DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

40 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> In Turcia cu masina

alanegruderespiragreu
post 12 Aug 2008, 18:36
Post #391

Membru incepator

Group: Members

pentru cine este interesat,in atasament, conceptul all inclusive la aqua fantasy hotel in kusadasi. bafta!

12 Aug 2008, 18:38:
ar fi interesant si chiar util ca cei care au asemenea informatii sa le puna la dispozitia tuturor! multumim anticipat!

This post has been edited by alanegruderespiragreu: 12 Aug 2008, 18:38

Attached File(s)
Attached File  AI_AQUA_FANTASY.pdf ( 224.96k ) Number of downloads: 559

--------------------
DACIA LOGAN 2005/LAUREATE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
pharaoh_c
post 13 Aug 2008, 12:41
Post #392

Membru

From: Timisoara / Arad

Stie cineva care e pachetul obligatoriu pentru Bulgaria si Turcia? Ma refer la triunghi, vesta, becuri de schimb, cablu pentru tractare etc..... Te verifica cineva? Eu am triunghi (unul), stingator, trusa medicala, vesta. As vrea sa stiu daca e obligatoriu sa ai trusa cu becuri de schimb, cablu pentru tractare, sau altele...
Multumesc

--------------------
Renault Laguna II 2.0T 170CP Lux Dynamique 2007
Renault Laguna 2, 2.0T 170CP Lux Dynamique 2007
+
ccristian
post 13 Aug 2008, 16:05
Post #393

Membru autentic

From: Bucuresti

As vrea va rog sa imi spuneti pentru a trece podul Bosfor de la Istanbul de unde iau cartela OGS - din cate am inteles nu se poate plati cash la gherete ca pe autostrada!

Am nevoie de aceasta informatie sa trec in partea asiatica.

@pharaoh_c, ce se cere in UE / Romania e suficient. Nu am auzit de altfel de cerinte gen cablu de tractare.

This post has been edited by ccristian: 13 Aug 2008, 16:07

--------------------
VW Passat - 2005 2010, 2.0 TDI 140CP
Ex: Kangoo 2005 dci65/ Megane Sedan 1.5 dCi/ 60 kw CPriv, 2005/ Berlina 1.4L 1998/ Berlina 1.3L 1984 / Seat Leon 2002 1.9TDI 110CP
+
ccristian
post 18 Aug 2008, 10:36
Post #394

Membru autentic

Pe 28 seara - noaptea plecam spre Istanbul din Bucuresti pe traseul deja discutat din Bulgaria: Ruse-Razgrad-Targoviste-Elhovo-Lesovo-Hamzabeyli. Mai pleaca cineva?

--------------------
Ex: Kangoo 2005 dci65/ Megane Sedan 1.5 dCi/ 60 kw CPriv, 2005/ Berlina 1.4L 1998/ Berlina 1.3L 1984 / Seat Leon 2002 1.9TDI 110CP
+
dumid
post 18 Aug 2008, 12:33
Post #395

Membru autentic

Salut! Proapsat intors de la Istanbul! Am facut traseul de mai jos: Ruse-Razgrad-Targoviste-Elhovo-Lesovo-Hamzabeyli-Edirne-Istanbul.
Nu am avut nici un fel de problema, nici un radar nu am gasit. Drumul in general e bun cu exceptia unei bucati de 30 km intre Razgrad si Targovishte care este mai prost.
Taxe platite: Ro 31 ron pt pod, BG 5 euro taxa drum (nu mi s-a mai cerut nimic la intoarcere pt pod),TR 30 euro vize (3 pers), 5,50 YTL autostrada Edirne-Istanbul (la dus am platit in euro, 5 euro si mi s-a dat restul in Lire).
Total km: 1460 Ploiesti-Istanbul si retur.

--------------------
5461 1997 2012
+
FireChief
post 18 Aug 2008, 18:00
Post #396

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

QUOTE(ccristian @ 13 Aug 2008, 17:05)
As vrea va rog sa imi spuneti pentru a trece podul Bosfor de la Istanbul de unde iau cartela OGS - din cate am inteles nu se poate plati cash la gherete ca pe autostrada!

Am nevoie de aceasta informatie sa trec in partea asiatica.

