"Racire Ulei"
![]() ![]() ![]() |
"Racire Ulei"
driverx |
![]()
|
||
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|||
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Daca o faci din duraluminiu nu mai e asa moale baia, plus ca poate ala care o toarna sa ii faca voleti din turnare.Si niste compartimentari interioare. Daca tu zici ca e mai accesibil sa pui radiator decit sa faci asa o baie, atunci ai o problema.
Ideea ta de a raci putin uleiul pare buna insa hai sa iti dau un exemplu: masina mea e turbo diesel, nu am radiator de ulei si cel mai important pe scutul de plastic, in dreptul baii de ulei, am o bucata de burete care inveleste baia. Iarna e foarte bine ca pastreaza uleiul cald multa vreme. Vara nu am probleme. |
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008
|
|
Ingerash |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 4 June 04 From: Turda ![]() |
adica are cineva turbina si a simtit nevoiia sa raceasca uleiul? sau ceva de genu? shi inca ceva, toata lumea vorbeste de turbine, dar din cate stiu eu sunt turbine si pe admisie si pe evacuare in mod normal la care va referiti?
|
-------------------- Si din dacie poti face "avion"
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
AM PUS SI EU FULIA DE NOVA LA POMPA DE APA...
sunt nitzel off topic, dar las asa, aici vad ca scriu ceva oameni priceputi:)) deci, pt cine nu stie, am ventilator electric in fata si mai nou am pus inapoi si elicea de plastic... ok! in oras raceste beton, ventilatorul electric e pe buton nu pe termostat... problema e ca in afara, la miex de zi si la 95 la ora imi trece apa de 95 de grade, cu sau fara ventilator electric...care de fapt nu mai conteaza la fluxul de are care vine din fata la viteza aia... fulia nu face mare diferenta vad! pareri/solutii???? |
--------------------
MEGANE
BICORP 115 CP RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS |
|
OCEBE |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
din punct de vedere tehnic (probabil ca )este posibila montarea unui radiator de ulei dar am o intrebare: cine ar sti sa dimensioneze instalatia de racit ulei a.i. sa se obtina o racire de (sa zicem) 5 grade? daca-i subdimensionat radiatorul = munca de pomana; daca-i prea mare radiatorul, motorul o sa aiba ungere proasta; ( laugh.gif daca n-o sa ajunga nici la 60 de grade nu-i poti face ITP-ul :inger: )
parerea mea e ca ai instalatia murdara; tata are D1410 cu radiator mic si n-a avut probleme cu racirea nici cand a avut electroventilator, nici acum, cu elice pe pompa |
||
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|||
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
antigelul e curat, il schimb periodic, am spalat instalatia cu radiator flush, si nu pt prima data, radiatorul nu e cel original, ca sa zici ca are 16 ani, totul e relativ curatel...
iar eu am expus problema aici fara vreo alta legatura cu racirea uleiului etc, ci doar fiindca venise vorba de racire... si daca e murdara instalatia, in oras de ce raceste bine? sau in sarcina, la munte? si daca e asa, ce as putea sa ii mai fac? |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
poti sa pui radiator de papuc, care are 3 randuri de celule( nu doua ca cel mai mare de pe berlina) , si e cu 4-5 cm mai lung, vine din balama in balama ( la capota)
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
pai asa , pot sa iau altul nou exact la fel, si tot cred ca va fi ceva mai bun..nu prea se face sa dau banii astia...
al meu se prinde cu 2 tampoane jos si unul pe marginea de sus..ala de papuc se potriveste?? ALTE PARERI?? |
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
Mirelush |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
bai lume nu m-am mai apukat sa fac racire ca am ramas fara jucarie:) sad.gif
si am zis ca imi iau alta da nu ama vut timp ca nu am fost baiat cuminte si am niste restante! driverx nu ma cred sportiv si nu vreau sa merc sportiv asha ca vb lu Iliescu "Ciocu mic" glumesc smile.gif si cat despre incalzirea apei stai tu linistit ca o incalzeste motoru... pune mana cand stropeste si ai sa vezi nu vb prostii! |
-------------------- Mirel
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
O sa imi fac eu, chiar am nevoie. Cineva va continua ideea ta :mrgreen:
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
Mirelush |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
facut rost jukarie!
da pe moment nu se exista fonduri! si nici timp! dar sapt viitoare o sa am ceva timp poate ma apuk ! sa vad kum stau ku monetaru! B-34-SGM daca faci ceva inaintea mea, astept sa vad ce a iesit smile.gif |
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
ce jukarie??
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
Mirelush |
![]()
|
jukaria = dacia masina mika
|
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
credeam ca e vreo scula sau cine stie ce piesa:))))
|
--------------------
MEGANE
FULL OPTIONS |
|
bodel |
![]()
|
![]() rege`n tara orbilor Group: Members Posts: 217 Joined: 2 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai draga, eu am facut asa ceva si nu facea fata pompa de ulei , nu mai ajungea ulei in rampa de culbutori dar daca totusi vreti sa incercati eu mai am radiatorul cu furtunele si flansa la subsol .
PS: am aflat ca pompa de ulei de la r18 se potriveste la fix pe motorul de dacie si face presiune 7 fata de dacie 4 |
--------------------
dacia
1410 Sport
1989
- B 25 RLR Low Rider Sport
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
Acest dispozitiv se monteaza intre motor si filtru, iar la cele 2 conducte se leaga radiatorul de ulei.
