DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

69 Pages « < 21 22 23 24 25 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan

madkat
post 5 Sep 2005, 12:50
Post #661

™™™™™™™™™

Group: Members
From: Bucuresti

daca individual suna bine iar impreuna nu au bas SIGUR e polaritatea diferita - verifica cu aparatul de masura

--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
milu
post 5 Sep 2005, 12:50
Post #662

Membru incepator

From: Timisoara

QUOTE(aghiutza @ 5 Sep 2005, 14:48)
Instalarea am facut-o personal.Nu a fost mare lucru.Polaritatea e buna (scria pe  mufele originale, verificat si culorile din mufa iso + difurile "dau" cu membrana in acealasi sens).Ideea e ca ieri am mai testat putin.Cu 2 incinte improvizate nu e nici o diferenta.Si mai e o chestie.Fiecare in parte suna impecabil si identic, dar cind e balansul la 0 parca se anuleaza tot bassu.Ma gindesc sa nu fie de la player.Mai incerc azi cu "philipsul"  de logan
*

Difuzoarele din spate sunt in antifaza, mai mult ca sigur.
Schimba polaritatea la un dif din spate(adica inversezi firele) si ai sa vezi ca se va auzi muuuuult mai bine.

cred ca am postat simultan cu madkatweb

This post has been edited by milu: 5 Sep 2005, 12:52

--------------------
Duster 1.5 dCi & Logan 0.9 TCe
+
ga!nusha
post 7 Sep 2005, 17:12
Post #663

Still here

From: Paris

am citit tot ce ati scris voi pana acum la aceasta sectiune...si totusi am ramas cu o nelamurire(sper ca nu s-a mai intrebat(daca da scuze))...
in octombrie imi iau si eu logan preferance rolleyes.gif .
in limita a 5 milioane ce imi recomandati sa pun pe spate tinand cont de faptul ca poate o schimb si casetofonu standard.

ps: va rog sa nu va suparati pe mine ca sunt incepator blush.gif

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
kurupt
post 7 Sep 2005, 18:33
Post #664

Membru autentic

Depinde de ce vrei sa obtii, si daca mai vrei sa faci upgrade...
Daca vrei sa asculti numai radio sau muzica fara mari pretentii, iei un set de difuzoare ovale de calitate: DLS, GZ, Infinity si esti rezolvat. Daca vrei muzica de calitate arunci difuzoarele coaxiale de fabrica din usa din fata si le pui un set de componente [setul de componente contine cate un difuzor pt medii/bass si un tweeter cu un filtru] + o statie de 4 canale in portbagaj cu un subwoofer.
Daca vrei sa mergi pe varianta cu subwoofer nu mai are rost sa pui difuzoare si in spate, iar daca nu vrei woofer cea mai buna alegere este o pereche de ovale pe spate.

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
ga!nusha
post 7 Sep 2005, 19:28
Post #665

Still here

pai eu ma gandeam la niste ovale pe spate...ca in 5 mil nu cred ca pot ceva mai mult... dar am auzit diverse pareri...ba ca-s ieftine si nu-s bune....ba ca-s bune si sunt scumpe...asa ca m-am gandit sa dau 5 mil pentru spate....si astept propuneri..ca pe urma nu vreau sa imi para rau...

in 5 mil gasesc un amplif pe spate+2 ovale calumea?? fara sa trebuiasca baterie virtuala....si sa se auda un bas frumos happy.gif

This post has been edited by ga!nusha: 7 Sep 2005, 19:32

--------------------
+
kurupt
post 7 Sep 2005, 19:40
Post #666

Membru autentic

Uita cum sta treaba cu dif ovale: sunt unele modele care suna prost daca legi la Hu fie el cass sau cdplayer cu 4x50w [care in realiate nu prea depaseste 4x12w, dar multi producatori masoare cu diferite metode puterea pt a putea sa scrie cifra cat mai mare pe cutie] dar daca le legi la un amplificator separat situatia se schimba si sunetul se imbunatateste foarte mult.
La 5 milioane se gasesc difuzoare ovale foarte bune, defapt nu prea se gasesc modele peste acest prag de pret, avand in vedere segmentul la care se adreseaza difuzoarele ovale. Deci ai de unde alege,dar daca vrei sa le folosesti de pe HU atunci trebuie sa fii foarte atent ce cumperi.