@pharaoh_c, ce se cere in UE / Romania e suficient. Nu am auzit de altfel de cerinte gen cablu de tractare.
*

chiar de la barierele de la pod ,ultima ghereta din dreapta
am cumparat eu
e kgs cardul ....pe al meu asa scrie....si daca virgula consumi banii de pe el poate fi reincarcat tot la ultima ghereta din dreapta

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
ccristian
post 27 Aug 2008, 09:32
Post #397

Membru autentic

Maine seara 28.09.08 pe la 20 - 21 plecam spre Istanbul din Bucuresti - vreau sa fiu pe la 6 -7 in Istanbul - mai marge cineva?

--------------------
+
Thanatos
post 27 Aug 2008, 09:58
Post #398

Membru autentic

Trebuie sa iti mearga totul struna ca sa ajungi la 6-7 in Istanbul, considerand ca nu te ratacesti prin Bulgaria datorita devierilor pentru ca se lucreaza (ai grija sa setezi GPS-ul sa te duca cu ocol pe la Stara Zagora - ocolesti cam 100 de kilometri).

Oricum, incearca sa tragi niste somn inainte de plecare ca altfel sigur adormi la volan pe autostrada dintre Edirne si Istanbul.

--------------------
Renault Scenic RXE 1.6 16V 2001
+
08_top
post 28 Aug 2008, 23:44
Post #399

Membru incepator

maine 30.08 la orele 24 vrem sa plecam spre alanya cu oprire la istanbul.cine doreste sa ne insoteasca e binevenit cheers.gif

--------------------
dacia solenza confort - B 08 TOP
+
ionutz83
post 29 Aug 2008, 22:27
Post #400

ing.

From: Iasi

Salut. Vreau sa ajung de la Istanbul la Izmir. Cum e mai bine? Cu ferry sau pe sosea? Stie cineva preturile pentru ferry? Dar la intoarcere la Kanakkale? Multumesc.

--------------------
Renault Twingo 1.2 8v - IS 2001
+
St
post 29 Aug 2008, 22:44
Post #401

Membru

La Canakkale este 10 Lire/masina (pentru persoane nu se plateste din cate stiu eu) , sau cel putin atat era anul trecut.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
ionutz83
post 30 Aug 2008, 22:17
Post #402

ing.

Gata, am ajuns. Am ales sa trec Bosforul si sa merg pe sosea. Cred ca am facut cam 120 km in plus fata de traseul cu bac-ul.Drumuri ok cu mici portiuni in lucru si cu cate o singura banda pe sens. Am folosit Igo 2006, insa harta Turciei nu stiu cat de noua este. Ideea e, asa cum spunea cineva mai sus, nu trebuie luat in seama decat in orase in rest de urmarit indicatoarele. Numai eu stiu pe unde am mers tongue.gif .

--------------------
+
ticris68
post 1 Sep 2008, 13:18
Post #403

Membru incepator

ferry canakale 22 lire/masina.

--------------------
Renault Symbol 2006/1.5dci,60kw
+
driverx
post 2 Sep 2008, 10:43
Post #404

--- Membru cu ralanti ---

Care e mai e cotatia lira / E? Si cat ii benzina acolo?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
cristibz
post 2 Sep 2008, 11:01
Post #405

Membru autentic

From: Buzau

1 Euro=1.92 lire in iulie, benzina era in jur de 3.5 lire

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5 dCi 80 CP PA Albastru Crepuscule
+
Thanatos
post 2 Sep 2008, 11:10
Post #406

Membru autentic

Azi 1 EUR=1.72 TRY

--------------------
+
ionutz83
post 3 Sep 2008, 20:18
Post #407

ing.

Am gasit si cu 1.68...s-a cam intarit lira turceasca intre timp biggrin.gif . Totusi pretul benzinei e un aspect de luat in seama ,3.28-3.4 YTL (7.6 RON) ohmy.gif Super 95, mi se pare cam mult. Cred ca e mai avantajos sa vii aici cu un dCI, spre deosebire de Europa, unde lucrurile stau cam ca pe la noi.

--------------------
+
driverx
post 3 Sep 2008, 20:37
Post #408

Oare s-ar supara turcaletii daca mi-ar gasi asa vreo doua canistre de cate 20 litri in portbagaj?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
St
post 4 Sep 2008, 00:04
Post #409

Membru

Eu as zice ca nu e voie, mai ales datorita diferentei mari de pret intre Bg si Tr.

