DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

69 Pages « < 24 25 26 27 28 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan

-Scorpio-
post 9 Oct 2005, 15:09
Post #751

membru jucator

Group: Members
From: SV

QUOTE(jkno @ 9 Oct 2005, 12:24)
Ai mare avantaj in ceea ce priveste montarea boxelor daca nu exista centura din mijloc. Ti le montezi singur?
*

daca o sa merg pe metoda cu scandura, vreau, nu vreau o sa trebuiasca sa mi-o fac cu mana mea. nu cred ca am sa gasesc meserias sa aiba rabdare sa mi-o faca calumea. o sa fie mult de joaca, de adaptat din aproape in aproape, dar ai sadisfactia ca nu ai pus drujba pe masina noua. posibil sa se influenteze acustica un pic in bine, lemnul intra mai putin in rezonanta decat tabla, dar e greu de vorbit de acustica in masina unde nu poti sa te folosesti de incinte cu volum calculat si din materiale care sa se preteze la asa ceva. daca am sa merg pe metoda de acuma clasica cu taiatul din tabla cred ca am sa apelez la un service.

offtopic: canon, good choice. me canon too.

--------------------
Honda Civic 140HP 2010 - SV-XX-XXX
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bassfreak
post 9 Oct 2005, 18:22
Post #752

Membru autentic

From: Bucuresti

am ascultat si eu un DEH 4700MP (montat pe logan cu difuzoare pioneer cele mai ieftine de 13cm pe fata iar pe spate ceva ovale). impresie placuta, insa din cauza ca omul nu avea subwoofer, trebuiau activate setarile de bass-boost/eq pentru un bass cat de cat prezent.
Raportat la pret mi s-a parut foarte bun, amplificatorul intern face treaba buna!

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
FLORO
post 9 Oct 2005, 19:11
Post #753

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

QUOTE(jkno @ 9 Oct 2005, 09:30)
Am pus aici cateva poze facute ieri in portbagaj cool.gif  Sper ca e cat de cat ok. biggrin.gif

Mersi mult pt poze. Am reusit sa mi le montez eu, cu forte proprii. Am taiat cu un fierastrau pendular, pentru 2 gauri am rupt 3 lame dar a meritat. Merge bestial, am un bass foarte bun si o claritate klumea. Si asta cu toate ca Cd/Mp3-ul este un Sony CDX-R3350 (eu sunt f multumit de el).
In fata a trebuit sa tai protectiile pentru difuzor insa am pastrat cadrul difuzorului original si am montat de-asemenea si capacele originale. Mi-a cam parut rau ca nu pot pune plasa cu sigla `DLS` care arata f. bine, insa asta e.
Mai am o rugaminte la voi. Stie careva care sunt polaritatile la firele de la instalatia audio de pe Logan?
Am incercat sa merg pe regula generala (culorile `calde` + si cele `reci` - insa nu difurile sunau aiurea (am patit la un dif pe spate si la cele fata). Vreau sa fiu sigur ca le-am legat bine.
Deci daca stie cineva polaritatile il rog sa le posteze aici.
Mersi mult.

--------------------
ex. Dacia Logan Laureate 1.6 2005
VW PASSAT 1.9 TDI stock 131 CP -> CIP 165 CP, 6 TREPTE
+
-Scorpio-
post 9 Oct 2005, 19:33
Post #754

membru jucator

daca ai acces la difuzor, pui pe el o baterie de 1,5V si daca membrana pleaca spre inainte, ai pe difuzor polaritatea de pe baterie (unde ai pus plusul de pe baterie acolo e si plusul difuzorului). scoate un papuc de pe difuzor sa nu bagi curent in finalele amplificatorului cand faci asta si dupa aia sa ma injuri.

@bassfreak - merci pt review. eu tot pe amplificatorul CD-player-ului am de gand sa merg sad.gif .

This post has been edited by -Scorpio-: 9 Oct 2005, 19:35

--------------------
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
+
FLORO
post 10 Oct 2005, 12:30
Post #755

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

Cu bateria de 1.5 V verific doar polaritatea disuzorului, care o stiu (are inscriptionat pe papucii de iesire a difului)
Nu stiu care este polaritatea instalatiei care imi vine de la cd (pe firele de conectare).

