DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ati facut test drive inainte sa cumparati?

bobo77
post 20 Jan 2007, 13:48
Post #31

...........................

Group: Members
From: Mangalia

Nu stiu ce sa mai zic ,unii poate nu au masina din semnatura,dar cind tu ai dacie din 95,e de necrezut sa nu-ti placa prestigiul, poate pretul nu ti-a placut...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OAP
post 20 Jan 2007, 14:09
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(bobo77 @ 20 Jan 2007, 14:48)
Nu stiu ce sa mai zic ,unii poate nu au masina din semnatura,dar cind tu ai dacie din 95,e de necrezut sa nu-ti placa prestigiul, poate pretul nu ti-a placut...
*

Nu stiu daca la mine te referi da m-am simtit cu musca pe ...semnatura. Nu am afirmat ca nu imi place prestige, chiar intentionez sa iau Logan dar am zis asa: decat Prestige cu volan de piele, manere vopsite nu stiu cum, schimbator de piele etc...mai bine Ambition dCI...Dotari importante pt mine: ABS, aer conditionat, air bag-uri plus consumul in rest o sa o pot conduce si fara toata bara vopsita in culoarea caroseriei, si fara jenti specifice prestige si fara nus` ce animatie pe bord si fara ceasuri albe...E totusi ceva ce as lua de la Prestige - oglinzile pentru ca sunt mari si utile nu pt ca sunt vopsite in culoarea caroseriei...

PS: nu este o polemica, am explicat de ce nu ma incanta prestige (nu am afirmat ca nu imi place sau ca nu e o masina buna). A...ai dreptate, componenta pret apropiata de dCI o face sa nu fie atragatoare

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
klaus
post 20 Jan 2007, 16:28
Post #33

步步

Group: Moderatori

Cred ca se referea de fapt la VooN:
QUOTE(VooN @ 19 Jan 2007, 14:25)
[...] mie personal nu-mi place deloc
desi el are o berlina din '94, nu din '95

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
VooN
post 20 Jan 2007, 16:44
Post #34

Membru incepator

Puteam sa am si Trabant si sa nu-mi placa. Parca stateam intr-o conserva de plastic ieftin care pe deasupra nu e nici confortabila si zgomotul interior poate sa rivalizeze cu berlina mea din 94'. Problema este ca la 9900E cat este versiunea 16 V prefer sa mai pun ceva banuti (nu prea multi si sa iau ceva mai pe gustul meu). Iar cei care cred ca atunci cand vor trece de la o dacia berlina mai veche la Logan l-au apucat de Dumnezeu de picior, ar trebui sa se mai gandeasca odata.
Pentru aprox. 10000E cred ca romanul merita ceva mai de calitate. Uitati-va la Fiat Albea care este apropiata ca pret de Logan - este muuult peste Logan ca finisari, confort silentiozitate, poate nu are performantele acestuia (care nu m-au dat pe spate) dar sa fim seriosi ca nici una nici alta nu sunt masini de raliu.
Nu mai comparati berlia cu Logan ca prima nu este masina noua si nici nu costa 10000E.

PS. Ne-am indepartat rau de la topic, care din punctul meu de vedere se poate incheia aici.

This post has been edited by VooN: 20 Jan 2007, 16:57

--------------------
Dacia berlina 94' / Mitsubishi Colt CZ3 07'
+
hash
post 20 Jan 2007, 17:24
Post #35

calculatorist

Mdea. Hai sa va povestesc prima senzatie de la test-drive logan (nu mai condusesem de vreo 6 luni decat D1300). M-am suit in ea - impresia era ca ma urc pe cal. Prima data am bagat in marsarier si i-am oprit motorul. Pe urma haida-hai, am dat o tura prin parcarea service-ului. Un ambreiaj f usor de apasat, chinuiam masina care zmucea, de m-a intrebat personajul cu care faceam test-drive daca mai condusesem pana atunci. Mi se parea ca stau in varful unui car incarcat cu fan. Cand am pus frana au scartait rotile (am apasat vajnic). Pe acceleratie ba apasam prea mult, ba deloc. Ce sa mai zic, mi s-a parut complet neprietenoasa, naravasa chiar smile.gif N-am observat ca are semnalizare, maneta de faruri etc.

