DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> de ce sa iau LOGAN, si nu AvEO sau ACCENT

C a t a l i n
post 9 Apr 2007, 22:06
Post #31

Group: Members

Păi dacă tot întrebi aici, și te-ai și hotărât, permite-mi să-ți spun că ai ales cea mai proastă variantă...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
han_1.6 mpi
post 9 Apr 2007, 22:09
Post #32

Membru autentic

From: bucuresti

l-ai cumparat deja ? sau mai ai timp sa te gandesti ?

sfatul meu este logan laureat 1,6 mpi.raport pret calitate super.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
Alan25r5
post 9 Apr 2007, 22:13
Post #33

Membru incepator

Păi dacă tot întrebi aici, și te-ai și hotărât, permite-mi să-ți spun că ai ales cea mai proastă variantă...

motiveaza...de ce zici asa? tocmai de asta am fcut topicul- da-mi argumente

--------------------
dacia 1310, LOGAN 1996,2007 - dj04mju
+
C a t a l i n
post 9 Apr 2007, 22:20
Post #34

Păi ai primit argumente:

-nimeni nu ți-a recomandat Aveo, ci Accent sau Logan.
-ți s-a indicat un link către forumul daewoo/chevrolet, pentru a citi cam ce probleme are Aveo, Kalos etc...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Alan25r5
post 9 Apr 2007, 22:24
Post #35

Membru incepator

recomandarile nu au fost motivate iar in legatura cu link-ul l-am observat si la fel si pe asta

--------------------
+
han_1.6 mpi
post 9 Apr 2007, 22:25
Post #36

Membru autentic

sau cea mai ieftina varianta : o mie de euro si faci maisna pe care o ai "ca noua" intrii in clubul retromobil si peste cativa ani mai stringi ceva bani si iti iei o masina de lux. tongue.gif glumeam..

nu trebuie sa te grabesti cand cumperi ceva de genul asta. sunt multi bani si trebuie sa faci test drive cu fecare in parte ( amanuntit nu 2-3 km ) si apoi sa cumperi punand in balanta avantajele si dezavanyajele fiecarei masini.

bafta si Hristos a Inviat ! sper sa nu iasa cu scantei de genul : logan e masina proasta si aveo e super masina sau viceversa.

daca ne luam dupa carcotasii care in loc sa conduca masinile asculta greierii si vrabiile si scriu pe forumuri cat de proasta masina si-au cumparat ajungem sa trecem toti la biciclete ca nici o marca auto ne ne mai poate satisface.

va incalzeste cu ceva daca va spun ca un prieten mai bogat de-al meu are 3 mercedesuri (clk-a class si smart )si cu toate 3 a avut de facut reparatii care nu trebuiau sa apara in primii zeci de mii de km ??? si totusi e foarte mandru de mertzurile lui . dar deh, nu e roman ci austriac.

This post has been edited by han_1.6 mpi: 9 Apr 2007, 22:30

--------------------
+
Alan25r5
post 9 Apr 2007, 22:36
Post #37

Membru incepator

sau cea mai ieftina varianta : o mie de euro si faci maisna pe care o ai "ca noua" intrii in clubul retromobil si peste cativa ani mai stringi ceva bani si iti iei o masina de lux.  glumeam..

ai ff mare dreptate. vorbesc serios. ai atins un punct sensibil si foarte discutat in familie. chiar nu stiu ce sa fac.

sper sa nu iasa cu scantei de genul : logan e masina proasta si aveo e super masina sau viceversa.

doamne fereste. consider ca toate cele enumerate sunt cam pe acelaasi calapod. nu sunt mari dif iintre ele

This post has been edited by Alan25r5: 9 Apr 2007, 22:39

--------------------
+
han_1.6 mpi
post 9 Apr 2007, 22:45
Post #38

Membru autentic

am avut si eu dacia 1300 ceva mai noua decat ata dar tot 1300. e o masina depasita . cred ca iti trebuie o maisna noua. insa gandeste-te bine inainte sa cumperi. presupun ca daca te-ar da banii afara din casa nu ai avea dacia 1300 deci repet gandeste-te bine inainte sa cumperi o asina noua. si gandeste-te si la aspectele tehnice nu doar la ceva finisaje mai "smechere" care ii fac pe multi posesori de masini low cost sa se simta regi. abia cand conduci un bolid de 200 chiar si mai mult cai putere te simti "rege".

concluzia ar fi: ai nevoie de o masina cat mai ieftina si cat mai buna. tu alegi dry.gif

ps: legat de loganul din semnatura, are deja 50 de mii de km si nu am avut nimic de reparat . merg destul de turat uneori . nu menajez masina. am cumparat-o sa o folosesc .deci ma declar multumit.

