DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia berlina si..., ... centuri pe spate, iesit din tara

ionut232
post 30 Sep 2005, 14:20
Post #1

Membru autentic

Group: Members

am si eu o intrebare:trebuie centurile de siguranta in spate?
eu vreau sa ies cu o dacie din 98...credeti ca reusesc sa ajung(olanda)?

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
murfi
post 30 Sep 2005, 14:48
Post #2

Membru autentic

Am mai vazut eu dacii 1300 abandonate prin campiile occidentale. Parca e reclama aia la sprite cu ala care isi pune ochelarii fund de sifon si se da cu bicicleta.

QUOTE(ionut232 @ 30 Sep 2005, 14:20)
*

This post has been edited by murfi: 30 Sep 2005, 14:48

--------------------
+
ionut232
post 30 Sep 2005, 15:06
Post #3

Membru autentic

Am mai vazut eu dacii 1300 abandonate prin campiile occidentale. Parca e reclama aia la sprite cu ala care isi pune ochelarii fund de sifon si se da cu bicicleta.

deci ce sa inteleg?
sa nu ma hazardez aiurea??
alte pareri?

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
murfi
post 30 Sep 2005, 16:39
Post #4

Membru autentic

Acum fiecare cata adrenalina are, gandestete ca in germania pe autostrada ti se strica ceva. Platesti remorcarea pana la primul service (cateva sute de euro) + ca piesa cel mai probabil nu e disponibila decat in cateva saptamani si costa de nu face (asta daca nu ai un prieten sa dea o fuga din romanaia sa ti-o aduca, estimeaza si tu costul).

Si ce faci toata perioada asta, stai la hotel????

In fine cred ca sansa sa ti se strice ceva la o berlina in 6000 km nu este neglijabila asa ca faci ce crezi tu...

Acum ce sa zic, numai benzina te va costa spre 5-600 de euro asa ca eu zic sa te gandesti la avion ca o solutie alternativa unde gasesti bilete in jur de 300 euro.

QUOTE(ionut232 @ 30 Sep 2005, 15:06)
deci ce sa inteleg?
sa nu ma hazardez aiurea??
alte pareri?
*

--------------------
+
ionut232
post 2 Oct 2005, 12:23
Post #5

Membru autentic

mai omule....tu esti cam fatalist...sincer acum...
1.dar de ce sa platesc remorcarea pana la primu service cand eu ma pricep cat de cat la mecanica.....
2.nu sunt 6000km ci 5000.
3.benzina nu este vreo 5-600euro ci mai putin.....

deci ce vrei sa faci?

uite:am fost un drum iasi - bucuresti si am vazut masini stricate pe drum la care mestereau oamenii,si erau straine.....
am fost in perioada aia cu inundatiile cand a trebuit sa ocolesc prin 2 locuri(urziceni,buzau)...am facut vreo 1000km.....
eu nu am avut probleme......dar asta nu inseamna ca nu pot aparea,....
bineinteles ca un condensator si o platina o sa iau si alte de astea,ca stiu ca nu se gasesc piese....

ok.....poate tu ai dreptate:atunci zi-mi cu ce fel de masina sa ma duc?

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
driver
post 2 Oct 2005, 12:57
Post #6

i'm not driving fast, i'm flying low...

From: South Coast

cu avionul.... laugh.gif
poti merge linistit, daca stii ca masina te poate duce pana acolo si inapoi (daca nu o lasi pe marginea drumului laugh.gif , numai sa-i iei numerele si seriile jos).
Am vazut break in italia pe o ploaie infernala pe autostrada si mergeau cu 50 laugh.gif
Numai tu poti sa stii ce masina conduci, daca e in stare buna du-te linistit ia-ti si trusa de scule cu tine ca sa stai si mai linistit si va fi o experienta faina. Daca ai timp sa te mai abati de la drum ici-colo, merita!
Numai sa nu te apuci de reparat masina pe autostrada.... excl.gif ph34r.gif

--------------------
Nissan Leaf cu baterie - RLU
+
bazavanf
post 4 Oct 2005, 10:31
Post #7

Membru incepator

QUOTE(ionut232 @ 30 Sep 2005, 14:20)
*

Am fost in luna august anul acesta in Grecia cu o dacie break din 1999. Nu am avut nici o problema majora. Este bine sa ai bujii, platina, bobina, set sigurante, becuri de rezerva, in rest vant din pupa. De centurile de siguranta in spate nu m-a intrebat nimeni.
P.S. Am facut in Grecia numai peste 2000 km.