--------------------
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
driverx
post 4 Sep 2008, 06:45
Post #410

Si oare ce mi-ar face? Plm. Vreau cu masina acolo, vreau sa ma mai invart pe acolo, dar nu cu pretu ala de benzina.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Thanatos
post 4 Sep 2008, 06:50
Post #411

Membru autentic

Eu am avut in portbagaj un bidon de 5 litri de solutie de vara (galbena ca citronada) de spalat parbrizul plin pe jumatate (2,5 litri). Imediat s-a ofuscat turcaletul. M-a intrebat pe un ton foarte artagos daca am benzina in bidonul ala.

Probabil ca pentru 40 de litri de benzina iti trage macar un glont in picior tongue.gif

This post has been edited by Lucman: 15 Oct 2008, 13:37

--------------------
+
St
post 4 Sep 2008, 23:11
Post #412

Membru

QUOTE(driverx @ 4 Sep 2008, 07:45)
Si oare ce mi-ar face? Plm. Vreau cu masina acolo, vreau sa ma mai invart pe acolo, dar nu cu pretu ala de benzina.
*

Pai mai mult decat sa ti-o confiste nu cred ca ti-ar putea face, asta daca nu cumva te baga la contrabanda biggrin.gif

--------------------
+
driverx
post 23 Sep 2008, 09:44
Post #413

In 25 dimineata plec din Bucuresti spre Turcia. Care nebun mai merge incolo? tongue.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
giovi_buru
post 7 Oct 2008, 19:05
Post #414

Membru incepator

QUOTE(driverx @ 23 Sep 2008, 09:44)
In 25 dimineata plec din Bucuresti spre Turcia. Care nebun mai merge incolo? tongue.gif
*

vezi ca e mai ieftin in republica Moldova si cand treci prin Galati la un moment dat gasesti motorina si benzina de la moldoveni la 2 lei litru, radmasa.gif ! super tare frate chestia cu benzina...cine sa te controleze, cine sa te vada daca esti civilizat in trafic nimeni nu te opreste insa mergi cu cardul sau cu cashul la tine si va fi bine
nu trebuie sa te superi

--------------------
Toyota corolla - gl-xx-xxx 2008, D4D 1,4, 90cp
+
nairam
post 15 Oct 2008, 12:14
Post #415

Posesor de bebelus...

