DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)

vijelie
post 12 Jan 2007, 11:40
Post #151

membru violet

Group: Members
From: Bucuresti

Hai, mai, iar incepeti cu comparatii din astea...
La aia un ministru al justitiei (sau al internelor) si-a dat demisia fiindca a evadat unul din tribunal, iar la noi...
La englezi ministrul de interne a luat amenda pt parcare neregulamentara, iar la noi...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulp
post 12 Jan 2007, 11:40
Post #152

Bagator de seama!

From: Iasi

Taxa de inmatriculare scade, UE ne iarta
Vineri, 12.01.2007

Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a afirmat ca taxa de prima inmatriculare va scadea pentru a fi pe placul UE.
de Mircea Mester

"Daca oficialii Comisiei Europene apreciaza ca taxa de prima inmatriculare este discriminatorie prin nivelul final prea ridicat, acest lucru va fi rezolvat". Afirmatia ii apartine Ministrului Mediului, Sulfina Barbu, care ieri s-a intalnit cu Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pentru a incerca sa tempereze samanta de scandal european care a rasarit in urma sesizarilor Comisiei Europene.

Conform primelor analize ale institutiei UE, taxa de prima inmatriculare este neeuropeana. "In cazul in care autoritatile romane vor pune la punct o schimbare a legislatiei, Uniunea Europeana nu va mai declansa procedura de sanctionare a Romaniei", afirma Linda Vatenaite, jurist in cadrul Directiei de Control pentru aplicarea legislatiei europene, citata de Cotidianul. Acelasi oficial considera ca aceasta taxa avantajeaza modelele vandute de Dacia si astfel atenteaza la statutul concurential egal prevazut de UE.

Nu se cunoaste inca procentul cu care va scadea taza care a pus pe jar Uniunea Europeana, insa vestea buna este ca aceasta poate fi modificata in regim de urgenta printr-o ordonanta aprobata de Guvern. Cuantumul scaderii taxei va fi negociat chiar cu oficialii Comisiei Europene.

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
vijelie
post 12 Jan 2007, 11:45
Post #153

membru violet

QUOTE(paulp @ 12 Jan 2007, 11:40)
...
Conform primelor analize ale institutiei UE, taxa de prima inmatriculare este neeuropeana. "In cazul in care autoritatile romane vor pune la punct o schimbare a legislatiei, Uniunea Europeana nu va mai declansa procedura de sanctionare a Romaniei", afirma Linda Vatenaite, jurist in cadrul Directiei de Control pentru aplicarea legislatiei europene
...
*

De unde se vede treaba ca de la o suma incolo se schimba si principiile...
Curat murdar, coane Fanica...
I love you, UE!

This post has been edited by vijelie: 12 Jan 2007, 11:45

--------------------
+
$$ilvviu
post 12 Jan 2007, 11:51
Post #154

Membru autentic

From: Roman/NT

Cei care aproba aceasta taxa sunt dintre cei care si-au luat masina si acu se oftica la gandul ca altii ar iesi mai ieftin.
Hai sa fim seriosi... se pot pune taxe pe poluare, daca chiar vrem sa stopam poluarea. In schimb tampitii nostri vor sa incurajeze productia autohtona....
E bine domle dar sa nu uitam ca intr-o economie de piata este legea cererii si ofertei. Daca omul prefera sa dea 6000 de euro pe o masina straina decat sa-si ia Logan inseamna ca cei de la Dacia au o problema.

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
george_moga
post 12 Jan 2007, 11:54
Post #155

Membru autentic

Acum sincer...voi credeti ca s-au gandit bine cand au facut taxele astea?...de unde coeficientul ala?...cum l-or fi calculat?.....la noi la romani azi e o taxa ..maine nu mai e!!!cum vine asta fratilor?...Suntem cobai?..
ce s-ao gandii astia cu noi?"...vedem daca tine..daca nu tine ...o scoatem(taxa)"
SUNTEM VAI DE CAPUL NOSTRU!!!

gun3.gif politicienii romani

--------------------
ex Dacia / Renault ex LOGAN/ Laguna 2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
+
paulp
post 12 Jan 2007, 12:00
Post #156

Bagator de seama!