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
drakool21
post 7 Sep 2005, 19:53
Post #667

Membru autentic

cass sau cdplayer cu 4x50w [care in realiate nu prea depaseste 4x12w

ma scuzi ca te contrazic dar HU-urile de 4*50 max au 4*27 RMS...

pt ga!nusha...man, in 5 milioane sunt sanse putine sa gasesti amp si difuri ovale de calitate...parerea mea e schimbi in primul rand HU-ul cu unul de calitate, garantat ti se vor auzi difurile standard de pe logan mult mai bine...daca vrei mai mult pui pe spate niste difuri ovale de calitate...personal iti recomand un HU Pioneer sau Alpine (gasesti mp3 playere pana in 7 milioane super bune! cd-playere fara mp3 la jumate din banii astia, depinde ce vrei) iar pe spate niste ovale Pioneer, JBL sau Infinity, sunt pana in 4-5 milioane cele mai bune...e adevarat ca fara amplificator separat nu o sa scoata tot ce pot ele, dar scot, si inca binicel...

calculeaza-ti un buget in care sa te incadrezi, gandeste-te ce vrei de la sistemu de sunet si da-mi un pm eventual daca vrei optiuni...bafta!

--------------------
Dacia / SEAT 1310 / Ibiza 1999 1,4l carburatie / 2006 1,4l TDi - B-nn-XXX
In Trance We Trust
+
ga!nusha
post 7 Sep 2005, 20:28
Post #668

Still here

pai si eu ma gandeam la pioneer sau alpine ca hu(poate si panasonic) si o sa iau ceva pe la vreo 7 mil...vazusem un panasonic cu mosfet http://www.emag.ro/radio_cd/auto_panasonic...ne--pCQ-C5301NE si ma gandeam sa mai pastrez vreo 5-6 mil pt spate ca mai mult nu dau...

--------------------
+
drakool21
post 7 Sep 2005, 20:34
Post #669

Membru autentic

nu-ti lua fratele meu panasonic...daca dai atat pe el nu merita...panasonic renteaza la modelele de entry-level (cele ieftine) dar la cele scumpe platesti de 2 ori mai mult pt aproape nimic...design si ceva ergonomie si functionalitate...dar calitatea audio e cam la fel...la peste 5 milioane cele mai bune sunt pioneer si alpine...clar! sunt bune si panasonic (sunt chiar fan al lor) dar pur si simplu nu merita...

ia fii atent aici
http://www.magazinultau.ro/product_id/1034...DEH-4700MPB.htm
economisesti si 1 milion si ceva, pe care poti sa-i dai la difuzoare...dai 3,5 mil pe difuzoare si daca mai pui inca 500 poti sa-ti iei si amp:
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoa..._Audio/MP_2000/

This post has been edited by drakool21: 7 Sep 2005, 20:35

--------------------
In Trance We Trust
+
ga!nusha
post 7 Sep 2005, 20:42
Post #670

Still here

la ampu ala ma gandeam si eu... si cu niste http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/GTO_936e/ si fac 5 milioane(ampu cu dif)

--------------------
+
drakool21
post 7 Sep 2005, 20:47
Post #671

Membru autentic

da man...super...pacat ca ampu ala e mai slab ca difurile, dar oricum e mult mai puternic ca HU-ul...zic eu ca o sa-ti fie suficient...si daca pe viitor vrei MAI mult poti sa vinzi ampu ala si sa mai pui un ban si sa-ti iei altu mai puternic...dar cred ca-ti ajunge wink.gif

--------------------
In Trance We Trust
+
ga!nusha
post 8 Sep 2005, 18:44
Post #672

Still here

am mai vazut niste mnc pe la vreo 3 mil dar nu le-am auzit...stiti ceva de ele?

