In Turcia cu masina
![]() ![]() ![]() |
In Turcia cu masina
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.337 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
Simi19 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 27 August 08 ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 4 Jun 2009, 13:30) aprox. 1 saptamana... traduceri nu se fac decat in Bucuresti... A doua oara cand m-am dus cu o masina in leasing am apelat la un cabinet de traduceri si s-au ocupat ei de tot, traducere, legalizare, apostila... am platit vreo 200 ROn parca pt. tot.. asta in 2007.. merci pentru informatie. Trebuie sa ma duc maine sa imi fac pasaportul ca si asta dureaza,aproximativ o saptamana, pe urma sa ma duc la leasing sa iau de la ei adeverinta sau ce se ia si pe urma sa ma duc la tradus, legalizat, etc...ca pe 5 iulie am plecarea ![]() |
--------------------
Renault
Megane Expression
2008 1.5dCI
- B91HSV Dacia Solenza 1.4 MPI 2004 - B41FXJ
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Pasaportul il poti face in aceasi zi, in regim de urgenta. In 2007 era 100 RON taxa...
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Simi19 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane Expression
2008 1.5dCI
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
depinde, in uneler orase sediul "Evidenta populatiei" are si un mic ghiseu al trezoreriei/CEC, si poti plati acolo. In alte parti nu e si trebuie sa mergi la CEC/Trezorerie.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Simi19 |
![]()
|
E posibil sa faci Bucuresti-Kusadasi dintr-o bucata? Fara pauza la Canakkale? E cineva care a mers asa?
|
--------------------
Renault
Megane Expression
2008 1.5dCI
|
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
s-ar putea sa fiu nevoit sa fac un tur de forta pana la antalya si inapoi. ma intereseaza traseul cel mai rapid prin turcia, prefer autostrazi, chiar cu taxa. vreun sfat? vreo idee?
tin la 18-20 de ore de condus. as prefera sa fac traseul dintr-o bucata si sa ma intorc a doua zi. PS: din pacate viamichelin nu mai vrea sa mearga la mine... probabil ceva de java ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
E prea mult. Ia un avion. Mai ales daca vrei sa te intorci a doua zi.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Bhal |
![]()
|
daca aveam nevoie de un avion nu mai intrebam trasee... nu crezi?
cine e pe aici si ii merge viamichelin... as aprecia un raspuns la subiect. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
driverx |
![]()
|
Iar eu ti-am dat un sfat. Indiferent de traseu, parerea mea e ca e prea mult.
Istambul-Bursa-Antalya NU stiu cum ii, dar poti merge si prin Kusadasi, Aydin, Denizli, Antalya. Ce pot spune din proprie experienta este ca pana la Denizli e super drumul. Banui ca si mai departe e tot asa ca intre Kusadasi si Denizli. De fapt nici nu trebuie sa mergi prin Kusadasi, ci mergi mai departe pe autostrada dinspre Izmir. Pana in Aydin sigur ai autostrada, dar cu plata pe o anumita portiune... This post has been edited by driverx: 10 Jun 2009, 18:38 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Bhal |
![]()
|
ok, multumesc.