Hai ca nu e chiar asa de speriat Turcia... Am fost de curand in Turcia la Istanbul mi sa parut ca este destul de scumpa dar poate am avut si pretentii cam mari... Am platit cam 60 Euro / noapte / camera dar vedeam Sfanta Sofia de la balcon.... eram cam la 200 de metri de ea... Am schimbat euro in lire la un curs de 1.72 YTL/1 euro.... Am bagat benzina cu 3.3 lire .... La shaorma .... hmmm nevasta zice ca aia de la Dristor este muuuuultt mai buna decat ce fac turcaletii la ei acasa .... In schimb nevasta a cautat prin maldarele de aur din bazar si NU a reusit sa-si cumpere nici macar o pereche de cercei .... deh pretentiile sunt destul de mari ..... (taicasau este bijutier) .... In schimb i-am cumparat lu socru-meu niste scule de bijutier de pe acolo si niste pietre de pus la biju-uri.... Dupa care am cotrobait prin bazarul ala imens dupa niste chestii pentru cei de acasa .... dar nevasta nu a fost multumita ... Nu a gasi prea multe .... Am vizitat Palatul Sultanului, Sfanta Sofia, Mosqeia Albastra, am facut poze .... ne-am dat cu vaporasul pe bosfor.... Dar dupa ce ai vazut Parisul, Viena, Budapesta, Praga, Frankfurt, Berlin, Atena etc.... Istanbulul nu ti se mai pare chiar asa de super .... Asa ca am plecat catinel catinel catre Grecia SI la granita Turcia-Grecia in Freeshop, a reusit sa gaseasca niste cercei albastri (cica cu zvarovschi) care m-au costat .... hmmmm nici nu vreau sa ma mai gandesc cat au costat.... Ahhhh Era sa uit .... In timp ce cauta ea de zor prin bazarul ala de aur a gasit la un moment dat un anturaj (cercei cu medalion) care ii placea si vesela a intrat sa-si cumpere .... Dar respectivii: "Pai nu vindem la bucata" Ea increzatoare: "Pai iau tot setul" .... EI: "Pai NU pentru ca vindem doar la KILOGRAM"..... Ea: "Da? ..... SI cat e Kilogramul?"... Ei: "Pai 23.000 DOLARI" EU DISPERAT:"EI UITE CHIAR NU AM ATATIA BANI LA MINE... " In rest NU am vazut nici un radar prin Turcia... Or fi fost dar nu am vazut eu. Parcarea in Istanbul cam 2 lire pe ora, Dar nu am platit pentru ca a fost INDIRIM (reducere) la hotel. Taxele de drum nu mi le amintesc exact dar parca de la Edirne la Istanbul 4 Euro.
La hotel am ajuns la 60 de euro + parcarea grauita, dupa o negociere care a plecat de la 100 EURO.... probabil ca daca insistam puteam ajunge si la 50 de euro... dar eram prea obosit dupa o zi de condus. Ahh cu condusul .... Am plecat pe la ora 10 dimineata din Bucuresti si am ajuns in Istanbul pe la ora 21.... dar mers lejer si incurcat putin in Bulgaria in zona Gabrovo si Stara Zagora... (in total pierdut cam 1 ora in zona aceea cu nervii de rigoare ). In vama Bulgaro-Turca am platit viza 20 euro 2 persoane... Masina era pe firma si am avut un MANDATE in limba engleza emisa de firma semnata si stampilata de directorul firmei (adica tot de mine). Vigneta la Bulgaroi 7Euro.
Inca ceva de BAZA In turcia cand vrei sa cumperi ceva trebuie sa negociezi.... totul se negociaza .... (Mai putin benzina si obiectivele turistice)...Si poti sa ai surprize de genul .... Cat costa tricoul asta? 10 Lire ... Iti dau 4 .... Nu 6... nu 4... bine 5... e ultimul pret.... Deci pleci de la o suma si poti ajunge la jumatatea ei .... dar trebuie sa stai bine cu nervii ... sau sa ai timp... Poti sa joci si teatru ... Te faci ca pleci ... te mai intorci te mai uiti o data la lucrul respectiv .... mai incerci ... mai dai un pret .... si pana la urma poti ajunge la jumatate din pretul initial ....
Ah inca ceva am fost acolo in perioada Ramazan-ului ... Astia NU mananca in timpul zilei ... si sa-i vezi cand canta nenea imamul la Geamie, seara dupa ce apune soarele, de da verde la mancare .... Niste cozi imense si sa-i vezi pe toti cum se aseaza pe unde apuca si incep sa manance .... In restaurante se ocupa locurile din timp, se distribuie meniul ... dar nu mananca nimeni pana nu spune imamul ca a apus soarele .... Ahhhh si inca o chestie .... pe asta nu am inteles-o ... din loc in loc (foarte dese) au cismele... la care se duc si se spala .... nu am inteles motivul exact .... Dar am vazut in Bazarul de aur cum tipi imbracati la costum si cravata se duceau se descaltau si se spalau pe picioare ... pe fata si dupa urechi .... Chestia asta se intampla si pe strada.... Si vedeam cum ii invata si pe puradei sa faca si ei tot asa.... Sigur este o chestie legata de religie dar nu imi dau sema exact despre ce este vorba .... Cred ca este ceva legat de spalarea pacatelor sau un fel de doamne ajuta ...
Inca o chestie .... Daca imi aduc aminte bine ei au voie sa aiba cel mult 4 neveste, spre deosebire de noi ... ca sa nu mai spun de alte tari musulmane care pot avea pana la 7 neveste... dar trebuie sa fi instarit binisor, ca sa poti sustine o asemenea familie....
Cam atat ... daca imi mai amintesc cevace am uitat va mai scriu si alta data ...

--------------------
Toyota Avensis - 1.8 129 horses 2009 Executive
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
michirec
post 15 Oct 2008, 13:30
Post #416

Membru autentic

Se spune Ramadan(Ramadan Bairam) nu Ramazan... radmasa.gif cei care se spalau urmau sa intre in Moschee....ei in moschee se descalta....