--------------------
renault clio 2006 symbol
+
Flores
post 4 Oct 2005, 11:33
Post #8

ALIEN

From: behind enemy lines

Iti faci prea multe probleme! Eu de vreo trei ani fac traseul Romania-Olanda, majoritatea drumurilor cu un Kadett obosit, mai recent cu golanul si de cate ori m-a oprit politia(5-6 ori) nu aveau treaba cu centurile,cu stingatoare si in general cu masina. In Austria,Germania,Olanda au mai mult treaba cu persoanele si cu ceea ce transporti in masina. Daca esti sigur pe motor si cutie si ai la tine o platina, capac de delco si maruntisuri din astea, eu zic ca poti sa poti sa pleci linistit.

--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI- Dacia Logan Laureate 1.6
Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems !
+
ionut232
post 5 Oct 2005, 13:16
Post #9

Membru autentic

merci mult de raspunsuri....m-am linistit........

eu in masina am baza....adica nu e vreun harb care la 50 de km parcursi sa trebuiasca ridicata capota...asta din cauza ca am grija de ea...nu o las pana crapa......
ok......merci de incurajari si succese... smile.gif

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
Lacaru
post 5 Oct 2005, 15:13
Post #10

Membru

From: Brasov

Parintii mei au fost in 92 in Germania cu D1310 din 86. Fiind cutie de viteza in 4 trepte motorul se cam incingea la regimul de viteza de 100 km/h de pe autostrada, iar pe la 80-90 km/h te cam depaseau TIR-urile. Au facut cam 4000-5000 km fara nici o problema tehnica (doar o echilibrare de roti).
In rest ce sa zic, daca iti cunosti masina si ai la tine ceva piese de schimb, dai bice inainte. Bafta.

--------------------
+
Jack Daniel's
post 9 Oct 2005, 18:59
Post #11

MEMBRU DE LA INCEPUT!

O duci si tu la mecanic . Verificare totala a masinii !

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
My Berlina
post 10 Oct 2005, 01:18
Post #12

Membru American

From: Romania/United States

QUOTE(big2003 @ 9 Oct 2005, 11:59)
O duci si tu la mecanic .
*

Un mecanic in care ai incredere! biggrin.gif

--------------------
- - - - Sibiu/North Carolina
Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder
Dacia Berlina L A/C
+
Dreamer
post 12 Oct 2005, 12:09
Post #13

Un visator hoinar ...

From: Brasov

Se poate iesi din tara cu Dacia ????
Eu am o berlina din 99 si am auzit ca nu pot sa ies din tara din cauza ca am doar 3 prezoane la roti ( trebuie minim 4 ) si din acest motiv nu corespunde cu normele de securitate internationale.

--------------------
Ex Renault Megane 1, 2 si 4 2002 diesel, 2004 si 2017 benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
+
Codrin
post 12 Oct 2005, 15:25
Post #14

Membru autentic

From: Bucuresti

vezi aici.

This post has been edited by Codrin: 12 Oct 2005, 15:26

--------------------
Mazda . .
+
ydaniel
post 2 Nov 2005, 12:52
Post #15

Adrenaline junkie!

From: black sea

asta vara am vazut la edirne(o dacie berlina din buc) era pe strada.deci nema pb cu 3 prezoane.eu ma grabeam ,ca as fi vrut sa vb cu driver-u!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
adostar
post 2 Nov 2005, 14:09
Post #16

Membru autentic

From: Galati

poti merge linistit cu dacia. pe autoband sunt destule masini care merg cu 90 km/h. inainte de a pleca sa faci o revizie atenta pt. ca acolo nu te poti opri in drum ca sa mesteresti...apare police imediat! mai ales sa nu ai pierderi de ulei ca au amenzi usturatoare. eu am fost cu un ford scorpio din '82 in germania pana la Koln, la intoarcere ne-a curs tot lichidul de la servo directie am facut pe autoband numai lichid ..asa ca ne-am tirat mai repede ca ne luam amenda urata..pana in romania asa am venit fara servo directie..merge volanul mai greu decat la un tractor biggrin.gif.

--------------------
gaz cazan 1980 - gaz/porc
+
to_the_limit
post 4 Nov 2005, 14:53
Post #17

Membru autentic

apropo de sosele curate,pete de ulei etc,la noi vad din ce in ce mai mult animale moarte zdrobite pe sosea,chiar nu se poate face nimic in privinta asta?

