Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan
![]() ![]() ![]() |
Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan
Manuel |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|||
dragosmanea |
![]()
|
![]() DA, am Logan! Group: Members Posts: 202 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai oameni buni, am tot vazut prin topicul acesta cum ca s-ar putea pune difuzoare de diametru 16cm pe spate fara a taia din tabla. Cum se face treaba asta? Ca m-am tot uitat si n-am nici cea mai vaca idee. Poate ma ajutati si pe mine. Adevarul e ca la cat de mare e portbagajul...ar cere niste difuzoare de 20cm, dar eu si cu 16 as fi multumit. Daca nu se poate altfel si trebuie sa raman cu cele de 13 pe care le am acum, am in cap o solutie sa fac fiecarui difuzor incinta acustica, caci si din cauza volumului mare de aer din portbagaj se aud nasol.
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
suiram |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 27 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Ultradrive 13 cm nu sunt stralucite, chiar daca se dau olandeze sunt niste chinezesti sa le zici cu indulgenta acceptabile!
Am eu pe fata la " Laureatul" de la firma, noroc ca ma salveaza Macaudio de pe spate mx 69.3 pe care nu am dat f mult. Sunt unii vis a vis de Meridian Vest cu o gramada de modele Ultradrive expuse ! |
--------------------
LOGAN
ambiance
- B-00-BBB
|
|
cata181 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 7 May 05 ![]() |
QUOTE(dragosmanea @ 13 May 2005, 12:11) Mai oameni buni, am tot vazut prin topicul acesta cum ca s-ar putea pune difuzoare de diametru 16cm pe spate fara a taia din tabla. Cum se face treaba asta? Ca m-am tot uitat si n-am nici cea mai vaca idee. Poate ma ajutati si pe mine. Adevarul e ca la cat de mare e portbagajul...ar cere niste difuzoare de 20cm, dar eu si cu 16 as fi multumit. Daca nu se poate altfel si trebuie sa raman cu cele de 13 pe care le am acum, am in cap o solutie sa fac fiecarui difuzor incinta acustica, caci si din cauza volumului mare de aer din portbagaj se aud nasol. Simplu, la fel ca și pe față, adică: 1- scoți "cochilia" aceea din plastic negru de sub difuzor 2- o tai cu un flex sau cu un bomfaier pe toată circumferința, dar fii atent să tai numai marginea în care intră capacul de deasupra al difuzorului, adică găurile de prindere în tablă să rămână la locul lor; practic dacă pot să compar cu ceva partea tăiată, este un cilindru 3- pui cochilia la loc , strângi șuruburile și apoi introduci difuzorul de 16 în locul celui de 13 cm cu mențiunea că noile găuri de prindere ale difuzorului se vor da în acea cochilie de plastic, prin tabla caroseriei; Marele avantaj este totuși pe față, pentru că păstrând cochilia, nu mai pică apă pe magnetul dif-ului. Să nu îți faci probleme pentru mărimea magnetului de la dif-ul de 16 pt. că are loc suficient. P.S.- Îmi pare rău că nu pot să fac acum niște poze. Baftă! |
--------------------
Logan
Laureate 1.6
- AG-xx-xxx
|
|
Hide83 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 March 05 ![]() |
Buna tuturor.