--------------------
+
Alan25r5
post 9 Apr 2007, 22:52
Post #39

Membru incepator

sincer sa fiu ma asteptam ca facand un topic dee genul asta pe forumul dacia sa primesc recomandari 200% catre logan(masin catre care si eu am tins) iinsa am ramas consternat cand am vazut posesorii le logan ca recomanda o cu totul alta masina

--------------------
+
raqzvan
post 9 Apr 2007, 22:58
Post #40

gute Laune war Trumpf

From: Constanta, Romania

Pai, ai scris ca ai facut test drive cu Logan si Accent, dar ai ales Aveo, ca ti-a recomandat-o un vecin, si pentru ca nevasta are alergie la Logan. Mai conteaza ce zicem noi, niste necunoscuti pe un forum?!

This post has been edited by raqzvan: 9 Apr 2007, 22:59

--------------------
Geely Logan Laureate 1.6MPI 2006
Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
+
han_1.6 mpi
post 9 Apr 2007, 22:59
Post #41

Membru autentic

vaz ca nu ai somn.pai hai sa o luam altfel: ce vrei sa faci cu masina ?

eu de exemplu ti-as recomanda un Defender. dar ca sa spun si de ce: nu ma intereseaza cum arata finisajele cu piei de sarpe si crocodili ci vreau o masina robusta cu care sa pot sa merg prin Romania fie pe sosea fie pe camp sau deal.sa stau pe un scaun inalt la volan sa vad cat mai de sus lucrurile (la propriu) si sa am garda la sol mare. sa traversez raul involburat si sa parchez in bucuresti fara grija ca imi zgarie vreun neatent bara de la skoctavia , ma scuzati spoilerul dat cu negru metalizat. acuma daca la tine are si sotia un cuvant de spus atunci nu trebuie sa o neglijezi ci sa cumperi ceva care sa ii placa si dansei. la mine de exemplu in materie de suruburi sotia nu are nici un cuvant de spus. ea cumpara muscate si cercei iar eu nu ma incred in profesionalismul ei de gospodina.

This post has been edited by han_1.6 mpi: 9 Apr 2007, 23:01

--------------------
+
Alan25r5
post 9 Apr 2007, 23:02
Post #42

Membru incepator

am avut posibilitatea sa merg cu aveo. vad ca deranjez cu intrebarile mele asa ca din pdv al meu topicul poate fi inchis. am sperat la o discutie mult mai obiectiva si mai tehnica

sa merg la servici si o data pe an in concediu. cu privire la defender-daca as avea bani de el nu as mai sta de vorba aici

This post has been edited by Alan25r5: 9 Apr 2007, 23:06

--------------------
+
minny
post 9 Apr 2007, 23:04
Post #43

Membru porcos

Nu cred ca problema e ca nu e bun Loganul ci ca lumea e realista si poate sa spuna daca o masina e mai buna in general sau nu. Totusi depinde cand cumperi o masina de mai multi factori (oferta curenta, pret achizitie, asigurari, costuri de intretinere, etc.) pentru a te decide spre o anumita varianta. Din alte puncte de vedere e mai bun Loganu-ul cum din altele e mai slab.
Nu ne-ai spus din start de cati bani dispui, daca stiam poate te puteam indruma si spre alte marci (gen Skoda Octavia). Daca ai ales Aveo sa fie intr-un ceas bun. Totusi sper ca stii de ofera curenta dacia. Daca nu intra pe acest site si uita-te la sectiunea stiri. O sa descoperi ca poti cumpara un Logan ABS Preference 1.6 +ABS+AC+airbaguri laterale + garantie extinsa la numai 8000 de euro...

This post has been edited by minny: 9 Apr 2007, 23:05

--------------------
------ ------ ------
+
han_1.6 mpi
post 9 Apr 2007, 23:04
Post #44

Membru autentic

hai sa vorbim tehnic.

1-

2-

3-

ascult .

later edit:

hai sa o luam altfel: ce aveo , ce logan ce accent ? toate astea au diferite motorizari(care dupa parerea mea sunt imprtante inaintea dotarilor) si diverse dotari gen mp3 ac abs tapiterie etc.