Nu ma intrebati cum am condus masina cand am luat-o noua de la dealer.

Ideea e ca ma asteptam la asta, si cand ma urcasem prima data in masina de la firma patisem la fel.

--------------------
- - -
+
bae
post 20 Jan 2007, 18:12
Post #36

Re-member

From: Bucharest

Scuze pentru off-topic, dar din in cele ce scrii mie mi se pare ca tu erai cel neprietenos cu masina.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 Mpi / 2005
+
adryan8
post 20 Jan 2007, 18:45
Post #37

Membru

QUOTE(OAP @ 20 Jan 2007, 14:09)
...E totusi ceva ce as lua de la Prestige - oglinzile pentru ca sunt mari si utile nu pt ca sunt vopsite in culoarea caroseriei...

Sunt de acord si eu ca oglinzile de la Prestige sunt foarte utile. Pacat ca nu le-au schimbat pe cele de la variantele mai vechi de Logan berlina. Si cand te gandesti ca in campania de marketing Dacia spunea ca a venit in intampinarea dorintei clientilor si a schimbat oglinzile - deh, sa mai spuna cineva ca nu se tine seama de clienti! rolleyes.gif
Dacia a lasat loc pentru face-lift.

This post has been edited by adryan8: 20 Jan 2007, 18:46

--------------------
Logan 1.6 90 hp
+
Sorinator
post 20 Jan 2007, 19:16
Post #38

Toriphile (EWF)

Fiat Albea e mult sub Prestige. Si ca dotari si ca performante. Desigur, daca o compari cu Ambiance sau Preference atunci castiga. Insa forma ei neinspirata care aduce cu masinile fabricate in India sau China e cea care m-a determinat sa nu o iau in calcul inca din primul moment. Nu m-am vazut dandu-ma jos din obiectul acela. Italienii au avut mari designeri de automobile, insa Albea e tocmai exceptia care confirma regula.

E adevarat, suntem cu totul off-topic si in plus dezgropam o controversa mai veche, insa trebuie sa accceptam ca exista lucruri care se pot compara si lucruri care nu pot fi comparate.

--------------------
Dacia Logan Prestige 1.6, 16 V, 2006
+
VooN
post 20 Jan 2007, 20:15
Post #39

Membru incepator

Fiat Albea a fost doar un exemplu, nu am zis nimic de performante sau dotari. Eu am facut referire la interiorul masinii (adica ce nu mi-a placut la Logan - pozitie de condus, zgomot, ambianta de ambalaj ieftin- lucruri care la Albea nu le-am simtit, si am condus mult timp Albea). Repet - este parere personala, fiecare isi cumpara ce crede ca este mai bun sau mai avantajos. Eu personal voi opta pentru Mitsubishi Colt mai scump dar mai bun din toate punctele de vedere. Sa auzim numai de bine!

--------------------
+
klaus
post 21 Jan 2007, 12:03
Post #40

步步

VooN, eu cred ca te-ai dus degeaba sa faci test-drive cu Loganul.
Daca tu ai disponibilitatea sa iei un Colt (care pleaca dela 9600 euro CIP), si iti satisface necesitatile cu dimensiunile lui, atunci Loganul nu ti se adreseaza. Pentru ca tu te asteptai sa vezi la o masina de 1,5 ori mai mare decat coltul cam aceleasi finisaje ca pe colt, care e cu cel putin 20% mai scump (repet, avand cca. 75% din dimensiunea Loganului).
Eu cred ca ar fi trebuit sa mergi sa faci drive-testuri cu alte masini (peugeot, renault, hyundai, chevrolet, ford, opel etc.).
De altfel tocmai faptul ca nu ai ales Albea (pe care ai condus-o atata timp), desi e mai ok la finisaje decat loganul si e si mai ieftina decat coltul, denota cel mai bine acest lucru.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
VooN
post 21 Jan 2007, 18:07
Post #41