Am citit tot topicul asta...am si eu o comanda la un LOGAN Pref.la DACOSERV. Am cumparat deja un MP3 player LG M 540R din carrefour (era oferta cu CD/MP3 + 2 boxe LG 5027 = 4.300.000LEI) si am luat oferta de accesorii si manopera DACOSERV. Si acum vine intrebarea. Ei monteaza CDuri nici o problema, dar aici va intreb eu: TREBUIE sa scrie undeva ca ei mi-au montat noul CD si ca ei sunt service autorizat (sa puna si o stampila)? Pt. ca altfel ma gandesc ca pot invoca astia ca pierd garantia. Montatul CD 5 euro si montat 2 boxe 7.5 euro. O sa-i intreb exact pe ei ce boxe sa cumpar pe spate. Sunt un membru incepator si va rog sa nu va suparati pe mine daca am pus o intrebare evidenta pt voi. THX |
-------------------- |
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
teoretic in cartea tehnica vor trece ei ca l-au instalat, cu stampila de rigoare
oricum nu s-a plans nimeni sa fi ramas fara gfarantie de la atat.. |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
rhadoo81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 15 December 04 From: Constanta ![]() |
QUOTE(Hide83 @ 15 May 2005, 11:31) Buna tuturor. Am citit tot topicul asta...am si eu o comanda la un LOGAN Pref.la DACOSERV. Am cumparat deja un MP3 player LG M 540R din carrefour (era oferta cu CD/MP3 + 2 boxe LG 5027 = 4.300.000LEI) si am luat oferta de accesorii si manopera DACOSERV. Si acum vine intrebarea. Ei monteaza CDuri nici o problema, dar aici va intreb eu: TREBUIE sa scrie undeva ca ei mi-au montat noul CD si ca ei sunt service autorizat (sa puna si o stampila)? Pt. ca altfel ma gandesc ca pot invoca astia ca pierd garantia. Montatul CD 5 euro si montat 2 boxe 7.5 euro. O sa-i intreb exact pe ei ce boxe sa cumpar pe spate. Sunt un membru incepator si va rog sa nu va suparati pe mine daca am pus o intrebare evidenta pt voi. THX Si pe factura de manopera sa scrie nea' Tilica ingineru' ca nu se pierde garantia la partea electrica. |
--------------------
Dacia
Logan Preference
2005
- CT-81-ADU Aro American (Jeep Cherokee) 2500 cmc CT-81-CZR
Dacia Sandero Stepway 2009 B-318-CZR |
|
dragosmanea |
![]()
|
![]() DA, am Logan! Group: Members Posts: 202 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
@ cata181: Multumesc, cred ca am priceput cum sta treaba, dar as mai avea o intrebare.... Din cate inteleg eu, marginea difuzorului de 16 va sta deasupra marginii cochiliei de plastic. Cum masca difuzorului de 16 se va prinde deasupra marginii difuzorului, oare nu va ramane loc intre masca si mocheta? Adica sa stea de parca ar sta difuzorul in aer? Sau se foloseste aceeasi masca de plastic gri a masinii?
Poate in curand vei avea timp sa bagi si cateva poze. |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
am facut o experienta WE asta si am desfacut niste boxe mici care imi placeau cum se aud sa le vad diful.
Dau jos masca si vad un dif de 8cm diametru, il desfac, dif masina marca Vaporeanu Chinezu, maxpower 8W inaltime cu tot cu magnet 6 cm...scos din cutie diful se auzea absolut banal...bagat in cutie...beton. Cutie ordinara de PFL de 1 cm, cu un fel de canal de bass boost simplu (un cilindru de carton presat) ce da intr-o gaura in spate facuta sub nivelul magnetului difuzorului. Morala, decat sa va chinuiti sa schimbati difuzoarele cu tot felul de adevaraciuni mai bine le puneti pe niste cutii de lemn (4 holzsuruburi/boxa), si cutiile le prindeti de tabla prin gaurile existente. Cei care aveti Laureate sau Ambition nu aveti cum pierde garantia...ca doar nu schimbati nimic. Cutiile sunt aproape cubice: 20*15*15 cm...le comandati la orice tamplar...canalul de bas boos un cilindru de 2 cm diametru int, 5 cm lungime... |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Hide83 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 March 05 ![]() |
MULTUMESC MULT! O sa mai revin ...
|
-------------------- |
|
dragosmanea |
![]()
|
Ajutati-ma si pe mine va rog... M-ar interesa niste preturi, eventual un magazin online cu oferta de difuzoare de masina JBL de 13 cm si de 16 cm. Nu ma puneti sa merg la magazine numai ca sa vad preturi si modele, vreau ceva accesibil pe internet. Merci.