This post has been edited by han_1.6 mpi: 9 Apr 2007, 23:11

--------------------
+
klaus
post 9 Apr 2007, 23:10
Post #45

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(Alan25r5 @ 10 Apr 2007, 00:02)
am sperat la o discutie mult mai obiectiva si mai tehnica
*
Pai te-oi fi asteptat, dar nu am vazut intrebari tehnice din partea ta...
Ai putea spune ce chesti tehnice ai observat de ex. de ai luat aveo contra accent?
Si ce chestii tehnice clare te-ar interesa?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Alan25r5
post 9 Apr 2007, 23:11
Post #46

Membru incepator

han_1.6 mpi: multumesc mult pt promtitudine, promit ca maine cu toate datele tehnice alaturi vom discuta. e ff tarziu si la 5 plec la munca

--------------------
+
ady85btz
post 9 Apr 2007, 23:22
Post #47

Membru onorific

Parerea mea: daca Logan/Accent nu vrei , poti sa arunci un ochi si la Panda Sorriso. Este mai mica, dar este o masina care si-a dovedit din plin fiabilitatea wink.gif

This post has been edited by ady85btz: 9 Apr 2007, 23:23

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
DANNIEL
post 9 Apr 2007, 23:26
Post #48

Membru incepator

Salut! te felicit pentru alegere.sper sa te satisfaca aveo.si eu am comandat una platinum 1.4 16v.sincer mi se pare deasupra loganului.insa e si mai scumpa ce-i drept.asta a mea a fost 10.880 euro.si eu am studiat ofertele si sincer la banii acestia fiecare masina are + si - fata de concurente.nu poti sa fii cu toate....ce m-a impresionat la aveo e interiorul,exteriorul,dotarile care in banii acestia nu cred ca le gasesti la concurentele etc.mi se pare superioara loganului,desi dacia are zic eu avantajul unei suspensii mai moi buna drumurilor noastre si un avantaj relativ al testului euroncap.poate sunt subiectiv da asta e parerea mea...bafta!

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala - CJ 08 XCL
+
han_1.6 mpi
post 9 Apr 2007, 23:26
Post #49

Membru autentic

wub.gif wub.gif wub.gif de ce nu un spark ? blink.gif

--------------------
+
Alan25r5
post 9 Apr 2007, 23:38
Post #50

Membru incepator

nu stiu cum as putea baga caruciorul lu pitic intr-un spark blink.gif

--------------------
+
aphophis
post 10 Apr 2007, 00:15
Post #51

Membru autentic

greseala destul de mare. dpdv al euroncap-ului bineinteles. daca nu ai incredere in euroncap doar pt ca unii proprietari de daewoo zic ca e manarat, eu zic ca gresesti. Pentru ca acelor oameni le era mai usor sa arunce vina pe cel ce face testele decat pe cel ce nu a proiectat masina ca lumea. Si in plus gandeste logic: chevrolet a ridicat cumva tonul la euroncap cum ca ar fi fost manarit? eu nu tin minte de asa ceva, stiu doar ca chevrolet (gmdat) s-a dat la fund si vinde masina pe piete unde nu conteaza siguranta pasiva.

Si mai sunt multe argumente, voi pune un link cu filmuletul impactului, uita-te pe site la euroncap sa vezi ca nu e de saga (sofer decedat din cauza impactului cu volan ==>leziuni mortale la piept), puncte de sudura care cedeaza, acoperis care parca e de plastelina , asa se indoaie etc. Neacceptabil pentru o masina a anului 2007

This post has been edited by aphophis: 10 Apr 2007, 00:15

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
han_1.6 mpi
post 10 Apr 2007, 00:47
Post #52

Membru autentic

--------------------
+
tarzy
post 10 Apr 2007, 06:32
Post #53

aroist

QUOTE(Catalin Marinarul @ 9 Apr 2007, 22:20)
Păi ai primit argumente:

-nimeni nu ți-a recomandat Aveo, ci Accent sau Logan.
-ți s-a indicat un link către forumul daewoo/chevrolet, pentru a citi cam ce probleme are Aveo, Kalos etc...
*

pai .. pe un forum Dacia .... ar fi fost chiar ciudata sa castige altcineva.

totusi .... este de remarcat obiectivitatea de pe aici, multii Lotganisti au recoimandat altceva

