UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)
![]() ![]() ![]() |
UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
oarecum legat de o contra de mai acu citeva zile
http://www.gandul.info/articol_26616/din_f..._capitalei.html |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
@andu911
Luxul se plateste ![]() Si asta nu e numai la noi ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu iau un exemplu in discutie:
Sa zicem ca am nevoie de o masina mica, sa consume putin, sa aibe AC, sa nu ma rupa la taxe, nu ma intereseaza foliile de pe scaune, sa aiba maxim 10 ani vechime. Ceva cu care sa ma misc si sa-mi fac treaba cu ea. N-am familie, n-am copii, n-am nevoie de spatiu. A, si in afara de surubelnita si cric, sa nu vad alte scule prin ea. Am 3000 de euro disponibili. Intru pe mobile.de, caut masini pana in 2200 de euro (restul ii pastrez pentru restul cheltuielilor), gasesc aleator Ford Fiesta in banii astia de prin 98. Nu neaparat Ford, mai gasesc si Clio, Seat, Polo, etc. Ma duc si o cumpar, mi se fac testarile de rigoare, etc. O aduc in tara, apoi schimb distributie, ulei si filtre. Eventual alte cateva piese minore. Si am masina cu 3000 de euro numai buna sa-mi fac treaba cu ea si inca vreo 3-4 ani sa umblu doar cu setul de becuri dupa mine. Asta ar fi situatia fara taxa. Cu taxa, varianta ar cadea, intrucat taxele ar ajunge mai mult decat masina si, pentru exemplul de mai sus, as plati cam 6000 de euroi cred. Asa ca ma orientez spre mareata oferta romaneasca. Inainte mai astept vreo 2-3 ani ca sa am minim 6000 de euro, sa-mi iau matiz, sau, mai astept inca putin, sa am 8000 de euro sa-mi iau maretul Logan. Am mai spus, n-am nevoie sa-mi miroasa a nou in masina, oricum masina mea e 90% din timp cu jegul de 2 centimetri pe ea, asa ca nu-i mare diferenta intre ele. ![]() Intre un matiz nou si SH-ul de mai sus, il prefer pe cel de mai sus, costurile la consumabile sunt asemanatoare, in schimb sh-ul e mult mai ieftin si n-am nevoie de mai mult. Luam la rand cazul Logan: la fel, n-am nevoie de spatiu, etc, in ideea ca peste 10 ani o sa am copii, mai e pana atunci. Cam la asta ma condamna statul roman, sa-mi limiteze dreptul de a alege, sa-mi impuna sa cumpar numai ce vor ei, asta in afara de a-mi impune sa muncesc ca spartul pentru ceva de care nu am nevoie (ex mirosul de nou). Si cam la asta ma condamnati si voi, cei care credeti ca se va transforma romania in groapa de gunoi a europei. In banii pe care ii aveam disponibili mai sus, in Ro imi pot cumpara doar Tico, si poate inca 2-3 variante minuscule. In rest, doar dacia, care se cam contrazice cu cerinta mea de doar o surubelnita in portbagaj. Din ce am invatat la economie politica, piata este guvernata de cerere si oferta, aceste doua componente dicteaza tot ce misca. Orice ingradire atrage presiuni. Nu e normal ca, la banii la care in Ro iti cumperi dacie cu carburator si caroserie plina de rugina, din afara sa-ti cumperi masina pe injectie in care ai caldura iarna. Asta ca sa nu mai vorbim de 25-30 de ani diferenta intre tehnologii. Afara, masinile de tipul berlinei mai mult de 5-600 de euro nu valoreaza. |
--------------------
.
.
.
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
@paulp
Si de ce e lux daca vreau 2800cmc in loc de 1900 ? Oircum ma taxeaza la impozit, in fiecare an. Sa zicem ca e lux cum zici tu, tu la masina ta platesti 1500 cred, ti se pare normal ? |
--------------------
-
-
-
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
O veste proasta pentru cei care vor sa importe masini second-hand: autoritatile nu dau semne ca ar renunta la taxa de prima inmatriculare. „Parintii“ taxei, ministrii Sebastian Vladescu si Sulfina Barbu, se tin tare pe pozitie in controversa cu Comisia Europeana. Argumentul lor este urmatorul: taxa romaneasca de inmatriculare se aplica tuturor automobilelor cu masa de pina la 3,5 tone. Astfel, Comisia Europeana nu are cum sa dispuna desfiintarea taxei romanesti pe motiv ca e anticoncurentiala. Legislatia UE prevede ca sint ilegale doar acele taxe care trateaza diferit produsele comunitare de cele interne. Situatia din Romania este diferita de cea din Ungaria sau Polonia, tari care au introdus si ele taxa de prima inmatriculare. Cu o singura diferenta, esentiala insa pentru legislatia europeana: taxa din Ungaria si Polonia era dedicata doar autoturismelor second-hand din import.
