Despre moldoveni, aia din Romania
![]() ![]() ![]() |
Despre moldoveni, aia din Romania
Muttley |
![]()
|
||
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|||
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Aglomeratia ca aglomeratia - dar o sa fie aglomerat cu moldoveni
![]() LE - nu intentionam sa zambesc la chestia de mai sus, da' stiam ca tre's-o fac. ![]() (dupa inca 25 de min.) stiam eu de ce zambeam, deja cineva m-a si ars la reputatie; trebuie c-a fost un moldovean razbunator; nu te lasa tataie! ![]() This post has been edited by AIX: 11 Jun 2007, 21:18 |
--------------------
.
.
.
|
|
borciparte |
![]()
|
![]() da Group: Banned Posts: 171 Joined: 7 June 07 ![]() |
pai fratilor, e firesc ca Bucale-ul sa fie plin de moldoveni, cei din Transilvania se duc in Germania, Ungaria si restul, oltenii sunt consecventi zaibarului lor, Dobrogenii baga mare la Constanta, pai raman moldovenii, astia unde sa se duca, in Moldova Sovietica, in Ukraina, la vest au Harghita si Covansa, iar nu-i loc acolo, asa ca presteaza si ei in Bucuresti
![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1300
1980
- x 10 BOR Romania, tara tuturor imposibilitatilor!
Clona de-a lui cristirenault |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
gresesti, poate nu ai habar ponderea moldovenilor in Italia si Spania, sunt foarte multi, ~ 60% din romanii de acolo la furat/munca de jos sunt moldoveni. Stai linistit ca in Ungaria si Germania nu-i primeste asa usor.
Tocmai de aia au crescut in halul asta preturile la locuinte in ultimii ani in capitala. De vina e migratia populatiei. This post has been edited by argon: 12 Jun 2007, 06:56 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Cum se numeste filmul la origine? Pare interesant.
|
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 12 Jun 2007, 07:44) gresesti, poate nu ai habar ponderea moldovenilor in Italia si Spania, sunt foarte multi, ~ 60% din romanii de acolo la furat/munca de jos sunt moldoveni. Stai linistit ca in Ungaria si Germania nu-i primeste asa usor. Tocmai de aia au crescut in halul asta preturile la locuinte in ultimii ani in capitala. De vina e migratia populatiei. restu' sunt banateni? ai putea macar sa stergi slashu' ala. e destul de greu de crezut ca din 60% jumate fura si jumate sunt la munca de jos... tu ai fost pe acolo? stii ceva? |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pai culesul de capsuni, portocale, etc, slugaritul prin hoteluri /santiere/restaurante ce e? munca de sus?! Iar procentul e de la un sondaj, auzit la tembelizor, unde zicea ca mai mult de 60% din romanii plecati la munca in Italia si Spania sunt din Moldova...da..aia ce-s lasa copii abandonati acasa, si merg sa se "imbogateasca" dincolo, ca mor de foame acasa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
borciparte |
![]()
|
bine, daca tot ai pus problema asa @argon am sa iti dau un raspuns mai complet.