From: Iasi

QUOTE(ssilvviu @ 12 Jan 2007, 11:51)
Cei care aproba aceasta taxa sunt dintre cei care si-au luat masina si acu se oftica la gandul ca altii ar iesi mai ieftin.
*

Eu nu ma oftic la nici un gind, pentru ca daca mi-am luat masina acu 2 ani, nu inseamna ca vreau sa mor cu ea de git. Poate vreau si eu sa-mi schimb masina anu asta si prefer sa dau 8000 pe un Mondeo din 2004, decit 11000, chiar daca inseamna sa vind Focusl mai ieftin wink.gif

Ma enerveaza insa cei care sustin vehement ca mai bine aduc cazane de 10 ani de afara, decit sa cumpere Loganuri euro 4 de aici. Sorry, dar domnia si prostia costa.

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
CGB
post 12 Jan 2007, 12:02
Post #157

CGB

From: behind

marss41, tu ai mare dreptate cu ce zici acolo. pana la urma taxele astea n-ar fi mare problema (in toate tarile is taxe pana la urma), daca ar fi puse cu cap, iar banii proveniti din ele s-ar duce in directia in care au fost gandite.
dar cand vezi ca dam bani aiurea la stat, iar banii aia se duc prin buzunarele unora, cum sa nu te apuce dracii.

driverx, rezumatu' la ce a zis marss e ca sintem vai steaua noastra. ia si tu o carte de colorat daca n-ai rabdare sa citesti ph34r.gif

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
marss41
post 12 Jan 2007, 12:34
Post #158

Membru

From: Oradea

@paulp

Daca este adevarata afirmatia lui Sulfinica (care in loc sa se ocupe cu aplicarea de taxe sa-si vada de atributiile din cadrul ministerului mediului ca mai sunt cateva saptamani si iar incep inundatiile si surparile depamanturi) ,in forma in care a fost formulata denota inca odata ce am scris mai sus.Adica nu conteaza cum se descurca cu taxele romanul ... da-l in masa sa plateasca dar daca UE imi fraca ridichea trebuie sa ma conformez ca cu aia nu-i de gluma.Total dispret fata de cetateanul roman!!Dar uita o chestie:
Dumnezeu a impartit lumea in bogati si saraci.Insa dupa un timp a realizat ca nu a fost prea corect ceea ce a facut si cum nu mai putea repara gresala pentru ai ajuta pe saraci ,la creat pe Samuel COLT.Adica Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista!

Pentru informare va spun ca exista directiva europeana care spune clar ca amenzile care trebuie sa le plateasca institutiile statului pentru neglijenta angajatilor lor se imputa direct celor care se fac responsabili de aceasta situatie.Nu se mai admite sa fie platite din bugetele institutiilor adica din banii publici cum era pana acum.Cum suntem membri UE trebuie respectata aceasta directiva ( directiva = lege in UE) insa va da-ti seama ca domnilor functionari publici (si aici intra si politistii,judecatorii, primarii, ministrii,.....) nu le prea pica bine la ficatei chestia asta si tot stau sa scoata un fel de pseudolege ca sa scape.Adica vor sa fie si cu porcu in cotet da si cu sunca in camara......

--------------------
RENAULT LAGUNA II 2002 ,1,9 DCI 120 CP - BH11...
+
frantic
post 12 Jan 2007, 12:53
Post #159

Membru incepator

From: Campia Turzii

Stiri proaspete
Din pacate proaste. Guvernul nu renunta la taxa. gun3.gif

--------------------
Alfa Romeo 156 In curand
+
CGB
post 12 Jan 2007, 13:02
Post #160

CGB

vrajeala cu taxa aia.
se urmareste doar protejarea producatorului national DACIA (si a celorlalti importatori de auto noi - printre care si tariceanu cu citroenu', tiriac cu fordu' si ce-o mai importa...etc). ca sa nu le scada vanzarile (ceea ce cu siguranta s-ar intampla), hop cu taxa pe inmatriculare. alta gaselnita nesimtita a minunatilor nostri conducatori.