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8738...Hash=f1432fa6bo |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
sunt impotriva taxelor de orice fel...desi eu le achit fara comentarii pe toate
insa cu taxa asta de prima inmatriculare chiar nu stiu daca sa fiu sau nu de acord am citit o gramada de pareri pro si contra initial am fost total impotriva mai apoi am inceput sa oscilez in concluzie cred totusi ca ai impiedica pe oameni sa cumpere ce pot (atentie ce pot , nu ce vor) se numeste ingradire... |
--------------------
/
/
/
|
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
QUOTE(iceteam @ 10 Jan 2007, 23:35) ar fi o idee: (deci nu dati cu paru) cine te obliga sa o inmatriculezi, asigurarea si celelalte plati se pot plati si on-line, mai aiurea cred ca e cu ITP care cred ca trebuie sa il faci in tara de unde provine. Te deranjeaza ca nu scrie pe ea CT, B , Gl ..XX XXX. am gasit un par! ![]() nu e chiar asa simplu cum zici tu, ca te mai trezesti din cind in cind ca trebe sa faci un drum pina unde e inmatriculata masina. mereu o sa ai probleme cu casco, cu itp , impozite... eu am un prieten care vroia sa aduca un vento, dar sa ramina inmatriculat pe numele lu sora-sa din germania. cind a adunat impozite, asigurari..etc... s-a calmat |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
sebastian vladescu nu e nenea ala care anu' trecut a luat 1 miliard si 700 milioane lei vechi de la comisia de privatizare a CEC-ului. ca doar era membru in ea (in comisie), alaturi de bodu (chelu' ala care ne tot spunea sa ne platim impozitele si pe care-l f***a becali in gura ), bogdan olteanu (tanara speranta liberala), berceanu , barbu (ministrul muncii si solidaritatii) si alti babuinii d-astia de pe la guvern (consilieri, purtatori de cuvant, secretari de stat). iar anul asta (de ieri sau alalteieri) e presedintele comisiei de privatizare a Daewoo si-o sa mai ia inca 1 miliard si juma pe putin. ca vorba lu' tariceanu...." are salariile mici dom'le la guvern acolo bietii oameni. asa ca mai freaca si ei menta printr-o comisie de privatizare. si-si mai completeaza si bietii oameni veniturili cu cateva miliarde acolo".
asa ca nenea asta sa ne lase in pace si sa se duca-n p***a masii. si la fel sa faca si imputiti ailalti. fi-mi-ar sila sa-mi fie de tara asta. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Din situatia asta, eu as scoate un proiect de lege.
In situatia in care UE da in judecata statul roman si castiga, iar statul roman trebuie sa plateasca vreo amenda, amenda respectiva trebuie platita de cei care au facut si aprobat legea, sa se imparta frateste intre ei. Cum ar fi sa-si plateasca singuri amenzile? Daca-si fac prost treaba sa plateasca. Ei isi dau tot felul de prime si alte bonusuri, dar pt. greseli nu-i penalizeaza nimeni. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
n-ai sa vezi niciodata asta !
cu judecatorii ai caror verdicte sint desfiintate la Curtea de Justitie cum ar fi ? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Legea raspunderii ministeriale, parca...
Da' cine sa-i traga la raspundere, slugile lor din "justitie" ? LE: O mica picanterie despre dl Vladescu: este nasul de cununie al lui Boureanu. La scurt timp dupa nunta, dl Vladescu a divortat fiindca era incurcat cu sotia lui Boureanu, adica chiar fina lui. Acum sunt chiar casatoriti... Bleah! This post has been edited by vijelie: 11 Jan 2007, 10:51 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
... pai n-are cum. Sunt protejati de lege
![]() Dupa care ei fac if (TAXA PRIMA INATRICULARE*MULTI AMARASTENI-AMENDA UE INCASATA) > 0 atunci ramane taxa! Ca doara nu platesc ei amenda , tot amarasteanu plateste ![]() Parca vad ca ramane ! LE:da, e fals ca uitasem ca ii obliga sa restituie banii. Oricum amenda ramane! This post has been edited by dRg: 11 Jan 2007, 11:29 |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
andu911 |
![]()
|
Pai nu, in Ungaria parca... au dat banii inapoi oamenilor.