QUOTE(han_1.6 mpi @ 9 Apr 2007, 22:59)
eu de exemplu ti-as recomanda un Defender. dar ca sa spun si de ce: nu ma intereseaza cum arata finisajele cu piei de sarpe si crocodili ci vreau o masina robusta cu care sa pot sa merg prin Romania fie pe sosea fie pe camp sau deal.sa stau pe un scaun inalt la volan  sa vad cat mai de sus lucrurile (la propriu) si sa am garda la sol mare. sa traversez raul involburat si sa parchez in bucuresti fara grija ca imi zgarie vreun neatent bara de la skoctavia , ma scuzati spoilerul dat cu negru metalizat. acuma daca la tine are si sotia un cuvant de spus atunci nu trebuie sa o neglijezi ci sa cumperi ceva care sa ii placa si dansei. la mine de exemplu in materie de suruburi sotia nu are nici un cuvant de spus. ea cumpara muscate si cercei iar eu nu ma incred in profesionalismul ei de gospodina.
*

hmmm .... decat defender mai bine un ARO, dar .... ca a 2-a masina

zilele acestea m-am tot fatait cu al meu 244 prin oras, super faina senzatia la volan .... cand ai super vizibilitate, super incredere si .... mai ales .... prioritate de masina icon_mrgreen.gif

in schimb insa .... ciuciu demaraj, top speed 100 Km/h, super complicat cu parcatul (poate ca nici eu nu-s obisnuit inca suficient cu masina) trepidatul motorului de Brasov mai mult de 1 H este obositor, etc.

da oricuym ... suntem off topic

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
memyselfandI
post 10 Apr 2007, 07:50
Post #54

m

teste euroncap manarite ? auoleooooo teoria conspiratiei, sau paranoia ? huh.

ps: am avut aceeasi dilema acum juma de an si am ajuns la concluzia ca Loganu' este masina pe care cu siguranta imi permit s-o intretin. punct.

Bafta tuturor,

This post has been edited by memyselfandI: 10 Apr 2007, 07:51

--------------------
Logan 1.6 2006 - 7727
"la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
+
rattlesnake
post 10 Apr 2007, 08:07
Post #55

Membru autentic

From: Bucharest

sincer, nu as alege nici aveo nici accent! Alea nu sunt masini, mai degraba bat spre biciclete sincer cu rotitele alea. Daca ar fi sa aleg doar dintre Aveo si Accent, as lua Accent, 1.5 CRDi Full option si ar costa in jur de 14000EUR, dar deja nu s-ar merita, pentru ca sunt multe alte masini mai bune la banii astia!
In schimb, Aveo mi se pare o masina nula(inclusiv la forma si la siguranta, sa nu mai zic de rotitele alea) si nu as lua sub nici o forma.
Singurele masini reusite de Chevrolet sunt Lacetti si Captiva, in rest, toate sunt niste esecuri, cu KALOS in frunte
Logan Prestige cred ca e cea mai buna afacere la banii astia! Acum, fiecare cu parerea si cu alegerile lui...
Bafta

This post has been edited by rattlesnake: 10 Apr 2007, 08:11

--------------------
Opel Astra H 1.7Cdti 100cp 2008 (ex Dacia Logan 1.4 2006)
+
router
post 10 Apr 2007, 08:07
Post #56

Recalcitrant

Eu mi-am luat Logan desi aveam banii atat de Aveo cat si de Accent

De ce sa iti iei Logan si nu Accent sau Aveo :

- pret ceva mai mic la Logan
- spatiu interior mai mare la Logan
- asigurare Casco mai ieftina (mai exista firme care asigura masinile de productie interna mai ieftin-eu am casco 7 mil pe an la o valuare asigurata de 8500 euro)
- reviziile mai ieftine + posibilitatea de a alege intre mai multe service-uri.

Pe mine m-au facut sa inclin spre Logan, poate ca am facut o alegere buna sau poate ca nu , timpul va hotara.

--------------------
Fost Supernovist Actualmente fan Gillette Mach 3 2007 - B-81-XXX
Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
+
rattlesnake
post 10 Apr 2007, 08:40
Post #57

Membru autentic

From: Bucharest

Eu am avut in jur de 12000EUR bani pentru masina.
Desi multi ma bateau la cap cu Opel Astra Classic II, eu nu am ascultat si am oscilat intre Skoda Octavia Tour, Peugeot 206, Renaul Clio si Logan. Am facut test drive si dupa mai multe razgandiri, Peugeot-ul a iesit din schema, si au ramas cele 3. Cu timpul am ajuns la concluzia ca banii in plus pe care ii dau pe Skoda nu se justifica in raport cu ceea ce imi ofereau (intretinere mai scumpa, Casco mult mai scump etc), ramanand in cursa Clio si Logan.
In final am ales Logan, pentru faptul ca este mai spatioasa, mai robusta si am iesit si in avantaj, mi-au ramas in jur de 2500EUR, bani cu care am facut alte lucruri folositoare, ba chiar am investit si ceva in masina...