--------------------
ex. Dacia Logan Laureate 1.6 2005
VW PASSAT 1.9 TDI stock 131 CP -> CIP 165 CP, 6 TREPTE
+
milu
post 10 Oct 2005, 12:53
Post #756

Membru incepator

From: Timisoara

QUOTE(-Scorpio- @ 9 Oct 2005, 13:47)

eu totusi am sa mai studiez problema. sa vad daca nu pot pune deasupra spatiului ala o scandura groasa de vreo 50mm, taiata finut, dupa forma locasului, astfel incat difuzoarele sa stea mai sus si numai magnetii sa treaca prin gaura originala.  sa nu mai fiu nevoit sa tai din tabla. la faza asta am sa fiu mai avantajat de faptul ca eu am comandat ambiance si am sa am mai putin de decupat sin scndura. pe mijloc n-am sa am centura. scandura la urma o finisez si ii trag un spray cu o culoare asortata si poate reusesc sa fiu mai putin invaziv. daca fac asa pun si io poze.

later edit: pune-i data HP-ului aluia 612, el crede ca-i 1-01-2001 biggrin.gif .
*

Eu am pus difuzoare de 165mm diametru si nu intrau in gaura de 13mm. Asa ca am pus o scandura dar nu asa groasa (cred ca era de 25-30mm), si astfel am inaltat difuzoarele suficient. Eu am pus scandurile sub mocheta aia din spate si nici nu se observa deloc.

--------------------
Duster 1.5 dCi & Logan 0.9 TCe
+
Ghost
post 10 Oct 2005, 12:55
Post #757

Membru

Dar dpdv acustic e bine ce ai facut? Explicati-mi si mie ca nu stiu sad.gif

--------------------
Dacia Logan Preference 1.6 - -
"Vae Victus!"
"You should take help when offered. But I found that help offered when not needed is usually no help at all..."
Kain
+
edyus
post 10 Oct 2005, 14:45
Post #758

Membru

Asta am gasit pe net amplif auto made in Rom ce ziceti??? imi par cel putin interesante iar de pret ce sa mai vorbim....

http://www.e-piese.ro/Noutati/Statii%20amp...are%20auto.html

PS: nu am avut intentia de a face reclama. Daca se considera asa rog a se sterge !

Attached thumbnail(s)
SL226HPX101.jpg ( Size: 16.61k ) Number of downloads: 143

--------------------
Dacia Logan Ambition - B xx EDU
+
-Scorpio-
post 10 Oct 2005, 14:49
Post #759

membru jucator

QUOTE(Ghost @ 10 Oct 2005, 12:55)
Dar dpdv acustic e bine ce ai facut? Explicati-mi si mie ca nu stiu  sad.gif
*

e neutru smile.gif. eu ma gandeam sa aplic trucul cu scandura nu pt acustica, ci pt a nu pune drujba pe masina noua.
daca vrei acustica ar trebui sa faci ce a facut un amic de al meu bolnav pe chestia asta. sub boxe si-a facut o incinta acustica, din lemn, calculata, bass-reflex, si a folosit difuzoare pt incinte acustice, nu difuzoarele pt masini normale. se aude superb. dar ii ia cam 1/3 din portbagajul opelului ascona. nu-ti spun cata munca a avut sa o construiasca si sa o adapteze acolo. daca nu esti bolnav pe chestii din astea si nu esti dispus sa pierzi o gramada de timp pt a avea sadifactia lucrului facut de tine, uita de chestia asta. gandeste-te ca peste catva ani ai sa vrei sa vinzi masina si nu o sa poti muta pe noua masina o asemenea chestie.

@ edyus - daca vrei amplificatoare ieftine gasesti pe adelaida.ro, ai unul interesant aici . vezi ca pe site mai erau doua. (daca se considera reclama rog moderatorul sa stearga)

This post has been edited by -Scorpio-: 10 Oct 2005, 15:05

--------------------
+
danaila_catalin
post 11 Oct 2005, 22:40
Post #760

Membru incepator

SALUTARE

jknocu -omul cu Jbl-urile
Toata stima pentru initiativa...multi stiu, putini cunosc....
Iar eu stiu si as vrea sa-mi aduci la cunostinta cu ce ferastrau pendular ai taiat tabla de pe spate,"ce model, daca merge orice ferastrau pendular sau trebuie unul special" daca e greu s-o tai si ce lame trebuie...eu trebuie sa tai vre-o 20 cm pentru 2 JBL GTO 804 de 2x200 W RMS si 2X800peak.
Poate invat si eu ceva nou ca la service dacia cand i-am rugat sa-mi gaureasca pe spate , s-au ingrozit si in loc de gaura mi-a facut ca la conserva tabla, ...a tras-o in jos cu clestele pana s-a facut de 16cm si pe de-asupra mi-a bagat si surubelnita in membrana difuzorului si iata un incompetent stricand visul unei nopti frumoase...
Si inca ceva...gaurile le-ai dat din porbagaj sau din habitaclu???

