mai multe imbunatatiri solenza, ceasuri logan , pleoape , jante , filtru sport, res
![]() ![]() ![]() |
mai multe imbunatatiri solenza, ceasuri logan , pleoape , jante , filtru sport, res
TBonu |
![]()
|
||
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|||
Fantomas |
![]()
|
![]() Nesuferit Group: Members Posts: 186 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
Salutare solentzarilor ...
sunt si eu noi pe aici ... si as vrea sa intreb despre anumite imbunatatiri in afara de jante ( si gume ) , folie sau ionizare ... si inca cateva briz brizuri ... care tin de estetica masinii ... ce altceva ar mai trebuii ![]() Ps : sunt student ... stau cu parintii si am un salariu de 9 mil pe luna ![]() ![]() This post has been edited by Fantomas: 27 Feb 2008, 15:14 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
@ fantomas: baga benzina si dute la plimbare cu prietenii , lasa dr@ku' masina asa cum e ca nu se merita sa bagi bani in "tiuning"
![]() vine primavara ... vremea plimbarilor frumoase ![]() ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
TBonu |
![]()
|
![]() membru modificat Group: Members Posts: 537 Joined: 2 May 07 From: Pitesti sau Bucuresti ? ![]() |
Partea buna cu aceasta masina e ca poti sa ii faci cam tot ce vrea inimioara ta (in limita decentei) audio, motor, electrice, sau doar benzina tu alegi, trebuie doar sa puni intrebarile corecte.
|
--------------------
dacia
solenza
2004/custom Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@Fantomas Beznina si da-i gaz la munte. Pastreaza banii pentru revizii cu consumabile de calitate si tine masina in stare buna de functionare ca sa te duca unde vrei..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Fantomas |
![]()
|
![]() Nesuferit Group: Members Posts: 186 Joined: 27 February 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 27 Feb 2008, 21:15) @Fantomas Beznina si da-i gaz la munte. Pastreaza banii pentru revizii cu consumabile de calitate si tine masina in stare buna de functionare ca sa te duca unde vrei.. ![]() iihihihih ... la munte ma duc odata la 2 sapt ![]() ![]() ![]() ![]() oricum ms ... sper sa fiu si eu prezent la urm intalnire ![]() This post has been edited by Fantomas: 27 Feb 2008, 22:06 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
mike_maniack |
![]()
|
Membru Maniack Group: Members Posts: 45 Joined: 12 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Vreau sa ii fac si eu un tuning exterior la a mea(spoiler fata+spate,eleron,pleoape + praguri).
As dori va rog niste detalii cam cat m-ar duce(piese,manopera). |
--------------------
Dacia
Solnitza
2004 Clima
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Mai bine fa-i o izolare fonica ca lumea,pune-i niste jante(o sa-i schimbe foarte mult aspectul),revizii la timp si cu piese de calitate si in rest plimba-te cu ea.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ooooo , uite domne' ca aud si eu sfaturi pertinente .
![]() Asa colegi forumisti , indrumati oitele ratacite pe calea cea buna si dreapta a imbunatirilor cu cap . ![]() Boboc82 - la bord nu poti decat sa schimbi pur si simplu ceasurile de Solenza cu cele de Logan . Te sfatuiesc sa le iei pe cele care au si computer de bord si consum instantaneu . ( in timp imi vei multumi ) Ca pret pe la 2,5 - 3 mil . - sa nu mai intre ploaia/apa nu prea poti sa faci decat ce ti-a spus colegul mai sus , in rest , daca ai masina din 2003-2004 este posibil sa ai din lotul cu parbriz mai mic si nu ai ce sa-i faci decat sa schimbi parbrizul si chederul . Nu incerca degeaba cu silicon si altele ca mai rau faci ! - daca tot vrei sa faci ceva si abia ai luat-o si tot ai trecut cu bine de iarna , mai trage de ce ai pe ea si cand strangi undeva la 7 - 8 mil cumpara-ti jante de aliaj cu tot cu cauciucuri pe 14 . Indiferent daca vor fi la inceput cauciucurile sh , in timp le vei schimba , vei avea si tu