Benzina Carrera 100
![]() ![]() ![]() |
Benzina Carrera 100
Twister |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 4 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
- CT-01-... Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
S-a mai facut caterinca, aaa, s-a mai discutat aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=56112&hl=
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pune linistit de 95 ca nu are nimic. CU o precizare..nu pune veci eco premium, ca nu se stie ce CO are, isi bat joc de benzina asta, pentru ca o folosesc ce-i cu masini vechi, si spera ca nu-si dau seama daca e botezata..plus ca-ti faci tobele varza cu ea. Recomand Carrera 95 ca si calitate.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Twister |
![]()
|
QUOTE(argon @ 15 Feb 2007, 10:48) pune linistit de 95 ca nu are nimic. CU o precizare..nu pune veci eco premium, ca nu se stie ce CO are, isi bat joc de benzina asta, pentru ca o folosesc ce-i cu masini vechi, si spera ca nu-si dau seama daca e botezata..plus ca-ti faci tobele varza cu ea. Recomand Carrera 95 ca si calitate. Pah Carrera 95 e mai buna pt Dacie decat Carrera 100? ![]() Diferenta de pret se simte doar daca faci plinul la 3 zile, altfel e prea mica. Merci pt pontul cu Eco Premium, e drept ca nu am folosit, dar e bine sa stiu, preventiv. Inainte de reparatie mai bagam Efix de la Rompetrol, benzina de 95 cred. This post has been edited by Twister: 15 Feb 2007, 10:55 |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Da , trage mai bine cu benzina de 95, cea de 100 contine niste alcoli pentru marirea cifrei octanice care limiteaza puterea calorica.
LA ultima alimentare am pus Mol tempo plus de 98 si e OK si asta..cam scumpa totusi. Carrera 100 nu-si merita banii. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eco premium 95.cea mai buna era super plus de la petrom.rupea dacia;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Carrera95 folosesc si eu. Am incercat si EcoPremium de la OMV, suna motorul ca la tractor cu EcoPremium. Carrera100 n-am bagat inca, dar nici nu-i cazul, motorul merge bine cu Carrera95. Am incercat si MOL, Petrom si Lukoil, dar tot la OMV am ramas.
![]() |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
1996/2006
- MM05HVM
|
|
Twister |
![]()
|
Am pus si eu MOL de 98 si nu prea mi-a placut cum se misca masina, dificila alegerea benzinei. La Dacie e avantajos ca merge intreaga gama de benzine, insa sa o alege pe cea optima e cosmar la benzinele noastre botezate din Romania.
|
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
|
|
Iulik_21 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 18 October 06 ![]() |
Twister, carrera 100 are cifra octanica 98! Nu exista benzina cu cifra octanica mai mare de 98!
|
--------------------
Dacia;Daewoo
1300;Cielo 1.5 Sohc
1975;1997
- CT 05 ULK;CT 04 ZSG
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
e nu:) de ce?
