ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
![]() ![]() ![]() |
ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
mykissfm |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 11 May 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Cand functioneaza motorul este in "turatii". Tu acolo auzi un motor intre 4000-6000 rpm constant, un segment de 1 minut dintr-un drum de aprox 50 km pe dealuri, in treptele inferioare cu pedala la podea, unde-i mult mai usor sa ajungi la temperaturi mari ale uleiului.
Vrei sa te cred ca mergi numai de la 140 kmh in sus pe autostrada ? Ma cam indoiesc la ce consum au frigiderele in regimul asta de viteza. Daca era dci poate inghiteam galusca. Farurile bat perfect, la fiecare schimb de becuri merg pe la marian-j care mi le verifica, ultima oara acum o luna cand le-am inlocuit. Cel mai probabil ale tale nu bat corect, mai ales daca ai inlocuit vre-unul intre timp. Vis a vis de uleiuri, la un regim normal sunt convins ca si "umilul" Dacia Oil isi face treaba iar motorul va rula multi km fara hibe. Un plus de protectie nu strica mai ales daca bugetul permite. Dacia 1310 a rulat 140.000 km cu Elf 10W-40, un ulei ieftin, shimbat la timp, masina nefiind menajata deloc. Nu consuma ulei vizibil, fara fum albastru, fara zgomote suspecte la motor. Cam la asta se rezuma parerile mele despre uleiuri. Despre cele 2 tipuri de ulei pe care le tot "laud" se cam stie ca-s intr-adevar foarte foarte bune. Poate-s overkill in motorul de 1.6 de Reno, dar nah, fiecare face cum pofteste ![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
mykissfm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 11 May 09 From: Bucuresti ![]() |
merg in limita 140km/h (legal)+ niste varfuri daca trebuie, consumul nu ma intereseaza,oricum se invarte pe la 7 ,asta si in functie de benzina bagata.doar nu o sa merg cu motor de 1,6 cu 100 km/h.
|
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Unii or sa ajunga dracu sa schimbe uleiul cum se schimba odata la dacia 1310 din mie in mie, din cauza unor prostii bagate de cineva pe gat sau cum a spus cineva fitile...sa nu mai zicem ca topicul era varza, acum este terci.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
La stadiul de terci au ajuns din pacate toate topicurile pe tema asta de la diversele modele Dacia. Eu nu pricep de ce nu se inchid, avand in vedere ca orice informatie este postata de 20 de ori si in majoritatea cazurilor se abereaza la greu.. Sa vezi topicul de la CLT...
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(mykissfm @ 24 Aug 2010, 11:06) suna mai mult a toba "sparta" ,si a doua lumina de drum ,a ta, nu prea bate bine. era vorba de mobil 3000 x1 5w 40 si nu de mobil 1 0w 40,dar hai sa ne impacam si sa ne revenim. M-ai pus pe ganduri cu postul asta. Eu am folosit pana acum Mobil1 0-40, si ultima oara am pus Mobil 5-40 ( de pret, si din comoditate, mai pun intr-un Polo). Acum, dupa vreo 6-7 mii km de mers cu uleiul asta se aude un zgomot parca as avea toba sparta sau desprinsa un pic, chiar ma gandeam sa merg la mecanic sa se uite. La tine sigur facea de la ulei? LE: Cred ca merg oricum la mecanic, numai ca n-as vrea sa ajung la diagnoza etc degeaba, daca motivul ar putea fi uleiul.. A mai observat cineva treaba asta, ca Mobil 5-40 pare a fi destul de folosit? La Polo am si mai putini km - 3500 in 1.5 ani, si fac revizia in vreo 2 saptamani.. This post has been edited by testike: 25 Aug 2010, 09:43 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Sunt si eu de acord ca-i un topic care merita inchis. Scrie foarte clar in cartea tehnica ce ulei sa folosesti !
Replicile a la kissFm sunt pline doar aberatii bulangiste. La 140 kmh stabilizat motorul de 1.6 8v montat pe Logan nu consuma 7%, ci destul de mult peste. Din moment ce am rulat foarte multi km cu uleiuri esterice, parerile imi sunt indreptatite. Sugita Loganu cu ulei triplu-esteric dupa 6000-7000 km, dar Porschele, AMG-ul si asa mai departe n-au nici pe dracu ![]() ![]() Toti aveti ceva cu 6000-7000 km cand oloiu aparent se strica in mod misterios si inexplicabil. Daca simtiti o schimbare in tonul motorului se datoreaza filtrului de aer care este deja colmatat ! ! ! Cand se pune oloi de regula se schima si filtru de aer, implicit si sunetul motorului ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Dupa calculelele mele, nu am consum instant, pe la 140km/h cred ca suge peste 9%.
