DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 4 5 6 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> mai multe imbunatatiri solenza, ceasuri logan , pleoape , jante , filtru sport, res

TBonu
post 27 Feb 2008, 11:10
Post #151

membru modificat

Group: Members
From: Pitesti sau Bucuresti ?

1. Nu prea poti adapta leduri pentru ca bordul este cu becuri, poti sa schimbi culoarea foliei care este pe dedesuptul cadranului.
3. Eu am gume Toyo Vario 165/70/R13 super multumit de ele.

La restu intrebarilor sunt decaort cu Brambus.

--------------------
dacia solenza 2004/custom
Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Fantomas
post 27 Feb 2008, 15:14
Post #152

Nesuferit

From: Bucuresti

Salutare solentzarilor ...
sunt si eu noi pe aici ... si as vrea sa intreb despre anumite imbunatatiri

in afara de jante ( si gume ) , folie sau ionizare ... si inca cateva briz brizuri ... care tin de estetica masinii ... ce altceva ar mai trebuii smile.gif

Ps : sunt student ... stau cu parintii si am un salariu de 9 mil pe luna smile.gif .. asa ca nu sariti cu "oferte" picante smile.gif)

This post has been edited by Fantomas: 27 Feb 2008, 15:14

--------------------
Dacia Solenza 2003-2004 - B 86 ***
+
ROK
post 27 Feb 2008, 18:22
Post #153

Membru incoruptibil

@ fantomas: baga benzina si dute la plimbare cu prietenii , lasa dr@ku' masina asa cum e ca nu se merita sa bagi bani in "tiuning" biggrin.gif

vine primavara ... vremea plimbarilor frumoase wink.gif eu zic ca este o "oferta picanta" tongue.gif

--------------------
dacia solenza 2004 scala
+
TBonu
post 27 Feb 2008, 20:49
Post #154

membru modificat

From: Pitesti sau Bucuresti ?

Partea buna cu aceasta masina e ca poti sa ii faci cam tot ce vrea inimioara ta (in limita decentei) audio, motor, electrice, sau doar benzina tu alegi, trebuie doar sa puni intrebarile corecte.

--------------------
dacia solenza 2004/custom
Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
+
nh1980ro
post 27 Feb 2008, 21:15
Post #155

Membru

From: Togo-Togo.

@Fantomas Beznina si da-i gaz la munte. Pastreaza banii pentru revizii cu consumabile de calitate si tine masina in stare buna de functionare ca sa te duca unde vrei.. smile.gif

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Fantomas
post 27 Feb 2008, 22:06
Post #156

Nesuferit

QUOTE(nh1980ro @ 27 Feb 2008, 21:15)
@Fantomas Beznina si da-i gaz la munte. Pastreaza banii pentru revizii cu consumabile de calitate si tine masina in stare buna de functionare ca sa te duca unde vrei.. smile.gif
*

iihihihih ... la munte ma duc odata la 2 sapt smile.gif) ... ca am un amic care are acolo o cabanutza ... si plimbari fac grupa mare smile.gif) ... odata la 2 zile ... 30 ron la benzina smile.gif) ... pot sa ma " laud " ca nu duc lipsa de plimbarica tongue.gif

oricum ms ... sper sa fiu si eu prezent la urm intalnire smile.gif

This post has been edited by Fantomas: 27 Feb 2008, 22:06

--------------------
+
mike_maniack
post 28 Feb 2008, 15:43
Post #157

Membru Maniack

Vreau sa ii fac si eu un tuning exterior la a mea(spoiler fata+spate,eleron,pleoape + praguri).
As dori va rog niste detalii cam cat m-ar duce(piese,manopera).

--------------------
Dacia Solnitza 2004 Clima
+
cristio_79
post 29 Feb 2008, 13:35
Post #158

Membru autentic

From: CONSTANTA

Mai bine fa-i o izolare fonica ca lumea,pune-i niste jante(o sa-i schimbe foarte mult aspectul),revizii la timp si cu piese de calitate si in rest plimba-te cu ea.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
marius80_eugen
post 2 Mar 2008, 00:23
Post #159

Membru autentic

Ooooo , uite domne' ca aud si eu sfaturi pertinente . icon_mrgreen.gif
Asa colegi forumisti , indrumati oitele ratacite pe calea cea buna si dreapta a imbunatirilor cu cap . icon_mrgreen.gif