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
argon |
![]()
|
QUOTE(Iulik_21 @ 15 Feb 2007, 11:20) Exact, asa scrie si in fisa tehnica, drept e ca mic si la subsolul paginii..dar OMV carrera 100 are CO 98. In schimb, tot din fisa tehnica, OMV carrera 95 are CO intre 93 si 95. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
QUOTE(Twister @ 15 Feb 2007, 10:44) Mi-am facut de curand motorul si tanand seama ca si chiulasa este la a doua planare (deci a acrescut raportul de compresie) am decis sa folosesc numai benzina cu cifra octanica mare. Consider ca diferenta de pret fata de benzinele de 95 e insignifianta pt a nu pune ceva bun in rezervor, chit ca masina mananca mai multa benzina in aceste cazuri (ciudat, dar probabil e ca la oameni, e delicios- se mananca, nu-i bun- sta cu saptamanile in frigider ![]() Alimentez numai cu doua tipuri de carburant, Premium 98 de la Rompetrol sau Carrera 100 de la OMV. Aceasta din urma este cam maximul a ceea ce se gaseste in Constanta si pt a alimenta de la ei trebuie sa taversez tot orasul. As dori si alte pareri, cei care folositi aceasta benzina cu cifra octanica de 100, voi remarcati o imbunatatire in comportamentul masinii? A mea e inca in rodaj si nu prea am testat-o la demaraje puternice pt a detecta un plus in dinamica masinii. la motorul de bmw m3 cu pretentii pe care il ai u pe masina ar trebuii sa iti comanzi benzina de la Formula 1........ ps il stiu pe unu care mergea cu benzina 95 cu plumb care avea turbu pe masina de ce mergea asa cititi forum/carti/etc..... motaurul de dacie e facut sa mearga cu 95 cu plumb; ps plumbul protejeaza supapele de ce face asta iarasi cititi forum/carti/etc..... oricum daca spun de ce multi nu ar intelege ...... de ex la motociclete pe carburi se foloseste benzina 95 cu plumb (cel putin eu) si face 13000 de ture, i-am pus 95 fara plumb si restul prostiilor nici o diferenta si apropo este motocicleta nu conserva (128cp/196kg), cu benzina cu cifra octanica mai mare nu merge la fel de bine si mai are si un miros ciudat la evacuare (am toba goala fara catalizator) dupa ce o alerg putin..... |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
am uitat sa zic
benzina 95 cu plumb nu mai are plumb in ea ci un inlocuitor........si se apropie cu proprietatile chimice de benzina 95 fara plumb....... |
--------------------
.
.
. 929y
|
argon |
![]()
|
QUOTE ps il stiu pe unu care mergea cu benzina 95 cu plumb care avea turbu pe masina de ce mergea asa cititi forum/carti/etc..... motaurul de dacie e facut sa mearga cu 95 cu plumb; ps plumbul protejeaza supapele de ce face asta iarasi cititi forum/carti/etc..... oricum daca spun de ce multi nu ar intelege ...... nu se mai comercializeaza benzina cu plumb de ani buni in Romania, e interzis. Ecopremium NU contine tetraetil de plumb. Crezi ca inlocuitorul tetraetilului de Pb din Ecopremium protejeaza supapele? Eu nu. Cum supapele de 1310 cu injectie nu au nimic, la fel e si cu cele de la 1310 pe carburatie. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Twister |
![]()
|
Posibil @Carrera cifra octanica 98, nu exista benzina cu cifra mai mare de 98 in Romania? Ma refer la pompa, nu cu aditivi care-i punem noi dupa aceea.
Concluzia, Dacia pe carburator functioneaza mai bine cu benzina de 95 decat cu cea de 98? |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
da.......
daca nu la baiatu respectiv ar fi trebuit sa ii detoneze.......deci inlocuitorul ala chiar isi face treaba... la mine se simte cand pun 95 cu plumb si 95 fara plumb, pe 95 fara plumb il consuma mai repede si parca motaurul nu mai toarce la fel iar cu 95 cu plumb merge altfel. ps nu pun 5l de benzina si merg cu ea... QUOTE(Twister @ 15 Feb 2007, 11:29) Posibil @Carrera cifra octanica 98, nu exista benzina cu cifra mai mare de 98 in Romania? Ma refer la pompa, nu cu aditivi care-i punem noi dupa aceea. Concluzia, Dacia pe carburator functioneaza mai bine cu benzina de 95 decat cu cea de 98? dacia cu carburator este gandita sa mearga cu benzina 95 cu plumb......... dacia cu injectie trebuie sa mearga cu benzina 95 fara plumb (din cauza injectiei).. |
--------------------
.
.
. 929y
|
argon |
![]()
|
Teoretic, cu eco ar trebui sa traga masina cel mai bine, are de 15 ori mai mult sulf decat carrera 100, si sulful favorizeaza arderea, si maresre puterea calorica. Problema e ca sulful asta se "combina" cu condensul ce se face pe traseul de evacuare mai ales in anotiompul rece, si se formeaza H2SO4, care nu se impaca prea bine cu tobele. De cand folosesc benzina FP nu am mai schimbat tobele. Asta inseamna mai mult de un an. Inainte schimbam 2 finale de Conex la aceasi perioada.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
vrei benzina cu cifra octanica de 100 ? comanda benzina 3 brazi care se foloseste la noi in CNR nu mai stiu cate e l dar un prieten cu o nova a dus supapele in 500 de km ......
|
--------------------
.