Cei plecati in Italia sunt in general cei de la tara sau cei care eu venit de la tara la oras si nu prea si-au facut o cariera pe plan profesional. Cei cu studii superioare in general ii gasesti in Bucuresti si nu in Italia. Cand afirmi ca sunt dusi la furat, eu as zice sa fii mai rezervat, ai fost pe acolo printre ei sa vezi cati muncesc si cati fura sau sunt pesti? Romanii din Italia si Spania sunt renumiti ca fiind muncitori si seriosi, sunt si care fura printre ei dar procentul e foarte mic si tinde catre zero, cu furatul sunt tiganii care nu sunt neaparat doar din moldova ci din toata Romania. In Franta la fel, sunt cei cu studii superioare si sunt concentrati in zonele universitare si puternic industrializate precum Paris, Toulouse, Lion etc. O parte dintre moldoveni insa destul de putini ii mai gasesti in Irlanda, Germania iar o parte si mai mica in Grecia, la fel ca in Italia si Spania lucreaza in general in domeniul constructiilor. Nu-i privi cu dispret pe cei care au plecat sa se "imbogateasca" dincolo, vin-o si priveste-le soarta si ai sa intelegi ca au plecat de nevoie si nu de placere, isi lasa copii unii dar majoritatea sunt cu tot familionul acolo si au alcatuit adevarate comunitati in Italia si Spania. Nu vad nimic rau in asta. Atitudinea ta cu "slugaritul prin hoteluri...", nu te supara, sa muncesti nu e o rusine, acolo sunt platiti mai bine decat un inginer in Romania, in general sunt respectati mai mult decat un inginer in Romania, oare cine e sluga pana la urma? Tu vorbesti din punctul tau de vedere dar gandeste-te ca mai sunt si altfel de oameni, cu alta situatie, cu alta gandire. Nu mai fi asa radical in exprimari. Eu locuiesc in extermul sudic al moldovei si daca vreau pun o mana in DObrogea si alta in Tara Romaneasca, nu sunt moldovean dar cu toate astea ma consider ca fiind moldovean, cel putin atata vreme cat traiesc si m-am nascut aici. Am umblat prin toata lumea, prin toata Romania, mi-e greata de figurile ardelenilor cu privire la "sud" asa cum il numesc ei, cu privire la fitele care le au (unii) banateni pe ei, oltenii sunt si ei cu ale lor, bucurestenii, nu le ajungi la nas de ce figuri au pe ei si daca ii iei la bani marunti nu cred ca exista o aglomerare urbana mai necivilizata si mai prost educata in intreaga Romanie. Ma refer la modul general, oameni de calitate exista oriunde, lichele la fel. Eu nu spun moldoveni, olteni etc, spun romani, nu ar trebui sa ne fie rusine ca suntem moldoveni sau altceva, moldova a fost defavorizata inca de pe vremea comunismului, e normal sa fie ramasa mai in urma din punct de vedere industrial. Unii dintre voi judeca modul de exprimare si accentul, oare va-ti intrebat vreodata cum ni se pare noua, moldovenilor ca vorbesc ardelenii sau muntenii sau bucurestenii?!? Intrebati-va cati dintre romani vorbesc limba literara, sa acuzi, sa faci misto e usor. Eu privesc aceasta diversitate lingvistica ca pe o chesti simpatica si interesanta, in toate tarile din Europa exista aceste diferente de accent pe diverse zone, ca sa nu mai zic ca in alte tari sunt dialecte care fac aproape imposibila comunicarea intre oameni din zone geografice diferite. Nu stau sa intru in amanunte cu basci, napoletani, torinezi, flamanzi, dutch si lista nu s-ar mai termina. L.E. am vazut romani intorsi din Italia cu masini nou noute, isi ajuta parintii si rudele ramase aici, nu mai vorbim de celebrul procent de bani egal cu PIB-ul romaniei trimis de "slugile" astea de romani care lucreaza pe afara. Copii acestor oameni au o sansa extraordinara prin accesul la un serviciu medical corect si adevarat, la educatie cu 1000 de ani peste cea din Romania, la orice altceva vrei tu. Aici aveau o viata de mizerie si acolo sunt pretuiti ca oameni, inainte sa ii plangem pe "sclavii" de acolo ar fi bine sa ii plangem pe cei ramasi in Romania pe mana unor oameni politici mizerabili moral care sunt calauziti in viata doar de interese personale meschine, asa cum spunea raposatul Paler, in Romania nu exista clasa politica, exista doar buzunare. Ca o concluzie, uite asta e romanul, moare de grija altuia... in loc sa isi vada de ale lui. Nu neg ca nu exista si situatii in care unii isi lasa copii de izbeliste, dar, ca sa ne facem o idee corecta e bine sa punem in balanta cati sunt asa si cati sunt asa cum trebuie si duc o viata buna. Parerea mea. This post has been edited by borciparte: 12 Jun 2007, 08:59 |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
gygy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 May 07 From: Iasi ;) ![]() |
Sunt total de acord.
|
--------------------
Mitsubishi
Colt
1.3 12v
- IS-xx-xxx
|
|
borciparte |
![]()
|
multumesc, nu am facut decat sa descriu realitatea cu cat mai mult obiectivism posibil. Imi doresc sa mai fie si altii care sa scrie ceva corect si nu doar acuze si aratat cu degetul. Am prieteni olteni, ardeleni,unguri, bucuresteni, oameni la locul lor, nu i-am auzit niciodata sa spuna "noi suntem destepti si restul vai de mama lor". Chiar si unii dintre ei (ma refer la ardeleni) spuneau ca e o idiotenie curentul format in ardeal impotriva sudului. Ca de asta nu merge Romania bine. Unii dintre ei inca au apucaturi regio-secesioniste si inca mai viseaza la imperiul austro-ungar, de unde si pana unde nu stiu... oare ei or fi auzit de geti, traci, geto-daci, daci, romani?