--------------------
marss41
post 12 Jan 2007, 13:14
Post #161

Membru

From: Oradea

Vreau sa adaug inca ceva:
Stima si respect pentru soferii de camioane care in aceste zile sunt uniti prin vami si s-au luat la ,,tranta "cu autoritatile si au reusit sa le determine sa renunte la asa zisele taxe de ecologizare..... vedeti daca sunt uniti au reusit iar la astia din guvern trebuie dat in gura ca la coasa ... fara mila....ca nici ei nu au mila de noi.

--------------------
RENAULT LAGUNA II 2002 ,1,9 DCI 120 CP - BH11...
+
klaus
post 12 Jan 2007, 13:45
Post #162

步步

Group: Moderatori

Dupa cautari indelungate, am gasit in sfarsit tratul uniunii europene, in formatul consolidat de la Nice ( http://www.europa.eu/eur-lex/pri/en/oj/dat...4en00010184.pdf ) si citi art. 90 invocat de UE:
Article 90
No Member State shall impose, directly or indirectly, on the products of other Member States any internal taxation of any kind in excess of that imposed directly or indirectly on similar domestic products.
Furthermore, no Member State shall impose on the products of other Member States any internal taxation of such a nature as to afford indirect protection to other products.

Daca e sa ma intrebati pe mine, eu cred ca e destul de subtire cazul UE, ca taxarea se face la toate produsele, inclusiv de origine interna.
Poate doar in cazul alineatului 2 sa se incadreze, dar e discutabil in opinia mea. Ca atunci si taxele (impozitele platite anual de ex) din alte tari din ce in ce mai mari pentru masinile cu din ce in ce mai putin euro s-ar incadra.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
vijelie
post 12 Jan 2007, 14:03
Post #163

membru violet

Cam asta ar fi si "jmekeria": dom'le, luam de la toti, uite, de la Dacia pana la Mercedez, nu ca Polonia care a pus taxa de-amboulea, numai pe auto SH.
Daca se ajunge la un compromis cu UE pe baza CUANTUMULUI taxei, inseamna ca tanti UE s-a integrat in Romania si nu invers, cum aud la tv.

--------------------
+
Funny
post 12 Jan 2007, 14:27
Post #164

Membru autentic

Nu stiu cum vad majoritatea dintre voi problemele legate de taxe in general , insa ,citind pe un alt topic cam cate taxe si comisioane are de platit beneficiarul unui credit , imi dau seama ca tot ceea ce se intampla este doar rezultatul unei crase indiferente cetatenesti.Este de-a dreptul absurd ca un notar sa "taxeze" cu 6000RON sau mai mult cumparatorul unui apartament , cumparator care oricum se inglodeaza in datorii pe zeci de ani , este aberant ca o banca sa aiba atatea comisioane prin care mascheaza de fapt adevarata dobanda pe care o platim in cazul contractarii unui credit (faimoasa DAE) si , cu toate astea , majoritatea dintre noi nu au nici-o reactie la aceste forme de furt legalizat si dau buzna la imprumuturi.
Oare cine e de vina ca avem mai nou si o faimoasa taxa de inmatriculare ?

--------------------
Dividae et impera!
Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
+
vijelie
post 12 Jan 2007, 14:35
Post #165

membru violet

QUOTE(Funny @ 12 Jan 2007, 14:27)
....Este de-a dreptul absurd ca un notar sa "taxeze" cu 6000RON sau mai mult cumparatorul unui apartament...
*

Nu te revolta prea tare, in unele tari din UE taxele la tranzactiile imobiliare ajung si la 10% din pret. Si nu e vorba de 40-50 mii de euro...

--------------------
+
Funny
post 12 Jan 2007, 14:40
Post #166

Membru autentic

Asta nu ar trebui sa ne faca mai fericiti , ci dimpotriva , ar trebui sa ne puna si mai tare pe ganduri.......Tot ce afirmi tu nu face decat sa demonstreze ca scaderea IQ-ului (ca sa nu folosesc un alt termen radmasa.gif ) maselor tinde sa se mondializeze.