--------------------
+
kurupt
post 8 Sep 2005, 20:25
Post #673

Membru autentic

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
Bobocel
post 8 Sep 2005, 22:44
Post #674

Membru incepator

Dintre astea trei

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/Infinity/REF9613i/

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/GTO_936e/

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/JBL/CS310e/

ce imi recomandati.
Am nevoie de un sfat!!! Merci mult!

Si inca ceva...imi puteti recomanda niste tweetere super? Eu le am pe astea dar nu sunt multumit!
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/SA...re_piezo/AP_18/

This post has been edited by Bobocel: 8 Sep 2005, 22:50

--------------------
Dacia Logan 1.4MPI Preferance - 21 februarie 2005
+
drakool21
post 8 Sep 2005, 23:58
Post #675

Membru autentic

jbl CS310e

tweetere nu vad de ce ai nevoie....

--------------------
In Trance We Trust
+
Immortal
post 9 Sep 2005, 02:56
Post #676

Membru incepator

Eu am reference 9613i pe spate (e drept, nu la LGN) si am fost si sunt extrem de multumit de ele. Se aud superb cu sau fara amplificare.

Ma rog, alte mici idei (in mare in completarea a ceea ce a spus deja korupt):

- amplificator SI boxe in 5 milioane nu gasesti.
- Sunet bun in 5 milioane nu gasesti, si, nota bene, sunetul vine din fata, nu din spate. Eu mi-as lua in no-time un 6500cs sau un DLS pe componente pe fata, as antifona portierele (mult de munca, insa destul de insignifiant la cost) si-as lasa ovalele ca...oricum nu intra biggrin.gif
- playerele auto noi scot, intr-adevar, 27W RMS. Si nu e problema de "cum sunt masurati", ci e problema unei specificatii numite...THD care, exprima, in procente, numarul de distorsiuni la aceea valoare. La un Pioneer ele sunt de vreo 5%, la un amp. entry level aprox. 1%, la un SPL amp vreo 0.03%. Concluziile le trageti singuri.
- vreau si eu un "player super" la 7milioane. Vad ca toata lumea spune ca se gasesc astfel de playere in suma asta. Io nici cu 10 nu gasesc un "player super".

Concluzie - rog a nu se generaliza. Un mp3 player, boxe fata-spate si un amplificator (entry level toate, pentru ca numai asta se cere si numai asta se ofera) pot suna minunat pentru unii, insa unii nu vor numai "booom" si hiphop.

This post has been edited by Immortal: 9 Sep 2005, 02:58

--------------------
Chevrolet Kalos 2006, 5dr 1.4
+
mihaitache
post 9 Sep 2005, 12:04
Post #677

Membru incepator

Ai dreptate. Fata e muuult mai importanta decat spatele.
Am ajuns si eu la concluzia asta dupa mai multe perechi de difuzoare schimbate.
Am pe fata DLS C5 care pe un player bun (Clarion DXZ658RMP) suna bine si fara amplificare. E greu de crezut ce bass si calitate overall poate avea un sistem pe 13 cm. Pentru cine vrea si mai mult si e dispus sa renunte la mastile originale, DLS C6 sunt incredibile dar cu amplificare. (sau DLS B6 fara amp dar cu player bun).
Nu poti obtine aceiasi calitate de la JBL care e si mai scump... trust me.

Pe spate am JBL GTO 936. Pot sa va spun ca e ok si fara amplificare dar cu player bun. Le-am auzit si amplificate si e ceva mai bine. Acelasi lucru e valabil si pentru Infinity REF9613i. Infinity amplificate merita daca pui subwoofer.
Fara amplificare sunt bune si JBL CS310e dar si DLS are modele ovale de spate foarte bune putin mai ieftine. Vedeti la www.be-loud.ro

Urmatorul pas este niste Dynamat pentru usile fata.

Playere bune sub 10 mil sunt Pioneer P6700MP, Alpine 9851, Clarion DXZ658RMP

Pot sa-ti aduc Clarion DXZ658RMP la 8 milioane (sigilat, garantie). PM daca vrei.

