Politetea da rezultate !, in special seara & la masinile mai d soi
![]() ![]() ![]() |
Politetea da rezultate !, in special seara & la masinile mai d soi
catalexe |
![]()
|
||
Membru marcant Group: Members Posts: 109 Joined: 10 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
Sedan 2007 1.6 16v
Privilege Gris Asiere Ca sa nu fi obligat la RCA si numere rosii la pret de specula INTREABA INAINTE SA DAI VREUN BAN. Si NU te duce la Meridian.
|
|||
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
La ce nesimtiti avem noi in Rromania...mi-e cam greu sa cred ca o sa functioneze.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
![]() Merci de informație o să încerc și eu ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
e corect cu semnalizare.
Eu am realizat o alta regula.Multumirea nu mi-a facut-o cu avariile cind i-am facut loc pe DN ci prin semnal stinga-dreapta-stinga cu semnalizarea. Cred ca asa e in UE. Cred ca asta a insemnat: multumire ^ ![]() |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
"""e corect cu semnalizare.
Eu am realizat o alta regula.Multumirea nu mi-a facut-o cu avariile cind i-am facut loc pe DN ci prin semnal stinga-dreapta-stinga cu semnalizarea. Cred ca asa e in UE. Cred ca asta a insemnat: multumire""" Da asa este si trebuie extinse cele bune maniere cele rele sa se spele!In UE se da doar o singura data flash cand vrei sa-i inlesnesti partenerului de trafic sa faca manevra pe care o doreste fie ca are sau nu dreptul sa-o faca.Ca o curiozitate daca sunteti depasiti de TIR-uri straine si nu numai dupa ce v-au depasit da-ti un flash si ve-ti vedea ca in secunda aia se repliaza pe banda semnalizand stanga dreapta de mai multe ori.Si daca treceti pe langa un tir TURCESC cand ajungeti in drept cu cabina lui da-ti cateva clacsoane imitand o melodie{ta ta tu tu tiiii}si chiar in secunda cand a-ti terminat vi se va raspunde cu aceiasi melodie indiferent cat de necunoscuta poate fi pentru turc.Plecand din CONGO in UE via BUCURESTI&RETUR m-am mai desteptat si eu! |
--------------------
a
b
c
|
|
horiajam |
![]() ![]()
|
![]() Viitor fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 190 Joined: 16 January 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(adisan @ 21 May 2006, 18:37) Multumirea nu mi-a facut-o cu avariile cind i-am facut loc pe DN ci prin semnal stinga-dreapta-stinga cu semnalizarea.Cred ca asta a insemnat: multumire ^ ![]() Asa este. Am intalnit si eu asemenea cazuri, si practic si eu. Cred ca este mai bine de folosit "semnalizarea stg-dr-stg" decat "avariile". Acestea sunt folosite si la franare brusca si e bine de facut o diferentiere. On topic: Este adevarat. Functioneaza semnalizarea stanga in cazul depasirii. Dar in cazul in care "desteptul" din fata nu se da la o parte la flashuri, e clar ca nu va observa semnalul stg ... Tot e bine ca invatam de la europeni. Poate incetul cu incetul da bunul simt si peste soferul roman. ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Fosta Europa
- 3 - IS - 4817
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
eu o zic de multa vreme. am zis-o in repetate randuri in mai multe topicuri...
e cel mai civilizat mod de a spune ca vrei sa treci... |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Chiar acum am venit de la parinti din Pitesti si pe autostrada am vazut chestia asta cu semnalizare stanga cand vrei sa iti faca loc. Se dadeau la o parte in cele mai multe cazuri. Cred ca e mai de bun simt decat flash-urile. Cat despre stg-dr-stg nu o stiam. Ar fi o problema... la noi majoritatea stiu de avarii.
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
Cr3ativ3 |
![]()
|
![]() Ma-nvart pe-aici...fac cercuri Group: Members Posts: 264 Joined: 19 December 04 From: PITESTI ![]() |
Am si eu o intrebare! Mergi pe autostrada cu 120+ pe banda din dreapta si intalnesti mai multe masini care merg cu 100 cei drept avand o distanta de aprox 100 de metri sau mai putin una fata de alta! Te bagi in depasire si din spate vine o alta masina care merge mult mai repede ca tine si da flash-uri ca disperatu! Ce faci in cazul asta?
