ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
![]() ![]() ![]() |
ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
|
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
dar daca bagi intr-un motor care a mer pana acum cu 5w40 ukei 5w50, ce poate sa pateasca acel motor?
din cunostintele mele stiu ca nu e bine sa bagi in logan de exemplu ulei 20w40. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
router |
![]()
|
citeste manualul tehnic sa vezi care sunt gradele pe care le poti avea la ulei.
din cate stiu eu pe logan benzina merge sa pui 0-5-10 W COMBINAT CU 30-40-50 succes |
--------------------
Fost Supernovist
2007
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
vad ca sunteti incantati peste masura de Mobil 1...vai de capul lui
|
--------------------
/
/
/
|
|
contador |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 26 July 07 ![]() |
mie imi place
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
ARAL High Tronic 5W-40 sintetic
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
hunior |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 11 April 05 From: lunca de jos ![]() |
numai si numa Mobil Synt S 5W40 de trei oare am pus, sunt tare multumit, urca in tura mai bine, si comsuma maiputin cu 0.2-0.3 litri, dupa CB.
|
--------------------
dacia
logan,golf III
laureat
- hr 03 cfl, germany
|
|
router |
![]()
|
|
--------------------
Fost Supernovist
2007
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
eu acum am trecut dupa daciaoil pe elf evolution SXR 5w40. se simte diferenta .
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
CONDARU321 |
![]()
|
CALARET Group: Members Posts: 75 Joined: 21 December 07 From: Brasov ![]() |
Saptamana asta ii pun si eu ARAL Blue Tronic 10W40 .Acum are Dacia OIL.Sper sa nu fiu dezamagit.
This post has been edited by CONDARU321: 9 Feb 2008, 22:01 |
--------------------
Dacia
Logan
1.2 16V /2011
- BV-99-TAB
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
DaciaOil e un rahat de ulei, eu as innebuni sa stiu ca in masina mea de 8-9-10 mii de euro pun astia untdelemn.
De fapt baietii sunt meseriasi, impusca 2 iepuri dintr-o lovitura: reduc costurile consumabilelor si se asigura ca te au de client dupa terminarea garantiei (dupa 50 mii km cu Lubrifin schimbat la 15 000 km nu prea le vad bine pe saracele motoare, mai ales DCI-urile, cu turbina). 9 Feb 2008, 22:10: Am auzit ca singurul ulei care vine imbuteliat e Castrol. Mobil si Aral vin la butoaie si este ambalat in Romanica. De aici si parerile impartite despre ele. Unii vanzatori sunt corecti, altii sunt... romani. This post has been edited by $$ilvviu: 9 Feb 2008, 22:10 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
daciafan |
![]()
|
va pasa de motorul masinii voastre? folositi cu incredere lubrifiantii Castrol
|
--------------------
/
/
/
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
@daciafan: ....suna ca o reclama poasta la tampoane...
Eu am folosit pana acum Elf Excellium LDX 5W40 si vreau sa incerc Elf Excellium Full-Tech 0W30. Oricum, contrar unor pareri de pe forum, si LDX-ul de la Elf e la fel de sintetic ca si Mobil 1 ... Cel putin sunt incadrate in aceleasi categorii de producatorii de auto. This post has been edited by ThunderRa: 10 Feb 2008, 12:39 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2008 - Lux Privilege 1.6 16v
- NT-23-DAC Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com |
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Mda, un post care cam contrazice sfaturile pe care le-ai dat pana acum ...