Si pe-acolo a iesit lumea in strada, nu din cauza asta, mai multe adunate. This post has been edited by andu911: 11 Jan 2007, 11:20 |
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si nu uitati sa puneti la socoteala si cheltuielile cu avocatii statului roman pe durata ipoteticului proces, ca nu vor fi chiar de neglijat, doar "e de la buget", ce pana lor...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Au mult tupeu mafiotii de la noi
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=8738...Hash=f1432fa6bo Ei nu isi dau seama ca vanzarile APIA scad mult doar la anuntul de la UE? Sunt multi potentiali clienti pentru masini s-h iar acestia asteapta sa cada taxele, crezi ca isi vor lua masini noi? Degeaba i-a "uns" APIA pe politicieni pentru ca chiar daca taxa mai tine un an, in acest an vanzarile nu vor merge din plin ca pana acum. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Daca se ajunge la amenda de sute de milioane de E-uri si Tariceanu si gashca pierd puterea, ei nu isi dau seama ca vor fi penali? Puscariabili chiar.
|
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(gdm @ 11 Jan 2007, 11:37) Am o intrebare scurta....da' scurta pentru tine. Tu stii ca traiesti in Romania? Romanu o sa taca si o sa inghita cumva si taxa asta de inmatriculare, sau daca pica o sa inghita plata amenzilor colosale la UE. O sa inghita. So....de ce sa ajunga razgandeanu la bare verticale? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Si cine o sa-i bage la puscarie?
Nu ca mi-ar parea rau dupa ei. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE Din aceasta primavara, primarul vrea sa aplice amenzi de peste 5.000 de lei proprietarilor de masini poluante care vor fi surprinsi in trafic. Amenzile vor fi date de Politia Rutiera, Inspectia Primariei si Garda de Mediu, care vor supraveghea respectarea acestor masuri de protectie a mediului. Sunt curios pe ce baza stabileste daca ii da amenda sau nu. ![]() Aici sunt 2 chestii care se bat cap in cap, adica o masina care nu respecta normele de poluare, are voie sa circule nestinghrita oriunde in tara, inafara de Bucuresti? Pai daca tot nu corespunde de ce nu o radiaza din oficiu? Asta doveste gandirea profunda a lu' Videanu, ca sa nu zic dobitocenia... Daca o masina are ITP valabil si trece de eventualele controale cu sonda mobila din trafic, inseamna ca are voie sa circule oriunde, daca nu, foarte bine, ne intoarcem la comunism, restrictionam accesul masinilor mai vechi de 10 ani in Bucuresti, si asteptam sa ne dea EU in judecata ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
stoianco |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 5 November 04 ![]() |
daca or sa scoata taxa asta fiti siguri ca or sa puna altele in locul ei...deci dispare acciza->apare taxa-> dispare taxa-> gasesc ei ce taxa sa apara(si rugativa sa fie doar una...)... este doar un cerc vicios iar noi ca fraierii stam si ne facem nervi pe tusa...
Numai bine. This post has been edited by stoianco: 11 Jan 2007, 14:34 |
--------------------
Dacia Logan
PRESTIGE
2006
|
|
iceteam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 14 March 06 From: CT ![]() |
ce vor face , vor renunta, poate nu acum dar sigur vor renunta ca asa a fost Romania intotdeauna , cand ia cerut NATO, UE etc... ceva, ia servit fara intrebari. Mare afacere , am intrat in UE cand noi eram deja in Europa si defapt UE aveau nevoie de noi. De pe pierdem multe cum am pierdut si teritorii si am ajuns sa importam petrol de la alti cand noi aveam destul pentru tara noastra, din cauza idiotilor de la conducere care pentru bani nu pun intrebari si fac tot.
|
--------------------
Dacia :)
1310
84
- 86 ADY
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Chiar nu stie nimeni daca bulgarii au votatr vre-o taxa de genul asteia din RO?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
frantic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 6 June 05 From: Campia Turzii ![]() |
Nu, Bulgaria nu a adoptat o astfel de taxa.
|
--------------------
Alfa Romeo
156
In curand
|
|
andu911 |
![]()
|
Bulgarii, intotdeauna au fost mai "smecheri", ca sa folosesc o vorba din popor. Pe vremea lui Ceausescu, noi ne uitam la tv la bulgari. Turismul e mai dezvoltat la ei. Si nici nu au taxa asta.
