DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident la Coloneºti, Olt, provocat de un poliþist

hash
post 15 Mar 2007, 09:19
Post #91

calculatorist

Group: Members

Reactia corecta a celui depasit ar fi fost sa evalueze dobitocia care tocmai o facea politaiul, si, apreciind punctul unde acesta va termina depasirea, sa-si fi dat seama ca intre timp se puteau intampla multe, inclusiv aparitia cuiva de pe contrasens (mai ales ca era zona de depasire interzisa). Dupa ce frana ca sa treaca prostul, putea mai apoi sa-l claxoneze / semn cu faruri in speranta ca idiotul o sa-si realizeze dimensiunea prostiei, si eventual sa multumeasca in gand celuilalt.

Nu se vede prea bine, dar probabil ca politistul a fost atat de dobitoc in manevra lui (masina slaba, sau prost condusa, demaraj lent, momentul ales la jumi/juma) incat i-a lasat pe amandoi ceilalti soferi perplecsi.

LE: am luat cadru cu cadru dar calitatea este foarte proasta.

This post has been edited by hash: 15 Mar 2007, 09:58

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 15 Mar 2007, 09:19
Post #92

Post mortem nihil est

From: sat

Daca n-ai apucat sa ajungi la jumatatea masinii pe care o depasesti (vorbesc de autoturisme, ca la un TIR de 13 m mai greu) poti sa renunti si sa te repliezi. Singurul motiv pentru care ai face-o e ca n-ai apreciat bine distanta/viteza. Asta inseamna practic ca nu te-ai asigurat. Din pacate multi (mai ales cei care au o herghelie numeroasa sub capota) intra in depasire gandind "lasa ca franeaza fraierul de pe contrasens, doar n-o sa-si boteasca masina. Si pe mine ma doare-n p**a, ca am airbag, esp, abs". Problema e cand se intalnesc doi cu aceeasi mentalitate.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
ssilviu
post 15 Mar 2007, 09:30
Post #93

F1 Man

From: Nicaieri

Vad ca toata lumea il invinovateste pe politist. Am si eu o intrebare: Daca aveti o linie lunga de un km, sunteti cu o solenza si ajungeti din urma un Espero, l-ati ajuns din urma, inseamna ca mergeti mai repede si vreti sa-l depasiti. Din fata nu se vede nici o masina, depasirea este permisa, te bagi in depasiri. Ei bine, ala depasit, cand ajungi in dreptul lui incepe sa accelereze. Oricum ai frana sau ai accelera, depasitul se tine scai in drepta ta. Din fata ta vine o masina si orice incercare de repliere e blocata de cel depasit. Vreti sa-mi spuneti ca tot cel care a facut depasirea este vinovat?

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
marksman
post 15 Mar 2007, 09:37
Post #94

Post mortem nihil est

From: sat

@ssilviu: nu stiu configuratia drumului in punctul respectiv, dar am inteles ca urma o curba (incepea linia continua si in plus existau sageti pentru repliere pe linia intrerupta). Ei, dupa cum am aflat-o pe propria-mi piele in weekendul trecut, nu intri in depasire inaintea unei curbe, oricat de liber ti se pare drumul, ca nu stii ce se iveste de dupa curba respectiva. In cazul meu oboseala a dus la dorinta de a ajunge cat mai repede la destinatie, astfel ajungand sa-mi asum riscuri pe care de obicei nu mi le asumam. Din fericire nu s-a intamplat nimic desi situatia a fost foarte critica. In cazul politistului graba de a ajunge la destinatie si probabil si dorinta de a da o lectie celui cu Espero a dus la o tragedie.

This post has been edited by Illusi0n: 15 Mar 2007, 09:37

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
adip
post 15 Mar 2007, 10:00
Post #95

Banned

From: Melbourne, Victoria

Cred ca toti cei 3 implicati au avut partea lor de vina. N-as avea cu ce sa vin nou. Insa atitudinea gaborului e sub orice critica. ******* ******** confunda drumurile publice si participantii la trafic cu ograda ma-sii. E un iresponsabil ***** platit din bani publici, angajat intr-o institutie care, ghici, ar trebui sa aiba ca principal scop siguranta cetateanului, indiferent ca e contabil sau mai stiu eu ce. Pentru asta cel putin ar trebui omorat cu pietre in piata.
Mi s-a acrit de militienii astia.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Madriann
post 15 Mar 2007, 10:29
Post #96