macar 2 de iarna bune si restul ... de alergatura . Daca te apuci sa cumperi cauciucuri noi , iti iei gandul de la jante si sa stii ca astea chiar conteaza si la stabilitate si la viteza si la franare . - ce problema ai cu sonda de benzina ? Nu-ti indica la bord sau stii sigur ca e defecta ? Fantomas - la masina poti face multe si e bine sa NU incepi cu acele briz-briz-uri de care spuneai . Depinde mult de ce vrei tu de la ea . Ca idee poti face chip-tuning , sa-i schimbi evacuarea si sa-i pui o admisie sport . Daca le faci cu cap si cu rabdare poti castiga pe la 8 - 10 caluti . Mai departe ai grija de consumabile de calitate , o stare impecabila la directie , frane , bucse , suspensie , lumini ... Apoi poate urma multimedia , muzica , GPS , detector , luminite prin portbagaj si prin masina ( in afara nu recomand ca arata ca porcu' ) . Nu uita ca totul se face in timp si cu rabdare si nu uita ca renuntand la inceput la porcarii vei avea parte mai tarziu de satisfactii mai mari o perioada mai mare de timp . Mike_maniak - tu de fapt ce vrei de la masina ta ? Cu ce crezi ca te vor ajuta acele imbunatatiri ? Nu te contrazic , ca fiecare face ce vrea cu masina lui , dar sunt curios cu ce crezi ca te vor ajuta . This post has been edited by marius80_eugen: 2 Mar 2008, 00:39 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Fantomas |
![]()
|
ms marius80_eugen ... la capitolul comsumabile stau impecabil ... am facut revizia de 60.000 ... si mergem perfect masina ... dar am o problema cu amortizor fata... ca se cam scurge, si`l inlocuiesc cat de curand
la capitolul personalizat ... vreau niste jante pe 14" ( astept o recomandare ) si o evacuare draguta + un filtru de aer mai sport ( daca pot zice asa ) , niste becuri philips power2night iar in rest stau bine ... am 4 boxe Alpine , detector , si un gps care inca nu l`am montat ca nu prea am nevoie prin bucuresti ![]() pe viitor o sa pun si lumina in portbagaj si in torpedou daca o sa am timp ![]() ms frumos marius80_eugen pt sfat ![]() This post has been edited by Fantomas: 2 Mar 2008, 02:12 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Dar spune si tu de unde esti in semnatura sau la numarul de inmatriculare , altfel cum sa te intrum ?
Ca idee la 60.000 ai schimbat si kitul de distributie , curelele si poate chiar pompa de apa ? Dar rola intinzatoare de la cureaua accesorii care face galagie ? Pentru "o evacuare draguta " sincer nu cunosc nici o blonda care sa se ocupe de evacuari , dar recomand Borla Sport Inox 50mm ! Citeste topicurile pe aici si vei afla mai multe despre . Filtru aer sport cam 50 ron + kit curatare si intretinere ( 70 ron ) , restul de traseu se face manual cu imaginatie . Pentru restul de lucrari la eleron , praguri si restul ai doua optiuni in principiu : 1. cele din targ pe care incerci sa le imperechezi cat mai bine si lucrezi cu grija la instalare , chituire si vopsire si ies destul de ok ; 2. ceva custom care te duce pe la vre-o 10 mil , iese ceva super fain ca este dupa gustul si imaginatia ta ( in limita mesterului ) , dar in timp daca va fi vre-o probl cu ele va fi mare probl la refacut . -NU recomand decat partea cu eleronul , cat de simplu si de bun gust , care ar putea sa aiba un sens si o utilitate . ( cat de multa utilitate ... exista topicuri f aprinse ) Ideea este ca din punct de vedere al unui eleron genul celui de Scala , are si scop de imbunatatire vizuala si de crestere a stabilitatii la viteze mai mari . - daca nu inlocuiesti suspensia sa pui sport , tare , nu iti recomand sa pui prelungire la spoiler in fata ca-l faci zob la prima bordura sau primul sant pe care-l iei . Cu ocazia asta se duc si banii pe prelungire , se rup si prinderile spoilerului si poate o dai si in altele . - praguri false sunt destul de greu se imperecheat , astfel incat sa se potriveasca cu restul masinii , sa fie destul de mici , sa nu te