am spus ca as prefera sa il fac dintr-o bucata, nu ca o sa il si fac... in principiu conduc pana simt ca nu mai pot. nu imi depasesc pragul si trag pe dreapta. asa ca nu ar fi o problema foarte mare sa ma opresc... o sa incerc sa gasesc u n alt furnizor gen viamichelin si revin cu intrebari... cei care au mers in antalya sau mai departe banuiesc ca ma pot ajuta cu un sfat de cazare... dar sa vedem unde. LE: se pare ca in afara de viamichelin nu este nici un site in stare sa faca un planner decent... google nu stie, tom tom nu, route planner nu... ce o fi asa greu sa faci o lista de orase si sa ii zici omului cum sa mearga intre ele? sa vad si eu pe ce categorie de drum merg, sa vad ca ma costa autostrada, pe unde e mai scurt... ![]() This post has been edited by Bhal: 10 Jun 2009, 21:29 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
Vali48 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 1 December 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(Bhal @ 10 Jun 2009, 21:16) ...se pare ca in afara de viamichelin nu este nici un site in stare sa faca un planner decent... Daca viamichelin e decent... Pe unde m-a bagat acum 5 ani prin Bulgaria... ![]() Am facut de 3 ori drumul Constanta/Icmeler (Marmaris) si de fiecare data m-am oprit la Dikili. Sa mergi macar 50% legal si sa ajungi la Izmir e o performanta... Asta pot eu, poate tu poti mai mult...??? Traseul a fost: Ctza-Varna-Bgas-Malko Tarnovo-Kirklareli... Ecebat/Chanakale-Dikili-Izmir-Marmaris. Drum bun |
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
2006 Forester 2.5XT 4EAT 230 HP
Once Subaru, allways Subaru |
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(Bhal @ 10 Jun 2009, 22:16) Eu is mai masochist si fac Bucuresti-Kusadasi fara oprire in nici un loc, DAR am experienta deja si stiu in ce stare deplorabila ajung acolo si de aia ziceam ca a doua zi e ABSURD sa te intorci. Poate unii rezista mai mult ca mine, nu spun nu, dar stiu cum e sa faci Cluj-Kusadasi in 2 zile. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Simi19 |
![]()
|
QUOTE(Vali48 @ 10 Jun 2009, 22:09) Daca viamichelin e decent... Pe unde m-a bagat acum 5 ani prin Bulgaria... ![]() Am facut de 3 ori drumul Constanta/Icmeler (Marmaris) si de fiecare data m-am oprit la Dikili. Sa mergi macar 50% legal si sa ajungi la Izmir e o performanta... Asta pot eu, poate tu poti mai mult...??? Traseul a fost: Ctza-Varna-Bgas-Malko Tarnovo-Kirklareli... Ecebat/Chanakale-Dikili-Izmir-Marmaris. Drum bun Ai facut constanta - izmir dintr-o bucata? in cat timp il faci? QUOTE(driverx @ 10 Jun 2009, 23:19) Eu is mai masochist si fac Bucuresti-Kusadasi fara oprire in nici un loc, DAR am experienta deja si stiu in ce stare deplorabila ajung acolo si de aia ziceam ca a doua zi e ABSURD sa te intorci. Poate unii rezista mai mult ca mine, nu spun nu, dar stiu cum e sa faci Cluj-Kusadasi in 2 zile. sa inteleg ca ai facut cluj-kusadasi dintr-o bucata?!?!?!?!?! cat ti-a luat ca sa incerc sa fac eu un calcul bucuresti - kusadasi ![]() |
--------------------
Renault
Megane Expression
2008 1.5dCI
|
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Simi19 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane Expression
2008 1.5dCI
|
|
Vali48 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 1 December 05 From: Constanta ![]() |
@simi19,
Din ce-mi aduc aminte: Ctza-06.00 Granita Bg-Tk-11.00 Ecebat-15.00 - pierdut vreo 2 ore, papa, cafea... etc Dikili (la vreo 60km nord de Izmir)-22.00 Pana la Ecebat drumul e destul de liber, dupa Chanakale se cam aglomereaza. Ultima data am fost in 2007, se lucra intens la largirea soselei. Atentie mare la criblura (sau griblura...) ca ei o pun direct peste asfalt, in cantitate mare si ai mari sanse sa te trezesti cu parbrizul spart ![]() Au si radare, la fel ca ale noastre. Daca nu sari calul ai sanse sa scapi. Pe mine m-au iertat de 2 ori, aveam cam 100-105 (legal 90). Detectorul este interzis. |
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
|
driverx |
![]()
|
Si daca mergi legal cum am mers eu faci 20 ore lejer pana in Kusadasi. Adica mai pui vreo 140-150 km fata de cea spus Vali48. Bine, eu anul trecut am pierdut o groaza de vreme ca hotelul meu de fapt era la vreo 11 km de Kusadasi, in Davutlar. Pe langa o ora si ceva pierduta in vama ca am reusit performanta ca din 4 treceri ale granitei cu turcia, la 3 sa prind schimb de tura.
