DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mai cititi carti?, topic 'ntelectual...

maddan
post 11 Aug 2005, 18:12
Post #1

Speedy Gonzales

Group: Members
From: Bucuresti

Lume, lume,

Dand eu dintr-una intr-alta pe un alt topic, am remarcat cu surprindere ca mai sunt unii printre noi (fericiti) care mai au timp de citit carti.

Asadar, va invit sa ne spuneti ce carti ati mai citit si ce carti ati mai recomanda!

Caci ultima carte citita de subsemnatul era "Marci vizionare" si daca ma gandesc la ce am citit in ultimul an nu gasesc decat stuțe de marketing si atat (my job).

Timpul liber, ala care mai e, imi este rapit de documentare, filme, jocuri online si forumuri online, atunci cand nu ies cu sotia pe undeva.

Era o vreme cand citeam si 1 carte (serioasa) pe zi.... sad.gif
Pe aceasta cale imi fac penitenta si recunosc: pe ultimii 2 ani sunt un analfabet cu diploma universitara! blush.gif

Dar voi, fericitilor? Mai aveti timp de carti?

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 11 Aug 2005, 18:14
Post #2

the 7 stars of Pleiades constellation

eu nu am timp sad.gif

sql 70228 ms exam sad.gif carte recent inceputa sad.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Sony
post 11 Aug 2005, 18:38
Post #3

Membru autentic

From: Ban Land

Eu am inceput sa recitesc "Limbajul trupului".

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
AND
post 11 Aug 2005, 18:59
Post #4

Membru autentic

..manualul de la logan se pune ? dar nici p'ala nu l-am citit ca lumea mellow.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
george_slz
post 11 Aug 2005, 19:00
Post #5

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

postati si voi titluri de carti care merita citite...

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
burliu
post 11 Aug 2005, 19:19
Post #6

Membru autentic

eu din cauza timpului "scurt" nu am mai apucat sa citesc o carte de pe vremea lui nea nicu din pacate doar reviste si citeva ziare...si tv-ul care ne mainca tot timpu' seara cind vin de la "productie" biggrin.gif

--------------------
. . .
+
madalina
post 11 Aug 2005, 19:20
Post #7

Membru autentic

Depinde de genul preferat de fiecare! Degeaba iti recomand eu "Ideologie, utopie si politica" a lui Ricoeur, daca pe tine nu te intereseaza filozofia politica!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Vlad Georgescu
post 11 Aug 2005, 19:33
Post #8

/----\ <--- Logan

Citesc o gramada de carti profesionale si audiobooks. Ma ajuta mult exercitiile de citire rapida pe care le-am facut.

Am sa-mi iau un MP3 player portabil cu difuzoare mari ca sa pot asculta audiobooks si cind fac dus.

As citi si literatura, dar de unde carti bune? Carti exista, dar daca nu stiu care sint bune, sa risc sa incep sa citesc o carte proasta nu vreau. smile.gif

Anul asta am recitit seria Fundatia de Asimov, Extravagantul Conan Doi de Vlad Musatescu si ultimul volum din Harry Potter. Altceva n-am citit.

Imi doresc sa citesc operele complete ale lui Vlad Musatescu, dar se gasesc numai la anticariat, si prietena mea a bagat spaima-n mine, mi-a spus ca daca sint cartile alea de la un tuberculos, etc.

Nu-i uman ce se intimpla!

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
Mache
post 11 Aug 2005, 19:35
Post #9

Chibiț autorizat

Am inceput sa citesc "Istoria Romei" de Eugen Cizek (peste 660 de pagini). Dupa o zi de lectura, am reusit sa ajung la pagina 15.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
george_slz
post 11 Aug 2005, 19:38
Post #10

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Ai urmat cursurile de citire ale tipului aluia care a aparut in Libertatea? Chiar merge smecheria?!

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
Lolek
post 11 Aug 2005, 19:47
Post #11

Ignorog

eu foarte rar mai reusesc sa citesc carti pana la capat (ca pierd invariabil firul din motive de alte treburi).

Asa ca ultima rasfoita e Voltaire - Candid sau Optimismul (un cataroi de carte neagra din aia scoasa la o editura din Rep. Moldova, care contine multicele creatii in afara de Candid). Ca idee, efortul meu intelectual s-a rezumat la prima, si anume Zadig.

Intre altele m-am facut ca mai citesc si "Georges Minois - Istoria sinuciderii" si am ramas cu sinuciderea in Evul Mediu, in timp ce am mai tras o tura rapida sa citesc un caz de-al lui C.G. Jung din "Psihologia fenomenlor oculte" .

