Bucsi pentru Dacia, racing type.
![]() ![]() ![]() |
Bucsi pentru Dacia, racing type.
cristi_doditoiu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 20 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
autoutilitara dacia
duble cab 1.9D
- vl 04 xxx
|
|||
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
poliamida e buna....crede-ma.....si din teflon merg facute......se gaseste foarte greu....si eu caut de vreo doua zile.....mi-a facut cineva o promisiune....mai vad io.....
![]() This post has been edited by sobolan: 2 Feb 2007, 19:07 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Poti sa le faci si de metal daca vrei sa troncane masina ca la WRC . Asa e , batranii ?... ca voi stiti ...
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Asa au toate masinile de raliu, bucse din metal... singurul inconvenient este zgomotul infernal...
Mai cititi si voi, mai documentati-va... |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Bucsele metalice (nu numai fierul este metal) sunt pt. performanta maxima, nu mai exista joc in articulatii DAR asta nu inseamna ca sunt bune pentru o utilizare normala.
Da, bucse mai tari, de acord ca pot sa tina mai mult decat masina, dar asta din cauza ca toate socurile sunt preluate direct de caroserie, care va ceda pe alocuri. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
cristigeo69 |
![]()
|
![]() 1.6i m40 Group: Members Posts: 755 Joined: 20 September 05 From: Bucuresti ![]() |
bucsele astea nu rigidizeaza DELOC sunt doar LIFE TIME...io cand am mers cu robert nici nu am simtit diferenta...el mi-a zis ca o sa-si faca dar nu stiam ca montase deja basculele cu bucsele astea...NU ERA NICI O DIFERENTA
concluzia...te tin O GROAZA si nu RIGIDIZEAZA |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
- B 70 W R C MASINA SI FEMEIA NU SE IMPRUMUTA,mai ales masina...ca femeia se imprumuta singura :D
|
|
sobolan |
![]() ![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 2 Feb 2007, 20:27) Da, bucse mai tari, de acord ca pot sa tina mai mult decat masina, dar asta din cauza ca toate socurile sunt preluate direct de caroserie, care va ceda pe alocuri. corect....la o dacia full rugina se poate sa cedeze ceva din elementul de caroserie...... This post has been edited by sobolan: 2 Feb 2007, 20:32 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Bucsa trebuie sa lucreze ca o BALAMA, asta nu intelegeti voi. Daca le faci din metal obligatoriu trebuiesc facute cu miez, care sa de invarta in interiorul la bucsa. Frecarea metal-metal este mai mare decat poliamida - metal. Plus ca poliamida mai preia din socuri. Fiecare face cum il duce capul. Eu vroiam sa le faci cu rulemti cu cilindrii, dar mi-a fost lene, si nici nu am timp. Bafta.
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Pt spate, ca tot ma intreaba lumea pe PM. Aceeasi solutie la bucse,dar se foloseste bascula inferioara cu pivot, si se face o piese adaptoare in loc de "mosorel"
Pt tendoane, poliamida, bineinteles! |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
cristi_doditoiu |
![]()
|
Ok.Nu sunt inca ,convins dar am sa incerc.Am masina noua asa ca o sa tina la cateva experimente.Dar totusi eu intreb.! Unde gasesc acel material????????
|
--------------------
autoutilitara dacia
duble cab 1.9D
- vl 04 xxx
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
da din textolit ar merge?in loc de poliamida?asta pt ca am 2 cuburi mari acasa>:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
B-34-SGM |
![]()
|
se toceste repede. Din relon mai merge.
This post has been edited by B-34-SGM: 3 Feb 2007, 12:45 |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
sobolan |
![]() ![]()
|
QUOTE(B-34-SGM @ 3 Feb 2007, 01:46) Bucsa trebuie sa lucreze ca o BALAMA, asta nu intelegeti voi. Daca le faci din metal obligatoriu trebuiesc facute cu miez, care sa de invarta in interiorul la bucsa. asta era ideea.....de asta i-am zis si eu celui care a intrebat de bucsile de metal...plus de asta poliamida aia mai ia din socuri....SGM a gandit bine..... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Halo! Masinile de competitie nu au "bucse" (bucsi se zice prin spatele blocului) din metal (ar fi si un tembelism, sa faci un cuzinet care ar trebui sa fie elastic din otel), au brate de suspensie cu articulatii sferice (sau pivoti/capete de bara daca preferati) ceea ce sunt cu totul altceva.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
si nu concepi ceva pt automobile dacia street racing bucsa:)?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Problema e ca geometria suspensiei de dacie e gandita cu un anumit joc in articulatie. altfel, cand puntea spate dse ridica , daca raza basculei e fixa, puntea va descrie un arc de cerc, in loc sa se ridice drept.