--------------------
Dacia Solenza - b33dsj
+
kurupt
post 9 Sep 2005, 14:35
Post #678

Membru autentic

Defapt spatele devine nesemnificativ daca pui un sub in portbagaj, ele practic o sa lucreze pe medii si pe inalte, dar chestia ca vine inaltele si din spate si din fata o sa strice sunetul. Oricum pe fata nu meita sa pui altceva decat dif pe componente, ele fiind net superior fata de coaxiale. Iar mai tarziu cumperi o statie pe 4 canale si un sub si esti cat de cat rezolvat.
Iar despre calitatea difuzoarelori, este greu sa dai sfaturi pt ca depinde de montaj, de masina, de aplificare, si de gusturile personale. Dar in general difuzoarele scumpe sunt mai bune decat cel ieftine, si banii de obicei reflecta calitatea. In general pt ca firmele gen Domotec, MNC, SAL sunt prea scumpe fata de ce caliatate ofera.

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
ga!nusha
post 9 Sep 2005, 18:27
Post #679

Still here

Multumesc mult pentru sfaturi. sunt de acord cu tine kurupt...
de mnc nu stiam...le vazusem un pic mai piperate la pret si m-am gandit ca sunt bune...
eu per total am de dat cam 17 mil pe audio... si de 7 vroiam un HU calumea si de restu 10 ceva pe spate si ceva pe fata(fata mai tarziu)
iar despre calitatea difuzoarelor nu este chiar atat de greu de dat sfaturi pentru ca nu intra in calcul decat gustul personal.... masina o stii iar la montaj si amplificare asteptam sfaturi...

Later Edit: OFF TOPIC: mai sunt intalniri ca as vrea sa vad si eu un logan frumos... wub.gif

This post has been edited by ga!nusha: 9 Sep 2005, 18:44

--------------------
+
Immortal
post 10 Sep 2005, 02:08
Post #680

Membru incepator

@korupt: eu nu am subwoofer in portbagaj insa iti garantez ca se aude mult mai bine si mult mai fin decat in multe masini cu suburi de ~250W.
Asta cu inaltele din spate e un mare fas, dat fiind faptul ca inaltele oricum nu sunt percepute la o distanta mai lunga de aprox 1 / 1.2m de tweetere.

Cat despre preturi, eu unul as spune ca, in mod cert, Sony e mult prea scump fata de ce ofera. Insa atat de multi dau milioane pe grozavele lor playere, incat te face sa te intrebi de ce ar fi SAL prea scump?

Nota: se discuta daca se merita sau nu amplificare - TOATE boxele merita amplificate (OK, in cazul in care NU vorbim despre balarii), din motivele enuntate de postul meu de mai sus.

--------------------
+
kurupt
post 10 Sep 2005, 08:30
Post #681

Membru autentic

eu nu am subwoofer in portbagaj insa iti garantez ca se aude mult mai bine si mult mai fin decat in multe masini cu suburi de ~250W.

Cred ca glumesti, pot sa ai tu orice difuzor pe spate oval sau rotund de 25cm, oricum nu o sa coboare asa de jos cum poate cobori un woofer intr-o incinta facut dupa parametri difuzorului respectiv. Desigur poate sa aiba un bass frumos placut dar asta nu inseamna ca ar fi mai bun decat un woofer de calitate. Iar despre 250w nu am ce sa spun, difuzoarele, amplificatoarele nu se cumpara dupa W sunt multe alte parametri care influenteaza calitatea sunetului.
Asta cu inaltele din spate e un mare fas, dat fiind faptul ca inaltele oricum nu sunt percepute la o distanta mai lunga de aprox 1 / 1.2m de tweetere.