Nu este al meu, mi l-a imprumutat un prieten sa il copiez. Stie cineva un frezor bun, in stare sa imi faca asa ceva,dupa modelul meu? This post has been edited by B-34-SGM: 29 Nov 2004, 14:45 Attached thumbnail(s) adaptor_ulei.JPG ( Size: 13.03k ) Number of downloads: 811 |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
ALEXVAL |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 17 February 07 ![]() |
SAL
AM DE VANZARE 2 SISTEM DE RACIRE A ULEIULUI 1 RACIRE A ULEIULUI CU AJUTORUL APEI DIN MOTOR 2 RACIRE A ULEIULUI PRIN RADIATOR PT MAI MULTE INFORMATII alex_valentin38@yahoo.com |
--------------------
dacia
nova gt
1998
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
intradevar,oltcitul are racire a uleiului pe radiator....de ce? am mers eu cu un oltcit asta vara si dupa o anume distanta de talpa la greu clipeau becurile de la ulei din bord.....oltcitul e racit pe aer si din cauza asta uleiul s-ar incinge rau daca nu ar fi racit separat....la dacie nu e nevoie daca nu ai modificari la motor...la turatia de 3-3500rpm nu trebuie....mai bine pui electroventilator in loc de elicia aia de plastic si pui fulie mica la pompa de apa....aia e o treaba buna...mi-am pus eu....sa vezi iarna caldura in masina si vara ce bine se raceste....plus de asta iarna nu mai am muci de aia in ulei.....se merita garantat si mai castigi si un cal maxim.....
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Am inteles de la un mecanic ca la Dacia racirea uleiului chiar este o adevarata problema. Mai ales vara. Iar cel mai frecvent motiv care duce la o insuficienta racire a uleiului este baia de ulei murdara de pamant, ulei etc., mizerie care o izoleaza termic. Prima cale de racire a uleiului este asadar pastrarea baii de ulei intr-o stare de macar relativa curatenie. Ma gandesc insa si va intreb daca n-ar exista si vreo posibilitate relativ simpla de ventilare si racire mai buna a baii... O idee mi-a fost sugerata de cineva, dar ma intreb daca solutia asta nu-i cu doua taisuri: sa tai din scut cateva fante, ca in imaginea din fisierul atasat, pe care sa le indoi in jos ca sa produca un curent de aer indreptat inspre baia de ulei, si astfel sa raceasca mult mai bine uleiul. Ce ziceti?
Scut_Decupat.JPG ( Size: 11.03k ) Number of downloads: 664 This post has been edited by dacis: 18 Feb 2007, 11:22 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
QUOTE(dacis @ 18 Feb 2007, 11:20) sa tai din scut cateva fante, ca in imaginea din fisierul atasat, pe care sa le indoi in jos ca sa produca un curent de aer indreptat inspre baia de ulei, si astfel sa raceasca mult mai bine uleiul. Ce ziceti? Scut_Decupat.JPG ( Size: 11.03k ) Number of downloads: 664 Si daca sudezi pe baia de ulei niste aripiore chiar amplifici efectul.........dar iarna ce faci? |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(autom @ 18 Feb 2007, 12:43) Nu cred ca raceste asa mult uleiul... Iar o masina in stare buna, cu sistemul de racire OK, cu un termostat care inchide si deschide cand trebuie nu cred ca iarna ar fi o problema... In schimb vara poate ca s-ar cunoaste mai bine efectul... Dar astept si alte sfaturi de la cunoscatori, meseriasi si teoreticieni, totodata. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
S_E_F_U |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 30 November 05 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia / Ford
1310 / Fiesta
1989 / 2002
- DJ XX XXX
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
Asa ceva aveam eu acum cativa ani pt racirea uleiului.
This post has been edited by B-34-SGM: 18 Feb 2007, 14:30 Attached thumbnail(s) motor_aspirat_alpine_1.jpg ( Size: 71.06k ) Number of downloads: 747 kit_curse.jpg ( Size: 54.16k ) Number of downloads: 807 motor_aspirat_alpine.jpg ( Size: 52.77k ) Number of downloads: 515 dellorto_SGM.JPG ( Size: 150.14k ) Number of downloads: 554 |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
|
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
cosmin_bojin |
![]()
|
![]() the Group: Members Posts: 340 Joined: 24 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Sal.De unde pot cumpara si eu piesa care se pune la filtrul de ulei?Face cineva?
|
--------------------
Dacia
1300
1979-Berlina
- B-29-XLJ RACING WILL NEVER DIE!!!
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
vorbeste cu segemeul doar a pus poze mai sus.......
|
--------------------
.
.
. 929y
|
dacis |
![]()
|
Tot nu m-am dumirit: este ori nu viabila idee cu "decupajele" in scut ? Si ar avea vreun efect altul decat placebo ? Dar efecte contrare / negative ar putea avea ? Ce credeti ?
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
EvilOne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Ce scut ai??(poza de preferat) Normal ca e viabila. Am si zis mai sus de baie de ulei cu voleti, in caz ca vrei racirea uleiului.
|
--------------------
Reno
Megan Sedan (coaja) 1.6
2008 156
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 19 Feb 2007, 13:04) Tot nu m-am dumirit: este ori nu viabila idee cu "decupajele" in scut ? Si ar avea vreun efect altul decat placebo ? Dar efecte contrare / negative ar putea avea ? Ce credeti ? scutul mare are deja gauri de fabrica date de fabrica...... modelul mic ??? la ce iti mai trebuie gauri cand el protejeaza baia decat dedesupt ??? eu cred ca ar trebuii sa studiezi problema inainte sa intrebi...... |
--------------------
.
.
. 929y
|
B-34-SGM |
![]()
|
Eu nu am scuturi nici la motor, nici la rezervor
![]() |
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 06:06 |