. prefer sa bag 1000 euro intr-o masina de 3000 si sa o pun la punct cum trebuie, decat sa platesc statului niste bani, din care se vor face vile, in nici un caz drumuri cum trebuie.

--------------------
Opel Astra G 2000 - BT-03-TBF
+
andu911
post 15 Jan 2007, 18:58
Post #224

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

se suspenda...deci eu daca maine imi aduc masina, ce platesc ?

--------------------
- - -
+
ViperRS
post 15 Jan 2007, 18:59
Post #225

Membru autentic

From: Cluj Napoca

stiu ca poate pare penibil da ce inseamna ca se suspenda taxa. Ca poti inmatricula masina si nu platesti nici o taxa sau ca nu se inmatriculeaza nici o masina pana nu se stabileste cuantumul taxei. Ca ii o diferenta enorma intre cele 2 posibilitati??

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
+
klaus
post 15 Jan 2007, 19:30
Post #226

步步

Deci se pare ca nea Boc a propus suspendarea din partea PD. Si cum la Finante e epicurianul de liberal, cred ca va fi mai greu

--------------------
+
bulan
post 15 Jan 2007, 22:51
Post #227

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 15 Jan 2007, 17:54)
Tocmai a declarat gogosarul ala de Boc ca taxa se suspenda pana cad de acord cu UE asupra cuantumului.
*

Cred ca cunoasteti bine zicala:ORICE MINUNE TINE TREI ZILE.
Uite ca minunea asta a durat pana azi,dar de la inceputul anului au trecut 15 zile si nu 3.Eu cred ca o vor lasa in coada de peste taxa asta si vom uita cu totii acest vis urat.Asa cum ia dat-o peste bot Tariceanu primarului de Giurgiu asa o sa o ia peste bot Moliceanu de la UE daca nu renunta sau macar sa o lase in coada de peste ca e bine si asa.

--------------------
a b c
+
bygy007
post 15 Jan 2007, 22:53
Post #228

Membru autentic

From: BUCURESTI

Ultima stire va fi difuzata de pro tv la ora 23

DESPRE SCADEREA TAXELOR LA PRIMA INMATRICULARE OARE??

This post has been edited by bygy007: 15 Jan 2007, 23:24

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
whellman
post 16 Jan 2007, 05:27
Post #229

Membru incepator

As vrea sa fiu primul care va da vestea cea buna (sper) ca taxa se va micsora. Din pacate nu va disparea, vom afla cat va fi peste doua zile. Oricum ma bucur ca acum exista cineva sa-i traga de urechi pe guvernantii nostrii si sa nu-i mai lase sa-si faca de cap asa cum vor ei. Iar daca nu vor micsora taxa suficient de mult ca orice roman sa-si poata permite o masina SH mai buna decat cea pe care o are, sper sa le traga si niste suturi in ... (autocenzurat, dar stiti voi unde smile.gif ) pana le vine mintea la cap. Ma intristez insa cand vad ca unii dintre noi sustin aceasta taxa, cu precadere posesori de logan. Se tem oare ca vor deveni brusc, insignifianti si mediocrii pe strazi ?
Nu-i nimic, vor avea sansa sa-si vanda vehiculul si sa-si cumpere o masina adevarata.
Sa (ne) auzim de bine !

--------------------
dacia/vw 1300/passat 1976/2006
+
marss41
post 16 Jan 2007, 06:04
Post #230

Membru

From: Oradea

Apropo de faptul ca imbecilul de Vladescu a enumerat tarile care au taxele astea ,este OK dar poate ca pentru aceste tari escrocul, sa ne spuna si care este salariul mediu in acestea?Nu observati ca guvernantii romani au o obsesie maladiva de a tot pune taxe sub pretextul ca si in alte tari exista.Pai daca acestea exista sa completam ca in acele tari mai exista si salarii decente ,drumuri si sosele si autostrazi, parcari , ....... N-am auzit pana acum nici un imbecil din guvern sa spuna ,,In germania salariul minim este de 800 euro si ar trebui sa il aplicam si in Romania" Adica la taxe suntem egali cu restul tarilor ba le-am si depasit dar la venituri si dreturi pauza.
Tin sa repet: UE va face demersurile necesare dar daca noi cetatenii acestei tari nu vom face nimic cei din UE pana la urma or sa traga concluzia ca de fapt cetateanului roman chiar ii place sa plateasca asemenea taxe si nu vor mai insista asa tare ca acestea sa fie anulate sau reduse.De aceea Vladescu se tine tare pe pozitii.Oricand le poate spune la comisarii europeni ca din partea populatiei nu sunt reactii de natura al obliga sa renunte la taxa.Prin acceptarea acestei stari de fapt se fac complici directi ,prim ministru si presedintele tarii.De prim ministru ce sa zic, asta-i cred ca initiatorul taxei da presedintele tarii sa nu aiba nici o reactie?Romania ...... tara lu peste ,abia am intrat in UE de 2 saptamani si deja ne-o trag in freza astia. Abia acum veti vede raportat la legislatia europeana ,ce guverne de hoti si escroci am avut si se pare ca avem. wub.gif