--------------------
renault Scenic 1,6 dci,96kw. 2011
+
Dan98
post 17 Oct 2008, 04:03
Post #417

Membru incepator

From: Constanta

Noutăți pe ruta Vama Veche - Malko Tarnovo - Kirkareli ? Trebuie să plec miercuri la Ankara cu mașina și stau în Constanța. Cineva mi-a spus că vama turco-bulgară de la Malko Tarnovo ar fi închisă noaptea blink.gif , am mai fost în Mai anul acesta la turci dar pe timp de zi. Voi ajunge în vamă în jur de ora 24.

Poate are cineva idee dacă este sau nu închis punctul acela de frontieră noaptea.

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
alecsz99
post 17 Oct 2008, 09:00
Post #418

Membru autentic

From: Bucuresti, Romania

QUOTE(nairam @ 15 Oct 2008, 13:14)
  .... La shaorma .... hmmm nevasta zice ca aia de la Dristor este muuuuultt  mai buna decat ce fac turcaletii la ei acasa ....

.... Daca imi aduc aminte bine ei au voie sa aiba cel mult 4 neveste, spre deosebire de noi ... ca sa nu mai spun de alte tari musulmane care pot avea pana la 7 neveste...
*

1. Cu shaorma la fel am patit si noi in Kusadasi in toamna lui 2003. E drept ca nu era varful de sezon si poate ca unele localuri erau inchise insa nu am gasit nimic pe gustul nostru, nimic care sa se compare cu ce poti gasii chiar aici, in Bucuresti.

2. Saracii de ei...Iti dai seama, sa ai 4-7 neveste pe cap? ohmy.gif excl.gif

This post has been edited by alecsz99: 17 Oct 2008, 09:00

--------------------
Dacia/Kia/Mercedes Berlina Li / Pro Cee'd / S320 2003 / 2008 / 2010
+
nairam
post 17 Oct 2008, 10:34
Post #419

Posesor de bebelus...

QUOTE(michirec @ 15 Oct 2008, 13:30)
Se spune Ramadan(Ramadan Bairam) nu Ramazan... radmasa.gif cei care se spalau urmau sa intre in Moschee....ei in moschee se descalta....
*

Se spune si Ramadan Si Ramazan.... Dovada? Iata ce urare era scrisa cu luminite MARI cat sa vada toata lumea, si atarnata de turnuletele Geamiei Albastre....P9020095.JPG ( Size: 138.4k ) Number of downloads: 1438

Edit Later: NU vreau un flame pe tema asta sau pe oricare alta.... NU ma pretind a fi un fin cunoscator al religiei musulmane. Eu am postat doar niste informatii pe care le detin si care sper sa fie folositoare si interesante. De altfel nu de mult, am auzit un Imam la un post de televiziune din Romania care spunea ca ambii termeni atat cel de Ramadan cat si cel de Ramazan sunt folositi de catre lumea musulmana. Unii folosesc Ramazan iar altii Ramadan. Se pare ca turcii folosesc RAMAZAN...

This post has been edited by nairam: 17 Oct 2008, 10:41

--------------------
Toyota Avensis - 1.8 129 horses 2009 Executive
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
Vali48
post 18 Oct 2008, 09:42
Post #420

Membru

From: Constanta

QUOTE(Dan98 @ 17 Oct 2008, 04:03)
Noutăți pe ruta Vama Veche - Malko Tarnovo - Kirkareli ? Trebuie să plec miercuri la Ankara cu mașina și stau în Constanța. Cineva mi-a spus că vama turco-bulgară de la Malko Tarnovo ar fi închisă noaptea  blink.gif , am mai fost în Mai anul acesta la turci dar pe timp de zi. Voi ajunge în vamă în jur de ora 24.

Poate are cineva idee dacă este sau nu închis punctul acela de frontieră noaptea.
*

N-are cum sa fie inchisa.
Vezi pe unde mergi. Dupa Burgas faci dreapta dupa o benzinarie, nu mergi inainte pe malul marii ca drumul prin munti e groaznic. Drum bun si distractie placuta.

--------------------
Subaru Forester 2.5XT 2006
Forester 2.5XT 4EAT 230 HP
Once Subaru, allways Subaru
+
40 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 16:39
Forum Renault