QUOTE($$ilvviu @ 9 Feb 2008, 23:09) DaciaOil e un rahat de ulei, eu as innebuni sa stiu ca in masina mea de 8-9-10 mii de euro pun astia untdelemn. [...] Am auzit ca singurul ulei care vine imbuteliat e Castrol. Ai auzit prost !!! Daca vrei un ulei la care romanii care nu au treaba nici macar cu eticheta, pune Liqui Moly. Ala sigur e facut, imbuteliat, etc, in Germania. Si pretul pe masura. Nu-i fac reclama, doar ii cunosc traseul de distributie. Insa la uleiurile fabricate prin alte parti imi vine in cap comparatia aia cu soferul neamt care invarte mai cu talent volanul de 1500 de iepuroi salariu ... ![]() Iar la dci, stiu masini alergate 100.000 km numai cu dacia-oil, pentru ca, fiind masini de agenti de vanzari, nu se sinchiseste nimeni de motoarele lor. Si mai sunt si in garantie (extinsa, 3 ani). Si inca mai alearga ... Iar la dci-urile de pe logan, uleiul se schimba la 10.000 si nu la 15.000 ca la benzinar. Poate stiu ei de ce. Si ar trebui, totusi sa argumentezi, intr-un fel sau altul, de ce dacia-oil este un rahat de ulei. Banuiesc ca l-ai analizat intr-un laborator si-ai vazut ca nu respecta ceea ce scrie pe bidon. Nu ? Caci daca-i asa, o sa te rog sa pui si un scan al buletinului de analiza. @daciafan, nu-mi pasa !!! Ca doar n-o sa ies la pensie cu el/ea (motorul/masina). O singura data mi-a pasat si era sa stric motorul. Manca benzina la greu si nu tragea deloc. Si-a revenit dupa ce am pus lubrifin, d-ala de rahat ... Mai putin zgomot, consum ameliorat de combustibil. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Parerea mea este ca 5w30 de la Dacia este un ulei bunisor, nu mai exagerati ca este de rahat...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
...elf excellium ldx 5w40 full sintetic, incepand de la primul schimb de ulei efectuat la 15000km.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
QUOTE(cristi.r @ 10 Feb 2008, 14:17) Mda, un post care cam contrazice sfaturile pe care le-ai dat pana acum ... Ai auzit prost !!! Daca vrei un ulei la care romanii care nu au treaba nici macar cu eticheta, pune Liqui Moly. Ala sigur e facut, imbuteliat, etc, in Germania. Si pretul pe masura. Nu-i fac reclama, doar ii cunosc traseul de distributie. Insa la uleiurile fabricate prin alte parti imi vine in cap comparatia aia cu soferul neamt care invarte mai cu talent volanul de 1500 de iepuroi salariu ... ![]() Iar la dci, stiu masini alergate 100.000 km numai cu dacia-oil, pentru ca, fiind masini de agenti de vanzari, nu se sinchiseste nimeni de motoarele lor. Si mai sunt si in garantie (extinsa, 3 ani). Si inca mai alearga ... Iar la dci-urile de pe logan, uleiul se schimba la 10.000 si nu la 15.000 ca la benzinar. Poate stiu ei de ce. Si ar trebui, totusi sa argumentezi, intr-un fel sau altul, de ce dacia-oil este un rahat de ulei. Banuiesc ca l-ai analizat intr-un laborator si-ai vazut ca nu respecta ceea ce scrie pe bidon. Nu ? Caci daca-i asa, o sa te rog sa pui si un scan al buletinului de analiza. @daciafan, nu-mi pasa !!! Ca doar n-o sa ies la pensie cu el/ea (motorul/masina). O singura data mi-a pasat si era sa stric motorul. Manca benzina la greu si nu tragea deloc. Si-a revenit dupa ce am pus lubrifin, d-ala de rahat ... Mai putin zgomot, consum ameliorat de combustibil. Din moment ce chinezii falsifica Ipod-uri, Iphone-uri, Dreambox-uri, de nu-ti dai seama ca e fals nici dupa ce il faci bucati si-l compari cu originalul, cat de greu crezi ca e sa falsifice cineva un bidon de ulei, o eticheta cu holograma si o hartie care sa-i ateste originea. Nu poti fi niciodata sigur ce ulei e de fapt in bidonul pe care tu tocmai ai dat o gramada de bani. Cum ti-e norocul... Recunosc ca si eu am bagat ELF 5w40 in frigider, insa Supernova lu' tata are 107.000 km rulati cu Dacia Oil si n-are nici pe dracu (la motor). This post has been edited by raqzvan: 11 Feb 2008, 03:01 |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
greu nu e,dar tu crezi ca daciaoil-u nu poate sa primeasca acelasi "tratament" ca si IPod-ul?... dar..inca mai sper sa nu bag floriol in motor.