Ca o gluma, oare pe vremea aia erau moldoveni? ![]() |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
argon |
![]()
|
Topicul e despre moldoveni da? nu despre "ardeleni,unguri, bucuresteni" .
Stiu ca adevarul doare uneori, daca as fi moldovean nici mie nu mi-ar convenii probabil sa vina unii sa zice ca Moldova e cea mai saraca zona a UE, desi asa e. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Trecand peste porcariile de prost-gust din filmul la care ne trimite domnul moderator Argon (chiar nu am avut rabdare sa ma uit la "filmul" ala), trecand peste insinuarile de doi lei (slugi, hoti, nu sunt primiti in Germania etc.) din partea sus-numitului moderator, raman cu un gust amar. Oameni care pozeaza in aparatori ai legii incalca nu doar bunul-simt elementar, ci si legile referitoare la combaterea discriminarii.
Probabil ca la domniile-lor, in Ardeal, este o rusine sa muncesti cinstit (am vecini plecati la munca in Italia si va asigur ca isi castiga existenta prin munca, nu prin ciordeala, prostitutie ori alte metode), altfel nu imi explic vehementa atacurilor. Poate ca sunt subiectiv, fiind si eu, intr-o oarecare masura, "capsunar", plecat din Iasi in Bucuresti. Dar nu imi este rusine de asta. Migratia fortei de munca este un fenomen absolut normal. In anii '70-'80, spaniolii si portughezii plecau in Germania ori Franta la munca. Olanda si Germania sunt pline de turci. Si exemplele ar putea continua. Domnule Argon, imi imaginez ca in judetul Hunedoara viata merge perfect, salariile sunt de doua-trei mii de euro, oamenii sunt super-civilizati, nu au vicii s.a.m.d., din moment ce va permiteti afirmatiile facute anterior. Din pacate, situatia este departe de a fi asa. Am lucrat in facultate pentru o firma care avea contracte cu o fabrica de tricotaje din zona si stiu de la seful meu cam care este nivelul economic, cel putin in orasul Hunedoara. Am primit faxuri de genul "va rugam sa urgentati plata, intrucat trebuie sa platim salariile angajatilor". Departe de mine intentia de a ataca sau de a jigni, va rog doar sa priviti in propria curte inainte de a arunca acuze absurde. PS: domnule moderator, va rog cel putin sa scrieti corect mesajele. In primul rand, "moldoveni", nu "moldocveni" si "mi-ar conveni", nu "mi-ar convenii". This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 09:29 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
argon |
![]()
|
Inca o data, topicul e despre moldoveni, nu tin minte sa fi afirmat despre hunedoreni ceva, si nici sa compar.
Cand se face topic despre Ardeleni, sa fii convins ca se vor zice si relele. PS: tipica problema, nu avem de ce ne lua, hai sa parem profesori ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Probabil ca nu am fost suficient de clar. Ma doare in cot de greselile alea, dar nu vad nici un raspuns la obiect pentru restul mesajului meu. Cu exceptia partii despre HD.
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Pai inseamna ca ar trebui sa facem un topic despre hunedoreni?
![]() |
--------------------
|
argon |
![]()
|
Imi cer scuze ca am scris unele posturi in graba, si am mai gresit, nu am afirmat niciodata ca ma pricep foarte bine la gramatica.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
@ady77 - Nu este necesar sa fie jigniti si alti locuitori ai Romaniei.
