Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan
![]() ![]() ![]() |
Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan
kurupt |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|||
luci974 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 17 November 04 From: Suceava ![]() |
Asta-i drept. Si eu am avut unul activ dar la-am bagat pe direct printr-o statie si se aude mult mai bine.
|
--------------------
Citroen
C4 1.6.......
......dupa 4 ani de Logan
- SV 10 EML
|
|
kurupt |
![]()
|
Suburile active sunt niste jucarii, un fel de upgrade pt sistemele audio stock din fabrica, se instaleaza usor, nu ocupa spatiu mare... dar nici nu se compara basul cu o cutie facuta bine + un amplif bunicel!
Sunt foarte happy in sfarsit am schimbat subul Pioneer cu un JL AUDIO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ce sa spun diferenta mare in favoarea lui JL, si nici Pioneerul nu suna rau, dar JL e alta categorie, nu degeaba sunt americanii inebuniti de JL AUDIO! Si asta este cel mai ieftina serie de wofer de la JL... |
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
kurupt |
![]()
|
Asta a fost Pioneerul pe care am schimbat:
Attached thumbnail(s) tsw306c.JPG ( Size: 1.1mb ) Number of downloads: 66 |
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
kurupt |
![]()
|
Pe asta:
JL AUDIO 12W1v2-4, 12 inchi, 150W cutie facuta dupa recomandarea producatorului. Attached thumbnail(s) JL_12W1v2.jpg ( Size: 13.93k ) Number of downloads: 110 Cutie.jpg ( Size: 21.68k ) Number of downloads: 102 |
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
-Scorpio- |
![]()
|
![]() membru jucator Group: Members Posts: 531 Joined: 8 September 05 From: SV ![]() |
sa-ti fie rusine! ai reusit sa ne oftici.
![]() |
--------------------
Honda
Civic 140HP
2010
- SV-XX-XXX Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
de curiozitate, ce pret are acel difuzor JL ? stiu ca se vand prin Wizards, dar nu am vazut inca o oferta de pret pentru ele.
|
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
kurupt |
![]()
|
Pretul de importator este 360 lei + TVA, este un pret bun dupa parerea mea avand in vedere calitatea. O sa pun si poze daca reusesc sa fac rost de un ap digital, dar numai dupa ce montez si condensatorul, un Stinger SHD1M de 1farad, dar astazi nu am reusit sa fac rost de 1 m de cablu de curent de 4gauge
![]() Attached thumbnail(s) Stinger.jpg ( Size: 9.08k ) Number of downloads: 114 |
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
alinpopa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 23 January 06 ![]() |
ce diametru au locasurile boxelor la logan?adica cam cat sa fie de mari cele pe care vreau sa le cumpar?
|
--------------------
logan
ambition
- dj 17 PAC
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
13 CM
![]() edit: crezi ca daca ai fi cautat in topicul asta nu gaseai informatia? ![]() This post has been edited by tazzz: 4 Mar 2006, 22:32 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
eduardve |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 22 November 05 ![]() |
A incercat cineva sa regleze egalizatorul parametric de pe HU-urile Pioneer?
Pe subwoofer am remarcat ca bass-ul de pe curba presetata "Bass" este mult mai profund (desi este setat la nivelul 4 din 6) decat daca as da pe "Custom" frecventele joase la 6 din 6. Probabil ca e vorba de un Q factor diferit. In schimb pe presetul "Bass" mediile dar mai ales inaltele sunt insuficiente. Atasez mai jos explicatiile din manual. This post has been edited by eduardve: 8 Mar 2006, 09:20 Attached thumbnail(s) EQ_Pioneer.gif ( Size: 107.58k ) Number of downloads: 49 |
--------------------
Logan
Pref
- BV-11-EDY
|
|
kurupt |
![]()
|
Ce model de HU Pioneer ai? Daca folosesti subwoofer, ar fi recomandat sa nu folosesti egalizator sau functia loudness!
|
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
da, cel mai bine ar fi ca EQ sa fie setat pe FLAT, sau cel putin sa nu umblii la bass daca ai un subwoofer bun. desigur ca poti face mici reglaje daca observi neliniaritati, dar reglajul de BASS din EQ mi se pare grosolan.