--------------------
Dividae et impera!
Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
+
ovidiusoft
post 12 Jan 2007, 17:02
Post #167

Membru de sub patura

@Funny, nu e nimic de neexplicat aici. Notarii publici fac asta pentru ca sunt putini, si pentru ca sunt absolut necesari pentru orice acte mai serioase. Bancile, la fel.

Daca s-ar da liber la notari, de exemplu orice avocat sa aiba si rol de notar, ar scadea preturile uimitor de repede. Dar asta n-o sa se intample niciodata.

Daca tot romanul ar avea conturi in 2-3-4 banci si si-ar lichida conturile regulat de la "aia mai nesimtita", cuplat cu saturarea pietei, ar deveni si bancile mai respectuoase fata de clienti. Asta probabil in 5 ani.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
ct03nut
post 12 Jan 2007, 18:43
Post #168

Membru autentic

From: Constanta

am vazut acum la TV pe money channel ca se fac eforturi ca in 2-3 saptamani sa se reduca semnificativ taxa

--------------------
Honda CBR 600RR 2005 - CT-16-MSI
+
mester mic
post 12 Jan 2007, 18:52
Post #169

Membru incepator

uite, cu taxa asta de prina inmatriculare:
1. cred ca s-ar putea permite intrarea in tara al oricarui vehicul care sa corespunda unor norme tehnice severe [numai ca nu are cine sa impuna aceste norme];
2. nu cred ca marea problema este poluarea produsa de "rable" si ma mira pozitia acelei sulfine a carei competenta in probleme de mediu ne-a fost relevata de nenumarate ori [mai recent in cazul inundatiilor]. Caci nu pot crede ca noxele auto depasesc sau macar egaleaza ceea ce scuipa industria in atmosfera, apa sau pamant;
3. faptul ca in doi ani au fost predate treizeci de mii de masini [rable intr-adevar], spune multe. Dar intr-adevar numai rablele fara speranta au fost predate, la ICM nu am vazut nici macar o masina predata intr-o stare in care ai fi putut iesi pe strada fara rusine. In fata blocului meu, zac in buruieni [obiect de joaca pentru copii] un Lastun, doua Dacii [1300 si 1310] si una straina dar nu pot sti ce tip, marca, etc. dincolo de faptul ca proprietarii lor nu-si pot permite sa le duca la acest program, ce ar fi de spus? Daca nu pot intretine si mentine in functiune o masina veche, cum s-ar putea oare descurca cu una noua?
4. imi este foarte clar [ca si in alte cazuri] ca nu este vorba nici de poluare, nici de rable ci doar de interese financiare. Trebuie sa se vanda masini noi, comisioanele sunt deja discutate si aranjate, vedeti doar ca institutiile bugetare [primarii, politie, salvare] primesc de cele mai multe ori [exceptand de la aceasta regula ultimul lot de Logan-uri] masini noi, straine. In timp ce regiile de transport [in folosul cetateanului] aduc masini si tramvaie de la second hand, tot din strainatate [care-s mai fiabile decat un produs nou, autohton];
Celor care au ajuns pana aici cu lectura le multumesc pentru rabdarea de care au dat dovada.
concluzia: inca nu avem [si eu,in pesimismul meu, cred ca chiar nu vom avea vreodata] un Guvern care sa conduca in numele celor ce aleg. caci nu parerea celor multi conteaza in tara asta [si asta pentru ca este intretinuta -povestea-i veche] o stare de haos generalizat.

--------------------
RENAULT 12 1984 MLS - DJ-81-RXO
mai bine pierzi langa un om destept decat sa castigi alaturi de un prost
+
sqryn
post 12 Jan 2007, 19:06
Post #170

Clio rulezzz

From: München

Astept cu interes rezultatul, vreau si eu inca o masina pe care sa pot sa o conduc prin bucuresti si sa nu imi para rau de ea smile.gif una mica, euro 2 si ieftinica. Acum se pare ca platesc pe taxa mai mult decat costa masina.

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
daciafan
post 12 Jan 2007, 19:09
Post #171

/

taxa va fi redusa (cu siguranta) dar nu va fi eliminata sad.gif

--------------------
/ / /
+
ct03nut
post 12 Jan 2007, 19:14
Post #172

Membru autentic

da`o drac de treaba sa platesti 300 euro DOAR taxa de prima inmatriculare la matiz nou.asta e furt pe fata !