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2004 Nu stiu sa ma semnez :P !
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Ce sa faci? Termini manevra de depasire si trece pe linga tine.
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Si n-ar fi o idee rea ca pe timpul manevrei sa mai iutesti pasul un pic, spre 130.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
nicolau.cosmin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 15 August 03 From: Galati ![]() |
QUOTE(catalexe @ 21 May 2006, 20:52) Dupa ce am vazut pe Discovery cum procedeaza nemtii pe autostrada cand vor sa depaseasca o masina de pe banda cea mai rapida (semnalizeaza stanga in loc sa dea flashuri) mi-am zis "De ce sa nu incerc si eu?". Si merge ! Functioneaza intr-adevar si am fost foarte placut surprins. Bineinteles ca sunt situatii cand nesimtitul vorbeste la telefon sau pur si simplu nu-l intereseaza. Nu-i nimic, pierderea lui. In orice caz, in peste 70% din cazuri functioneaza. Clar intr-un procent mai mare decat cu flashurile. Incercati si voi, neaparat ! Si nu uitati: E mai usor sa ma schimb eu, inainte sa-i schimb pe ceilalti. Cred ca te referi la nemtii care merg pe autostrazile din alte tari si nu cele din Germania; pentru ca eu am vazut ca in Germania se respecta regulamentul in ceea ce priveste circulatia pe benzi(indiferent daca e autostrada sau sosea ordinara) adica ultima banda este lasata intotdeauna libera pentru a se putea efectua depasiri sau pentru a trece politia, vama, bag-ul. Vad ca si la noi in regulament scrie ca circulatia se face ocupandu-se progresiv benzile dar tarlanii n-au pic de respect. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
- GL-05-UJR Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
|
|
nicolau.cosmin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 15 August 03 From: Galati ![]() |
QUOTE(bulan @ 21 May 2006, 22:18) Ca o curiozitate daca sunteti depasiti de TIR-uri straine si nu numai dupa ce v-au depasit da-ti un flash si ve-ti vedea ca in secunda aia se repliaza pe banda semnalizand stanga dreapta de mai multe ori. Chestia asta se face ca sa stie soferul TIR-ului care te-a depasit ca are loc sa intre pe banda in fata ta si nu te loveste. |
--------------------
Dacia
Solenza Scala
- GL-05-UJR Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(horiajam @ 21 May 2006, 21:26) .... On topic: Este adevarat. Functioneaza semnalizarea stanga in cazul depasirii. Dar in cazul in care "desteptul" din fata nu se da la o parte la flashuri, e clar ca nu va observa semnalul stg ... ..... ia gandeste-te ce te-ar face pe tine sa te dai de pe scaun in troleu: 1. ^&$&^$& ma-tii, mars de aici (=flashuri) sau 2. Te rog, ma lasi sa trec (= semnal stanga). @ Cr3ativ3: ignora-l pe disperatul care are nesimtirea sa-ti ceara sa-ti intrerupi depasirea ca sa te depaseasca, pune semnal stanga sa vada si el ca depasesti, mareste viteza dar fara sa treci de limita de siguranta/ legala, si cand poti pui semnal dreapta si treci pe banda 1. daca in timp ce ai semnal stanga ala iti da in continuare flashuri, poate-ti aduci aminte ca ai stop suplimentar de ceata. EDIT: confirm si eu ca functioneaza, si chiar cu un procentaj mai mare de 90 % din soferi (din experienta mea, toti s-au dat inafara de unul care mi-a aratat ca depasea si el. Cand a terminat depasirea s-a dat si el inapoi pe banda 1, iar cand am terminat depasirea m-am dat si eu pe banda 1) This post has been edited by tatabobu: 22 May 2006, 11:01 |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