nivelul pe care il setezi tu din HU nu are prea mare relevanta, pentru ca el depinde de sensibilitatea de intrare a amplificatorului, de cum ai reglat amplificatorul din semireglabilul de pe intrare. ideea este sa il setezi astfel incat cel mai bine sa se auda pe 0, iar cand vrei extra bass sa poti merge in sus pana la 6, respectiv in jos pana la -6 cand vrei sa scoti bassul. adica sa poti folosi toata plaja pe care ti-o ofera reglajul. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
eduardve |
![]()
|
HU: Pioneer DEH 4700 MPB
Sub: Pioneer TS-WX 206A 80W Fata: DLS 225 13cm 50W Spate: Infinity 6012i 16cm 60W |
--------------------
Logan
Pref
- BV-11-EDY
|
|
Fan3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 1 January 05 ![]() |
Cine aduce la noi gama VDO DAYTON ???
daca stiti si un service care are decontare directa cu asiban.....va pup ![]() faza e ca FALCON ELECTRONICS importa VDO....insa nu stiu daca numa' ei... ![]() |
--------------------
*
*
*
- *
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 778 Joined: 31 January 05 ![]() |
cum sa nu umbli la egalizator??? pai ce fac stau in masina sa imi bubuie creierii??? nu trebuie mai multe inalte, cel putin eu inaltele le tin la maxim si basu la 0 mediile tot la 0.
|
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
bassfreak |
![]()
|
pai daca la tine fara egalizator iti bubuie creierii inseamna ca ai un sistem foarte prost reglat sau de slaba calitate, subwooferul prea tare, cu varfuri pe anumite (care le poti corecta cu un egalizator reglat cat mai aproape de frecventa/frecventele cu probleme (deasta au aia care merg la competitii EQ pe 20/30 de benzi) etc.. deci cu eq pe flat ar trebui sa ai un sunet cat mai liniar, curat, o referinta; iar daca doresti apoi pe o anumita melodie/pe un cd inregistrat cu material audio de proasta calitate-lipsa bass-lipsa inalte, atunci poti corecta din eq.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
kurupt |
![]()
|
eduardve vad ca ai sub activ... deci sa nu astepti prea mare calitate de la un sub activ mai ales ca daca bine cunosc respectivul model Pio este band pass? Incearca sistemul cu difurile din spate dezactivate, ai putea sa ramai surprins, mai poti incerca sa schimbi pozitia subului in portbagaj. Adevarul este ca unele suburi suna excelent int-un tip de masina si foarte prost in alt tip de masina, pt asta e recomandat sa iei un amplif bun si dupa aia incerci mai multe suburi si alegi care ati place cel mai mult.
QUOTE cum sa nu umbli la egalizator??? pai ce fac stau in masina sa imi bubuie creierii??? nu trebuie mai multe inalte, cel putin eu inaltele le tin la maxim si basu la 0 mediile tot la 0. Egalizatorul se foloseste la sistemele de slaba calitate... sau la sistemele de SQ de multe mii de euro, dar diferenta este enorma intr-un egalizator din HU entry level si un EQ profesional sa nu mai vorbim despre faptul ca aceste egalizatoare [sau mai bine zis procesoare de sunet] se regleaza in cateva saptamani de lucru cu un aparat special... |
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
eduardve |
![]()
|
QUOTE(kurupt @ 9 Mar 2006, 21:44) eduardve vad ca ai sub activ... deci sa nu astepti prea mare calitate de la un sub activ mai ales ca daca bine cunosc respectivul model Pio este band pass? Incearca sistemul cu difurile din spate dezactivate, ai putea sa ramai surprins, mai poti incerca sa schimbi pozitia subului in portbagaj. Adevarul este ca unele suburi suna excelent int-un tip de masina si foarte prost in alt tip de masina, pt asta e recomandat sa iei un amplif bun si dupa aia incerci mai multe suburi si alegi care ati place cel mai mult. Nici nu ma asteptam. Insa, contrar asteptarilor, suna foarte bine (nu bubuie sa rupa masina, dar in interior