incomodeze daca vrei sa ridici masina si sa nu se faca praf la pre-o bordura sau ceva asemanator . Instalarea trebuie sa fie f atent facuta , altfel par prinse in pioneze . - prelungire spoiler spate - lasa spatele mai mult , se acumuleaza mai multa mizerie in spate de la roti ( aici mai bine pui aparatori la rotile din spate ) , nu se mai vede roata de rezerva ( dar toti stiu ca se afla acolo ) , mereu vor apare vibratii de la toba , care se va zbate in toate directiile si va trepida daca nu-i lasi loc de joaca , iar acel loc la prelungire se vede oribil . Aceasta prelungire NU te ajuta la aerodinamica absolut deloc , ba chiar dimpotriva , "tine" fluxul de aer de sub masina si in loc sa-l lase sa iasa mai repede , practic se formeaza vartejuri in zona rotii de rezerva . Daca vrei sa te convingi studiaza o masina are are deja , dupa ce a mers pe praf sau asfalt umed . Lumina in portbagaj e chiar utila , dar cea in torpedou e mai mult de fite si te complici degeaba . In torpedou oricum nu poti sa bagi multe lucruri si in nici un caz chestii mici , pentru ca zdrangane in toate felurile . Ca idee il poti captusi cu un material astfel incat sa nu se mai miste ce bagi acolo si sa nu mai faca zgomot . Eu personal nu bag acoo decat o borseta cu cd-uri , ochelarii de soare si poate incarcatorul de mobil . Orice altceva ... incepe sa zdrangane . Vrei mai multa lumina ? Pune-ti iluminarea cu leduri in interior si vei avea lumina mai puternica . Eu am renuntat si la ledurile de sub bord pentru ca nu vedeam decat presurile pline de praf ... si mizerie . Daca faci ceva sa scoti in evidenta , gandeste-te ca ce arati la altii chiar merita , altfel ... nu-i ok . La GPS nu ai ce sa montezi de el si ai grija ca se fura si suporturile mai rau ca telefoanele mobile ! Ca idee , in Bucuresti cu GPS-ul poti invata multe scurtaturi , economisesti multa benzina , inveti strazile si ajuta pe viitor . Pentru alte sfaturi referitoare la muzica si altele ... pe topicurile rezervate poate ne auzim . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Fantomas |
![]()
|
marius80_eugen trebuie sa dau o berica cat de curand ca imi esti de mare ajutor
![]() la 60.000 am schimbat tot tot ... nu ma nici o prob in afara de 1 amortizor o sa vad pe viitor ce bani mai economisesc si o sa pun poze si o sa ofer si detalii legate preturi ... cand o sa ma apuc de personalizat ![]() Ps : am pus si la semnatura de unde sunt ![]() 3 Mar 2008, 10:40: app ... si pleoape ... de unde ![]() This post has been edited by Fantomas: 3 Mar 2008, 10:40 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Amortizoarele se schimba pereche.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Fantomas |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Pleoapele ... depind de gustul fiecaruia . Eu inca prefer sa le am din colant rosu . Nu-mi plac pleoapele care au mai mult de 1,5 cm latime sau altele exagerate . Parerea mea este ca pleoapele nu trebuie sa fie decat discrete si sa acopere portiuni care nu sunt folosite de far / semnalizare sau alte scopuri . Cele facute din fibra de sticla sunt mai groase si la majoritatea am vazut ca la inchiderea capotei , acestea sunt lovite si se zgarie vopseaua de pe ele sau se crapa . Ca pret nu ar trebui sa fie mai mult de 30 ron setul de pleoape .
Alte variante gen "bad boy look" si altele depind de masina si gustul fiecaruia . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
clauditu2002 |
![]()
|
![]() claudiu Group: Members Posts: 166 Joined: 1 October 07 ![]() |
la ce ajuta filtrele sport? iti creste viteza? care e faza? care e pretul?
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- CT 33 CLD
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Discutia e ampla . Filtrele "sport" fac parte din sistemul de admisie . Acum pe piata sunt sisteme de admisie si de inductie cu aer , ambele avand in ele filtre de aer sport .