Bafta

This post has been edited by rattlesnake: 10 Apr 2007, 08:43

--------------------
Opel Astra H 1.7Cdti 100cp 2008 (ex Dacia Logan 1.4 2006)
+
dinescu
post 10 Apr 2007, 09:00
Post #58

Membru incepator

QUOTE(router @ 10 Apr 2007, 08:07)
De ce sa iti iei Logan si nu Accent sau Aveo :

- pret ceva mai mic la Logan
- spatiu interior mai mare la Logan
- asigurare Casco mai ieftina (mai exista firme care asigura masinile de productie interna mai ieftin-eu am casco 7 mil pe an la o valuare asigurata de 8500 euro)
- reviziile mai ieftine + posibilitatea de a alege intre mai multe service-uri.

Pe de alta parte loganul isi va oierde valoarea mai repede. Majoritatea venim din dacii 1300 sa nu fim carcotasi si sa cautam in testele NCAP ce valori au acestea. Tine de noroc in plus fiecare test este facut in anumite conditii care pe sosea mai sunt 50% valabile. Despre testele euroNCAP e mult de discutat. Personal am mers si cu logan si cu aveo. Cu accent nu am mers. Tot personal: la finisaje aveo este peste logan cu o clasa fara discutii (gen luft de la bara, decupajul airbagului de la logan diferente de culoare stalp-bord la logan etc). Ala e mai bine finisat. In schimb as prefera un Logan Diesel care consider ca e cel mai bun raport pret-calitate de pe piata. Logan -laureate. wink.gif

--------------------
dacia 1300 78
Fac dezvaluiri...
+
GoGu
post 10 Apr 2007, 10:36
Post #59

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

La bugetul tau (care cred ca e corelat cu veniturile wink.gif ) ti-as recomanda Logan (de care-ti place). De ce? E mai ieftin, te ajunge si intretinerea mai ieftin (incluzand aici si CASCO). E neplacut sa bagi kg de bani lunar in fundul unei masini doar pt. a merge la serviciu si o data pe an in concediu...

De ce nu Accent (desi mie imi place in principiu masina). Pt. ca intri pe mana service-ului Tiriac& Co. si ai sa vezi ca preturile asa-zise mari de la service-urile Dacia iti vor parea minciuna...

Iar despre Chevy, ce sa zic... Face parte (e parerea MEA) impreuna cu Albea (si cred ca mai sunt) din categoria de masini destinate in principal celor care nu-si permit ceva mai scump dar sunt si suficient de fuduli cat sa nu-si ia masina pe care scrie Dacia... Sau sunt destinate femeilor care in marea lor majoritate judeca o masina doar dupa aspect sau numarul de oglinzi laugh.gif iar Loganul fiind urat cu spume pierde din start.
Nu sariti in sus, poate sunt si oameni carora chiar le-au placut respectivele masini, nu contest...

This post has been edited by GoGu: 10 Apr 2007, 10:40

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
Kits
post 10 Apr 2007, 11:06
Post #60

Membru

naspa alegere ai facut! parerea mea...
la banii pe care-i dai pe aveo din ce am vazut mai sus, iti iei un logan Prestige ca este ceva mai placut la interior (si motorizare pe masura) si-ti mai raman si bani. te-ai interesat cat e casco la Aveo?

daca zici ca are roti pe 15 de ce arata atat de ciudat, ca doar nu o fi doar din cauza cocoasei? rotile arata prea subdimensionate. parca ar fi desenata de un copil...

doar felul in care s-a mototolit masina la Euroncap ar trebui sa te puna pe ganduri. daca tu crezi ca felul in care arata la interior (peste Logan) este mai important decat siguranta ta si a familiei, treaba ta. ca la exterior arata hilar, parerea mea.

vezi si tu care este treaba cu servisurile. la Dacia daca nu-ti place cum esti tratat undeva, iti poti alege dintre multe altele, la daewoo nu stiu.

subscriu si eu ca nu m-a dezamagit Loganul. te sfatuiesc sa te gandesti bine, inclusiv sa faci mai multi km cu Dacia eventual si pe drumuri mai putin bune si ai sa vezi ca este ideala pentru tara asta gaurita in care traim...

iti doresc bafta si sa nu ai parte de niciun eveniment neplacut indiferent de masina pe care o vei alege.

--------------------
VW Golf VI 1.4 TSI 122 ponei
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 00:55
Forum Renault