Membru incepator

Testul nu l-am facut degeaba - din contra a fost folositor ca m-am decis sa nu merg pe Logan. Nu alegeam Loganul pt dimensiune ca nu prea ma intereseaza sa bag 200 Kg de bagaje in portbagaj sau sa merg cu tot familionul in concedii. Loganul parea o masina ok la dotari si performante dar nu isi merita banii (vb de 1.6 16v). Coltul pe de alta parte nu e chiar de 1,5 ori mai mica decat loganul. Cel putin la greutate cred ca depaseste Loganul care cu vopsea metalizata, garantie extinsa si dc mai bagam aibaguri laterale (se pun la comanda) ajunge pe la 11.000 euro. Coltul are toate astea + revizii gratuite deci diferenta nu ar fi prea mare. In rate diferenta de bani data pe luna intre Logan 16V si Colt este mica - deci dc vrei ceva mai de calitate si esti dispus sa dai PUTIN mai mult atunci Loganul Prestige nu mai pare chiar o afacere(restul de versiuni nu intra in discutie).

--------------------
+
Kunt
post 21 Jan 2007, 18:23
Post #42

Membru lenes

De ce zici ca nu-si merita banii prestijul ? Ce motor are coltul ? Cati CP ?

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
+
VooN
post 21 Jan 2007, 18:27
Post #43

Membru incepator

Asa ca, chestie - Loganul este cu 39 cm mai mare decat Colt si cu vreo 3-4 cm mai lata, nu mi se pare asa mare diferenta. Diferenta majora este la garda la sol.

Scuze de off-topic. (nu numai pt postul asta ).

This post has been edited by VooN: 21 Jan 2007, 18:28

--------------------
+
andrei_2006
post 21 Jan 2007, 18:31
Post #44

Loganist

QUOTE(Kunt @ 21 Jan 2007, 18:23)
De ce zici ca nu-si merita banii prestijul ? Ce motor are coltul ? Cati CP ?
*

Cea mai puternica motorizare a lui Colt e de 95 CP.

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus
+
VooN
post 21 Jan 2007, 21:12
Post #45

Membru incepator

QUOTE(andrei_2006 @ 21 Jan 2007, 19:31)
Cea mai puternica motorizare a lui Colt e de 95 CP.
*

Cea mai puternica versiune colt este 1.5 - 109 CP.
Versiunea de 95 CP are motor de 1.3.

--------------------
+
13Tdi
post 21 Jan 2007, 22:17
Post #46

Membru

From: Adjud, Vrancea

am facut test inainte de cumparare si marturisesc ca nu m-a impresionat prea tare masina dar in schimb motorul mi-a lasat o impresie foarte buna fapt pentru care m-am si hotarat sa imi iau motorizarea respectiva(1.5 dci)Pacat,nu au vrut sa-mi de-a doar motorul,a trebuit sa cumpar si caroseria!!!:)))).Am mers si cu prestige de curand si pot sa zic ca ma dezamagit,cred ca a fost si din cauza dealer-ului la care am facut drive-test-ul care mi-a spus respectuos sa ma gandesc la alta masina si sa nu imi iau sa ceva!

--------------------
Ford Focus 2007 - 22Tdi
+
klaus
post 21 Jan 2007, 23:28
Post #47

步步

QUOTE(VooN @ 21 Jan 2007, 18:27)
Asa ca, chestie - Loganul este cu 39 cm mai mare decat Colt si cu vreo 3-4 cm mai lata, nu mi se pare asa mare diferenta. Diferenta majora este la garda la sol.
Se poate zice la masini ca diferenta nu este majora daca sunt diferente de 3-8 cm, nu de 40 cm. Ca asa intre logan si passat nu sunt decat 51 de cm diferenta, deci nu e asa de mult daca am pastra acelasi rationament.
Sau coltul nu e o mare diferenta fata de Spark, "numai" 37 cm le desparte. Nesemnificativ (pe acelasi rationament)

--------------------
+
marksman
post 22 Jan 2007, 09:14
Post #48

Post mortem nihil est

From: sat

N-am facut drive test cu Loganul decat dupa ce am dat comanda smile.gif Motivul a fost ca inca nu era ziua "portilor deschise". Insa Loganul l-am vazut si l-am "pipait" inainte de a da comanda. (Dealerii au primit o masina cu pana la o luna inainte de "porti deschise" si cum eram in relatii bune cu patronul reprezentantei respctive am vazut Loganul "in avans", fapt care ne-a determinat sa cumparam).