--------------------
RENAULT LAGUNA II 2002 ,1,9 DCI 120 CP - BH11...
+
CGB
post 16 Jan 2007, 09:27
Post #231

CGB

From: behind

vine vladescu si sulfinica (liberali la origini) si zic :"punem taxa". apare Boc-Poc (pedist) si zice :"jos cu taxa". noi zicem...."oooaaaaa ce rai sint liberalii astia si ce buni is pedisti". o sa apara si baselu si-o sa zica :"liberalii e rai si pun taxe, io cer scoaterea acestor taxe".
si uite asa mai castiga baselu si pedeu' ceva electorat. si totu' ramane la stadiul de declaratii.
taxa va fi introdusa pana la urma (mai mare sau mai mica), liberalii or sa fie priviti ca niste demoni, baselu' & comp vor castiga iar la imagine (ptr c-au zis ca taxa nu e buna, desi n-au facut nimic s-o stopeze), iar noi vom uita pana la urma si vom plati si taxa asta.

P.S nu se poate face o lista aici, in care sa semnam toti (de pe forum) cei care nu sintem de acord cu aceasta taxa. si sa fie trimisa la minister sa se vada ca lumea-i nemultumita.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
vijelie
post 16 Jan 2007, 09:31
Post #232

membru violet

Nu e asa...
De aici http://www.pd.ro/membruPD.php?userId=317 si de aici http://www.pnl.ro/index.php?id=pers&user=100008 inteleg ca taxa e rodul iubirii dintre PD & PNL...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
CGB
post 16 Jan 2007, 10:00
Post #233

CGB

pai o fi rodul iubirii intre aia 2, dar omu de rand stie ca vladescu si liberalii au pus taxa iar Boc (care-i pedist) e impotriva taxei. tot o lupta ptr imagine e si cu taxa asta.

--------------------
vijelie
post 16 Jan 2007, 10:08
Post #234

membru violet

E vrajeala. In parlament Codul Fiscal a fost votat de o majoritate. AIA sunt responsabili. Si nu ma poate convinge nimeni ca au fost numai PNL-isti...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
CGB
post 16 Jan 2007, 10:24
Post #235

CGB

pai ai dreptate. dar nu vezi cum evolueaza lucrurile acum. unii (pd) sint impotriva taxei (cel putin la nivel de declaratii), iar ailalti (pnl) is pentru. pd si-a dat seama ca taxa asta o sa le urce lumea-n cap si acu incearca s-o dreaga. desi au fost in cardasie cand au pus taxa, pd incearca usurel sa se detaseze de problema si sa faca in asa fel incat sa para ca a fost numa ideea liberalilor. sila mi-e de toti.

de ce n-a zis Boc-Poc :"domnilor impreuna am votat ptr taxa asta, impreuna trebuie sa vedem cum facem s-o scoatem". a zis numai: "pd este impotriva taxei si propune sa se renunte la ea". serioooos? pai nu fuserati incarligati (pd+pnl) cand votarati taxa. acu v-ati trezit ca sinteti impotriva. pai normal, doar va afecteaza la imagine. jigodiile dreq.

This post has been edited by cristib: 16 Jan 2007, 10:29

--------------------
Geru
post 16 Jan 2007, 10:38
Post #236

Membru autentic

From: Galati

Am si eu o intrebare: daca aduci din Germania o Honda sau o Toyota de 2-3 ani, in ce grila de taxare se incadreaza? non-euro sau se face o echivalare conform cu noxele emise?

--------------------
Dacia DSN Confort - GL-73-MAR
+
miki
post 16 Jan 2007, 12:50
Post #237

#Hırsızlargibigeceniniçine

P.S nu se poate face o lista aici, in care sa semnam toti (de pe forum) cei care nu sintem de acord cu aceasta taxa. si sa fie trimisa la minister sa se vada ca lumea-i nemultumita.

Eu sa semna una in care lumea sa spuna cit este de multumita!

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
sqryn
post 16 Jan 2007, 12:52
Post #238

Clio rulezzz

From: München

Scrie pe actele masinii teoretic in ce norma se incadreaza. Din cat stiu nemtii mai au si o norma un pic diferita de normele euro ceva in gen D2,D3 sau D4 care nu e echivalenta cu Euro 2-4

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
Ov
post 16 Jan 2007, 12:52
Post #239

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

QUOTE(Geru @ 16 Jan 2007, 10:38)
Am si eu o intrebare: daca aduci din Germania o Honda sau o Toyota de 2-3 ani, in ce grila de taxare se incadreaza? non-euro sau se face o echivalare conform cu noxele emise?
*

daca masina are omolagare in oricare din statele europene atunci se stie ce euro este.
Daca nu, ghinion, trebuie omologare individuala la RAR la noi smile.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
St
post 16 Jan 2007, 18:56
Post #240

Membru

@sqryn

..gresit as zice eu.

D2, D3, D4 sunt niste categorii fiscale.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
12 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 01:36
Forum Renault