Care este cel mai bun ulei pentru 1.5dCi?
![]() ![]() ![]() |
Care este cel mai bun ulei pentru 1.5dCi?
GeKi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 19 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
PREFERANCE
1.5 DCI
- LOGAN
|
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Ia citeste mata putin de pe aici ca sa iti raspunzi singurel http://www.daciaclub.ro/Prima-revizie-1-An...0-km-t9511.html
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
B-53-SDP |
![]()
|
![]() 1.6 16v E5 + GPL Group: Members Posts: 489 Joined: 12 March 06 ![]() |
Eu am logan 1.5 dci si la prima revizie care a fost pe la 9000km am pus Castrol 10W-40 Magnatec si merge chiar ok.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureat 1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
|
|
GeKi |
![]()
|
ok , mersi pentru informatii, o sa mai citesc si pe forum si pe internet. mi-am cam facut o parere cat de cat.
|
--------------------
DACIA
PREFERANCE
1.5 DCI
- LOGAN
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca o sa merg pe Castrol GTD Magnatec 5w40 sau 10w40.
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
gogota_69 |
![]()
|
![]() JUST ME Group: Members Posts: 437 Joined: 5 July 06 ![]() |
Da de Mobil 1 0w40 made in USA ce parere aveti??
|
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
E bun, dar nu e recomandat de Dacia (0w40)
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca-l aduci din state, e f. bun. Daca nu stii de unde se aduce, incearca Castrol...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ady85btz |
![]()
|
@klaus...de Castrol GTD Magnatec pentru dCi ce parere ai?
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
doctorasul |
![]()
|
Membru imbatranit Group: Validating DaciaClub Posts: 1.603 Joined: 13 November 06 From: Pitesti ![]() |
Geki,pentru cultura ta 5W reprezinta gradul de vascozitate si 40 temperatura de inghet.
This post has been edited by doctorasul: 2 Mar 2007, 12:45 |
--------------------
Dacia
Dacia
92
- ot
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Cred totusi ca 40 reprezinta altceva
http://www.carbibles.com/viscosity.html Cifra mica cu cat e mai mica e uleiul mai subtirea iarna (nu se ingroasa), cifra mare cu cat e mai mare e uleiul mai vascos la caldura (nu se subtiaza, in special vara) Pentru zona temperata de la noi 5W40 sau 10W40 sunt ok. 5W30, dupa parerea mea, nu este bun pentru verile de la noi. Si mai reiterez o parere personala: Uleiul dacia oil 10W40 este de evitat |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Exista si 5W50?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
gogota_69 |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 2 Mar 2007, 11:03) Nu il aduc eu e o firma www.uleiuri.ro care este in zona mea si este importator direct. Pe cutie scrie in limba engleza absolut tot si are lipit pe biton instructiunile in limba romana si actipild cu omologarea RAR;iar ca tara de provenienta Made in USA. Ce parere aveti??? ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
ady85btz |
![]()
|
QUOTE(gogota_69 @ 2 Mar 2007, 14:21) Nu il aduc eu e o firma www.uleiuri.ro care este in zona mea si este importator direct. Pe cutie scrie in limba engleza absolut tot si are lipit pe biton instructiunile in limba romana si actipild cu omologarea RAR;iar ca tara de provenienta Made in USA. Ce parere aveti??? ![]() E foarte bun.Daca are instructiuniile lipite in RO inseamna ca, chiar e adus de la mama lui ![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
gogota_69 |
![]()
|
Maine ma duc sa-mi achizitionez 5 litri de ulei Mobil1 0w40
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Interesant ca si mecanicul meu mi-a spus aceiasi chestie legat de Mobil si Castrol. Daca nu iau Mobil de la mama lui atunci sa bag Castrol. Momentan am Mobil si il schimb luna asta cu Castrol.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
GeKi |
![]()
|
inca o intrebare legata de filtrul de ulei. cum se catalogheaza ? sunt specifice unui anumit model de autoturism? Au anumiti parametrii? Cei de la service dacia ce filtru monteaza? Daca imi cumpar ulei Castrol Magnatec GTD 5W-40 ce filtru trebuie ? ei bine sunt mai multe intrebari nu numai una
![]() |
--------------------
DACIA
PREFERANCE
1.5 DCI
- LOGAN
|
|
74r12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 514 Joined: 2 July 04 From: Planeta Pământ (Terra) ![]() |
Desi Renault/Dacia recomanda Elf, cand m-am dus la prima revizie le-am cerut sa-mi puna exact ce pun ei de obicei la Clio&Megane dCI.