sunetul e foarte curat). Da, cred ca e bandpass, dar nu imi este foarte clar care sunt implicatiile. In spate are doua potentiometre (gain si filtru variabil 50-125Hz) http://www.pioneer-eur.com/eur/product_det...onomy_id=25-130 Am incercat sa scot si diff-urile din spate si nu am ramas deloc surprins. De ce ar fi trebuit sa raman surprins? Pozitia in care l-am pus e in centrul portbagajului. L-am mutat de colo-colo dar n-am sesizat mari diferente. Care ar fi pozitia recomandata? Si totusi, intrebarea mea nu era legata de calitatea sub-ului ci de reglarea EQ parametric. |
--------------------
Logan
Pref
- BV-11-EDY
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
http://www.dacia.ro/piese-si-accesorii/acc...hm-604-mp3/view
QUOTE Magazie de Cd-uri CHM 604 MP3 Cartus cu 6 CD -uri, Decodor MP3/ WMA, ID3, Magistrala comutabila digital/ analogic, Supraesantionare de 4 ori: convertor digital/ analog de 2 x 1 biti, Mecanism anti- vibratii, Posibilitati variate de instalare This post has been edited by DigitalScribe: 10 Mar 2006, 11:19 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
kurupt |
![]()
|
QUOTE Am incercat sa scot si diff-urile din spate si nu am ramas deloc surprins. De ce ar fi trebuit sa raman surprins? De multe cazuri subul din portbagaj actioneaza asupra membranului dif din spate, distorsionand sunetul! In unele cazuri daca scoti aceste dif din spate basul devine mai placut. De ex la masina mea daca dau volumul putin mai tare se misca aprox 1 cm in sus mocheta care acopera spatiul dint-e bancheta din spate si luneta din spate. Eu nu am dif pe spate si nici nu am decupat inca mocheta, cu tot ca am constatat ca din fabrica am acele 2 cercuri pt dif de spate numai ca nu este montat suportul si nu este decupat mocheta. Cel mai bun rezultat la un sub obtii daca portbagajul comunica direct cu interiorul masinii. La loganul meu o sa decupez acele 2 gauri si revin cu rezultat. QUOTE Pozitia in care l-am pus e in centrul portbagajului. L-am mutat de colo-colo dar n-am sesizat mari diferente. Care ar fi pozitia recomandata? Nu exista o regula fixa, asta difera de la masina la masina si de la incinta la incinta, trebuie sa incerci mai multe pozitii, inclusiv cu membrana pozitionata spre exteriorul sau spre interiorul portbagajului. |
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
QUOTE(bassfreak @ 9 Mar 2006, 19:09) pai daca la tine fara egalizator iti bubuie creierii inseamna ca ai un sistem foarte prost reglat sau de slaba calitate, subwooferul prea tare, cu varfuri pe anumite (care le poti corecta cu un egalizator reglat cat mai aproape de frecventa/frecventele cu probleme (deasta au aia care merg la competitii EQ pe 20/30 de benzi) etc.. deci cu eq pe flat ar trebui sa ai un sunet cat mai liniar, curat, o referinta; iar daca doresti apoi pe o anumita melodie/pe un cd inregistrat cu material audio de proasta calitate-lipsa bass-lipsa inalte, atunci poti corecta din eq. tu spui ca daca dai pe FLAT imi dispare basul de la subwoofer?? eu am statia reglata sa dea cam tot ce poate si imi place cand vreaus a scot din bass trebuie sa dau basul la - si nici atunci nu se opreste tubul oricum nu imi place sa ascult pe flat ca am mult bass in masina asa ca .......... mie imi place cum se aude poate nu stiu eu sa iti explic sau nu am inteles ce vrei sa spui tu!! oricum calitatea subw si a statie nu este foarte slaba sunt la un nivel mediu !!! |
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
alinpopa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 23 January 06 ![]() |
salut!am si eu o problema!am montat azi un mp3player si acum nu mai am pozitii decat cu contactu pus,becu de la plafoniera nu mai merge iar cand opresc motoru acu de la turometru ramane blocat!