--------------------
+
Electronistu'
post 4 Nov 2005, 15:00
Post #18

Membru autentic

From: Bacau

Eu personal as opri si as lua de pe carosabil mortaciunea. Depinde si de situatie. Daca faci manevre perisculoase pt a-l evita, si abia scapi cu viata, te trec toate apele, nu iti mai arde de carat hoituri de pe sosea smile.gif

--------------------
Dacia 1300 - BC-xx-DAN

[I][B]SHAREWARE[/B][/I]
+
Smudo
post 4 Nov 2005, 19:34
Post #19

Membru autentic

QUOTE(adostar @ 2 Nov 2005, 14:09)
poti merge linistit cu dacia. pe autoband sunt destule masini care merg cu 90 km/h.
*

Foarte adevarat. Camioanele. In rest nu am vazut altele.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
StefanT
post 4 Nov 2005, 19:57
Post #20

STF - Special Tactical Force

Nu le-ai vazut tu.... sa vezi ce frumos se tarasc fiaturile 600 cu 60 kmph, sau renault-urile 5, cu 80 ce-i drept. Fii serios ca nu e asa restrictie. Mergi cu 90 si nu te intreaba nimeni nimic. Nu mai sperati oamenii degeaba. Ai 3 benizi, una pt astia 90-100, a doua pt 120-140 si a treia pentru....du-te frate..

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
Smudo
post 4 Nov 2005, 20:44
Post #21

Membru autentic

Da, e chiar extraordinar sa vezi pe autobahn cum o masina se tiraste cu 60 km/h. O sa ma uit in lege sa vad ce spune, dar eu am impresia ca, sa ai voie pe autobahn trebuie ca autovehicolul tau sa poata merge mai repede de 80 km/h (mi se pare ca e vorba chiar de 90, dar o sa postez iar cind o sa am date exacte).
Nu ai pe toate autobahn-urile 3 benzi. Ai pe multe, dar nu pe toate. Daca toate benzile sint libere, tu TREBUIE sa mergi pe banda din dreapta, nu pe cea din stinga. Imagineaza-ti ca e unul pe banda din stinga care "se tiraste frumos" cu 60 km/h (cum zici tu), si tu vii cu peste 180 din spatele lui... e o manevra cam riscanta sa il eviti.

Plus de asta, nu doar la 90 km/h, dar si daca iti propui sa mergi cu 120 tu stai doar in spatele camioanelor, pentru ca la 120 km/h tu incurci traficul pe autobahn daca mergi pe banda din mijloc, cea din dreapta fiind ocupata de cele mai multe ori de camioane. Si asa esti impins in spatele camioanelor. Nici nu vreau sa imi imaginez ce inseamna sa mergi cu 90 km/h pe autobahn, pentru ca la 120 ai senzatia ca stai pe loc si te depasesc 90% din masini. Sau na, daca ai un spirit al aventurii foarte dezvoltat, poti sa incerci si experienta asta.

P.S.: Chiar ca nu le-am vazut pe alea care se tirau cu 60 km/h pe autobahn, daca le-as fi vazut as fi dat telefon la politie pentru ca reprezinta un pericol imens pentru circulatie.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
os
post 4 Nov 2005, 20:52
Post #22

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Limita este 60 km/h, dar e vorba de viteza constructiva.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
StefanT
post 4 Nov 2005, 20:57
Post #23

Dragul meu, eu nu vorbeam de autobahn, ci de autostrazile din Italia. Unde viteza creste progresiv de la stanga la drapta. Clar?

--------------------
Fan Reno 53379
+
Smudo
post 4 Nov 2005, 21:25
Post #24

Membru autentic

Ok, atunci cred ca eu trebuie sa imi cer scuze pentru ca nu am vazut unde ai precizat mai devreme ca tu vorbeai de ITALIA. Cind am citat dintr-un post anterior cuvintul autoband am crezut ca adostar se referea la autobahn-ul din Germania, folosind o traducere libera in limba romana.
Si din cite am inteles eu, ionut232 parca voia sa mearga in Olanda, si pentru a ajunge acolo, ca sa treaca prin Italia ar fi un traseu cam ilogic in cazul in care el ar vrea cea mai scurta ruta.
Am vazut destul de tirziu topicul asta, altfel i-as fi spus sa renunte la ideea de a merge cu berlina (care la fel, din cite stiu eu, se cam chinuie pe la 140 km/h), pentru ca asta ar insemna in viziunea mea sport extrem. Sint totusi curios sa vad niste impresii de-ale lui cind se va intoarce (daca o fi plecat chiar) din Olanda.

P.S. Clar?!