@argon - cand ati trecut ultima data prin Moldova, domnule moderator? |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
argon |
![]()
|
De fapt mint, am zis de Hunedoara, daca cauti matale cateva pagini in urma o sa gasesti ce am zis, ca Valea Jiului e o zona saraca, se fura ca in codru, inclusiv cablaje de la liniile de tren pe langa Deva, etc, si ce daca? asta nu inseamna ca toti sunt asa, la fel si acolo, dar va place sa generalizati.
Raspunsul la intrebare: cred ca prin 2005. This post has been edited by argon: 12 Jun 2007, 09:41 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
1. Repet intrebarea. Ati fost vreodata prin Moldova? Si, daca da, ati fost recent?
2. In Moldova n-am auzit sa se fure cablajele de la liniile de tren. Probabil pentru ca moldovenii sunt mai prosti si nu s-au gandit la asta... |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
borciparte |
![]()
|
QUOTE(argon @ 12 Jun 2007, 10:27) Topicul e despre moldoveni da? nu despre "ardeleni,unguri, bucuresteni" . Stiu ca adevarul doare uneori, daca as fi moldovean nici mie nu mi-ar convenii probabil sa vina unii sa zice ca Moldova e cea mai saraca zona a UE, desi asa e. @argon, ca sa discuti despre moldoveni trebuie sa ii compari cu cineva, cu ceva, daca nu cu ardelenii, muntenii, oltenii etc. Ii compar, cu romani adica, cu cine vrei sa ii compar cu chinezii, indienii, africanii ![]() Ar fi bine sa iti reformulezi afirmatia terminata pe un ton imperativ de genul: "da?" Afla ca adevarul nu doare, mai ales in acest caz. Nu e o rusine sa fii moldovean, nu e o rusine sa locuiesti intr-o zona saraca sau cea mai saraca a UE cum ii zici tu, vad ca te dezici de moldoveni si transformi Romania in orice zona mai putin Moldova, hmm, ciudata abordare, nu o cataloghez eu, fa-o singur. Apropos de industrie, ce face combinatul ala de la Hunedoara? Aaaa, l-a cumparat si pe ala Mittal, ntzz, o sa aveti sefi de la Galati, sper ca nu lucrezi acolo ![]() ![]() Inainte sa mai emani orice pareri te invit la mine sau oriunde vrei tu in Moldova sa vezi cat sunt oamenii de primitori, cat de mult bun simt ancestral au in ei cei de la tara, sa vizitam nordul Moldovei romanesti si apoi esti liber sa spui ce vrei, pana atunci nu te mai lua dupa ce vezi pe la televizor ca, cu televizorul s-a mintit poporul. Industrializarea nu este o masura a calitatii oamenilor ![]() Nu te mai scuza cu greselile ca le facem toti, sunt greseli de tastare si nu de gramatica, nu te consuma cu asta, da mai multa atentie afirmatiilor jignitoare la adresa moldovenilor, daca tot le faci, fa-le dar bazate pe ceva real. In Valea Jiului sunt si foarte multi modoveni dar cred ca este irelevant acest aspect. This post has been edited by borciparte: 12 Jun 2007, 09:45 |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
argon |
![]()
|
BlaueCorsa, de curios, de ce ai plecat din Iasi in Bucuresti? de bine ce te realizai la Iasi?
Valabil si pentru Muttley, si prietenii lui de bere. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Pentru ca o anumita companie (la care lucrez acum) nu are filiala in Romania decat la Bucuresti.
Problema banilor... hmm... sincer, aveam un salariu mai mult decat decent (ca idee, masina este luata in rate cu avans 0 pe salariul respectiv). Mai mic decat la Bucuresti, dar suficient ca doua persoane sa traiasca bine. Apropo, te rog sa vezi cate firme straine (pe IT) au ales in ultima perioada Iasul. Cea la care am lucrat eu era dintre cele mai vechi, cu birou deschis de prin 2001. Intre timp, au mai venit Siemens, Embarcadero (cu o investitie de cateva milioane de EUR), NESS (companie din Israel care a cumparat o firma locala), Amazon, Synygy, si lista ar putea continua. Deci nu se punea problema ca nu am unde sa ma duc. A fost ambitia mea sa ajung unde am ajuns, si este foarte probabil ca intr-un an sau doi sa revin in Iasi. Cat despre Muttley, o sa iti raspunda personal. This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 09:51 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
borciparte |
![]()
|
@argoane, nu te mai baga in ce nu stii, faptul ca a plecat din Iasi poate fi motivat de o anumita chestie profesionala, de o optiune a omului, poate nu exista domeniul lui decat in Bucuresti, abtine-te sa te iei personal de oameni, de deciziile lor.