This post has been edited by danaila_catalin: 11 Oct 2005, 22:48

--------------------
Dacia Lo Pref - AMP
Mai pune un sub - mai castigi 20 BHP!
+
jkno
post 12 Oct 2005, 11:06
Post #761

Sfortza fie cu voi!

From: Arad

QUOTE(danaila_catalin @ 11 Oct 2005, 22:40)
SALUTARE

jknocu  -omul cu Jbl-urile
Toata stima pentru initiativa...multi stiu, putini cunosc....
Iar eu stiu si as vrea sa-mi aduci la cunostinta cu ce ferastrau pendular ai taiat tabla de pe spate,"ce model, daca merge orice ferastrau pendular sau trebuie unul special" daca e greu s-o tai si ce lame trebuie...eu trebuie sa tai vre-o 20 cm pentru 2 JBL GTO 804 de 2x200 W RMS si 2X800peak.

Si inca ceva...gaurile le-ai dat din porbagaj sau din habitaclu???
*

Trebuie sa recunosc ca nu le-am instalat eu, ci am mers la dealereul Dacia din Arad, "Verbita" SRL si mi le-au instalat, impreuna cu MP3 playerul Alpine. A durat cam 2 ore insa a meritat. Nu am avut nici o problema cu ele, doar ca am mai strans putin suruburile. Cand nu am timp sau nu ma pricep las pe cei care stiu sa faca treaba si eu dau doar banul happy.gif

Stiu doar ca gaurile au fost date din portbagaj cu ferastrau pendular (ce model habar n-am, sorry) si ca au lucrat 2 persoane. Cand au terminat totul, au luat aspiratorul si au curatat intai folia pusa in portbagaj si pe banchete si apoi ce a mai ramas sub folie.

Depinde si de ce profesionisti sunt la acel service. Eu am incredere in acest dealer fiind profi. Nu-i fac reclama, insa investind atat de multi bani acolo, cred ca poate avea pretentii mari de la angajati. Si nu trebuie sa dai mica spaga pentru a ti se monta/repara ceva mai repede.

Pe de alta parte unul din baietii care mi-au instalat boxele e o cunostinta, dar cred ca si daca nu ar fi fost, nu ar fi fost probleme la instalare.

E nasol ce ti s-a intamplat. mellow.gif Ce ai de gand sa faci cu boxa cu membrana stricata?

--------------------
Dacia Logan Logan Laureate 1.6 2004
Words are not enough...
+
milu
post 12 Oct 2005, 12:27
Post #762

Membru incepator

QUOTE(Ghost @ 10 Oct 2005, 14:55)
Dar dpdv acustic e bine ce ai facut? Explicati-mi si mie ca nu stiu  sad.gif
*

Sorry dar n-am mai avut timp sa intru pe forum, dar dupa cum spunea si Scorpio nu m-a interesat acustica ci faptul ca sa pun boxe fara sa tai din tabla. Am dat doar 8 gauri in tabla ca sa prind scandurile de tabla, iar difuzoarele le-am prins in scandura.

--------------------
Duster 1.5 dCi & Logan 0.9 TCe
+
ovidiusoft
post 12 Oct 2005, 15:48
Post #763

Membru de sub patura

Mi-am luat si eu un mp3 player Panasonic in loc de RCD-ul de pe Ambition. L-am pus (prin impingere) in locul celui vechi si pare sa se potriveasca destul de bine. Am acum 2 probleme:

- mufa de la antena radio nu se potriveste (asta o rezolv eu...). Noroc ca are mufa ISO pentru difuzoare, alimentare, etc...
- as vrea sa prind aparatul mai bine de bord, sa nu vibreze. Are cineva idee cum se da jos consola centrala?