Nu sunt de acord cu tine in privinta inaltelori, sau tu stai cu spatele la un concert? Daca nu s-ar percepe la distanta mai mare de 2m atunci cum functioneaza conceptul de Dolby Surround la cinema?
In privinta la Sony intr-o parte ai dreptate, HU ieftine sunt slabe, dar au ei si HU scumpe care sunt mult mai bune de ex: MEX-1HD. Deci nu prea poti sa generalizezi, in principiu producatori consacrati in HU cum ar fi de ex: Alpine, Pioneer, Kenwood nu ofera un raport pret/calitate prea grozav cand vine vorba de difuzoare, dar ambele producatori au serii foarte bune [si scumpe] de difuzoare, e si normal avand in vedere ca ei scot banii din fabricarea electronicii si nu din proiectarea difuzoarelori, fata de producatori renumiti de incinte acustice cum ar fi: Focal, Bose, Cervin-Vega, Infinity care ofera un raport pret/calitae mai bun.
Iiar SAL, MNC sunt acelasi chestie, se fabrica in china la kg cum mai sunt multe alte firme mai noi sau mai vechi care dispare de pe piata in cateva ani.

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
Immortal
post 10 Sep 2005, 09:08
Post #682

Membru incepator

QUOTE(kurupt @ 10 Sep 2005, 09:30)
Cred ca glumesti, pot sa ai tu orice difuzor pe spate oval sau rotund de 25cm, oricum nu o sa coboare asa de jos cum poate cobori un woofer intr-o incinta facut dupa parametri difuzorului respectiv. Desigur poate sa aiba un bass frumos placut dar asta nu inseamna ca ar fi mai bun decat un woofer de calitate. Iar despre 250w nu am ce sa spun, difuzoarele, amplificatoarele nu se cumpara dupa W sunt multe alte parametri care influenteaza calitatea sunetului.

Pe de o parte crezi ca glumesc, pe de o parte esti de acord cu mine.
Which one?

Am afirmat eu ca se aude mai bine decat un sub "OK" cu o incinta "OK"? NU. Eu am afirmat ca, per total, sistemul se aude MAI BINE decat majoritatea sistemelor cu subwoofer.
Cum am presimtirea ca stii din ce este compusa majoritatea, nu voi insista.

Un sistem de calitate (in conceptia mea, si ma consider un om extraordinar de pretentios in special in privinta sunetului), trebuie sa fie bine balansat. 4 boxe pe iesirile playerului si un sub amplificat (cum suburi nu prea sunt sub 150W...) nu constituie un sistem echilibrat (recte ironia cu hiphop), asta, ma rog, cel putin in conceptia mea.

QUOTE(kurupt @ 10 Sep 2005, 09:30)
Nu sunt de acord cu tine in privinta inaltelori, sau tu stai cu spatele la un concert? Daca nu s-ar percepe la distanta mai mare de 2m atunci cum functioneaza conceptul de Dolby Surround la cinema?

Iar esti de acord cu mine. Ovalele sunt de regula pe 3cai - chiar si alea entry level, chiar si alea entry level de la producatori precum Sony.
Eh, alea au tweetere, don't they? DE CE ar mai trebui alte inalte besides?
Sincer nici nu mai stiu despre ce era vorba, doar ca am fost cam acid in exprimare; nu de alta, dar fac si eu diferenta intre bass+medii+inalte DIN spate si doar primele doua. INSA soferul asculta inaltele din fata. Acele tweetere ar trebui s fie suficiente (+ calea din ovale spate) pentru...pretty much anyone.

Despre Sony - nu am testat modelul la care faci referire insa miram-as sa aibe alt sunet decat astea pe la 7-8milioane ale lor. Nu ca Sony n-ar duce lipsa de egalizatoare (cu toate ca...) si alte features'uri, dar soundul unui player Sony pus langa un Pioneer (eventual un Premier wub.gif ) sau chiar Clarion/Alpine (sa nu ziceti ca vorbesc numa' de lucruri sfinte) e mult prea...metalic, stricat, tipator.