.
. 929y
|
ydaniel |
![]()
|
toate benzinele mai au un continut mic de plumb!si dacia a fost facuta pentru cifra octanica 98!mai aew,mai:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
AAlpine1 |
![]()
|
QUOTE(argon @ 15 Feb 2007, 11:36) Teoretic, cu eco ar trebui sa traga masina cel mai bine, are de 15 ori mai mult sulf decat carrera 100, si sulful favorizeaza arderea, si maresre puterea calorica. Problema e ca sulful asta se "combina" cu condensul ce se face pe traseul de evacuare mai ales in anotiompul rece, si se formeaza H2SO4, care nu se impaca prea bine cu tobele. De cand folosesc benzina FP nu am mai schimbat tobele. Asta inseamna mai mult de un an. Inainte schimbam 2 finale de Conex la aceasi perioada. daca te zgarceai la bani........(mai exista si borla si altii) ![]() ![]() eu am toba de inox pe masina dar tevile sunt de fabrica si culmea se rup suportii de pe teava care tin tevile prinse de tampoane....(am suspensia mai tare) |
--------------------
.
.
. 929y
|
Twister |
![]()
|
Motorul Daciei a fost conceput pt benzina de 98 cu plumb.
Acum e interzisa folosirea tetraetilului de plumb, asa ca se adauga alti aditivi pt ridicarea cifrei octanice, aditivi care, insa nu proteseaza anumite componente ale motorului asa cum face plumbul. Oricum, prefer sa crape supapele decat plamanii mei. This post has been edited by Twister: 15 Feb 2007, 11:47 |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
|
|
Iulik_21 |
![]()
|
Si eu am tobele de inox si tevile de fabrica! Tobele nu le-am schimbat de vreo 25 de ani
![]() Pt twister: Alimentezi de la OMV-ul de la Boema? |
--------------------
Dacia;Daewoo
1300;Cielo 1.5 Sohc
1975;1997
- CT 05 ULK;CT 04 ZSG
|
|
Twister |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
|
|
Iulik_21 |
![]()
|
Mai e la Cet unu! Ce culoare are masina? Poate ne intalnim pe acolo
![]() |
--------------------
Dacia;Daewoo
1300;Cielo 1.5 Sohc
1975;1997
- CT 05 ULK;CT 04 ZSG
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
QUOTE(Twister @ 15 Feb 2007, 11:45) Motorul Daciei a fost conceput pt benzina de 98 cu plumb. Acum e interzisa folosirea tetraetilului de plumb, asa ca se adauga alti aditivi pt ridicarea cifrei octanice, aditivi care, insa nu proteseaza anumite componente ale motorului asa cum face plumbul. Oricum, prefer sa crape supapele decat plamanii mei. si de zgarcitii astia care merg in trafic cu gaz ce sa mai zici ??? |
--------------------
.
.
. 929y
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Eu folosesc numai benzina fara plumb, numai de la petrom si nu am stricat nimic pana acum.
|
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
Iulik_21 |
![]()
|
Nu as pune gaz pe masina nici sa-mi dea gratis instalatia si sa am si pompa de gaz acasa!
![]() |
--------------------
Dacia;Daewoo
1300;Cielo 1.5 Sohc
1975;1997
- CT 05 ULK;CT 04 ZSG
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
AAlpine1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
. 929y
|
Twister |
![]()
|
Iulik21:
QUOTE Mai e la Cet unu! Ce culoare are masina? Poate ne intalnim pe acolo Verde inchis metalizat. Posibil sa ne intalnim, insa numai daca ma conving ca merita sa continui sa bag Carrera 100. Un Rompetrol efix imi e mai la indemana (ca locatie, eu locuiesc in km 4). Ai dreptate @OMV de la CET, e mai aproape pt mine. Tu ce benzina-i bagi? This post has been edited by Twister: 15 Feb 2007, 11:58 |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:13 |