Asta e...noi ne-o facem cu mana noastra. Mie imi pare un rau de un singur lucru, ca mai apare cate unu convins, ca e bine sa fie taxele astea. Ce va da voua statul roman de simtiti nevoia sa platiti asemenea sume ? Nici in Monaco nu exista asemenea taxe....si ce strazi au aia. |
--------------------
-
-
-
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Nici eu nu sint de acord cu taxele, si chiar as vrea sa se scoata TOATE taxele, dar ma gindesc ca omu, daca cei care produc nu platesc, atunci de unde monsher?
Andu exemplu tau cu Monaco e mai mult decit hilar. O fi Paradis fiscal acolo, dar fii sigur ca monarhia nu se intretine dind cu sapa ![]() ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
@iceteam
Tu te asculti cand scoti tampeniile astea??? Daca raspunsul este da, nu te apuca rasul? Auzi......am pierdut teritorii ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
As dori sa fac si eu un comentariu la adresa taxelor din Romania.Locuiesc in partea de vest a tarii si probabil ca am posibilitatea mai usor de a observa diferentele dintre Romania si tarile occidentale:
1.In primul rand vrea sa spun ca romania are cel mai mafiot guvern din europa (si nu ma refer numai la asta a lui Tariceanu ci la toate care au fost din 98 pana acum) care sfideata interesele nationale si ale cetateanului roman in mod permanent si permanent si sunt de o nesimtire fara margini depasind pana si cele mai mafiote organizatii internationale care macar mai au respect de sine si cat de cat respecta un cod al onoarei.Astia ai nostri nu se respecta nici pe ei insisi ca ce zic la 10 in mod public ,nu mai recunosc la ora 14 si au tupeul de nesmtiti de a spune ca noi (adica populatia romaniei ) suntem toti la gramada niste tembeli care nu intelegem ce zic ei ,adica eu am intotdeauna dreptate si voi restul de 18 milioane de oameni sunteti niste tampiti. 2.Din cate stiu eu in Germania este obligatorie comercializarea masinilor noi cu de la euro 3 in sus iar cumparatorul daca isi ia o masina cu euro 4 este stimulat in aceasta actiune cu reduceri la taxe si impozite findca investeste in tehnologie mai noua.La noi si la Loganul cu euro 4 platesti in plus pentru punerea in circulatie de la 150 de euro. 3.Guvernul romaniei nu are dreptul sa invoce taxe ecologice deoarece nu are in desfasurare nici un program ecologic la nivel national sau local care sa justifice aceste taxe si in nici un caz la cuantumuri asa exorbitante deoarece taxele trebuie raportate la venitul mediu al populatie din tara si in nici un caz o taxa nu are dreptul sa depaseasca valoarea reala a bunului adica nu poate fi de 2 sau 3,4 ori mai mare ca valoarea reala de achizitie a bunului respectiv. 4.Romania nu este o tara in care guvernele care sau perindat prin Bucuresti sa fi investit in ecologizarea tarii in asa hal ca aerul are o puritate de 99,99 % ca pe drumuri nu mai este fir de praf de au ajuns automobilisti sa-si demonteze fitrele de praf si polen de la masini.Mai intai guvernul romaniei sa rezolve aceste ,,mici probleme" si apoi sa vina sa zica ca uite ce curat e in romania ca mor elvetienii de ciuda si abia atunci sa vina cu taxe.Iar pana la taxe sa faca dovada ca au cheltuit toti bani care ni da de-a moaca UE pentru ecologizare si nu mai le da nici o organizatie financiara bani pentru asa ceva si uite ca trebe sa bagam mana in buzunarul cetateanului roman dar uite si rezultatele!. 5. Ce taxa de ecologizare in vami? Cand am venit odata din Ungaria si aveam niste produse alimentare in ambalaj vidat vamesi din vama romana (aia unguri n-au avut nici o treaba cu mine sau cu ce aveam in portbagaj) au zis ca nu avem voie cu ele in tara ca asa era legea.Bun daca asa e legea atunci am intrebat unde le putem predam ca era pacat sa le aruncam la gunoi (doar le luasem sa le consum eu cu familia n-veau nimic) ,eventual sa le dea pentru consum la o casa de batrani sau la cantina saracilor.Au zis ca nu se poate si sa le aruncam la gunoi.Cand sa le aruncam la gunoi n-am avut unde ca nu era nici un cos de gunoi