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
VooN
post 22 Jan 2007, 09:26
Post #49

Membru incepator

Mergand pe rationamentul ca a>b, si b>c, =>a>c adica Logan este mai mare decat Spark. OK sunt de acord dar ce legatura are Spark cu Logan sau Colt. Parca e prea mare diferenta. Daca mergem in ritmul asta o sa ajungem pana la dimensiuni de biciclete ca in fond si acelea te duc din pct A in B.
Pe mine nu ma impresioneaza spatiul enorm din Logan, mai ales cel din portbagaj care e mare din pct de vedere volumic nu si al utilitatii. Degeaba ai loc dc nu incape pe usa. Ideea este ca intre Logan si Colt(nu intre Logan si Spark) diferenta de dimensiuni nu este chiar asa mare - cel putin pe mine nu ma deranjeaza.

--------------------
+
klaus
post 22 Jan 2007, 09:53
Post #50

步步

VooN, pai eu ce am zis? Ca pe tine te satisface o masina mai mica decat loganul, mai calitativ finisata dar mai scumpa. Tu nu esti in target-ul Loganului. Targetul loganului are anumiti bani, tu ai mai multi, vrea anumite dimensiuni, tu le vrei mai mici, se multumeste cu o anumita finisare, tu vrei mai buna.
Pe tine drive-testul nu te-a ajutat decat sa-ti dai seama mai bine de aceste lucruri.
Legat de portbagaj, as mentiona ca loganul are si o varianta cu portbagaj cat casa. I se zice MCV. Mmmuuuullllttt mai practic si mai incapator decat cel al Coltului, insa la tine nu portbagajul era prioritatea de baza in alegerea masinii.
Daca aveai 1-2 copii pana in 5 ani, ai fi vazut ca nu te satisfacea Coltul.
Dar din prisma nevoilor tale, atuurile Loganului nu ti se adreseaza. Tie ti se adreseaza atuurile Coltului.
Si matizul/sparkul l-am bagat in fraza ca sa intelegi ce inseamna 40 de centimetrii la o masina. Daca 10 cm mai poti sa-i ai si din spoilere (cum sunt cele de Cielo), 40 incep sa se cunoasca prin alte parti (spatiu interior, portbagaj etc.) Ia mai pune tu "doar" 20 de cm la spatiul de la scaune din interiorul Coltului, sa vezi cata spatiu se face. Si inca 20 la portbagaj, sa vezi cata portbagajul se face.
Doar ca pe tine nu te intereseaza acest spatiu suplimentar interior, si nici in portbagaj.
D-aia imi mentin parerea ca ai facut drive-test degeaba cu loganul. Alte masini trebuia sa le testezi.

--------------------
+
rue
post 22 Jan 2007, 10:09
Post #51

Membru autentic

From: Internet

cand a aparut loganu in august 2004 eu am plecat 3 luni din tara si cred ca in ianuarie 2005 am testat si era 1,6 mpi ca era obiceiul sa aiba varful de gama la drivetest sa mearga bine si sa tenteze optionalele. am facut cam 6 km.

eu voiam test la 1,4 mpi.. dar, l am facut cu masina lui varu prin oras cu grija sa nu i rup ceva.

intre timp testasem si 1,6 16v prestige pe 4 km numai tot in tm.

cand a aparut porti deschise pt MCV am prins la lugoj in trecere si am facut cu 16v 7 locuri dar deja dadusem comanda la unguri de 1,4 laureate.. cu abs.

e bine sa

--------------------
Dacia Logan 2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort - RUE
+
VooN
post 22 Jan 2007, 11:24
Post #52