Eu de exemplu n-am reusit sa fac 5 ore Bulgaria cum a facut Vali48. Asta daca e sa mergi legal. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Vali48 |
![]()
|
@driverx,
Corect. In BG am mers singur, traseul il stiu bine si nu prea sunt radare. De fapt sunt vreo 2 locuri (intre vama si Varna) pe unde-l pun. In rest nimic. Iar dupa Bgas te rogi sa mai intalnesti o masina ![]() In Tk, mai "iavas" ca ma intalnesc cu var-miu dupa Edirne si nu-l scoti din 90-100 ![]() |
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
|
deltra celes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 3 March 08 ![]() |
Birou de traduceri din Bucuresti, va poate ajuta cu servicii complete privind formalitatile de intrare in Turcia cu masina care nu este proprietate personala.
Lucram imputernicirile conform cerintei Ministerului Afacerilor Externe (http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=29855&idlnk=3&cat=29919) sau cu aplicarea stampilei de la Consulatul Turciei, in functie de optiunea clientului. Raspundem comenzilor din orice oras al tarii. 0722.174.311 |
--------------------
dacia
logan
2006
- B-48-YZP
|
|
Simi19 |
![]()
|
Poate sa imi recomande si mie cineva un cabinet care se ocupa cu traducerea/legalizare/etc a procurilor? Si daca se poate sa fie un cabinet prin care ati lucrat voi si nu ati avut probleme. Multumesc
|
--------------------
Renault
Megane Expression
2008 1.5dCI
|
|
deltra celes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 3 March 08 ![]() |
QUOTE(Simi19 @ 18 Jun 2009, 12:39) Poate sa imi recomande si mie cineva un cabinet care se ocupa cu traducerea/legalizare/etc a procurilor? Si daca se poate sa fie un cabinet prin care ati lucrat voi si nu ati avut probleme. Multumesc birou de traduceri care se ocupa cu absolut tot ce tine de procuri pentru Turcia. 193 ron in care intra: - data certa - apostila - traducere - legalizare - apostilare www.traduceri-legalizate.ro This post has been edited by deltra celes: 19 Jun 2009, 16:00 |
--------------------
dacia
logan
2006
- B-48-YZP
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
care ar fi cel mai bun traseu istanbul - kusadasi?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Din Bodrum eu am fost pe aici:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/int...eraryFuelType=0 Din Yalova ai variante cu ferry spre Istanbul. In Istanbul pierzi mult timp cu trecerea podului peste Bosfor. E si ferry care te trece direct in Europa (cauta spre statia Yenikapi), dar e doar de 2-3 ori pe zi, vezi daca poti ajunge. PS. la ruta respectiva alege "quickest", eu pe aia am fost. Nu stiu de ce cind copiez URL-ul sare pe "Michelin recommended" This post has been edited by yoncv: 23 Jun 2009, 21:36 |
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
Simi19 |
![]()
|
Am si eu o problema :
Am masina luata in leasing, iar firma de leasing mi-a dat doar RCA-ul si Cartea Verde, nu si casco. (rca si casco sunt la aceeasi firma). Aveti idee daca imi trebuie si casco la iesirea din tara? (sau la intrarea in turcia) |
--------------------
Renault
Megane Expression
2008 1.5dCI
|
|
Vali48 |
![]()
|
Nu-ti trebuie polita casco la iesirea din tara. Doar extindere la cartea verde pentru Turcia (non UE).