Am facut un drum pe A1 cam cu 130 (plus-minus), ca nu poti sa mergi constat, si am avut 8,5. Eu merg pe mobil1 0w40, si acum tot mobil 1 mi-am luat pt. schimb |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
dr_mKe |
![]()
|
Loganul lui einstein sugea la 140 kmh stabilizat, aproape 9%, nu mai stiu fix, ne-o spune el, 16v-ul meu la 130 kmh pe bord suge 7.8%, doara am si pe argon martor.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Stabilizat, dar unde poti sa mergi in Romania cu 140km/h stabilizat?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
dr_mKe |
![]()
|
Sunt destule bucati de drum drepte si relativ plate, unde daca mergi la ora potrivita poti merge si cu cat prinde masina, stabilizat
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
tribunul |
![]()
|
Daaa, sigur, mai ales cand pleci la mare sau la munte in week-end, iar soselele patriei sunt goale.
Cand ati venit duminica seara pe A1, banuiesc ca era pustie. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 25 Aug 2010, 11:15) Sunt si eu de acord ca-i un topic care merita inchis. Scrie foarte clar in cartea tehnica ce ulei sa folosesti ! Replicile a la kissFm sunt pline doar aberatii bulangiste. La 140 kmh stabilizat motorul de 1.6 8v montat pe Logan nu consuma 7%, ci destul de mult peste. Din moment ce am rulat foarte multi km cu uleiuri esterice, parerile imi sunt indreptatite. Sugita Loganu cu ulei triplu-esteric dupa 6000-7000 km, dar Porschele, AMG-ul si asa mai departe n-au nici pe dracu ![]() ![]() Toti aveti ceva cu 6000-7000 km cand oloiu aparent se strica in mod misterios si inexplicabil. Daca simtiti o schimbare in tonul motorului se datoreaza filtrului de aer care este deja colmatat ! ! ! Cand se pune oloi de regula se schima si filtru de aer, implicit si sunetul motorului ![]() Daca te referi la postul meu, nu cred ca ai dreptate. Am Logan de 6 ani/70 mii, cam stiu cum trebuie sa sune motorul. Baraie destul de tare, inainte de postul asta chiar acum 2 zile m-am gandit cand sa ma duc la mecanic, si daca oare e cauza toba, sau daca ar merita sa fac si un test la motor. Pana acum nu m-am gandit ca uleiul ar putea fi cauza, insa din ce spune colegul de forum pare ca s-ar putea sa fie. De aceea am cerut alte pareri. Filtrul de aer e schimbat la mine la revizie, ma uit dar nu cred ca e colmatat , revizia a fost vreo 3 luni, 3000 si ceva am facut in concediu in Grecia, in conditii relativ bune drum intins fara mult praf. Te rog lasa misto-ul la care oricine se pricepe, si incearca sa dai pareri avizate, pe cat posibil. Eu voi merge oricum la mecanic, insa in cazul in care nu gaseste problema, ar fi util sa aflu daca de la ulei face asa sau nu. Niste raspunsuri de la alti utilizatori de Mobil 5-40 ar fi utile. LE: Pana acum am avut ulei Dacia schimbat la 5000, apoi Mobil1 0-40 schimbat la 12 (revizia de 1 an in garantie) si 15 mii, deci nu am nici o obsesie cu 6-7 mii.. This post has been edited by testike: 25 Aug 2010, 13:06 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
zgomotele pot proveni si de la alte componente. bunaoara de la cutia de viteze...ma gindesc sa fac o verificare si chiar sa schimb uleiul...numai ca aici intervine alegerea...dificila...nu am mai gasit ulei 75w80 gl 5...doar 75w80 gl4...gl 5 am gasit 75w90 sau alte grade...
|
--------------------
...
...
...
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Eu fac referire la KissFM care are urechi deosebit de sensibile.