Membru incepator

Sa simplificam lucrurile: Dc Prestige era facut cu mai mult simt de raspundere, sa nu-ti dea senzatia aia de ambalaj, il luam fara nici o problema. Pe mine ma uimeste cum la altii se poate si la noi nu.
Recunosc ca nu ma intereseaza una bucata motor + una bucata ambalaj + o gramada de spatiu - confort. Este adevarat si faptul ca nu am 1 sau 2 copii asa cum zice Klaus si nu am nevoie de spatiu asa mult. Pe hartie Loganul asta de 105 cai mi se parea optiunea perfecta numai ca s-a dovedit a fi o mare dezamagire. Ca si masina de familie Loganul este super ok dar nu versiunea asta la 10000E. La banii astia se poate pretinde ceva mai bun dpdv calitativ.(chiar si mai scump -dc tot dai un ban macar sa-l dai cu folos).
Masina cu care am facut testul avea 9600KM si la denivelari si gropi "troncanea" lucru observat nu numai de mine ci si de un prieten cu care am fost(si el vroia dar s-a linistit). Pur si simplu testul asta mi-a taiat avantul.

--------------------
+
Kunt
post 22 Jan 2007, 11:49
Post #53

Membru lenes

Cu coltul ai facut drive-test ?

--------------------
+
VooN
post 22 Jan 2007, 12:22
Post #54

Membru incepator

QUOTE(Kunt @ 22 Jan 2007, 12:49)
Cu coltul ai facut drive-test ?
*

Facut, cu un prieten care are 1.3-95CP. Super senzatie, confort, consum - masina are personalitate. Masina lui are aprox 20000KM - nu troncane, nu bubuie,nu are rugina.

--------------------
+
Sony
post 22 Jan 2007, 12:28
Post #55

Membru autentic

From: Ban Land

VooN, daca vorbim de masina unui prieten pot spune ca loganul meu are 27.000 km - "nu troncane, nu bubuie, nu are rugina". Cred ca nu vezi diferenta intre o masina personala si una de drive-test. Pe aia de drive-test se urca toti sumacherii, care de cand si-au luat permisul au condus mai mult la nfs si baga piciorul in ea. Pe langa ei mai vin si d-aia care isi menajeaza masina personala, dar cu aia de drive-test accelereaza cand vad gropile. Doar trebuie, testata, ce naiba! Sa vada ochiu' lu' baiatu cum se tine masina.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
VooN
post 22 Jan 2007, 12:53
Post #56

Membru incepator

Totusi 9600 KM mersi in oras !!! Nu troncane la tine dar din ce am vazut pe forum... se pare ca esti norocos tongue.gif .

--------------------
+
Sony
post 22 Jan 2007, 12:55
Post #57

Membru autentic

Nu sunt norocos. Sunt un utilizator normal si am o masina normala. Si din km pe care ii are masina mea mai mult de jumatate sunt facuti in oras, dar nu de toti nfs-istii ci de un sofer normal.

--------------------
+
Kunt
post 22 Jan 2007, 13:02
Post #58

Membru lenes

Nici a mea "nu troncane, nu bubuie, nu are rugina" si are 13000 km facuti in cea mai mare parte in oras. Sa nu mai zic de cum conduc meseriasii aia de dealeri, lasa drive-testerii...

--------------------
+
VooN
post 22 Jan 2007, 13:03
Post #59

Membru incepator

Bravo, se pare ca ai facut o alegere buna.
By the way - ai facut test-drive inainte sa cumperi? si dc ai facut, troncanea masina de test?

--------------------
+
Sony
post 22 Jan 2007, 13:09
Post #60

Membru autentic

Am facut drive-test, dar dupa ce o comandasem. Masina de la dealer nu troncanea si avea vreo 4.500 km.

Later edit: Acum imi amintesc am vacut drive-test la doi dealeri. Nu troncanea nici-o masina.

This post has been edited by Sony: 22 Jan 2007, 13:12

--------------------
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 08:38
Forum Renault