De obicei cei care multumesc cu semnal stanga-drapta-stanga sunt tiristii, sau daca sunt intr-o masina mica au fost sau sunt si soferi de tir. Chestia cu semnal stanga in loc de flashuri am deprinso de la tata acum vreo 3 ani si de cand mi-am luat permisul numai semnal stanga dau cand vreau sa imi faca si mie un pic de loc. Ce-i drept 90% se dau la o parte iar din 10% 8 nu imi vad intentia de a depasii iar 2% nu vor.Rareori cand vad ca nu vor sa ma lase sa trec folosesc un flash scurt si atunci inteleg si ei ca nu am uitat semnalul stanga pus aiurea. Chiar ma enerveaza cumplit cei care vin in spatele tau cu 20 de flashuri, de parca toata autostrada e a lor si tu te aflii pe ea ca te lasa ei..sau ceva de genu. Oricum era funny cand dadeam semnal stanga la multe masini cu un breck din `96, pana cand m-am oprit la drajna si a venit la mine un nene pe la 40 de ani sa imi spuna ca el crede ca mi-sa defectat blocul de lumini ca imi merge mereu semnalul pe stanga
![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am folosit cu succes chestia cu semnal stanga inca de anul trecut, mai ales pe Autostrada Soarelui. Din pacate la mine la masina nu merge chestia cu semnal de multumire stanga-dreapta deoarece la mine semnalul are functia "puls", cand apas pe maneta de semnal o singura data, scurt, semnalizeaza de trei ori... Asa ca raman fidel "avariilor" ca semn de "multumesc".
|
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Am vazut si eu emisiunea...da parca era pe National Geografic.....ma rog..nu conteaza....prezentau sistemul de autostrazi din Germania...avem super mult de invatat de la ei......Pe linga ce a povestit intiatorul topicului despre faza cu semnalul stinga, in acelasi program tv s-a mai spus ca la nemti daca esti deranjat de flash-urile pe care ti le dau aia care vin tare din spate ii poti reclama si vor fi amendati.....sau varianta doi daca Politia identifica in trafic o astfel de situatie poate sa intervina....Probabil de aici a aparut sistemul cu semnalizarea.....
Ar mai fi de spus ca si tu daca mergi ca o floare pe banda de viteza pe o sectiune a autostrazii care iti permite sa circuli tare cu o viteza inferioara risti sa fii amendat... |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
2005/1.6 16 V
- B xx BOG Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
Patefon |
![]()
|
![]() Membru gajait Group: Members Posts: 90 Joined: 24 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Folosesc metoda semnal stanga de mai bine de un an si da rezultatele descrise. Din practica am mai constatat ca daca vii tare si cel din fata ta este angajat in depasire esta mult mai bine sa astepti sa depaseasca, iti va multumi cand va termina manevra.
|
--------------------
Seat
New Leon
2006 Sport
- B-#######-11/8 Cu stima,
Patefon |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Politetea la volan nu strica nimanui. Ea are ca efect imediat reducerea numarului de accidente. Si o destindere a soferilor in timpul condusului...
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Avem multe de invatat intr-adevar, dar cred ca trebuie sa lucram mai mult la capitolul RABDARE. In afara spre exemplu nu peste tot sunt autostrazi cu 4 benzi, mai sunt si cu 2 benzi ca pe la noi. Mi s-a intamplat de multe ori sa raman in coloana in spatele unor tiruri sau autocare ce se depaseau unul pe celalalt cu o diferenta de viteza de maxim 1km/h
![]() O astfel de depasire poate dura destul de mult, si cu toate astea nici macar o singura data nu au auzit vreun claxon , nici nu am vazut flashuri din partea celor din spatele lor, nici soferi facand spume la gura ca vor ajunge la destinatie cu 2-3 minute mai tarziu, cum vad zilnic la noi ![]() Regula e simpla si nu tine de circutaltie ..."Respecta si vei fi respectat la randul tau"... |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Sociopatul Tandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 23 June 05 From: Braila ![]() |
O alta reteta aplicata de mine:
Se merge ca nesimtitul cu pedala la fund, noaptea in afara localitatilor cu avariile aprinse. Oamenii sunt mai receptivi! Atentie la carutele care au iesit la furat! De multe ori nu sunt semnalizate! |
--------------------
DACIA
Nova GT
1998 Septembrie
- BR 69 CGF Nu sunt un nationalist dar ma mandresc cu Dacia!