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
stapanullumii
post 13 Oct 2005, 20:06
Post #764

Membru incepator

sal`tare ... cu ce se da joc casetofonul de pe logan .. ca nu am primit cleme sau ceva ? mersi

--------------------
DACIA LOGAN LAUREATE 1.4 - Unknown
+
B-26-DAN
post 13 Oct 2005, 21:47
Post #765

B0yCK

unde credeti ca s-ar auzi mai bine subwooferu??

--------------------
Seat Leon 1.8 TFSI 2008 - B-26-DAN
+
kum
post 14 Oct 2005, 14:48
Post #766

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(stapanullumii @ 13 Oct 2005, 20:06)

S-a mai discutat si rasdiscutat dar pt. ca abia ai intrat pe acest forum in primul rand Welcome, in al doilea rand citeste regulamentul si in al treilea rand mai ia un prieten, luati 4 mine de pix de 1000 lei / buc. si bagati-le in cele patru orificii din colturile casetofonului apoi trageti de el ca iese

This post has been edited by kum: 14 Oct 2005, 14:49

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
edyus
post 14 Oct 2005, 15:56
Post #767

Membru

QUOTE(B-26-DAN @ 13 Oct 2005, 17:47)
unde credeti ca s-ar auzi mai bine subwooferu??
*

Teoretic eu stiu ca un subwoofer are capacitatea sa redea frecvente sub 60Hz, de aici in sus e woofer. La frecvente asa de joase directivitatea sunetului nu mai este asa importanta, astfel incat pozitia subului poate fi ascunsa in porbagaj sau in alte locuri in masina (valabil si in casa) cu conditia de a fi rigidizat foarte bine. Cu toate acestea cred ca si pozitia acestuia in porbagaj ar putea avea diferite efecte, in fuctie de masina si de constructia acesteia, asupra propagarii sunetului. Deci parerea mea este ca ar trebui sa faci teste cu subu pus in diferite pozitii.

--------------------
Dacia Logan Ambition - B xx EDU
+
bassfreak
post 14 Oct 2005, 21:31
Post #768

Membru autentic

corect, fa teste.
in masina sunt sanse mai mari sa apara defazaje intre unda directa si unda reflectata datorita spatiului mic.

--------------------
+
stapanullumii
post 19 Oct 2005, 00:37
Post #769

Membru incepator

ceau .. am si eu o intebare .. poate imi zice careva.... pe unde pot trage mai ushor cablu de alimentare de la baterie .. ca imi trebe pentru statie ... sincer nici nu m-am uitat ... dar poate stie careva .... 10x

--------------------
+
stapanullumii
post 19 Oct 2005, 00:42
Post #770

Membru incepator

QUOTE(trf @ 30 Sep 2005, 09:48)
Am si eu o intrebare pentru cei care se pricep....

Am luat de curand un rcd Alpine cde-9845rr si cand l-au montat in service l-au pus baietii pe contact. Singura problema e ca atunci cand ii iau contactul...se sterge tot din memoria lui( setari, postur radio memorate). Intrebarea e...cum il pun pe direct?
In mufa din spate am trei fire care sunt legate de alimentare. Negru-masa, rosu - plus permanent, galben - plusul de la contact.
Stiu ca se uneau 2 fire (galben cu rosu)...sau ceva de genul asta...sau se foloseste doar unul dintre ele?
daca aveti idee...careva...mi-ar fi de folos...
Mersi!
*

ceau ... normal trebe un + permanent ... dar la mine am legat galbenu si rosu de la casetofon pe rosu de la contact .. si merge ... acum nu stiu cum e la tine ...

--------------------
+
stapanullumii
post 19 Oct 2005, 14:22
Post #771

Membru incepator

QUOTE(kum @ 14 Oct 2005, 14:48)
QUOTE(stapanullumii @ 13 Oct 2005, 20:06)

S-a mai discutat si rasdiscutat dar pt. ca abia ai intrat pe acest forum in primul rand Welcome, in al doilea rand citeste regulamentul si in al treilea rand mai ia un prieten, luati 4 mine de pix de 1000 lei / buc. si bagati-le in cele patru orificii din colturile casetofonului apoi trageti de el ca iese
*

ok .. mersi ... stiam de aia cu minele .. mi-am facut eu niste cleme .. dar nu reusisem .. dar pana la urma a mers .. 10x