Voila. Lecturi de om sanatos la cap. Da' o carte cap-coada n-am mai citit de haaaa-haaat (multa vreme). Le cumpar, imi bat joc de ele si le arunc in biblioteca. Cam asta e.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
Valentine
post 11 Aug 2005, 19:57
Post #12

Old Timer

From: California

Ce bine ca nu a sarit nimeni inca cu Harry Potter smile.gif In State era manie cu cartile astea ... biggrin.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
kukuruz
post 11 Aug 2005, 19:59
Post #13

Membru

Ce zici de Mircea Cartarescu? Ultima aparitie Jurnal I 1990-1996 si Jurnal II 1997-2003 este deja epuizata!

This post has been edited by kukuruz: 11 Aug 2005, 20:00

--------------------
+
Vlad Georgescu
post 11 Aug 2005, 20:03
Post #14

/----\ <--- Logan

QUOTE(george_slz @ 11 Aug 2005, 20:38)
Ai urmat cursurile de citire ale tipului aluia care  a aparut in Libertatea? Chiar merge smecheria?!
*

Nu! Am avut pe vremea comunismului o carte despre citirea rapida.. si am facut niste exercitii. Nu mai am cartea, din pacate.

QUOTE(kukuruz @ 11 Aug 2005, 20:59)
Ce zici de Mircea Cartarescu? Ultima aparitie Jurnal I 1990-1996 si Jurnal II 1997-2003 este deja epuizata!
*

Super-tare "dom' primar Caldarescu" * da' n-am apucat sa-l citesc deoarece la subsol in Mall nu se gasesc cartile lui, iar in alta parte nu am timp sa ma duc!

* - L-au intrebat pe Vanghelie ce parere are despre Cartarescu si Vanghelie a spus ceva de genul "Eu stiu ca performantele mele nu sint asa de bune ca ale domnului primar Caldarescu, dar ma straduiesc si eu, bla-bla-bla". Am crezut ca ma sufoc de ris.

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
maddan
post 11 Aug 2005, 20:14
Post #15

Speedy Gonzales

Carti exista, dar daca nu stiu care sint bune, sa risc sa incep sa citesc o carte proasta nu vreau.

radmasa.gif

Asta da filozofie de viata! 04.gif

Vlade, sunt un fan inrait al lui Vlad Musatescu.

Din pacate, acest OM care mi-a dezvoltat acut simtul umorului tocmai ce a trecut in nefiinta....

Ultimul sau interviu...
http://www.observatorul.com/articles_main....wdetail&ID=2411

De altfel ii recunosc influenta asupra stilului de a scrie la misto a multora dintre cei de aici... smile.gif

Eheeiiii.... ce vremuri, dom'le, ce vremuri....

Lolek, daca tot ai ramas intepenit in lectura istoriei sinuciderii (cum am ramas eu intepenit in lecturarea teoriei frumusetii, tot pe la Evul Mediu), iti recomand o pauza cu istoria.... *ahem* jucaricii... *ahem*
http://www.marksimpson.com/pages/journalism/j-penistory.html

Este super amuzanta si instructiva... parerea mea! tongue.gif

ps.
As vrea sa recitesc si eu Fundatia.... si cartile lui Musatescu.... ce buna idee mi-ai dat, Vlade! Multam!

LATER EDIT: va invit chiar sa cititi interviul cu maestru Musatescu... este cumplit de relevant pentru subiectul nostru de discutie!

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
kukuruz
post 11 Aug 2005, 20:17
Post #16

Membru

@Vlad LOL!

"Jurnalul" lui Cartarescu este un best-seller! Eu sunt deja pe o lista de asteptare la volumele astea.

--------------------
+
dizzy
post 11 Aug 2005, 20:18
Post #17

Work smart not hard!

Ultima:
Dan Brown - Ingeri si demoni... ideala pt omorat un drum lung cu trenul, te tine in suspans pana la capat.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
AIX
post 11 Aug 2005, 20:44
Post #18

quite a regular

Pai hai sa vedem; in ultimul an (mai precis - ultimele 12 luni) am citit:

* Mort - Terry Pratchett - comic fantasy, al 4-lea roman din seria Lumea Disc; al 5-lea - Sourcery (sa vedem cum o sa se numeasca in romana) - urmeaza sa apara in toamna asta, dupa o lunga asteptare. Relaxant si ..spumos, umor cat cuprinde.

http://www.terrypratchettbooks.com/

* Asteptau pe cineva mai inalt - Tom Holt - comic fantasy

Cei ce asteptau pe cineva mai inalt se dovedesc a fi divinitatile Valhallei. Cel ce nu este asa de inalt cum ar fi trebuit e Malcolm, un tanar care, printr-un accident, intra in posesia Inelului Nibelungilor (da, opera de Wagner...) si a Coifului Intunericului, sau Tarnhelm pentru prieteni. Zeii vor Inelul, Fiicele Rinului vor Inelul, Alberich vrea Inelul, corbii lui Wotan vor Inelul... dar Malcolm decide sa il mai pastreze un pic...