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
Daxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
Incearca emania.ro! Acolo am vazut cea mai diversificata oferta de difuzoare.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
bif |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 7 November 03 From: Cluj Napoca ![]() |
Salut baieti,
Vreau sa-mi schimb cass-ul de pe Preferance-ul meu si am gasit un mp3 player Sony CDX-F5700 la Flanco cu 6 mil si ceva. Am vazut ca are si telecomanda ...dar nu de aia de pus pe volan. Ce vreau sa va intreb este: 1. e ok mp3 playerul...daca mai aveti careva. 2. ce boxe sa pun: sony sau jbl...deocamdata numai pe fata si ma gandesc ca de 13 cm e destul...asta ca sa se potriveasca exact. 3. in viitor, pe spate, sa pun boxe ovale sau rotunde de 16 cm? E vreo diferenta de montare intre ele...adica ceva gauri in plus? 4. se gasesc telecomenzi universale de pus pe volan? Mersi mult. si inca ceva va rog...ca nu stiu: 5. care e diferenta intre boxele pe 3 cai si alea pe 2 cai...asta dpdv al sunetului. Banuiesc ca astea pe 3 cai sunt mai ok. |
-------------------- |
|
dragosmanea |
![]()
|
Stimati concetateni,
Pentru loganelul leu am pus ochii pe niste difuzoare http://www.aoy.ro/customer/product.php?pro...c5c71f43a8a3fc6 Vreau sa pun acest model atat pe fata cat si pe spate. Doar doua intrebari as avea pentru cei ce se pricep la audio pentru masina; 1. E ceva de capul lor? Nu ma intereseaza un bass nemaipomenit, ci ma intereseaza un sunet curat si corect. 2. Pentru perechea care va sta la soare (adica pe spate), cat de distrugatoare sunt razele solare? Avand in vedere faptul ca le va cam batea soarele, cam cat timp rezista pana sa inceapa sa dea rateuri? Daca ar merge 2 ani fara probleme as fi multumit. |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Chiar atotstiutor in domeniu asta nu sunt, da' cateva sfaturi ma bag sa dau.
Sony e varza la scule auto. Deci, bif ia-ti JBL. Si e logic ca cele pe 3 cai acopera o plaja mai mare de frcvente, deci ar trebui sa se auda mai bine. dragosmanea, am ascultat difuzoarele JBL din generatia celor mentionate de tine (cei drept erau de 13 nu de 16) si se aud bine. Printr-o deducere logica nu pot sa spun decat ca astea s-ar auzi si mai bine. Stiu ca s-a mai spus dar totusi, daca montezi acele 4 difuzoare, poate te gandesti serioa sa schimbi si rcd/rcass-ul. |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
dragosmanea |
![]()
|
Csul l-am schimbat din prima zi cu un MP3 Pioneer. Multumesc de sfat si informatii.
|
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
dragosmanea |
![]()
|
Domnilor, revin cu o intrebare....La acelasi pret cu JBL-urile de care v-am intrebat mai sus am gasit DLS. http://www.dls.se/english/speakers/226.htm
Ce sa aleg intre cele doua? |
--------------------
Dacia
LOGAN
Preference 1.4
- LGN
|
|
bif |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 7 November 03 From: Cluj Napoca ![]() |
Vreau sa corectez..mp3 playerul este Sony CDX-F5550...6,5 mil
Boxele fata: JBL CS205 ... 1,6 mil spate: CS396 ... 2,5 mil |
-------------------- |
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
mai spunem odata raspicat, Sony in domeniul car audio = bani aruncati pe fereastra, nu intelegeti gresit, scula e buna dar se gasesc scule la producatori reputati in car audio (Pioneer, Blaupuinkt) si la pret mai mic, iar la producatori mai chinezi (Vieta) chiar mult mai ieftine.In principiu daca la DVD-uri chinezii dicteaza...de ce nu ar fi la fel si la mp3-uri si amplifuri de duzina (cele de pe masina, adica)...deci are functii e bun...n-are e prost, chit ca e Sony sau Vieta! Evitati marcile exotice (nu ati auzit, nu le recomanda nimeni pe ele pe net) si gata
La difuzoare problema se pune diferit...mergeti pe principiul, auzit, placut. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
bif |
![]()
|
se gasesc telecomenzi universale de pus pe volan?
