UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)
![]() ![]() ![]() |
UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Taxa de inmatriculare scade, UE ne iarta
Vineri, 12.01.2007 Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a afirmat ca taxa de prima inmatriculare va scadea pentru a fi pe placul UE. de Mircea Mester "Daca oficialii Comisiei Europene apreciaza ca taxa de prima inmatriculare este discriminatorie prin nivelul final prea ridicat, acest lucru va fi rezolvat". Afirmatia ii apartine Ministrului Mediului, Sulfina Barbu, care ieri s-a intalnit cu Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, pentru a incerca sa tempereze samanta de scandal european care a rasarit in urma sesizarilor Comisiei Europene. Conform primelor analize ale institutiei UE, taxa de prima inmatriculare este neeuropeana. "In cazul in care autoritatile romane vor pune la punct o schimbare a legislatiei, Uniunea Europeana nu va mai declansa procedura de sanctionare a Romaniei", afirma Linda Vatenaite, jurist in cadrul Directiei de Control pentru aplicarea legislatiei europene, citata de Cotidianul. Acelasi oficial considera ca aceasta taxa avantajeaza modelele vandute de Dacia si astfel atenteaza la statutul concurential egal prevazut de UE. Nu se cunoaste inca procentul cu care va scadea taza care a pus pe jar Uniunea Europeana, insa vestea buna este ca aceasta poate fi modificata in regim de urgenta printr-o ordonanta aprobata de Guvern. Cuantumul scaderii taxei va fi negociat chiar cu oficialii Comisiei Europene. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(paulp @ 12 Jan 2007, 11:40) ... Conform primelor analize ale institutiei UE, taxa de prima inmatriculare este neeuropeana. "In cazul in care autoritatile romane vor pune la punct o schimbare a legislatiei, Uniunea Europeana nu va mai declansa procedura de sanctionare a Romaniei", afirma Linda Vatenaite, jurist in cadrul Directiei de Control pentru aplicarea legislatiei europene ... De unde se vede treaba ca de la o suma incolo se schimba si principiile... Curat murdar, coane Fanica... I love you, UE! This post has been edited by vijelie: 12 Jan 2007, 11:45 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Cei care aproba aceasta taxa sunt dintre cei care si-au luat masina si acu se oftica la gandul ca altii ar iesi mai ieftin.
Hai sa fim seriosi... se pot pune taxe pe poluare, daca chiar vrem sa stopam poluarea. In schimb tampitii nostri vor sa incurajeze productia autohtona.... E bine domle dar sa nu uitam ca intr-o economie de piata este legea cererii si ofertei. Daca omul prefera sa dea 6000 de euro pe o masina straina decat sa-si ia Logan inseamna ca cei de la Dacia au o problema. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
george_moga |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 9 December 06 ![]() |
Acum sincer...voi credeti ca s-au gandit bine cand au facut taxele astea?...de unde coeficientul ala?...cum l-or fi calculat?.....la noi la romani azi e o taxa ..maine nu mai e!!!cum vine asta fratilor?...Suntem cobai?..
ce s-ao gandii astia cu noi?"...vedem daca tine..daca nu tine ...o scoatem(taxa)" SUNTEM VAI DE CAPUL NOSTRU!!! ![]() |
--------------------
ex Dacia / Renault
ex LOGAN/ Laguna
2004 LAUREATE/2002 EXPRESSION
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(ssilvviu @ 12 Jan 2007, 11:51) Cei care aproba aceasta taxa sunt dintre cei care si-au luat masina si acu se oftica la gandul ca altii ar iesi mai ieftin. Eu nu ma oftic la nici un gind, pentru ca daca mi-am luat masina acu 2 ani, nu inseamna ca vreau sa mor cu ea de git. Poate vreau si eu sa-mi schimb masina anu asta si prefer sa dau 8000 pe un Mondeo din 2004, decit 11000, chiar daca inseamna sa vind Focusl mai ieftin ![]() Ma enerveaza insa cei care sustin vehement ca mai bine aduc cazane de 10 ani de afara, decit sa cumpere Loganuri euro 4 de aici. Sorry, dar domnia si prostia costa. |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
marss41, tu ai mare dreptate cu ce zici acolo. pana la urma taxele astea n-ar fi mare problema (in toate tarile is taxe pana la urma), daca ar fi puse cu cap, iar banii proveniti din ele s-ar duce in directia in care au fost gandite.