--------------------
+
EUROPE_
post 12 Jan 2007, 19:57
Post #173

membru reactiv

From: Craiova

Furt + bătaie de joc = fraierii lor...
Parcă văd că vor reduce taxa doar cu 10-20 %.
Ar trebuie altă metodă de calcul, doar după tipul motorului, nu și după vechimea mașinii.

This post has been edited by EUROPE_: 12 Jan 2007, 19:58

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
ct03nut
post 12 Jan 2007, 20:01
Post #174

Membru autentic

nu, e ok cum este acum, da` nici sa bagi aproape 2 euro pentru fiecare cm3 al motorului ! pai eu poate vreau sa`mi iau un dodge viper ! cat are...5 L motorul ?

--------------------
+
St
post 12 Jan 2007, 20:14
Post #175

Membru

Problema cu taxa asta este ca are valori foarte mari si modul in care este calculata nu prea arata ca este o taxa de mediu..

Cu c epolueaza mai mult un BMW Seria 7 din 2002, EURO4, de 5L, fata d eun Citroen C4 de 1.6L, tot Euro4?

PArarea mea este ca taxa o sa ramana dar se va lua in considerare doar norma Euro.

..cel putin asa ar fi logic daca este taxa de mediu.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
andu911
post 12 Jan 2007, 20:28
Post #176

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Ca sa fiu obiectiv, un Seria 7 polueaza mai mult decat C4, din cauza ca Seria 7 are un motor de 2-3 ori mai mare decat un C4, deci haleste mai mult oxigen.
Bine, dar nu asta e problema, fiindca exista impozit anual, calculat in functie de motor, deci nu vad rostul taxei in functie de motor.
Nu e corect, am inteles...am motor mare, platesc impozit mare, dar nu ma mai taxati si la inmatriculare. Ma taxeaza de 10 ori pentru acelasi lucru.
In loc sa fie multumiti ca isi cumpara lumea masini cu motoare mari, ca un motor mare consuma mult si asa castiga statu bani din accize pe benzina, ei incurajeaza motoarele de scuter.

--------------------
- - -
+
dadosh
post 12 Jan 2007, 20:34
Post #177

Membru incepator

nu sunt de acord cu taxa de inmatriculare (pt un logan 1,5 dci euro 3 platesti 550euro)..cred ca este o magarie
sunt de acord cu protejarea industriei romanesti (atat cat a mai ramas din ea) ... nu neaparat a daciei...asa ca eu zic ca mai bine fara taxa de inmatriculare ...dar cu mai multe facilitati pentru producatorii romani

oricum vad ca va scadea taxa pt masinile sh dar pentru alea noi vor ramane la fel ...asta iar nu-i corect

This post has been edited by dadosh: 12 Jan 2007, 20:34

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2007
+
andu911
post 12 Jan 2007, 20:40
Post #178

Membru autentic

Un singur lucru vreau sa mai zic....toti ne plangem ca suntem mult mai amarati decat Germania, lucru real, stiut de oricine. Iata cum statul roman isi bate joc de noi, in Germania un Logan e mai ieftin decat in Romania, desi e fabricat aici.
Deci, practic suntem considerati papagalii si vitele Europei, nu de catre ceilalati ci de catre Guvernul Romaniei.
Dupa ce ca suntem cei mai saraci din UE, un lucru pe care noi il producem, tot la noi e mai scump.

Asta e....astept anticipatele, sa-i taxez. biggrin.gif

--------------------
- - -
+
CGB
post 12 Jan 2007, 21:54
Post #179

CGB

si cu anticipatele alea ce crezi ca se rezolva smile.gif ? pleaca astia, vin altii mai hrapareti. sa deie icteru-n toti, mama lor de hoti.

--------------------
andu911
post 12 Jan 2007, 21:56
Post #180

Membru autentic

Asta nu-i problema, sa ma simt eu bine ca i-am taxat.

--------------------
- - -
+
12 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 06:33
Forum Renault