in toata vama iar cand le-am spus situatia tembelilor de vamesi romani au zis ca sa ma duc innapoi in ungaria si sa caut un cos de gunoi unde sa le arunc si apoi sa ma intorc sa intru in tara.Tratament stil mioritic.Atunci unde erau bani incasati din taxa de ecologizare de n-au mai ajuns nici de vreo 2 cosuri de gunoi in toata vama?. 6. Acum ca UE incearca sa faca guvernul romanie sa aboleasca taxele astea pentru masini ca sunt ilegale e OK ,insa stimati forumisti posesori de autovehicule sau viitori posesorii ,nu credeti ca ar trebui sa iesim putin din letargia asta mioritica si sa luptam si noi ptr. drepturile noastre?Sa nu mai tot asptam ca UE sau NATO sau mai stiu eu cine sa faca ordine in ograda asta carpato - danubiana ca populatia sta sa-i pice para malaiata in gura?( imi cer scuze dar nu vreau sa jignesc pe nimeni).Nu credeti ca ar trebui prin ACR sau alte organizatii care reprezinta interesele automobilistului roman, sa facem si noi ceva? Chiar la nivelul acestui forum as zice sa facem o petitie sa o semnam cati mai multi si s-o trimitem la Comisia Europeana in care sa cerem noi cei direct afectati ,sa se aboleasca taxele astea stupide.UE va face demersurile procedurale pentru a obliga guvernul Romaniei sa renunte la taxe dar daca nu va fi nici o reactie de masa din partea noastra, nemernicii astia din guvern s-ar putea sa zica cu tupeul lor nemasurat ca cetateanul roman este de acord cu taxele astea.Credeti ca guvernele ungariei sau poloniei unde a fost aceeasi situatie au renuntat asa usor? Acolo oameni sau unit si au cerut impreuna sa se renunte la taxe ,adica au dat si ei o mana de ajutor comisiei europene ca pana la urma interesul este al nostru si nu al UE. Ei vor face demersurile necesare.Apoi ca ,cat de repede si cat se vor reduce taxele ,mai depinde si de noi. Sunt de acord ca trebuie sa se platesca niste taxe ,dar sa fie rezonabile si sa nu depaseasca maximul acelorasi tip de taxe care se aplica in statele membre.Adica dupa mintea ( sau lipsa de minte a celor din guvernul roman) Cetateanul Roman care este cel mai sarantoc cetatean european la venitul mediu trebuie sa-i aplicam cele mai mari taxe.Asa e in Romania ,cand e vorba de taxe guvernantii imediat gasesc explicatii ca in nustiu care tara membra in UE se plateste taxa aia asa ca si in romania trebuie sa se plateasca si astfel s-a ajuns ca contribuabilul roman sa plateasca cumulat toate tipurile de taxe care exista in toate tarile membre UE.Dar cand e vorba de drepturile pe care trebuie sa le respecte guvernul pentru taxele platite de cetatean ,atunci se face ca ploua, ca nu se poate ca deh suntem tara saraca,........ Suntem tara membra in UE dar fiti siguri ca nici francezul ,germanul sau bulgarul nu o sa lupte in locul nostu ca noi s-o ducem mai bine in romania.Asta este treaba noastra a romanului de rand sa o faca si daca noi o vom face ei ne vor AJUTA!. ACESTA ESTE MARELE NOSTRU CASTIG ODATA INTRATI IN UE!! |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
driverx |
![]()
|
.......un rezumat ar fi posibil......?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marss41 @ 12 Jan 2007, 11:23) Nu credeti ca ar trebui prin ACR sau alte organizatii care reprezinta interesele automobilistului roman, sa facem si noi ceva? ACR a decedat cu mult timp in urma, insa tare ar fi buna o organizatie din asta. Importatorii si producatorii au o asociatie care face lobby puternic, ca de la ei vin taxele astea, insa nu vad pe nimeni sa fi protestat in mod oficial fata de aberatiile din codul rutier, de exemplu. Am intrebat, acum ceva timp, un cetatean belgian ce s-ar intampla daca s-ar baga puncte de penalizare in tara lui; raspunsul lui: "greva, demonstratii" (nu stiu daca intre timp s-a aplicat asa ceva in tara lui si/sau daca a fost greva, dar la noi n-a carait nimeni fata de noul cod rutier - in afara taximetristilor, care beneficiaza de tratament special din partea politistilor, lucru recunoscut de sefii lor la tv). |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 06:38 |