|
-------------------- |
|
Stavreschi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 13 February 05 From: GALATI ![]() |
Aș vrea și o informație-sfat, idei:
Am un CD-Mp3 portabil, care se alimentează de la bricheta, tot de la brichetă se alimentează și detectorul radar. Cum să fac să merg cu amândouă de o dată ???? că m-au adus "în sapă de lemn" banii dați pe baterii. Aș mai putea să montez un soclu nou de baterie, dar..... |
--------------------
dacia Logan 1,6 l
GTI
- Gl xx xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ai putea sa iei o "priza multipla" pentru bricheta... un fel de triplustecher (bagi in priza de bricheta si are 2-3 iesiri de bricheta...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
jkno |
![]()
|
![]() Sfortza fie cu voi! Group: Members Posts: 153 Joined: 27 February 05 From: Arad ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Logan Laureate 1.6
2004 Words are not enough...
|
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
Eu am vazut la o benzinarie MOL.
|
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
jkno |
![]()
|
![]() Sfortza fie cu voi! Group: Members Posts: 153 Joined: 27 February 05 From: Arad ![]() |
Eu am incercat la o multime de benzinarii si nimic. Care e pretul "obectului"?
|
--------------------
Dacia Logan
Logan Laureate 1.6
2004 Words are not enough...
|
|
bogdan_dmb |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 23 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Mi-a venit si mie astazi loganu iar sculele pt muzica le-am luat acum o luna pt ca atunci am avut banii.Sa va spun in ce consta sistemu si maine dupa ce le montez o sa revin si cu poze.Boxe fata alpine SXS 1357 50W RMS. Boxe spate alpine SPS 690 A 50w RMS MP3 Player Alpine CDA 9851R Amplificator alpine pt subwoofer cu un singur canal MRP-M350 700w MAX. Aplificator Alpine pt boxe cu 4 canale MRP T240 50W pe canal Subwoofer SBS-1241BR 200W RMS +Tweetere Fata Alpine.Cum am promis maine o sa pun si niste poze cu ce a iesit. Ce parere aveti? Merci frumos
|
--------------------
Logan
Ambition
- B XX xxx
|
|
Sclaud |
![]()
|
Status: activ Group: Members Posts: 480 Joined: 24 July 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(bogdan_dmb @ 20 May 2005, 21:26) ... Ce parere aveti? ... Belea ![]() Da ... te-a suparat careva ? ![]() ![]() This post has been edited by Obscuru: 20 May 2005, 22:02 |
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
Stavreschi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 13 February 05 From: GALATI ![]() |
Am mai auzit de chestia asta cu prize multiple, am intrebat prin Galati pe aici si au ridicat toti din umeri. Ar mai fi o solutie, sa mai montez o gaura de bricheta prin bord, dar intreb si eu ca viitorul posesor de Logan (de pe 15 iunie !) am voie sa fac din astea in garantie ?, ca parca vad ca spune Stroe ca nu fac bine....
|
--------------------
dacia Logan 1,6 l
GTI
- Gl xx xxx
|
|
musicall |
![]()
|
![]() musicall Group: Members Posts: 547 Joined: 6 February 05 From: Braila ![]() |
QUOTE(Stavreschi @ 20 May 2005, 23:25) Am mai auzit de chestia asta cu prize multiple, am intrebat prin Galati pe aici si au ridicat toti din umeri. Ar mai fi o solutie, sa mai montez o gaura de bricheta prin bord, dar intreb si eu ca viitorul posesor de Logan (de pe 15 iunie !) am voie sa fac din astea in garantie ?, ca parca vad ca spune Stroe ca nu fac bine.... pierzi garantia doar la partea electrica... !!! parerea mea este sa cauti prize multiple... |
--------------------
Fiat
Punto Classic |
Blogu personal
- delfinul.com Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
|
|
paull2002 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 18 October 04 From: Timisoara ![]() |
eu vreau sa pun pe spate jbl de 16 ,mai exact jbl 636.din ce am citit pe aici ar merge fara prea mari probleme,are cineva modelul asta?suna bine,macar sa stiu inaninte de ale cumpara. |
--------------------
LOGAN
PREFERENCE 1,4 PERLA
- TM 23 PAU
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 10:16 |