--------------------
x x - X
+
StefanT
post 4 Nov 2005, 21:27
Post #25

Daca vrea sau nu sa se duca e alegerea lui. Eu as face-o. Daca masina e in stare buna, nu vad buba.O berlina in 5 trepte cu cutie de fuga isis permite fara nici o problema 100 constant si 120-130 intr-o sutiatie care o cere. Parerea mea.

P.S.: Clar!

--------------------
Fan Reno 53379
+
Smudo
post 4 Nov 2005, 21:45
Post #26

Membru autentic

Mda, dar tot nu am inteles faza cu Italia in drum spre Olanda, venind din Romania. Logic ca e alegerea lui, daca se duce sau nu cu berlina in Olanda, si am spus si mai devreme ce se intimpla la vitezele la care merge berlina, si reiau, poate nu ai citit data trecuta. In conditii de trafic normal pe autobahn el nu are cum sa mearga cu 100 km/h. La viteza aia, sau chiar si la 120 km/h ii trebuie nu putin timp pentru a depasi vreo 5-6 camioane care merg in coloana. Ori daca autobahn-ul se intimpla sa aiba doar 2 benzi pe portiunea aia, o sa aiba traiasca niste manifestari destul de nasoale (dar normale) din partea celor care vor sa mearga mai repede si nu au pe unde. Dar am senzatia ca oricit as explica eu, e degeaba.

QUOTE(Smudo @ 4 Nov 2005, 20:44)
Plus de asta, nu doar la 90 km/h, dar si daca iti propui sa mergi cu 120 tu stai doar in spatele camioanelor, pentru ca la 120 km/h tu incurci traficul pe autobahn daca mergi pe banda din mijloc, cea din dreapta fiind ocupata de cele mai multe ori de camioane. Si asa esti impins in spatele camioanelor. Nici nu vreau sa imi imaginez ce inseamna sa mergi cu 90 km/h pe autobahn, pentru ca la 120 ai senzatia ca stai pe loc si te depasesc 90% din masini.
*

--------------------
x x - X
+
StefanT
post 4 Nov 2005, 21:59
Post #27

QUOTE(Smudo @ 4 Nov 2005, 23:45)
Dar am senzatia ca oricit as explica eu, e degeaba.
*

rolleyes.gif
Si o sa se enerveze aia din spate. Si, ce le trece!
Faza cu italia e ca ar fi ocol mare. Dar eu am dat exemplul ala pentru pe el il cunosteam, nu am vrut sa vb despre autobahn cand nu am fost pe acolo. Insa autostraile din Italia le-am batut in lung si in lat.

--------------------
Fan Reno 53379
+
Smudo
post 4 Nov 2005, 22:47
Post #28

Membru autentic

QUOTE(Steffyx @ 4 Nov 2005, 21:59)
Si o sa se enerveze aia din spate. Si, ce le trece!
*

De asta am zis ca oricit as explica, e degeaba.

--------------------
x x - X
+
StefanT
post 4 Nov 2005, 23:05
Post #29

Daca iti expui clar ideea, te asigur ca ai sa fii inteles. Clar? rolleyes.gif
Sau mai bine nu mai expune nimic, ca suntem cam off-topic.

--------------------
Fan Reno 53379
+
argon
post 5 Nov 2005, 09:38
Post #30

Mesaj semiautomat

Asta cu stricatul pe autostrada e o prostie, la fel de bine se poate strica orice masina, fie noua fie veche, eu zic sa "go for it" e super sa iesi din tara cu 1310-cele, numai sa ai in portbagaj bobina, platina, condensator, furtune, si deastea.

Eu am fost de 2 ori in Germania si odata in Danemarca cu Dacia(am vignietele de autobahn pe parbriz ca amintire), si intr-un total de ~16 000 singurul lucru ce l-am inlocuit pe banda de rezerva undeva prin Austria a fost o platina, in rest nici macar nu am deschis capota..asa ca bafta si curaj in drumurile tale rolleyes.gif
Nu te lasa descurajat de astia de pe aici, am mai vazut "jmecheri" laudandu-se ca unde si cum au fost cu Loganul, nou la nici 5000 km si batandu-se cu pumnu in piept ca nu au avut nici cea mai mica problema, ei..eu am iesit cu o berlina de 7 ani cu 90 000 km la bord, si nu a avut nici pe dracu'.

Si apropo, nu ai centuri pe spate? ca si a mea e din 96 se am.
Si inca o conditie ca sa te lase sa iesi din tara e sa ai toate 4 cauciucurile la fel si neuzate.

This post has been edited by argon: 24 Nov 2006, 13:59

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 00:43
Forum Renault