* Contele zero - William Gibson . Cyberpunk, de amintit si Neuromantul sau Johnny Mnemonic. Interesant. Editura Rao.

* Silmarillion - J.R.R. Tolkien. O carte frumoasa, mai greu cu gramada de nume de acolo.

Silmarilii sint cele trei giuvaeiuri create de Feanor. Sauron a creat unul singur: Inelul Suprem, Inelul Stapin, cel pe care il descopera Hobbitul si lupta pentru a-l distruge vitejii strinsi in jurul Stapinului Inelului. In Silmarillion este redata istoria antica a Pamintului de Mijloc, mitologia aparitiei lui si a popoarelor care-l locuiesc.

Zilele astea mi le ocup cu Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor, Xenocid - proaspat reeditate de Editura Nemira; probabil o sa ma tina 1-2 luni.

This post has been edited by AIX: 11 Aug 2005, 20:47

--------------------
. . .
+
adso
post 11 Aug 2005, 20:47
Post #19

Membru autentic

Vlad Musatescu rulzzzz! nu-i uman ce se intampla bibiloilor, zau asa... oameni suntem nu fiare de calcat.

Harry Potter - hehe, read them all. ma opresc aici, pe cuvant.

am terminat de curand, marturisesc cu rusine, Noua dezordine amoroasa, a lui Pascal Bruckner. Dupa Luni de fiere, care mi s-a parut o carte excelent scrisa, asta imi pare gaunoasa si snoaba. "vaaai uitati-va la mine, ce blazat sunt, cum ma balacesc eu in conditia mea de om postmodern, cum imi vivisectionez sentimentele, cum imi eviscerez identitatea... nimic nu scapa monstruoasei mele luciditati"

recitesc Procesul de la Nurnberg.

printre picaturi: lumea disc (multumesc ca mi-ai adus aminte AIX)
hitchhiker's guide to the galaxy - sunt la a 3a din 5

mai imi cer scuze, nu ma pot abtine: @Lolek "O che sciagura d' essere senza coglioni" laugh.gif

This post has been edited by adso: 11 Aug 2005, 21:04

--------------------
Call me Ishmael...
+
marksman
post 11 Aug 2005, 20:51
Post #20

Post mortem nihil est

From: sat

Eu incepusem la un moment dat Executive Power (Vince Flynn), o carte pe care am primit-o de la o americanca pripasita prin Romania. Mi-a zis ca la ei in State cartile se citesc si se duc la anticariat sau se arunca. Avea doua plase (Billa - modelul mare) pline pe care zicea ca nu le ia cu ea in State. Asa ca in loc sa ajunga la reciclare, respectivele carti au ajuns la subsemnatul.
Anyway... incepusem cartea, dupa care a urmat examenul de licenta... au plecat "batranii" departamentului in concediu si asa au ajuns diverse task-uri la proaspetii ingineri. biggrin.gif

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
GoGu
post 11 Aug 2005, 21:33
Post #21

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Vlad Musatescu... mi-ati adus aminte...hehe, ce vremuri. Tanti Ralita, naparstocii, Papalâna & co. smile.gif

Am sa caut Aventuri aproximative, citisem pana la volumul trei si acu aflu ca-s 5... Excelenta carte (e roman autobiografic). Nu-i uman ce se intampla, Al, baiatule... smile.gif

PS Vlad Musatescu a murit in 1999...

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
gino78ro
post 11 Aug 2005, 21:54
Post #22

Membru incepator

From: Constanta

Ehhh, uite ca mai sunt si nostalgici... Deh, varsta! Ca sa-i raspund lui Valentine, Harry Potter este un fel de canalizare a tineretului spre lene si spre faptul ca totul poate avea si alta solutie numai nu MUNCA. Ii canalizeaza spre stiintele oculte gen (new age si nu intamplator am scris cu litere mici, sau mormoni). STOP. Eu mai am timp de citit noaptea si-mi face o deosebita placere mai ales in ultiml timp, iar ce as recomanda ca replica la romanul din zilele noastre, avid dupa avere si bogati, care trece peste orice, chiar si peste educatie si principii, pentru a avea ce-i este necesar, ION de Rebreanu. A nu se omite nici Viata la Tara. Iar ca o gluma pentru cei nervosi si repeziti la volan "Ciuleandra". Sa auzim de bine in trafic!!! smile.gif

--------------------
Dacia Logan - CT 78 AFG
+
gino78ro
post 11 Aug 2005, 21:58
Post #23

Membru incepator

Am uitat (nu fac reclama) Dans de Bragadiru. Despre Codul lui Da Vinci nu am nici cel mai mic cuvant de comparatie cu ce este mai prost. Sorry. Poate Camasa lui Iisus poate sa aduca ceva lumina.