Boboc82 - la bord nu poti decat sa schimbi pur si simplu ceasurile de Solenza cu cele de Logan . Te sfatuiesc sa le iei pe cele care au si computer de bord si consum instantaneu . ( in timp imi vei multumi ) Ca pret pe la 2,5 - 3 mil .
- sa nu mai intre ploaia/apa nu prea poti sa faci decat ce ti-a spus colegul mai sus , in rest , daca ai masina din 2003-2004 este posibil sa ai din lotul cu parbriz mai mic si nu ai ce sa-i faci decat sa schimbi parbrizul si chederul . Nu incerca degeaba cu silicon si altele ca mai rau faci !
- daca tot vrei sa faci ceva si abia ai luat-o si tot ai trecut cu bine de iarna , mai trage de ce ai pe ea si cand strangi undeva la 7 - 8 mil cumpara-ti jante de aliaj cu tot cu cauciucuri pe 14 . Indiferent daca vor fi la inceput cauciucurile sh , in timp le vei schimba , vei avea si tu macar 2 de iarna bune si restul ... de alergatura . Daca te apuci sa cumperi cauciucuri noi , iti iei gandul de la jante si sa stii ca astea chiar conteaza si la stabilitate si la viteza si la franare .
- ce problema ai cu sonda de benzina ? Nu-ti indica la bord sau stii sigur ca e defecta ?

Fantomas - la masina poti face multe si e bine sa NU incepi cu acele briz-briz-uri de care spuneai . Depinde mult de ce vrei tu de la ea .
Ca idee poti face chip-tuning , sa-i schimbi evacuarea si sa-i pui o admisie sport . Daca le faci cu cap si cu rabdare poti castiga pe la 8 - 10 caluti . Mai departe ai grija de consumabile de calitate , o stare impecabila la directie , frane , bucse , suspensie , lumini ...
Apoi poate urma multimedia , muzica , GPS , detector , luminite prin portbagaj si prin masina ( in afara nu recomand ca arata ca porcu' ) .
Nu uita ca totul se face in timp si cu rabdare si nu uita ca renuntand la inceput la porcarii vei avea parte mai tarziu de satisfactii mai mari o perioada mai mare de timp .

Mike_maniak - tu de fapt ce vrei de la masina ta ? Cu ce crezi ca te vor ajuta acele imbunatatiri ? Nu te contrazic , ca fiecare face ce vrea cu masina lui , dar sunt curios cu ce crezi ca te vor ajuta .

This post has been edited by marius80_eugen: 2 Mar 2008, 00:39

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
Fantomas
post 2 Mar 2008, 02:09
Post #160

Nesuferit

ms marius80_eugen ... la capitolul comsumabile stau impecabil ... am facut revizia de 60.000 ... si mergem perfect masina ... dar am o problema cu amortizor fata... ca se cam scurge, si`l inlocuiesc cat de curand

la capitolul personalizat ... vreau niste jante pe 14" ( astept o recomandare ) si o evacuare draguta + un filtru de aer mai sport ( daca pot zice asa ) , niste becuri philips power2night
iar in rest stau bine ... am 4 boxe Alpine , detector , si un gps care inca nu l`am montat ca nu prea am nevoie prin bucuresti smile.gif , il tin mai mult pt iesiriile din tara

pe viitor o sa pun si lumina in portbagaj si in torpedou daca o sa am timp smile.gif , niste praguri , si un eleron ( daca stiti de unde il pot lua ... exclus cele din targ care sunt naspa si de proasta calitate )