Si miau zis ca ei lucreaza numai cu Mobil, ca cica Elf-ul care se gaseste pe piata aici in .ro ar fi "botezat", si ca daca ar aduce din ala original din franta ar fi prea scump si n-ar avea clienti pt.el. Asa ca, pana iese din garantie masina, merg pe Mobil, sa nu fie discutii. |
--------------------
Megane
2.2
Expression+ 1,5 dci 85 cp Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
|
|
gogota_69 |
![]()
|
azi mi-am achizitionat 5 litri Mobil 1 0w40.Pret=135Ron.
|
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
l@u |
![]()
|
Uitati-va putin http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=832551
This post has been edited by l@u: 7 Mar 2007, 10:31 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
la fel mi s-a intamplat si mie cu Elf. Am sunat pentru programare la revizie si le-am zis ca as vrea sa pun Elf. Ei mi-au zis ca imi pun ce vreau eu dintre Dacia Oil, Mobil, Castrol, Elf si Aral dar nu recomanda Elf decat daca e de afara. Pana la urma am pus Castrol 5w40 GTD Magnatec.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
LUYgescu |
![]()
|
![]() membru diesel-ist Group: Members Posts: 164 Joined: 21 November 05 From: ploiesti ![]() |
salut...
la ce va referiti cand spuneti ca uleiul ELF ar fi "botezat" ? eu am facut pana acum 2 schimburi cu ulei ELF Turbo Diesel 10w40 si e ok.... numai de bine... |
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
daca e cineva care lucreaza in domeniu poate ne spune si noua cum vine uleiul elf in Romania. poate vine in butoaie si este pus in bidoane aici in Romania si stiti si voi ca romanul e inventiv si se descurca. poate de aici zvonul ca e "botezat".
mie la Dacoserv mi-au zis ca nu imi recomanda Elf. de pus imi puneau daca asa vroiam eu. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
klaus |
![]()
|
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
ady85btz |
![]()
|
Daca pe bidon scrie Made in E.U clar e ceva suspect.Trebuie sa scrie Made in USA(Castrol),Made in France(Elf),etc....alea originale au instructiunile in RO lipite peste instructiunile in alte limbi.
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
74r12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 514 Joined: 2 July 04 From: Planeta Pământ (Terra) ![]() |
QUOTE la ce va referiti cand spuneti ca uleiul ELF ar fi "botezat" ? Exact asa mi-au zis la service, mustacind si zambind cu subanteles...mai multe n-am intrebat. (Initial si eu optam pentru Elf Turbodiesel 10w40). QUOTE Trebuie sa scrie Made in USA(Castrol),Made in France(Elf) Pe bidonul de Mobil scrie "made in Belgium". |
--------------------
Megane
2.2
Expression+ 1,5 dci 85 cp Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
|
|
LUYgescu |
![]()
|
![]() membru diesel-ist Group: Members Posts: 164 Joined: 21 November 05 From: ploiesti ![]() |
pe bidonul de 5 L de ELF Turbo Diesel 10W40 scrie Made in France...eticheta este si in limba romana....ieri, m-am uitat din curiozitate si pe un bidon de 4 L de Castrol Maganetec 10W40 si am constatat accelasi lucru...scrie si in romana....
tot din curiozitate m-am uitat si pe bidoanele de 1 si 4 L ELF EXcellium LDX 5W40....pe cel de 1L nu scrie nimic in romana, iar pe cel de 4 L scrie... ca si informatie...importator in Romania pentru Elf este Liquid Tehnology...stie cineva ceva despre ei? numai de bine... This post has been edited by LUYgescu: 9 Mar 2007, 07:52 |
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Cand se alege un ulei de motor (si nu numai) trebuiesc luate in considerare doua elemente:
- cifra de viscozitate (10w30, 15w40, 20w40, etc) - indicele de performanta (CF, CG, CI, etc). Cifra de viscozitate se alege in functie de zona climatica, iar indicele de performanta se alege in functie de solicitarile termice/mecanice specifice fiecarui tip de motor in parte. Fabricantii de motoare dau in cartea tehnica tabele cu diverse cifre de viscozitate aferente anumitor temperaturi ale mediului ambiant, lasandu-i clientului responsabilitatea alegerii, pe de alta parte insa, se insista foarte tare pe indicele de performanta al uleiului care este absolut obligatoriu pentru asigurarea garantiei. Personal va recomand (si nu vorbesc din carti) Mobil 15w40 CI-4... il folosesc regulat pe motoarele 1.5 dci de pe kangoo-urile de la munca cu rezultate absolut uimitoare. Acelasi tip de ulei (atentie, este ulei pentru motoare Diesel) l-am pus intr-un motor destul de obosit de D1300 foarte murdar pe interior... am fost extrem de placut surprins de capacitatea de curatare a acestui ulei dupa un rulaj de cca 1000 km. Imi permit sa va sugerez sa tineti minte un lucru foarte important : gradul de curatenie al motorului prelungeste cu mult viata acestuia; motorul se mentine curat folosind un ulei cu nivel de performanta ridicat (care bineinteles este si mai scump, motiv pentru care norma CI-4 nu se comercializeaza in supermarket-uri). Pentru mai multe detalii dati un serch pe net sau gasiti ceva si aici: http://www.losado.ro/Ghid.htm This post has been edited by tunderbird: 9 Mar 2007, 11:25 |
--------------------
Dacia
Dacia
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000
- B 13 ABC Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
l@u |
![]()
|
Stau si ma intreb :ce inseamna rezultate absolut uimitoare ?????
![]() This post has been edited by l@u: 9 Mar 2007, 13:10 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:48 |