Cel mai intalnit la motoarele "noastre" este sistemul de admisie . Un filtru sport trebuie sa lase o cantatite mai mare de aer sa treaca / flux mai mare , dar in acelasi timp sa il filtreze cel putin la fel de bine ca filtrul de fabrica . Daca filtreaza mai bine , dar fluxul este mai mic , motorul pierde din puterea initiala , dar e sanatos . Daca nu filtreaza cel putin ca cel stock si are flux de aer mare , motorul castiga putere dar in timp se imbolnaveste ( mizeria este bagata in motor , in ulei , in catalizator , pe senzori ... ) Filtrele sport trebuie sa fie intretinute , adica la o anumita perioada de timp se desfac , se curata/spala , se usuca si se pulverizeaza pe ele un fel de ulei , pentru a retine praful . Daca nu se face asa , iar nu e bine , pentru ca motorul iar are de suferit . Un filtru de aer sport are nevoie si de un traseu bun , adica sa aiba de unde sa traga aer rece , cat mai curat , apoi dupa ce-l filtreaza , acel aer sa ramana cat mai rece si apoi sa intre in motor . Daca ceva nu e ok pe acest traseu , atunci efectul este compromis . Un filtru de aer sport este menit sa ofere un flux de aer mai mare ( pentru a avea oricand al dispozitie un buffer de aer ) , mai rece ( pentru o ardere mai eficienta ) si cat mai curat . ( adica aerul care trece prin el sa fie cat mai filtrat ) Daca totul este ok , atunci motorul castiga putere in plus si chiar un consum mai mic . Nu are rost sa spun ca banuiesc si de ceva cuplu ... ca nu are rost . Dar consum mai mic si putere castigi sigur , aerderea fiind mai completa cu aer mai rece , iar acceleratia mult mai ferma . Acum , castigand putina putere in plus , automat si viteza maxima a masinii creste . Daca fara filtru sport sa spunem ca ajungeai la 160 , cu el poti sa ajungi in aceleasi conditii la 165 . Nu faca minuni in filtru sport daca nu aveti si o evacuare sport si poate chair un chip-tuning . Dupa ce ati instalat evacuare , diferenta dintre filtru sport si filtru stock se observa imediat . Nu mai spun nimic de acel raget sau urlet de la acceleratie . Motorul urca mai repede in ture ( mai ales pe loc ) si nu mai ai senzatia de motor lenes . Care e faza ? - pune intrebari la obiect daca vrei raspunsuri la fel ! Pretul variaza in functie de buzunar , de cunostintele tehnice si de indemanarea fiecaruia . Poti sa dai o gramada de bani si sa nu iasa nimic bun , poate sa iasa ceva , dar nu pe masura banilor cheltuiti , sau poti sa dai un minim de investitie si sa iasa ceva decent . Ca idee : filtru sport - 50-70 ron uzual / 120 - 250 firma traseu admisie sau modificari la cel vechi 10 - 200 ron ( aici e buba ! ) kit curatare si intretinere - 50 - 70 ron |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Fantomas |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 4 Mar 2008, 11:38) Pleoapele ... depind de gustul fiecaruia . Eu inca prefer sa le am din colant rosu . Nu-mi plac pleoapele care au mai mult de 1,5 cm latime sau altele exagerate . Parerea mea este ca pleoapele nu trebuie sa fie decat discrete si sa acopere portiuni care nu sunt folosite de far / semnalizare sau alte scopuri . Cele facute din fibra de sticla sunt mai groase si la majoritatea am vazut ca la inchiderea capotei , acestea sunt lovite si se zgarie vopseaua de pe ele sau se crapa . Ca pret nu ar trebui sa fie mai mult de 30 ron setul de pleoape . Alte variante gen "bad boy look" si altele depind de masina si gustul fiecaruia . imi faci si mie rost de niste ploape ca ale tale ... ca sincer sa fiu vad ca sunt finute ... si nici mie nu`mi plac ploape groase care acopera mai mult de 30% din far ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
Le faci din colant , culoarea care vrei tu ! Sunt pur si simplu colant lipit si decupat forma care o doresti tu . Deci cu samanta de rabdare si putin chin iti faci . La fel si cu colentul dintre pe stalpul format de usi !
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
Fantomas |
![]()
|
QUOTE(marius80_eugen @ 5 Mar 2008, 15:45) Le faci din colant , culoarea care vrei tu ! Sunt pur si simplu colant lipit si decupat forma care o doresti tu . Deci cu samanta de rabdare si putin chin iti faci . La fel si cu colentul dintre pe stalpul format de usi ! din colanti de doamna ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2004
- B 86 ***
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Apai eu nu stiu cum o sa arate niste "banda" lipita pe far, dar oricum numai bine nu!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
luky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 20 February 08 ![]() |
![]() |
--------------------
dacia
solentza
2003 scala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 00:25 |