|
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
|
Simi19 |
![]()
|
QUOTE(Vali48 @ 26 Jun 2009, 09:44) Nu-ti trebuie polita casco la iesirea din tara. Doar extindere la cartea verde pentru Turcia (non UE). Merci pentru informatii. Pe Cartea Verde apare si Turcia si nu e taiata. Deci nu cred ca imi trebuie extindere. 30 Jun 2009, 09:23: 1. Cum imi recomandati sa fac alimentarea cu motorina pentru un drum Bucuresti - Kusadasi? (ma gandeam sa fac un plin la iesirea din Bucuresti si am inteles ca ar mai fi o benzinarie ok pe la iesirea din Bulgaria?) 2. In ce moneda ar fi de preferat sa imi tin banii in Turcia? Accepta euro? Motorina la bulgari se poate plati tot in euro? This post has been edited by Simi19: 30 Jun 2009, 09:23 |
--------------------
Renault
Megane Expression
2008 1.5dCI
|
|
Vali48 |
![]()
|
QUOTE(Simi19 @ 29 Jun 2009, 11:30) ...2. In ce moneda ar fi de preferat sa imi tin banii in Turcia? Accepta euro? Motorina la bulgari se poate plati tot in euro? Accepta orice, euro, usd... Asta la magazine, restaurante. Nu sunt sigur ca si la benzinarii... In Bulgaria - leva sau card. Mie n-au vrut sa-mi ia euro in Varna (pentru vigneta). M-au trimis sa-mi schimb banii, degeaba m-am rugat de ei... ![]() |
--------------------
Subaru
Forester 2.5XT
|
driverx |
![]()
|
Eu la Shell-ul de langa granita am putut sa platesc zeama cu Euro. Nu a comentat deloc. Ba chiar am vazut dupa aia ca au panou in care specifica in ce monede accepta. Era si USD acolo
![]() Dar la astia cu vigneta intradevar, nu te lasa sa platesti cu altceva decat leva. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-am luat o amenda radar la Turci pe langa Antalya. Ne-a oprit la dus, a vazut numar romanesc, ne-a dat drumul si noi ne-am luat-o in cap. La intoarcere nu a mai mers figura, m-a prins cu 110 in zona de 90, amenda de 128 de lire turcesti (60 de euro). Imi pare ra, in 99% din cazuri merg cu tempomatul sincronizat dupa indicatoare (respect legea la modul enervant pentru toti ceilalti), dar de data asta am comis-o, pentru ca turcii au drumuri nationale mai late si mai drepte ca autostrazile de la noi si la orice deviere cat de mica de la directia inainte te bombardeaza cu "curba periculoasa" si reduceri la 70, 50 sau chiar 30.
Dupa un intreg circ, nu am semnat (nu m-am inteles absolut deloc cu politistul, am respectat regula cu ce nu stii sa citesti nu semnezi), a scris el ceva acolo in locul meu si mi-a dat hartia cu urari de drum bun. Am intrebat minute in sir ce fac cu ea unde o platesc, imi zicea numai "ok, bye". Cu chiu cu vai am gasit pe cineva care mi-a zis ca la banca, dar era duminica, peste tot inchis si eu paraseam tara in aceiasi zi. In vama toti romanii si vorbitorii de engleza intrebati ne-au asigurat ca o sa o platim acuma, ca ma are in calculator si la controlul pasaportului nu scap sub nici o forma. Stupoare insa, vamesii la toate punctele de control n-au zis nimic, asa ca am iesit cu banii la mine din tara. Intrebarea mea este cum naiba s-a intamplat asta. E posibil regula "daca opresti un strain ii dau drumul" sa le fie impusa si politistul meu si-a luat-o in cap, dar cand a venit momentul sa fie bagata amenda in calculator sa i-o fi refuzat-o seful lui? Sau n-a apucat s-o faca, in 48 de ore cat am tranzitat Turcia? Daca se inregistreaza ulterior, aveti idee in cat timp se prescrie? Oricum nu ma mai duc curand pe la ei (mai ales cu masina), dar as vrea sa stiu totusi in cat timp se va prescrie suma dubla la care va ajunge in final amenda cu dobanzi si penalitati (asta scrie pe spate). Are cineva experiente cu o amenda neplatita, ce se intampla, exista sanse sa iti vina acasa prin Politia romana? Multumesc This post has been edited by GunX: 30 Jun 2009, 11:36 |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 05:03 |