Eu alta idee am vrut sa subliniez - si aici cred ca; korupt e de acord cu mine.
Obisnuim sa ne uitam numa' la "W RMS", diametru, si numar de boxe, fara sa uitam cat de importante sunt anumite specificatii (SN raport, THD, eventual rezistivitate, amperaj, etc.) si CUM se obtin acei RMS.
Imi povestea cineva la magazinul de unde mi'am luat pocnitoarea de JBL GTO 75W*4 am intrebat de ce nu au scule mai profi, gen Rockford Fosgate, etc.
Si mi'a zis ceva de genu': "am avut un P4004 pe la vreo 11milioane - venea clientu', se uita la el, se uita la JBL, vedea 50W vs. 104W"... mai departe e easy to guess, ain't it? biggrin.gif

This post has been edited by Immortal: 10 Sep 2005, 09:09

--------------------
+
kurupt
post 10 Sep 2005, 10:57
Post #683

Membru autentic

Hm mai bagat putin in ceata, nu prea mai inteleg despre ce vorbim.
Hai sa incerc sa explic de ce nu suna neaparat bine un sistem HU la care este legat 4 difuzoare + un woofer: Cum ai inteles si tu nu este echilibrat, pt simplul fapt ca majoritatea HU-rilori ieftine nu au crossower incorporat, deci nu poti taia frecventele joase de pe cele patru difuzoare, ele redand si acele frecvente joase [mai bine zis o parte dintr-e ele] care reda si subbul din portbagaj, deci apare un defazaj, care strica sunetul.
Cel mai simpluar fi, sa ai un amp cu 4 canale la care primele 2 canale pt un set de componente pe fata iar celalalt 2 canale in mod bridge sa alimenteze un sub in portbagaj, astfel cu crossoverul amplifului se poate regla foarte frumos sa nu ajunga basul ce reda wooferul din portbagaj pe membrana difului din fata.
Iar la majoritatea amplifurilori se poate regla nivelul de volum sa fie echilibrat cu restul difuzoarelori, deci nu ar fi problema ca subul are 500w iar componentele din fata numai 100w. Desigur vorbesc despre amplificatoare de firma nu despre jeguri la care crossoverul este ca tot aparatul adica de kkk.
Iar ovale sunt ori coaxiale [pe 2 cai] ori triaxiale [pe 3 cai] dar am vazut si oval cu 8 cai? care avea in millocul ovalului 1medii, 4tweetere + 2supertweetere, dar asta oferit de o firma fara pretentii [US Blaster 3593] care spune mult despre caliatea oferita.
Sony are modele bunicele in segmentul scump dar care nu face fata de concurenta puternica si nu se ridica la nivelul lor de calitate, mai ales in domeniul sunetului. Dar sunt multi la care functiile si displayul este mult mai apreciat decat sunetul propriu zis wacko.gif
Multi nu intelege ca diferenta intr-un sub de 12" si altul de 12" dar de trei ori mai scump, diferenta este cateodata enorma, diametrul si puterea in w nu spune aproape nimic despre difuzorul respectiv, poti sa ai tu un woofer de 12" care are sensibilitate redusa, o sa ai nevoie de un amp foarte puternic ca sa atingi un nivel sonor la fel ca la celalalt model de 12" numai ca ultimul se multumeste si cu un amp mai slab, deci probabil o sa suna mai bine pt ca ampurile puternice pune foarte multe probleme in legatura cu alimentarea lor cu curent care se poate rezolva cu multi bani sad.gif
Regula generala este ca: cumperi primadata ampliful, montezi in portbagaj, dupa care mergi de la magazin la magazin si le incerci cu cat mai multe tipuri si marci de woofere, pe muzica ce asculti de obicei si le cumperi care iti place cel mai mult.
Nimeni nu poate sa spune cum o sa suna un woofer de firma X, pe un amp Y, alimentat de un HU de V, si tot montat intr-o masina XX. Unele cutii BandPass suna excelent pe o masina, dar cand pui in alta masina zici ca nu e adevarat ce prost poate suna, asta e valabil si la BassReflex sau la Sealed. Deci trebuie incercat cat mai multe variante, pana se gaseste varianta cea mai buna. wink.gif

This post has been edited by kurupt: 10 Sep 2005, 11:00

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
ga!nusha
post 10 Sep 2005, 12:01
Post #684

Still here

--------------------
+
kurupt
post 10 Sep 2005, 13:16
Post #685

Membru autentic

Ce este bateria virtuala?
Vrei sa pui 2 buc de GTO804D pe ampliful respectiv?