dar cand vezi ca dam bani aiurea la stat, iar banii aia se duc prin buzunarele unora, cum sa nu te apuce dracii. driverx, rezumatu' la ce a zis marss e ca sintem vai steaua noastra. ia si tu o carte de colorat daca n-ai rabdare sa citesti ![]() |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
@paulp
Daca este adevarata afirmatia lui Sulfinica (care in loc sa se ocupe cu aplicarea de taxe sa-si vada de atributiile din cadrul ministerului mediului ca mai sunt cateva saptamani si iar incep inundatiile si surparile depamanturi) ,in forma in care a fost formulata denota inca odata ce am scris mai sus.Adica nu conteaza cum se descurca cu taxele romanul ... da-l in masa sa plateasca dar daca UE imi fraca ridichea trebuie sa ma conformez ca cu aia nu-i de gluma.Total dispret fata de cetateanul roman!!Dar uita o chestie: Dumnezeu a impartit lumea in bogati si saraci.Insa dupa un timp a realizat ca nu a fost prea corect ceea ce a facut si cum nu mai putea repara gresala pentru ai ajuta pe saraci ,la creat pe Samuel COLT.Adica Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista! Pentru informare va spun ca exista directiva europeana care spune clar ca amenzile care trebuie sa le plateasca institutiile statului pentru neglijenta angajatilor lor se imputa direct celor care se fac responsabili de aceasta situatie.Nu se mai admite sa fie platite din bugetele institutiilor adica din banii publici cum era pana acum.Cum suntem membri UE trebuie respectata aceasta directiva ( directiva = lege in UE) insa va da-ti seama ca domnilor functionari publici (si aici intra si politistii,judecatorii, primarii, ministrii,.....) nu le prea pica bine la ficatei chestia asta si tot stau sa scoata un fel de pseudolege ca sa scape.Adica vor sa fie si cu porcu in cotet da si cu sunca in camara...... |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
frantic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 6 June 05 From: Campia Turzii ![]() |
|
--------------------
Alfa Romeo
156
In curand
|
|
CGB |
![]()
|
vrajeala cu taxa aia.
se urmareste doar protejarea producatorului national DACIA (si a celorlalti importatori de auto noi - printre care si tariceanu cu citroenu', tiriac cu fordu' si ce-o mai importa...etc). ca sa nu le scada vanzarile (ceea ce cu siguranta s-ar intampla), hop cu taxa pe inmatriculare. alta gaselnita nesimtita a minunatilor nostri conducatori. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
Vreau sa adaug inca ceva:
Stima si respect pentru soferii de camioane care in aceste zile sunt uniti prin vami si s-au luat la ,,tranta "cu autoritatile si au reusit sa le determine sa renunte la asa zisele taxe de ecologizare..... vedeti daca sunt uniti au reusit iar la astia din guvern trebuie dat in gura ca la coasa ... fara mila....ca nici ei nu au mila de noi. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Dupa cautari indelungate, am gasit in sfarsit tratul uniunii europene, in formatul consolidat de la Nice ( http://www.europa.eu/eur-lex/pri/en/oj/dat...4en00010184.pdf ) si citi art. 90 invocat de UE:
QUOTE Article 90 No Member State shall impose, directly or indirectly, on the products of other Member States any internal taxation of any kind in excess of that imposed directly or indirectly on similar domestic products. Furthermore, no Member State shall impose on the products of other Member States any internal taxation of such a nature as to afford indirect protection to other products. Daca e sa ma intrebati pe mine, eu cred ca e destul de subtire cazul UE, ca taxarea se face la toate produsele, inclusiv de origine interna. Poate doar in cazul alineatului 2 sa se incadreze, dar e discutabil in opinia mea. Ca atunci si taxele (impozitele platite anual de ex) din alte tari din ce in ce mai mari pentru masinile cu din ce in ce mai putin euro s-ar incadra. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vijelie |
![]()
|
Cam asta ar fi si "jmekeria": dom'le, luam de la toti, uite, de la Dacia pana la Mercedez, nu ca Polonia care a pus taxa de-amboulea, numai pe auto SH.