Pentru cultura ta generala, Iasi-ul este un leagan de civilizatie, de cultura, unul din primele orase ale Romaniei, unul din primele centre universitare ale Romaniei, bag seama ca nu ai nici cea mai vaga idee de ce se intampla, de ce exista in Romania. Crede-ma, daca locuiai si erai de origine din Viena imi scoteam palaria in fata ta si te ascultam cu maxima atentie, asa... Citeste ce am scris eu si lumineaza-te, o sa-ti ajute in viata. Pentru mine subiect inchis in ceea ce ma priveste, dialogul nostru este steril iar nivelurile de discutie sunt total diferite. Nu-ti port pica dar nici nu mi-ai lasat o impresie prea placuta. L.E. am postat simultan cu BlaueCorsa, nu aveam de unde sa stiu ce a scris el, ma bucur ca am avut aceeasi idee, usor de intuit. This post has been edited by borciparte: 12 Jun 2007, 09:52 |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
argon |
![]()
|
QUOTE(borciparte @ 12 Jun 2007, 09:50) @argoane, nu te mai baga in ce nu stii, faptul ca a plecat din Iasi poate fi motivat de o anumita chestie profesionala, de o optiune a omului, poate nu exista domeniul lui decat in Bucuresti, abtine-te sa te iei personal de oameni, de deciziile lor. Nu cred sa aiba nevoie de purtator de cuvant, in primul rand nu vorbeam cu tine. Eram curios, atata tot, si mi-a raspuns. Apropos de Ness, avem contract de servicii cu ei, am instruiri cu consultati de acolo, dar la Timisoara. Chiar am propus sa se tina la Iasi ca nu am fost de mult. This post has been edited by argon: 12 Jun 2007, 09:55 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
QUOTE(argon @ 12 Jun 2007, 09:53) Nu cred sa aiba nevoie de purtator de cuvant, in primul rand nu vorbeam cu tine. Eram curios, atata tot, si mi-a raspuns. ... si nici nu era necesar un raspuns atat de taios... borciparte a incercat doar sa dea un raspuns. EDIT: ai fi surprins cate s-au schimbat din 2005. Eu sunt surprins in fiecare weekend, cand merg acasa, sa vad cu ce viteza se construieste (nu doar locuinte particulare, in centru deja a inceput constructia a doua turnuri de birouri grade A si inca 5 vor urma) si cum creste numarul de masini noi (de la capsunari, probabil)... This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 09:57 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
argon |
![]()
|
Tot eu sunt ala taiosu
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
borciparte |
![]()
|
daca doar "crezi" ca nu are nevoie de purtator de cuvant e una, daca esti sigur e alta, tocmai bazandu-ma pe ezitarea si nehotararea ta am raspuns
![]() Pentru cultura ta generala, daca vrei sa vorbesti doar cu BlaueCorsa exista YM, forumul e facut pentru discutii de grup, esti prea vechi pe aici ca sa nu stii asta. Cum iti ziceam, hai sa nu mai discutam in contradictoriu, nu ajungem nicaeri, daca vrei sa bagi la hdd ce ti-am zis eu de bine, nu, nu. Cum spuneam, te inteleg ca nu vorbeai cu mine, activam la niveluri diferite. |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
NESS Romania este construita pe scheletul unei companii 100% iesene, Radix (cumparata cu 4 milioane EUR). Ca dovada a prostiei si incompetentei moldovenilor, au pastrat inclusiv managementul...
PS: atunci ma refer si la Bacau, Piatra-Neamt, Galati, Focsani... chiar si Botosani. Ai vazut ce masini circula in Botosani?!!? ![]() This post has been edited by BlaueCorsa: 12 Jun 2007, 10:04 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
argon |
![]()
|
Intre noi fie vorba, cand lucram cu Radix, toata lumea spunea ca sunt incompetenti. Si chiar erau. S-au schimbat in bine de cand cu preluarea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 02:38 |