This post has been edited by gino78ro: 11 Aug 2005, 22:24

--------------------
Dacia Logan - CT 78 AFG
+
Codrin
post 11 Aug 2005, 22:06
Post #24

Membru autentic

Anul asta 'Puterea in miscare' a lui Toffler, 'Pliculetul Minervei' de Umberto Eco (merita), 'Manager contra curentului', acum sunt la 'Codrul lui Da Vinci' si ma asteapta 'Sufismul', 'Tantrismul' si 'Islamul' ca sa vad cum e si pe la altii

--------------------
Mazda . .
+
Adrian_Solenza
post 11 Aug 2005, 22:09
Post #25

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Nu imi place sa citesc! Cosider acest lucru extrem de neplacut, din perspectiva timpului! Adica nu mai traim acum 100 de ani, cand practic singurul lucru relaxant era sa citesti!

Parerea mea e urmatoare: sa lucrez mult - sa castig mult, cu o carte nu iti poti hrani familia si nici plati rata la masina! Traim intr-o epoca in care societatea te formeaza, nu tu pe ea! Nasol, foarte nasol!

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
gino78ro
post 11 Aug 2005, 22:11
Post #26

Membru incepator

Na dracie ca nu am somn! Mah de Sven Hassel ce spuneti? Mie mi se pare ca-i un tip care chiar a fost in miezul problemei. Prea povesteste cu foc. Socru-meu a fost la Rusi la Cotul Donului (asa zice el si-l cred pe jumatate), dar nu prea are chef de povestit. Am cautat foto pe net despre Sven si i-am gasit pe Micutul, Porta, Batranul. Chiar cea cu Micutul am salvat-o. Am si eu o obsesie (nu pentru Micutul). Dar despre obsesii altadata. Sa fiti cuminti si calmi in trafic. Prostii au mintea odihnita!

--------------------
Dacia Logan - CT 78 AFG
+
Codrin
post 11 Aug 2005, 22:12
Post #27

Membru autentic

Adrian, norocu' tau ca te nasti gata format wink.gif . Nasol, foarte nasol!

pe Sven il uitasem, l-am citit acum vreo 2 ani. Suuper carti!

This post has been edited by Codrin: 11 Aug 2005, 22:13

--------------------
Mazda . .
+
madalina
post 11 Aug 2005, 22:14
Post #28

Membru autentic

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Dezvoltarea gandirii, limbajului, cunostinte noi, cu ajutorul carora poti castiga si bani! Sau aceste lucruri nu conteaza!

Intr-adevar daca faci o munca fizica nu conteaza cunostintele, in rest in orice meserie te ajuta o carte, daca pentru cultura generala nu te intereseaza!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
gino78ro
post 11 Aug 2005, 22:18
Post #29

Membru incepator

Adrian Solenza traieste numai pentru a plati rate si a hranii familia. Nasol foarte nasol! Tu esti din aceia care citesc pe scurt pe net si care au impresia ca daca se ascund dupa un ecran si stiu anumite lucruri le este de ajuns. Tu nu-ti hranesti sufletul (la moda dealtfel)? Nu ai dreptate, si se pare ca nu stii sentimentul de a rasfoii.

--------------------
Dacia Logan - CT 78 AFG
+
gino78ro
post 11 Aug 2005, 22:34
Post #30

Membru incepator

Despre dresarea nostra de catre societate nu mai vorbim. Ne plangem in fiecare zi de mizerie, manele, prostie, invidie, coruptie, incompetenta, incultura, hotie, neglijenta, vicii, barbarism (da asa este in viziunea west-icilor), prostitutie, capra vecinului, PCR-ism, etc etc, dar nu facem nimic sa le combatem, doar ne adaptam la ele. Cei cu capul pe umeri nu fac nimic sa-i indrepte pe cei cazuti, se multumesc doar sa constate "sunt prosti"! Macar de-ar fii "saraci cu duhul"! smile.gif smile.gif

--------------------
Dacia Logan - CT 78 AFG
+
5 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 10:05
Forum Renault