Daca se ajunge la un compromis cu UE pe baza CUANTUMULUI taxei, inseamna ca tanti UE s-a integrat in Romania si nu invers, cum aud la tv. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
Nu stiu cum vad majoritatea dintre voi problemele legate de taxe in general , insa ,citind pe un alt topic cam cate taxe si comisioane are de platit beneficiarul unui credit , imi dau seama ca tot ceea ce se intampla este doar rezultatul unei crase indiferente cetatenesti.Este de-a dreptul absurd ca un notar sa "taxeze" cu 6000RON sau mai mult cumparatorul unui apartament , cumparator care oricum se inglodeaza in datorii pe zeci de ani , este aberant ca o banca sa aiba atatea comisioane prin care mascheaza de fapt adevarata dobanda pe care o platim in cazul contractarii unui credit (faimoasa DAE) si , cu toate astea , majoritatea dintre noi nu au nici-o reactie la aceste forme de furt legalizat si dau buzna la imprumuturi.
Oare cine e de vina ca avem mai nou si o faimoasa taxa de inmatriculare ? |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
Asta nu ar trebui sa ne faca mai fericiti , ci dimpotriva , ar trebui sa ne puna si mai tare pe ganduri.......Tot ce afirmi tu nu face decat sa demonstreze ca scaderea IQ-ului (ca sa nu folosesc un alt termen
![]() |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
@Funny, nu e nimic de neexplicat aici. Notarii publici fac asta pentru ca sunt putini, si pentru ca sunt absolut necesari pentru orice acte mai serioase. Bancile, la fel.
Daca s-ar da liber la notari, de exemplu orice avocat sa aiba si rol de notar, ar scadea preturile uimitor de repede. Dar asta n-o sa se intample niciodata. Daca tot romanul ar avea conturi in 2-3-4 banci si si-ar lichida conturile regulat de la "aia mai nesimtita", cuplat cu saturarea pietei, ar deveni si bancile mai respectuoase fata de clienti. Asta probabil in 5 ani. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
ct03nut |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 14 March 06 From: Constanta ![]() |
am vazut acum la TV pe money channel ca se fac eforturi ca in 2-3 saptamani sa se reduca semnificativ taxa
|
--------------------
Honda
CBR 600RR
2005
- CT-16-MSI
|
|
mester mic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 January 07 ![]() |
uite, cu taxa asta de prina inmatriculare:
1. cred ca s-ar putea permite intrarea in tara al oricarui vehicul care sa corespunda unor norme tehnice severe [numai ca nu are cine sa impuna aceste norme]; 2. nu cred ca marea problema este poluarea produsa de "rable" si ma mira pozitia acelei sulfine a carei competenta in probleme de mediu ne-a fost relevata de nenumarate ori [mai recent in cazul inundatiilor]. Caci nu pot crede ca noxele auto depasesc sau macar egaleaza ceea ce scuipa industria in atmosfera, apa sau pamant; 3. faptul ca in doi ani au fost predate treizeci de mii de masini [rable intr-adevar], spune multe. Dar intr-adevar numai rablele fara speranta au fost predate, la ICM nu am vazut nici macar o masina predata intr-o stare in care ai fi putut iesi pe strada fara rusine. In fata blocului meu, zac in buruieni [obiect de joaca pentru copii] un Lastun, doua Dacii [1300 si 1310] si una straina dar nu pot sti ce tip, marca, etc. dincolo de faptul ca proprietarii lor nu-si pot permite sa le duca la acest program, ce ar fi de spus? Daca nu pot intretine si mentine in functiune o masina veche, cum s-ar putea oare descurca cu una noua? 4. imi este foarte clar [ca si in alte cazuri] ca nu este vorba nici de poluare, nici de rable ci doar de interese financiare. Trebuie sa se vanda masini noi, comisioanele sunt deja discutate si aranjate, vedeti doar ca institutiile bugetare [primarii, politie, salvare] primesc de cele mai multe ori [exceptand de la aceasta regula ultimul lot de Logan-uri] masini noi, straine. In timp ce regiile de transport [in folosul cetateanului] aduc masini si tramvaie de la second hand, tot din strainatate [care-s mai fiabile decat un produs nou, autohton]; Celor care au ajuns pana aici cu lectura le multumesc pentru rabdarea de care au dat dovada. concluzia: inca nu avem [si eu,in pesimismul meu, cred ca chiar nu vom avea vreodata] un Guvern care sa conduca in numele celor ce aleg. caci nu parerea celor multi conteaza in tara asta [si asta pentru ca este intretinuta -povestea-i veche] o stare de haos generalizat. |
--------------------
RENAULT
12
1984 MLS
- DJ-81-RXO mai bine pierzi langa un om destept decat sa castigi alaturi de un prost
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
Astept cu interes rezultatul, vreau si eu inca o masina pe care sa pot sa o conduc prin bucuresti si sa nu imi para rau de ea
![]() |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
taxa va fi redusa (cu siguranta) dar nu va fi eliminata
![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
ct03nut |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 14 March 06 From: Constanta ![]() |
da`o drac de treaba sa platesti 300 euro DOAR taxa de prima inmatriculare la matiz nou.asta e furt pe fata !