![]() |
--------------------
logan
ambition
- dj 17 PAC
|
|
tedy |
![]()
|
![]() Membru Indoctrinat Loganist Group: Members Posts: 580 Joined: 7 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kurupt @ 11 Mar 2006, 09:57) Cel mai bun rezultat la un sub obtii daca portbagajul comunica direct cu interiorul masinii. La loganul meu o sa decupez acele 2 gauri si revin cu rezultat. Exact asta am facut si eu,am decupat cele 2 gauri din mocheta.Rezultatul nu este fantastic,se simte o mica diferenta ,dar nu cine stie ce.Am 2 suburi active kenwood in portbagaj,suna bine,dar parca imi vine sa mi le bag sub scaun ca sa se zbarleasca parul pe mine mai tare ![]() astea sunt http://caraudiosecurity.com/shop/product/p...cts_id/199.html This post has been edited by tedy: 12 Mar 2006, 01:01 |
--------------------
VW
bettle
1.9 tdi
- xxx
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
|
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
kurupt |
![]()
|
QUOTE eu am statia reglata sa dea cam tot ce poate Te referi la GAIN? Adica ai dat GAIN-ul la maxim? Daca da, vezi ca nu prea e sanatos pt subwoofer, ai putea sa te lasa saracu woofer intr-o zi ![]() |
--------------------
Logan
Ambiance
|
|
Prowler |
![]()
|
dd Group: Members Posts: 25 Joined: 17 January 06 From: somewhere ![]() |
Am o intrebare....
Se poate monta, lega? un CD Changer la casetofon? Sau numai la un cd Player. Mersi |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dCI
jdhkd
- aa 00 xxx
|
|
bassfreak |
![]()
|
da, nu prea e sanatos deloc sa dai reglajul de GAIN (castig) pe maxim, deoarece cand vei asculta la volum mic, statia va amplifica la maxim, inclusiv zgomotul de fond, care la un SNR mic este destul de mare (SNR=signal to noise ratio; deci cand dai volumul din casetofon incet, la statie ajunge tot incet, iar ea amplifica cat poate tot ce primeste..).
Cel mai bine este ca GAIN sa fie reglat a.i. cand ai toate reglajele din HU pe zero/flat, sa obtii o amplitudine egala in toata gama de frecventa, adica subwooferul sau ceea ce este pus pe statie sa fie la acelasi volum cu restul boxelor de pe HU. Nu e bine sa fie nici prea mic setat, pt ca s-ar putea la volum mare sa intre in clipping si sa obtii distorsiuni mari, si nici prea mare setat, ca amplifici aiurea zgomotul de fond. Pe langa zgomotul de fond, s-ar putea sa amplifici si ceva oscilatii parazite care ar putea dauna subwooferului, dupa cum spunea kurupt. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
DeusX |
![]()
|
![]() Pilsener Group: Members Posts: 241 Joined: 19 March 06 ![]() |
Salutare,
Asta e primul meu mesaj aici asa ca va rog sa fiti ingaduitori daca cumva am gresit topicul in ceea ce priveste problema mea. Am inceput sa citesc topicul asta inca de ieri. Azi am mers la cumparaturi si mi-am luat un HU marca Kenwood KDC-W431GY alaturi de o pereche de boxe de 13cm tot Kenwood, KFC-1359S, pentru fata. Am montat totul manual si am sa revin cu descrierea operatiunii step-by-step pentru cine e interesat, pe un Logan Ambiance (deci varianta care nu vine cu nici un fel de boxe sau HU). Problema mea este: cand "scot" contactul, pe langa comportamentul normal de a nu mai functiona, HU-ul uita posturile radio salvate in memorie, ceea ce mi se pare anormal. As putea reface conexiunea la adaptorul mufei ISO incat HU-ul sa fie operabil si fara contactul pus, dar nu mi se pare corect, ci mai mult un artificiu. Voi ce parere aveti? E defecta unitatea? Asa e ea din fabricatie conceputa incat sa uite posturile radio din memorie cand i se taie alimentarea? |
--------------------
-
-
-
- - Qashqai 1.3 140 (2018)
Micra 1.0 100 (2018) |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai vezi ca pe mufa iso este si un + permanent, care tocmai asta ar tb sa faca, sa tina cass-ul alimentat (numai partea de memorie). S-ar putea sa nu fie pe pinul care trebuie.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th June 2025 - 08:04 |