stai tu linistit ca daca nu esgti atent in service iti baga baietii 2 litri de ulei nou si un litru din ce au scos din motorul tau... am vazut de nenumarate ori, motiv pentru care refuz sa-mi fac schimbul de ulei sau orice alta operatiune intr-un service in care nu pot sta langa masina cat dureaza operatiunea in cauza. This post has been edited by kAndrei: 11 Feb 2008, 04:18 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Pai daca mergem pe ideea asta eu as zice sa ne luam bicicleta. Acolo macar fake-ul nu e asa costisitor ...
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Diabolique |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 27 February 08 ![]() |
dupa ce am citit vreo 4 ore topicul asta am ramas ca vitelu la poarta noua....se apropie revizia de 2 ani si nush ce ulei sa bag in ea.
cred ca un ulei 5W-40 ar merge excelent la un Logan. acu mai ramane de stabilit marca...dacia oil nu mai pun oricum. prima data am avut din fabrica texaco, anu trecut mi-au pus lubrifil. dupa mine(umila mea parere subiectiva) e un rahat de ulei, nu-mi place deloc cum se comporta dupa 7000 km. la cat e de negru presupun ca a tot curatat murdaria de prin baia de ulei da saracului motor nu prea ii convine. am sa ma bag si pe topicurile cu reviziile, sa mai vad ceva pareri, apoi ma uit la preturi si ma hotarasc eu pana la urma. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi
2006 ambition
- hd-85-nba
|
|
daciafan |
![]() ![]()
|
no offence dar la ce mizerii ai bagat pana acum ori ce ai baga de acum incolo nu poate fi decat peste
|
--------------------
/
/
/
|
|
danutsb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 15 September 07 ![]() |
Mobil 5w40 TXT Sintetic
|
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
router |
![]()
|
Azi dupa ce am facut revizia de 1 an (11300 km) si am pus al doilea schimb deja cu Mobil 5w40 am mers cam 100 de km in Bucuresti si consumul a scazut de la 9% la 7.5 %.
|
--------------------
Fost Supernovist
2007
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Consumul ti-a scazut multumita schimbarii filtrului de aer, nu a uleiului. Desi exista un 5W30 "energy saving " de pe la Elf sau Mobil care se lauda ca face si asa ceva.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Filtrul de aer pe de o parte, dar sa nu fie si conditii de trafic diferite (viteza medie), mi se pare cam prea bine 7,5 % in Bucuresti.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
cristi.r |
![]()
|
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Poate pentru ca asa zice producatorul?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
elf evolution SXR 5w40 de uleiul asta ce parere aveti?
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
router |
![]()
|
QUOTE(YRX @ 9 Mar 2008, 12:37) Filtrul de aer pe de o parte, dar sa nu fie si conditii de trafic diferite (viteza medie), mi se pare cam prea bine 7,5 % in Bucuresti. SIncer nu stiu daca e si de la filtrul de aer. Daca asa spuneti poate ca asa e. Tot ce stiu eu este ca viteza media a fost tot in jur de 25 de km/h si ca am facut cam 100 de km in oras ieri si atat mi-a luat. Acum sper sa imi consume tot atat de putin si in zilele lucratoare. |
--------------------
Fost Supernovist
2007
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, la 25 km/h se prea poate. Eu nu vad mai mult de 17.
In alta ordine de idei, acu' o saptamana mi-am schimbat si eu uleiul (cu filtre & stuff). Am trecut de la 5W50 la 0W30 (ca tot se lauda toti producatorii cu economia de combustibil). Diferenta de consum in aproximativ aceleasi conditii (medie de 17 km/h, Bucuresti, aceeasi masina, acelasi sofer, aceeasi benzina)este cam de 0,5 l/100, de la 10,2-10,3 la 9,7-9,8. Mai ramane sa studiez problema in continuare, dar in linii mari cam asta este realitatea. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 12:37 |