|
--------------------
Honda
CBR 600RR
2005
- CT-16-MSI
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Furt + bătaie de joc = fraierii lor...
Parcă văd că vor reduce taxa doar cu 10-20 %. Ar trebuie altă metodă de calcul, doar după tipul motorului, nu și după vechimea mașinii. This post has been edited by EUROPE_: 12 Jan 2007, 19:58 |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
ct03nut |
![]()
|
nu, e ok cum este acum, da` nici sa bagi aproape 2 euro pentru fiecare cm3 al motorului ! pai eu poate vreau sa`mi iau un dodge viper ! cat are...5 L motorul ?
|
--------------------
Honda
CBR 600RR
2005
- CT-16-MSI
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Problema cu taxa asta este ca are valori foarte mari si modul in care este calculata nu prea arata ca este o taxa de mediu..
Cu c epolueaza mai mult un BMW Seria 7 din 2002, EURO4, de 5L, fata d eun Citroen C4 de 1.6L, tot Euro4? PArarea mea este ca taxa o sa ramana dar se va lua in considerare doar norma Euro. ..cel putin asa ar fi logic daca este taxa de mediu. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Ca sa fiu obiectiv, un Seria 7 polueaza mai mult decat C4, din cauza ca Seria 7 are un motor de 2-3 ori mai mare decat un C4, deci haleste mai mult oxigen.
Bine, dar nu asta e problema, fiindca exista impozit anual, calculat in functie de motor, deci nu vad rostul taxei in functie de motor. Nu e corect, am inteles...am motor mare, platesc impozit mare, dar nu ma mai taxati si la inmatriculare. Ma taxeaza de 10 ori pentru acelasi lucru. In loc sa fie multumiti ca isi cumpara lumea masini cu motoare mari, ca un motor mare consuma mult si asa castiga statu bani din accize pe benzina, ei incurajeaza motoarele de scuter. |
--------------------
-
-
-
|
|
dadosh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 6 January 07 ![]() |
nu sunt de acord cu taxa de inmatriculare (pt un logan 1,5 dci euro 3 platesti 550euro)..cred ca este o magarie
sunt de acord cu protejarea industriei romanesti (atat cat a mai ramas din ea) ... nu neaparat a daciei...asa ca eu zic ca mai bine fara taxa de inmatriculare ...dar cu mai multe facilitati pentru producatorii romani oricum vad ca va scadea taxa pt masinile sh dar pentru alea noi vor ramane la fel ...asta iar nu-i corect This post has been edited by dadosh: 12 Jan 2007, 20:34 |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dci
2007
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Un singur lucru vreau sa mai zic....toti ne plangem ca suntem mult mai amarati decat Germania, lucru real, stiut de oricine. Iata cum statul roman isi bate joc de noi, in Germania un Logan e mai ieftin decat in Romania, desi e fabricat aici.
Deci, practic suntem considerati papagalii si vitele Europei, nu de catre ceilalati ci de catre Guvernul Romaniei. Dupa ce ca suntem cei mai saraci din UE, un lucru pe care noi il producem, tot la noi e mai scump. Asta e....astept anticipatele, sa-i taxez. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
CGB |
![]()
|
si cu anticipatele alea ce crezi ca se rezolva
![]() |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
andu911 |
![]()
|
Asta nu-i problema, sa ma simt eu bine ca i-am taxat.
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 06:33 |