"Racire Ulei"
![]() ![]() ![]() |
"Racire Ulei"
B-34-SGM |
![]()
|
||
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|||
cosmin_bojin |
![]()
|
![]() the Group: Members Posts: 340 Joined: 24 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Gura filetata e pt sonda de temperatura,in butelie e un termostat.Sistemul e brevetat de un nene de la pitesti il are pe masina si functioneaza super bine
|
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
- B-29-XLJ RACING WILL NEVER DIE!!!
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Pentru sonda de temperatura e foarte buna gaura din baie ce serveste la scurgerea uleiului.
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Sincer, mi se pare o prostie. Sunt multe chestii facute gresit. Cea mai mare fiind lipsa canalelor de colectare de ulei, si gaura prea mica.
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
cosmin_bojin |
![]()
|
![]() the Group: Members Posts: 340 Joined: 24 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai zi-mi si mie de unde sa iau alta,eu piesa asta am gasit-o de vanzare.
|
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
|
|
cosmin_bojin |
![]()
|
Mda...........era de asteptat!!!Tacere!!
SGM-ule intr-un post mai vechi ziceai ca e buna varianta cu termostat! |
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
cosmin_bojin |
![]()
|
Bine ca nu am 20 de pagini de citit
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
nu am zis ca nu e buna ideea de termostat. Nu e bun conceptul de piesa, mie nu imi place, o sa fie cadere mare de debit acolo.
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
flansa aia este de camion ? unde are dacia asa debite la ulei ?
|
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
cosmin_bojin |
![]()
|
Nu e de camion,e facuta de cineva pt dacie.O are montata pe dacie.
|
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
si cu presiunea de ulei cum sta ? sau cu, cuzinetii ?
|
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
cosmin_bojin |
![]()
|
Sta bine,o are montata de ani buni pe masina si nu are probleme.
19 Jul 2007, 01:04: Presiunea a crescut cu 0,5 This post has been edited by cosmin_bojin: 19 Jul 2007, 01:04 |
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
Ma indoiesc ca ai constatat asta cu precizia manometrului de dacie.
Dar uleiul fiind mai rece, vascozitatea este mai mare, deci creste presiunea. Un alt aspect. Miscsorand sectiunea de trecere creste presiunea, dar scade un alt parametru al fluidelor, debitul volumic raportat la unitatea de timp ![]() |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
cosmin_bojin |
![]()
|
Stai asa frate,eu deocamdata nu am pus piesa pe masina,iti spun doar ce mi-a zis tipul de la care am luat-o.
19 Jul 2007, 01:18: Iti spun mai multe cand am sa o montez si merg cu ea(deocamdata e la vopsit,stii asta). This post has been edited by cosmin_bojin: 19 Jul 2007, 01:18 |
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
Mare vagabond taicamiu asta, nu stiam ca am frati.
![]() Monteaza si o sa vezi. La un motor clasic de dacie care nu este solicitat la 9000 rpm, nu e nici o problema. |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
cosmin_bojin |
![]()
|
Sau poate tata
![]() ![]() Eu nu schimb la 9000,dar 7000 i-am mai dat. |
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
am incercat sa montez acelasi sistem ca la Post #165, dar problem mare mare problem
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
haideti sa facem si un pic de teorie....
la oltcit am observat sistem de racire al uleiului..nu la Dacie sunt motoare diferite din cateva puncte de vedere motorul de Dacie a fost gandit sa aiba uleiul cald. daca ai o instalatie de ungere bine pusa la punct, chiar cu un ulei de 5 RON, masina o sa mearga perfect. sunt masini vechi(Dacii), care functioneaza cu setul motor original si 160 000 km, la schimbarea lui vibrochenul(sau cum se nueste axul pe care se prind bielele de la pistoane) arata foarte bine, nu au improvizatii. de ce sa adaugam, ceea ce nu are nevoie? apropo...poate(nu-s sigur) dar e cam logic. pompa de ulei o fi gandita sa impinga uleiul cald prin conducte, deci care are o fluiditate mai mare, nu cel rece. nu se poate uza mai mult daca o obosim cu uleiul vascos? |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Ba da, aici iti dau dreptate. Instalatia e gindita sa functioneze fara racire suplimentara si alte alea. Racirea e utila pentru cei ca SGM & Co. care-si folosesc motoarele "la blana", pentru a obtine puteri superioare.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Muttley |
![]()
|
Liviu, nu cred ca ar strica racirea suplimentara intr-o zi caniculara la mers bara la bara de exemplu.
Din cauza asta mie cel mai "cinstit" sistem mi se pare cel termostatat. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
notiuni teoretice:
motorul se supraincalzeste daca ceva din sistemul de ungere/racire nu functioneaza perfect. motorul cu ardere interna, deci si de Dacie(conform Fizicii de clasa a X-a) au fost gandite sa functioneze la temperaturi mai maricele, nu reci. La o anumita temperatura(majoritatea intre 85-95 de grade Celsius) dezvolta randamentul maxim cu uzura mica a pieselor. Si termostatul are rolul lui, deci nu prea este normal sa fie scos.(el lasa apa din radiator sa se raceasca cat timp blocheaza circuitul) amestecul de agent de racire trebuie sa aiba anumite concentratii de anumite substante, trebuie sa aiba o caldura specifica mai mare, astfel o cantitate mai mica poate absobri mai multa caldura. radiatorul sa fie curat, si in interior si in exterior(praful nu permite schimbul de energie calorica intre metal si aer) cureaua de transmisie trebuie sa fie si ea intinsa, sa poate misca usor pompa de apa motorul poate ceda o parte din caldura direct in aer, prin partile metalice expuse . daca acestea sunt prafuite, nu se poate realiza transferul termic, deci caldura motorului care ar fi putut sa fie cedata direct in aer e preluata de agentul de racire. evident, nu in toate cazurile teoria nu coincide cu realitaea(in domeniu nuclear, exemplu: Cernobal, reactorul nr 4-explozie, reactorul 2-incendiu), dar in cele mai multe cazuri coincid PS: pentru racire suplimentara poti folosi un elevtroventilator pe langa elicelele de la pompa de apa si un radiator mare(eu am mic si nu am avut probleme din cauza lui) This post has been edited by cristitranca: 31 Aug 2007, 08:42 |
--------------------
Dacia
|
Muttley |
![]()
|
Eu ziceam de termostatarea sistemului de racire a uleiului. This post has been edited by diaconuliviu: 31 Aug 2007, 11:05 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
poate ti se pare ca folosesc un ton de cearta....dar nu e asa...