Eu am trecut de 15.000 km cu Mobil1 0W-40 in motor si acolo va ramane pana la 20.000 km. Fii sigur ca nu se defecteaza nimic. In 20.000 km filtrul de aer se inlocuieste cam de 3 ori. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
testike |
![]()
|
Ai o obsesie cu filtrul de aer inlocuit la 6000? :-D
Eu o singura data l-am scos pe la 8000 si ceva, am zis sa-l inlocuiesc de 2 ori, si era foarte curat. Ulterior mi-am dat seama ca vreo 3-4 mii facusem iar in concediu prin EU pe autostrada majoritatea. Atunci l-am schimbat practic degeaba, si de atunci nu l-am mai desfacut intre revizii. Eu am schimbat deja si uleiul in cutia de viteze, am pus prima oara unul mai scump, de care am inteles ca e mai bun, dar mergea mai prost, si apoi am pus fix cel recomandat de Dacia. |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
dr_mKe |
![]()
|
3000 km din 6000km facuti in EU
![]() Uite cum arata un filtru folosit in RO, preponderent la drum intins [attachmentid=1627651228] This post has been edited by dr_mKe: 25 Aug 2010, 14:24 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Memo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 24 July 09 From: Cluj-Napoca ![]() |
Uleiul si filtrul de aer le schimb la cat recomanda producatorul, nici mai mult nici mai putin: 1 an sau 20.000 km. Si pana acum nu m-a zgariat pe urechi nici un sunet al motorului.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 / Prestige F2, 1.6 16V
- -
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Om fi noi mai tari de urechi
![]() Filtrul de aer se verifica usor si se schimba la nevoie. La noi este cam mult praf pe drumuri, iar in Cluj, mai ales in partea "noua" a orasului, pe mine ma ia cu ameteala de la cat praf este. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
mykissfm |
![]()
|
QUOTE(george_scala_2004 @ 25 Aug 2010, 13:08) zgomotele pot proveni si de la alte componente. bunaoara de la cutia de viteze...ma gindesc sa fac o verificare si chiar sa schimb uleiul...numai ca aici intervine alegerea...dificila...nu am mai gasit ulei 75w80 gl 5...doar 75w80 gl4...gl 5 am gasit 75w90 sau alte grade... zgomot la cutia de viteze doar daca ramai fara ulei ,eu am schimbat uleiul si am pus elf nfj 75w80 gl4+ in schimb se gaseste si valvoline 75w 80 gl 5 ,tre sa cauti. aproape toti stim cum se comporta motorul cu dacia oil ,mai ales ca zgomot,insa mai sunt si uleiuri care sa zic ca-si pierd stabilitatea dupa un numar de km facuti. am bagat valvoline-ul pe teava astazi si normal e altceva. pentru aroganti ,daca mergi sambata dimineata pe a1 sunt doar cativa , si atunci ce faci mergi cu o 100km/h? ![]() pina va va face boc autostrada sa treaca pe linga cluj mai dureaza. This post has been edited by mykissfm: 25 Aug 2010, 14:37 |
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
Memo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 24 July 09 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 25 Aug 2010, 15:31) Om fi noi mai tari de urechi ![]() Filtrul de aer se verifica usor si se schimba la nevoie. La noi este cam mult praf pe drumuri, iar in Cluj, mai ales in partea "noua" a orasului, pe mine ma ia cu ameteala de la cat praf este. Amu na, ai tu ceva dreptate pe acolo. Un filtru de aer imbacsit de obicei inseamna o scadere a puterii motorului, deci implicit un consum mai mare de combustibil, si s-ar putea ca ieftinindu-te la filtrul de aer sa bagi in benzina mai mult decat ar trebui. Dar uleiul? Uleiul pot sa il las pana la 20.000 sau un an? ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 / Prestige F2, 1.6 16V
- -
|
|
tribunul |
![]()
|
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
dr_mKe |
![]()
|
Cand ploua io merg legal, adica cu 130 la noi si foarte legal p-afara, sa nu-mi las permisu' la unguri.
Ii reamintesc stimabilului ca am consumat si 11.5% la drum intins ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
mykissfm |
![]()
|
cu 80km/h-100km/h ,in ultima perioada nu prea a plouat .
![]() |
--------------------
Nissan
Dacia
Qashqai /Sandero
|
|
tribunul |
![]()
|
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
dr_mKe |
![]()
|
Am precizat "la noi" si foarte legal afara
![]() Se pune ca-n iarna am ajuns in Bucale cu masina alba ? Mers pe autostrada cu zapada la fel ? ![]() Evident depinde de trafic, daca-i liber sa crezi tu ca merg cu 80 ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Memo @ 25 Aug 2010, 15:37) Amu na, ai tu ceva dreptate pe acolo. Un filtru de aer imbacsit de obicei inseamna o scadere a puterii motorului, deci implicit un consum mai mare de combustibil, si s-ar putea ca ieftinindu-te la filtrul de aer sa bagi in benzina mai mult decat ar trebui. Dar uleiul? Uleiul pot sa il las pana la 20.000 sau un an? Esti sigur ca un filtru de aer retine toate particulele de praf sau ai o mica indoiala ca ceva particule de praf ajung si in motor, implicit in ulei? ![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Deci, un filtru de aer schimbat mai des si mentinut curat prelungeste si viata uleiului, pe langa consumul corect de carburant.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
eu am bagat castrol magentec 10W40...asta au pus si data trecuta la un service unde nu au mai trecut revizia in carnet
la fel am pus si anul asta..tot 10w40 castrol magnetec cu filtru original(alea de cooperatie crapa)... filtru de aer de cooperatie, la 15 lei.... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
testike |
![]()
|
Nu mai foloseste nimeni Mobil 5W40?
|
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 16:24 |