Membru autentic

From: Tunisia

Just 4 fun smile.gif http://www.resursadefun.ro/sa-i-se-dea-puncte.htm#more-1477
http://www.resursadefun.ro/gi11_puncte.htm

This post has been edited by Madriann: 15 Mar 2007, 10:33

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
catalin80
post 15 Mar 2007, 11:02
Post #97

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(ssilviu @ 15 Mar 2007, 10:30)
Oricum ai frana sau ai accelera, depasitul se tine scai in drepta ta. Din fata ta vine o masina si orice incercare de repliere e blocata de cel depasit.
*

hai sa fim seriosi ca asta se intampla numai in filme. eu cred ca amandoia au avut o ambitie prosteasca si de aici a rezultat tragedia. Cel cu Solenta s-a ambitionat sa-l depaseasca pe cel cu Espero, chiar daca acesta a inceput sa accelereze. Eu cred ca o frana mai puternica a celui cu Solenta si o repliere in spatele Espero-ului ar fi rezolvat problema fara urmari. Numai ca el s-a trezit sa franeze prea tarziu .
Vinovati sunt amandoi pentru ca
1. la efectuarea depasirii , cel depasit trebuie sa mentina viteza constanta si sa se dea cat mai pe marginea drumului
2. cel care a depasit pentru ca nu si-a luat toate masurile de siguranta cand a efectuat manevra . In plus prostia se plateste .....pacat ca au murit si oameni nevinovati .

--------------------
renault clio symbol , skoda superb
+
diaconuliviu
post 15 Mar 2007, 13:56
Post #98

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(Illusi0n @ 15 Mar 2007, 09:37)
[...]nu intri in depasire inaintea unei curbe, oricat de liber ti se pare drumul, ca nu stii ce se iveste de dupa curba respectiva. [...] In cazul politistului graba de a ajunge la destinatie si probabil si dorinta de a da o lectie celui cu Espero a dus la o tragedie.

Exact! Ar trebui ca FIECARE dintre noi sa ne punem in situatia FIECARUI pasager/conducator din cele 3 masini. Poate asa ne intra in "zabil" sa ne mai "molcomim" cu depasirile cu orice chip (pentru ca nu poti sti reactia celui depasit, poate frina, accelera, sta linistit, nici pe cea a celui de pe contrasens, in ultima instanta nici pe a ta, ca "grabit"), sa manifestam pe linga toleranta si o mare atentie asupra SOSELEI, a intregii scene pe care ne derulam deplasarea.

Apoi, cita vreme nu avem vizibilitate absoluta pe sosea, aminam privitul ceasului, schimbatul postului si altele. Nu ne omoara ca nu stim la secunda cit e ceasul, nici ca pierdem doua versuri din melodia lui... cine vreti voi. Si putem afla la primul refugiu ce a vrut sa ne comunice mama/sotia/gagica/.... la telefon.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
prody
post 17 Mar 2007, 16:16
Post #99

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Eu merg destul de des pe ruta Craiova-Pitesti si nu mi s-a parut vreodata ca localitatea Colonesti ar reprezenta vreo problema, de altfel se cam circula cu viteza pe acolo, vizibilitatea in linie dreapta e buna, iar drumul este lat incat trei autoturisme nu foarte late (cum erau acestea)incap lejer.
Este destul de clar ce s-a intamplat: politistul s-a speriat ca ala de pe contrasens se apropia prea repede (90 km/h e viteza "normala" pe acolo)si a facut doua lucruri fatale in acelasi timp : a franat si a tras de volan dreapta spre cel cu Espero. Daca ar fi facut doar unul dintre aceste lucruri nu s-ar fi intamplat nimic, pur si simplu ar fi trecut printre cele doua masini.
Eu nu am franat niciodata cand am fost depasit, pur si simplu cand vad ca incepe manevra iau piciorul de pe acceleratie. Oricum, nici nu prea circul cu viteza mare...

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
diaconuliviu
post 19 Mar 2007, 07:59
Post #100

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(prody @ 17 Mar 2007, 16:16)
[...]
Eu nu am franat niciodata cand am fost depasit, pur si simplu cand vad ca incepe manevra iau piciorul de pe acceleratie. Oricum, nici nu prea circul cu viteza mare...

Si aia e tot frinare, doar ca e frina de motor. Dar deceleratia produsa de ea atunci e ceva mai mica; as spune ca il ajuta putin pe cel ce depaseste.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
4 Pages « < 2 3 4
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 10:00
Forum Renault