ms frumos marius80_eugen pt sfat worship.gif

This post has been edited by Fantomas: 2 Mar 2008, 02:12

--------------------
+
marius80_eugen
post 2 Mar 2008, 23:53
Post #161

Membru autentic

Dar spune si tu de unde esti in semnatura sau la numarul de inmatriculare , altfel cum sa te intrum ?
Ca idee la 60.000 ai schimbat si kitul de distributie , curelele si poate chiar pompa de apa ? Dar rola intinzatoare de la cureaua accesorii care face galagie ?
Pentru "o evacuare draguta " sincer nu cunosc nici o blonda care sa se ocupe de evacuari , dar recomand Borla Sport Inox 50mm ! Citeste topicurile pe aici si vei afla mai multe despre .
Filtru aer sport cam 50 ron + kit curatare si intretinere ( 70 ron ) , restul de traseu se face manual cu imaginatie .
Pentru restul de lucrari la eleron , praguri si restul ai doua optiuni in principiu :
1. cele din targ pe care incerci sa le imperechezi cat mai bine si lucrezi cu grija la instalare , chituire si vopsire si ies destul de ok ;
2. ceva custom care te duce pe la vre-o 10 mil , iese ceva super fain ca este dupa gustul si imaginatia ta ( in limita mesterului ) , dar in timp daca va fi vre-o probl cu ele va fi mare probl la refacut .
-NU recomand decat partea cu eleronul , cat de simplu si de bun gust , care ar putea sa aiba un sens si o utilitate . ( cat de multa utilitate ... exista topicuri f aprinse ) Ideea este ca din punct de vedere al unui eleron genul celui de Scala , are si scop de imbunatatire vizuala si de crestere a stabilitatii la viteze mai mari .
- daca nu inlocuiesti suspensia sa pui sport , tare , nu iti recomand sa pui prelungire la spoiler in fata ca-l faci zob la prima bordura sau primul sant pe care-l iei . Cu ocazia asta se duc si banii pe prelungire , se rup si prinderile spoilerului si poate o dai si in altele .
- praguri false sunt destul de greu se imperecheat , astfel incat sa se potriveasca cu restul masinii , sa fie destul de mici , sa nu te incomodeze daca vrei sa ridici masina si sa nu se faca praf la pre-o bordura sau ceva asemanator . Instalarea trebuie sa fie f atent facuta , altfel par prinse in pioneze .
- prelungire spoiler spate - lasa spatele mai mult , se acumuleaza mai multa mizerie in spate de la roti ( aici mai bine pui aparatori la rotile din spate ) , nu se mai vede roata de rezerva ( dar toti stiu ca se afla acolo ) , mereu vor apare vibratii de la toba , care se va zbate in toate directiile si va trepida daca nu-i lasi loc de joaca , iar acel loc la prelungire se vede oribil . Aceasta prelungire NU te ajuta la aerodinamica absolut deloc , ba chiar dimpotriva , "tine" fluxul de aer de sub masina si in loc sa-l lase sa iasa mai repede , practic se formeaza vartejuri in zona rotii de rezerva . Daca vrei sa te convingi studiaza o masina are are deja , dupa ce a mers pe praf sau asfalt umed .
Lumina in portbagaj e chiar utila , dar cea in torpedou e mai mult de fite si te complici degeaba . In torpedou oricum nu poti sa bagi multe lucruri si in nici un caz chestii mici , pentru ca zdrangane in toate felurile . Ca idee il poti captusi cu un material astfel incat sa nu se mai miste ce bagi acolo si sa nu mai faca zgomot . Eu personal nu bag acoo decat o borseta cu cd-uri , ochelarii de soare si poate incarcatorul de mobil . Orice altceva ... incepe sa zdrangane .
Vrei mai multa lumina ? Pune-ti iluminarea cu leduri in interior si vei avea lumina mai puternica . Eu am renuntat si la ledurile de sub bord pentru ca nu vedeam decat presurile pline de praf ... si mizerie . Daca faci ceva sa scoti in evidenta , gandeste-te ca ce arati la altii chiar merita , altfel ... nu-i ok .
La GPS nu ai ce sa montezi de el si ai grija ca se fura si suporturile mai rau ca telefoanele mobile ! Ca idee , in Bucuresti cu GPS-ul poti invata multe scurtaturi , economisesti multa benzina , inveti strazile si ajuta pe viitor .
Pentru alte sfaturi referitoare la muzica si altele ... pe topicurile rezervate poate ne auzim .

--------------------
+
Fantomas
post 3 Mar 2008, 09:41
Post #162

Nesuferit

marius80_eugen trebuie sa dau o berica cat de curand ca imi esti de mare ajutor imbratisare.gif

la 60.000 am schimbat tot tot ... nu ma nici o prob in afara de 1 amortizor

o sa vad pe viitor ce bani mai economisesc si o sa pun poze si o sa ofer si detalii legate preturi ... cand o sa ma apuc de personalizat smile.gif

Ps : am pus si la semnatura de unde sunt tongue.gif

3 Mar 2008, 10:40:
app ... si pleoape ... de unde tongue.gif ?

This post has been edited by Fantomas: 3 Mar 2008, 10:40

--------------------
+
nh1980ro
post 3 Mar 2008, 12:06
Post #163

Membru

From: Togo-Togo.

Amortizoarele se schimba pereche.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Fantomas
post 3 Mar 2008, 12:11
Post #164

Nesuferit

QUOTE(nh1980ro @ 3 Mar 2008, 12:06)
Amortizoarele se schimba pereche.
*

stiu smile.gif

--------------------
+
marius80_eugen
post 4 Mar 2008, 11:38
Post #165

Membru autentic

Pleoapele ... depind de gustul fiecaruia . Eu inca prefer sa le am din colant rosu . Nu-mi plac pleoapele care au mai mult de 1,5 cm latime sau altele exagerate . Parerea mea este ca pleoapele nu trebuie sa fie decat discrete si sa acopere portiuni care nu sunt folosite de far / semnalizare sau alte scopuri . Cele facute din fibra de sticla sunt mai groase si la majoritatea am vazut ca la inchiderea capotei , acestea sunt lovite si se zgarie vopseaua de pe ele sau se crapa . Ca pret nu ar trebui sa fie mai mult de 30 ron setul de pleoape .
Alte variante gen "bad boy look" si altele depind de masina si gustul fiecaruia .