daca era o idee buna racirea uleiului la dacie , o puneau din fabrica cum spun cei de la Vacanta Mare...Unde a pus Versace dunga tu vrei sa pui diagonala? ![]() This post has been edited by cristitranca: 31 Aug 2007, 09:01 |
--------------------
Dacia
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Nu inseamna ca tot ce a copiat DACIA de la RENAULT a fost si bun. La vremea respectiva, tehnologia era cum era. De ce sa nu ne ridicam stacheta?! De ce sa nu imbunatatim ce se poate imbunatati? Eu sunt de acord ca inginerii au proiectat ceva si n-au fost prosti, dar la performantele pe care le vrem noi, mai sunt necesare modificari, ajustari, pe langa cele facute de fabrica.
Asa ca, DA, punem diagonala, daca asta inseamna fiabilitate, confort sau perfomanta sau toate trei la un loc. Ca idee, tu nu ti-ai pune geamuri electrice la Dacie daca ai sti cum si ai avea cu ce?! Ai lasa-o cu manivela ca la sareta?! In original, Dacia are manivela. Crezi ca se da cineva mai destept daca pune electric? NU, sporeste doar confortul si imbunatateste per ansamblu functionalitatea masinii. Think Clear, man!!! |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
brigada_diverse |
![]() ![]()
|
![]() in legatura cu motorul....masina are in cartea tehnica(a mea cel putin) viteza maxima 140 km/h....dar..evident ca suntem romani...a fost fortata la 150 ![]() totusi, daca vrei sa scoti forta si performanta dintr-o Dacie...ai de lucru, schimbi motorul, cutia de viteze o imbunatateti, bagi o turbina si multe alte lucruri ![]() comfortul e total altceva ..sunt de acord sa imbunatatesti comfortul cat se poate.... dar eu ma limitam in topic mai mult la racirea la ulei care nu prea ajuta la nimic decat la o uzura mai rapida a pompei de ulei si a pinionului care o misca(daca nu ma insel-daca da contraziceti-ma) pinionul delco misca si pompa de ulei, deci daca il fortezi pe ala o sa ai si probleme cu aprinderea This post has been edited by cristitranca: 31 Aug 2007, 10:49 |
--------------------
Dacia
|
cosmin_bojin |
![]()
|
Eu am postat mai sus un sistem cu termostat,inca nu l-am montat.Nu am avut timp.Eu cred ca sistemul cu termostat aduce un plus sistemului de ungere.Uleiul isi pastreaza proprietatile,nu se mai face apa chioara,creste si presiunea.
|
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Repet: cu acel 10W40 de la elf am urcat Rucar-Bran, de multe ori in spatele cite unui camion sau in cite o coloana, unde treptele se limitau la 1-2-3. NICIODATA nu mi-a scazut presiunea sub 2; masina mai veche avea ea ce avea si in Brasov, pe la semafoare isi urca temperatura pe la 95-98; a inceput sa bulbucaie apa in vas dar nici o clipa n-a scazut presiunea.
Nu vreau sa fac reclama elf-ului, sint si alte uleiuri bune; ce voiam sa punctez e ca uleiul "se face apa" numai in conditiile unui ulei PROST si/sau a unei functionari defectuoase a motorului/masinii. Ca si cum in loc sa cureti motorul de depuneri si piatra ai monta doua ventilatoare. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
In cel mai aglomerat trafic, bara la bara in Bucuresti, cand s-a dat cod portocaliu nu mi-a scazut presiunea sub 2, si temperatura n'a urcat peste 95. Radiatorul ala de ulei e doar o completare la un motor cu probleme(sau de cele mai multe ori a unui ulei de calitate mediocra), exceptand cei cu performantele. 10w40 si nu am ELV.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Muttley |
![]()
|
argon, da' cine te-a pacalit ca topicul asta e pentru masinile utilizate normal?!?
Sa se lamureasca: pe o masina care se foloseste la treburi domestice si cu bun simt nu-si are rostul. Eu am dat exemplul cu traficul greu pe zi caniculara ca ilustrare a efectelor ce pot fi inlaturate de radiatorul de ulei. Sub nici o forma nu-si are rostul intr-o situatie d-asta. Un motor in buna stare nu crapa de la trafic aglomerat. Racirea la ulei este pentru motoare chinuite. E indicat si pe motor standard daca stilul de conducere e caracterizat de muuulte rotatii pe minut (3000-6000) sau daca masina merge mult pe autostrada la viteza maxima. La motoarele modificate deja devine foarte necesar. Acolo sunt solicitari mari. Un ulei oricat de bun se subtiaza cand se incalzeste tare. Ca sa-si mentina vascozitatea trebuie racit. Daca uleiul nu-si face bine treaba, la fortele generate pe cuzinetii unui motor de dacie cu +100 CP sunt sanse mari sa se rupa pelicula. E doar un exemplu. Nu mai zic de turbo, unde temperaturile sunt enorme, uleiul raceste turbina, etc. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 12:38 |