--------------------
+
Papiciulo
post 19 Oct 2005, 15:15
Post #772

Membru incepator

Stie careva daca boxele JBL GTO 626e sau Infinity REF 6002I de 16 cm se potrivesc si pe fata si pe spate fara a se mai taia absolut nimik si daca acest model de boxe au aparatoare inclusa fiinda in toate pozele cu modelele astea nu am vazut aparatori la ele.
urgent plsss

--------------------
Peugeot 309 - Cj 04 Gas
+
mihaitache
post 19 Oct 2005, 18:26
Post #773

Membru incepator

QUOTE(Papiciulo @ 19 Oct 2005, 15:15)
Stie careva daca boxele JBL GTO 626e sau Infinity REF 6002I de 16 cm se potrivesc si pe fata si pe spate fara a se mai taia absolut nimik si daca acest model de boxe au aparatoare inclusa fiinda in toate pozele cu modelele  astea  nu am vazut aparatori la ele.
urgent plsss
*

Logan are 13 cm si in usi si in spate. Deci trebuie sa tai putin.
Daca prin "aparatoare" intelegi grila metalica care sta in fata difuzorului, raspunsul e da. Toate difuzoarele JBL / Infinity de dimensiuni standard au aceste grile incluse.
Exista si modele ovale mici de dimensiuni specifice anumitor masini care nu au grile pentru ca sunt destinate instalarii in spatiile existente pe masina din fabrica.

--------------------
Dacia Solenza - b33dsj
+
Papiciulo
post 19 Oct 2005, 22:00
Post #774

Membru incepator

da auzi esti sigur ca nu intra de 16 cm nu de 16,5 cm - io imi amintesc ca parca am mai citit undeva si zicea ca nu trebuie nimic modificat la cele de 16 cm si parca ca distanta maxima de taiere este 130 mm . si jbl gto 626e au distanta de taiere de 129 mm .

--------------------
Peugeot 309 - Cj 04 Gas
+
kurupt
post 20 Oct 2005, 16:34
Post #775

Membru autentic

da auzi esti sigur ca nu intra de 16 cm nu de 16,5 cm

Daca te referi la dif din fata, acolo intra sigur difuzoare de 16,5cm, eu am montat la masina mea un set de componente Hertz DCX 165, dar trebuie sa renunti la masca originala de fabrica si sa le folosesti cel pe care le primesti cu difuzorul cumparat. Trebuie taiat clemele din interior [cel care sunt destinate pt fixarea dif originale de 13cm] cu un cutit, pt ca la mine nu a intrat difuzorull din cauza clemelori, dar poate la alte modele nu este necesar indepartarea clemelori respective. Fixarea difuzoarelori se face pe inelul de plastic, fiind necesar gaurirea lui, pt a putea fixa. Din pacate nu dispun de camera digitala sa fac o poza sa vezi cum a iesit.

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
bassfreak
post 20 Oct 2005, 17:16
Post #776

Membru autentic

da, eu am spus ca de 16cm fix intra fara sa tai nimic.
garantat! am probat eu pe spate, la fel este si pe fata

--------------------
+
Papiciulo
post 21 Oct 2005, 20:30
Post #777

Membru incepator

ok bassfreak ma bazez pe tine biggrin.gif si tot intreb fiindaca nu a venit masina
mersi mult excl.gif

--------------------
Peugeot 309 - Cj 04 Gas
+
ga!nusha
post 22 Oct 2005, 14:41
Post #778

Still here

From: Paris

post-336-1110552475.gif Am o intrebare legata de radio auto... stie cineva unde pot sa schimb tuner-ul de la un model american de pioneer cu unul european?

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
eXtenSion
post 23 Oct 2005, 17:37
Post #779

Membru autentic

Sal. Imi cer scuze, dar nu am apucat sa citesc toate cele 26 de pg, ci doar vreo 15..

Nu am logan , dar am o mica dilema. Am observat ca multi va luati pe fata woofere, nu difuzoare. :| Is suficiente pentru un nivel satisfacator de calitate sau se aude mai gros tot? Eu vreau sa se auda si clar, dar si ceva bass, oricum sa NU se auda inaltele ca un fel de medii.

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
ga!nusha
post 23 Oct 2005, 18:13
Post #780

Still here

From: Paris

luam pe componente: woofere in usi si tweetere separat... deci nu se aud ca un fel de medii...

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
69 Pages « < 24 25 26 27 28 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 11:01
Forum Renault