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
I-am vazut pe "unii" care isi cumpara girofar si isi instaleaza flash-uri in faruri si noaptea , zici ca is la Most wanted.
Poftim cultura si mai astepti recolta. |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
Interesanta chestia cu semnalizarea stanga. Ceva de tinut minte si aplicat
![]() Cat despre cei care dau flash-uri ca disperatii, cand depasesc, o calc putin si trec pe banda 1 cand pot. Acuma daca pe banda 1 sunt 10 TIR-uri care merg mai incet decat mine, sa nu credeti ca ma strecor intre ele. Am facut odata chestia asta, ca sa-l las pe un disperat sa treaca, si abea am reusit sa ies dintre TIR-uri. edit: @adisan, alea sunt stroboscoape si din cate stiu eu au fost si inca mai sunt si vor fi si pe viitor ilegale. This post has been edited by thunder: 24 May 2006, 10:06 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
vtavi14 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 26 October 05 ![]() |
Lasati autostrada, ca nu prea avem asa multe. Dar in oras ce mai puteti spune? la orice intarzire (de o sec. max....) de plecare de la semafor, orice manevra gresita, e urmata de claxoane, flashuri, si evident, injuraturi.
Cei care au circulat pe 'dincolo', pot spune care e diferenta: claxoane aproape inexistente, daca ai gresit nu sare nimeni pe tine sa-ti ia viata.... ![]() Toti mai gresim , mai claxonam uneori, mai injuram. Cum a spus cineva mai sus: schimbarea e la fiecare din noi. Deci, nu fa la altu' ce nu-ti place tie sa ti se faca, cam asta ar fi. |
--------------------
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Asta din cauza ca afara cei care fac manevre aiurea le fac pantru ca gresesc, nu pentru ca sunt nesimtiti. La noi e fix exact pe dos. Si cand 99 de idioti te enerveaza, la al 100-lea cine crezi ca mai are chef sa suporte?
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
vtavi14 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 26 October 05 ![]() |
Din pacate ai dreptate
|
--------------------
|
|
adisan |
![]()
|
Adevarul este ca respectam Codul Rutier in totalitate DOAR in perioada scolii de soferi.
Apoi, cam il incalcam, insa, in functie de bunul simt al fiecaruia. Daca observati, cetatetii straini indiferent unde se afla, in tara lor sau la noi, respecta Codul, probabil ca si sistemul de sanctionare e diferit si mai ales exista bun-simt. |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
QUOTE(ovidiusoft @ 24 May 2006, 13:31) Asta din cauza ca afara cei care fac manevre aiurea le fac pantru ca gresesc, nu pentru ca sunt nesimtiti. La noi e fix exact pe dos. Si cand 99 de idioti te enerveaza, la al 100-lea cine crezi ca mai are chef sa suporte? Bine zis! La noi sunt prea multi nesimtiti. |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
NFS |
![]()
|
![]() Membru încăpător Group: Members Posts: 52 Joined: 1 October 03 From: B u c u r e s t i ![]() |
Confirm si eu ca functioneaza treaba cu semnal stinga. Ma rog, in majoritatea cazurilor, nu in toate. Am vazut-o si folosit-o prima oara in Serbia pe autostrada Nis-Belgrad, acum vreo 4 ani.
De multumit insa multumesc cu avariile, ca mi se pare cam incomod de manevrat maneta aia de semnalizare. Daca imi amintesc bine, parca si la greci tot cu avariile se multumeste! |
--------------------
Hyundai Getz 2007 /
Volvo XC90 D5
2010
- B xx NFS Nu ne plecam sub nici o forma pentru ca avem si noi mandria noastra. Daca vrea sa-i pupam in kur, sa se urce pe scaun! (CATAVENCU)
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Da, dar prin strinatate daca pui avariile pe autostrada cam creezi panica in spatele tau... De obicei cu avariile semnalizezi un eveniment neprevazut sau o frana brusca (vezi si dotarea masinilor, mai noi, la care se aprind si avariile la franarea de urgenta).
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 03:49 |