Eu unul nu ma joc nicidata cu siguranta mea, atunci cand vine vorba de midificari ale masinii. Altora vad ca le pasa mai putin. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bagykid |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 7 June 05 ![]() |
citind faza asta cu bucsile "racing type" din poliamida by SGM , ma tot gandesc daca nu cumva si bieletele de antiruliu "model nou " - nu sunt cumva inventate tot de SGM( era odata demult o poza cu bieleta lui facuta din bucsa de bascula - de se mirau totzi "ce e ba asta" si abia acum sau trezit cei de la Dacia ( eu stiu ce SRL-u) sa le faca in serie .
SGM-ule ai grija , cere-ti drepturile sa nu patzi si tu ca omul de lucra la Dacia , a inventat eleronul spate din cauciuc pe capota portbagaj si sa judecat o carca pe tema asta si nu cred ca a luat ceva de la ei oricum stima max |
--------------------
dacia
1310
- B-93-GBI daca accelerez , ma opresc ?
|
|
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Bucsele de poliuretan (poliamida in cazul particular de aici) se vind de multa vreme.
|
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008 156
|
|
cristi_doditoiu |
![]()
|
De unde i-au poliamida????
|
--------------------
autoutilitara dacia
duble cab 1.9D
- vl 04 xxx
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
QUOTE(EvilOne @ 5 Feb 2007, 18:27) Pt Dacia ? unde, sa iau si eu cateva seturi ! Daca pun si pozele cu barele tirant o sa isi faca toata lumea.Foarte bine. Deja si-au mai facut 4 din cunoastintele mele, dupa ce au vazut la mine cum se comporta masina. Poate pune cristigeo poze ca eu nu am aparat, si pana nu schimb placutele nu mai demontez roata. |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
vali vtk |
![]()
|
![]() Membru cu trotineta Group: Members Posts: 221 Joined: 8 November 06 From: Braila ![]() |
QUOTE(B-34-SGM @ 3 Feb 2007, 02:46) Bucsa trebuie sa lucreze ca o BALAMA, asta nu intelegeti voi. Daca le faci din metal obligatoriu trebuiesc facute cu miez, care sa de invarta in interiorul la bucsa. Frecarea metal-metal este mai mare decat poliamida - metal. Plus ca poliamida mai preia din socuri. Fiecare face cum il duce capul. Eu vroiam sa le faci cu rulemti cu cilindrii, dar mi-a fost lene, si nici nu am timp. Bafta. Oare vroiai sa faci din rulmenti cu ace de la crucile cardanice? ![]() This post has been edited by vali vtk: 5 Feb 2007, 21:16 |
--------------------
DACIA
1300
1980
- BR-15-DNL
|
|
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Nu pentru dacia, e prea veche. Pentru Dacia esti pionier, e clar.
|
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008 156
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Asta e geniala, cu rulmenti cu role in articulatile suspensiilor!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
foarte ironic
![]() Eu zic sa nu te mai iei dupa toti dobitocii de profesori, si sa incerci sa vi cu idei personale, nu inspirate de la altii,din vreo carte sau internet. Probabil presupui ca se sparge rulmentul,sau poate jocul e prea mare sau ca un rulment cu role nu preia si fortele axiale. Exista solutii si pt asta, doar trebuie sa gandesti un pic. Ia in calcul ca nu ma intereseaza confortul, zgomotul si socurile preluate direct de lonjeroane. Un gram pe practica face cat un kilogram de teorie. Pana nu experimentezi ceva apoi notezi rezultatele(bune sau proaste), nu faci nimic. Asta se numeste cercetare, si costa foarte mult. |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
MihaiD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 21 July 05 From: Ro ![]() |
La masinile de curse se folosesc uniball-uri, care sunt de fapt rulmenti sferici ...