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
ga!nusha
post 10 Sep 2005, 18:41
Post #686

Still here

bateria virtuala e condensatoru...
si pe spate in loc de ovale sau de 13 cm sau de 16 cm vreau sa pun 2 subufere jbl GTO 804D cu amplifu ala puntat(2*150W) happy.gif
ca in spate nu ma intereseaza medii si inalte...

This post has been edited by ga!nusha: 10 Sep 2005, 18:46

--------------------
+
mihaitache
post 10 Sep 2005, 23:58
Post #687

Membru incepator

QUOTE(ga!nusha @ 10 Sep 2005, 18:41)
bateria virtuala e condensatoru...
si pe spate in loc de ovale sau de 13 cm sau de 16 cm vreau sa pun 2 subufere jbl GTO 804D cu amplifu ala puntat(2*150W) happy.gif
ca in spate nu ma intereseaza medii si inalte...
*

dar de ce doua?
vei avea prea mult bass.
Dacia Logan, proiectul AM, avea unul singur - exact modelul asta. pe langa el si doua difuzoare coaxiale...
daca renunti de tot la difuzoare spate (sau lasi ce e din fabrica), atunci iti trebuie ceva foarte bun pe fata, neaparat amplificat. Exista si sisteme pe 3 cai, mai bune decat cele pe 2 cai...
de exemplu DLS C36
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/DLS/Sisteme/DLS_C36/

daca faci o instalare corecta cu cablaj corespunzator nu iti trebuie neaparat condensator. ala se poate adauga fara probleme mai tarziu daca e nevoie.

propunere configuratie:
HU Clarion DXZ558RMP - 679,9 lei
DLS C6 - 339,9 lei
subwoofer GTO 804D - 219,9 lei
Amp mac Audio MP 4000 la 439.9 lei

si uite cum iese sistemul in 17 milioane...

Daca mai pui 100 de lei iei Alpine CDA-9847R la 779.9 lei
Cu inca 80 de lei iei amp JBL CS 50.4 - si putem continua. dar configuratia de mai sus e super ok pentru bugetul discutat.
Instalarea te va costa pentru toata treaba asta pe undeva pe la 200-250 de lei oriunde te-ai duce si iti recomand calduros sa te duci tot la cei cu www.be-loud.ro pentru ca instaleaza cu simt de raspundere...

--------------------
Dacia Solenza - b33dsj
+
kurupt
post 11 Sep 2005, 07:40
Post #688

Membru autentic

Ga!nusha, unde vrei sa pui cele doua woofere? Adica vrei sa pui in cutie sau direct pe spate in loc la cele ovale? Pt ca in acest caz ai nevoie de woofere de tip Free-air, restul wooferelori sunt proiectate sa lucreze in incinta acustica. Dar trebuie sa-ti spun ca difuzoarele free air suna cu ceva mai slab fata de cele montate in incinte. Pe situl JBL nu am gasit nimic despre wooferul respectiv.

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
ga!nusha
post 11 Sep 2005, 08:41
Post #689

Still here

@kurupt pai ma gandeam sa maresc gaurile de 13 cm din spate si sa le pun acolo... in loc de cele ovale si sa folosesc portbagaju pe post de cutie...

--------------------
+
kurupt
post 11 Sep 2005, 09:40
Post #690

Membru autentic

In acest caz ai nevoie de difuzoare free-air, cum am mai spus mai sus, aceste difuzoare sunt proiectate sa functioneze fara "cutie", deci sunt facute sa montezi direct in aer liber.
De ex de la DLS un woofer care este free-air:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/DLS/Classic_OA10/
Dezavantajul la dif free-air ca se aud cu ceva mai prost, fata de "cutii".

--------------------
Logan Ambiance - #####
+
69 Pages « < 21 22 23 24 25 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 01:47
Forum Renault