2performancekoniuniballgl9.th.jpg 1inch-uniball-kit.jpg This post has been edited by MihaiD: 6 Feb 2007, 15:40 |
--------------------
Renault
Megane R26
2008
- XX-xx-xxx
|
|
ydaniel |
![]()
|
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 4 Feb 2007, 11:20) Problema e ca geometria suspensiei de dacie e gandita cu un anumit joc in articulatie. altfel, cand puntea spate dse ridica , daca raza basculei e fixa, puntea va descrie un arc de cerc, in loc sa se ridice drept. Pai puntea spate descrie un arc de cerc! Suspensia spate la Dacie e de tip patrulater deformabil in vedere laterala, cu bratele patrulaterului formate de bascula si tendon. O fi variind raza cercului tau datorita elasticitatii bucselor, dar prea putin. QUOTE(bagykid @ 5 Feb 2007, 15:45) citind faza asta cu bucsile "racing type" din poliamida by SGM , ma tot gandesc daca nu cumva si bieletele de antiruliu "model nou " - nu sunt cumva inventate tot de SGM( era odata demult o poza cu bieleta lui facuta din bucsa de bascula - de se mirau totzi "ce e ba asta" si abia acum sau trezit cei de la Dacia ( eu stiu ce SRL-u) sa le faca in serie . Sa nu se supere nimeni, dar ideea cu bielete antiruliu facute din teu de amortizor e foarte veche. Eu am auzit-o la mecanici care n-au internet acasa ![]() In ce priveste bieletele de tip nou, astea sunt doar o variatiune a bieletelor originale. Oricum sunt la fel de proaste... QUOTE(B-34-SGM @ 6 Feb 2007, 03:57) Un gram pe practica face cat un kilogram de teorie. Pana nu experimentezi ceva apoi notezi rezultatele(bune sau proaste), nu faci nimic. Asta se numeste cercetare, si costa foarte mult. Vezi ca tu esti un caz special, care pe langa practica ai si cunostinte teoretice. Eu as spune ca practica fara teorie este inutila (de ex, un amic mecanic auto care a reparat sute de masini la viata lui vazuse ca pistoanele de VW Golf sunt scobite si s-a gandit sa le faca la fel si pe cele de la Dacia lui ca sa fuga mai tare ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
ydaniel |
![]()
|
UN GRAm de piese bune fac cat un kg de nasoale;))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
einstein1984 |
![]()
|
Daaaa! Eu nu stiu cum se fac proiectele de instalatii sanitare, dar alea de subansambluri de autovehicule mereu incep cu o etapa care se numeste " Studiul solutiilor similare" , care consta in a vedea ce au facut altii pe tema asta. Si cum nimeni, in vreo 100 de ani de productie de automobile nu a folosit rulmenti cu corpuri de rulare in aplicatii unde apar socuri (exista motoare cu rulmenti cu bile in lagarele paliere ale arborelui cotit, dar e o solutie rarisima), nu vad de ce as face eu (sau tu) cercetarea in domeniul asta (din moment ce altii mai destepti si cu mai multi bani au incercat asta si nu le-a iesit). Daca si tu ti-ai dat seama ca exista pericolul sa spargi calea de rulare sau sa se imprime rolele pe ea, eu ce sa-ti mai zic? Poate doar ca pentru a prelua fortele ce apar in acea articulatie ar fi cazul sa folosesti niste rulmenti radial-axiali cu role conice, generos supradimensionati (daca tot vrei sa folosesti lagare de rostogolire, desi nu sustin ca asta ar fi util sau practic) ?
Si am spus si eu ca masinile de curse folosesc articulatii sferice, care insa sunt o specie mai deosebita de lagare (sunt lagare de alunecare, nu de rostogolire, nu au corpuri de rulare) si nu au durata de viata prea mare. Uite si cum arata o fisa de produs pentru asa ceva. Muttley, faza e ca la dacie puntea descrie un arc de cerc, odata dupa bascula, si o data dupa bratul in A din centru. Si tare mi-e frica ca daca articulatiile au doar 1 grad de liberatate, se blocheaza tot. La bara panhard, daca nu ai avea elasticitate in bucse, toata puntea s-ar deplasa in lateral la fiecare denivelare. Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca la mine in facultate suntem beton in materie de motoare, dar puntile si suspensiile se studiaza extrem de putin. This post has been edited by einstein1984: 6 Feb 2007, 18:23 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 22:25 |