--------------------
+
clauditu2002
post 4 Mar 2008, 23:43
Post #166

claudiu

la ce ajuta filtrele sport? iti creste viteza? care e faza? care e pretul?

--------------------
Dacia Solenza confort 2005 - CT 33 CLD
+
marius80_eugen
post 5 Mar 2008, 00:41
Post #167

Membru autentic

Discutia e ampla . Filtrele "sport" fac parte din sistemul de admisie . Acum pe piata sunt sisteme de admisie si de inductie cu aer , ambele avand in ele filtre de aer sport .
Cel mai intalnit la motoarele "noastre" este sistemul de admisie .
Un filtru sport trebuie sa lase o cantatite mai mare de aer sa treaca / flux mai mare , dar in acelasi timp sa il filtreze cel putin la fel de bine ca filtrul de fabrica .
Daca filtreaza mai bine , dar fluxul este mai mic , motorul pierde din puterea initiala , dar e sanatos . Daca nu filtreaza cel putin ca cel stock si are flux de aer mare , motorul castiga putere dar in timp se imbolnaveste ( mizeria este bagata in motor , in ulei , in catalizator , pe senzori ... )
Filtrele sport trebuie sa fie intretinute , adica la o anumita perioada de timp se desfac , se curata/spala , se usuca si se pulverizeaza pe ele un fel de ulei , pentru a retine praful . Daca nu se face asa , iar nu e bine , pentru ca motorul iar are de suferit .
Un filtru de aer sport are nevoie si de un traseu bun , adica sa aiba de unde sa traga aer rece , cat mai curat , apoi dupa ce-l filtreaza , acel aer sa ramana cat mai rece si apoi sa intre in motor . Daca ceva nu e ok pe acest traseu , atunci efectul este compromis .
Un filtru de aer sport este menit sa ofere un flux de aer mai mare ( pentru a avea oricand al dispozitie un buffer de aer ) , mai rece ( pentru o ardere mai eficienta ) si cat mai curat . ( adica aerul care trece prin el sa fie cat mai filtrat )
Daca totul este ok , atunci motorul castiga putere in plus si chiar un consum mai mic . Nu are rost sa spun ca banuiesc si de ceva cuplu ... ca nu are rost . Dar consum mai mic si putere castigi sigur , aerderea fiind mai completa cu aer mai rece , iar acceleratia mult mai ferma .
Acum , castigand putina putere in plus , automat si viteza maxima a masinii creste . Daca fara filtru sport sa spunem ca ajungeai la 160 , cu el poti sa ajungi in aceleasi conditii la 165 . Nu faca minuni in filtru sport daca nu aveti si o evacuare sport si poate chair un chip-tuning .
Dupa ce ati instalat evacuare , diferenta dintre filtru sport si filtru stock se observa imediat . Nu mai spun nimic de acel raget sau urlet de la acceleratie . Motorul urca mai repede in ture ( mai ales pe loc ) si nu mai ai senzatia de motor lenes .

Care e faza ? - pune intrebari la obiect daca vrei raspunsuri la fel !

Pretul variaza in functie de buzunar , de cunostintele tehnice si de indemanarea fiecaruia . Poti sa dai o gramada de bani si sa nu iasa nimic bun , poate sa iasa ceva , dar nu pe masura banilor cheltuiti , sau poti sa dai un minim de investitie si sa iasa ceva decent .
Ca idee : filtru sport - 50-70 ron uzual / 120 - 250 firma
traseu admisie sau modificari la cel vechi 10 - 200 ron ( aici e buba ! )
kit curatare si intretinere - 50 - 70 ron

--------------------
+
Fantomas
post 5 Mar 2008, 09:23
Post #168

Nesuferit

QUOTE(marius80_eugen @ 4 Mar 2008, 11:38)
Pleoapele ... depind de gustul fiecaruia . Eu inca prefer sa le am din colant rosu . Nu-mi plac pleoapele care au mai mult de 1,5 cm latime sau altele exagerate . Parerea mea este ca pleoapele nu trebuie sa fie decat discrete si sa acopere portiuni care nu sunt folosite de far / semnalizare sau alte scopuri . Cele facute din fibra de sticla sunt mai groase si la majoritatea am vazut ca la inchiderea capotei , acestea sunt lovite si se zgarie vopseaua de pe ele sau se crapa . Ca pret nu ar trebui sa fie mai mult de 30 ron setul de pleoape .
Alte variante gen "bad boy look" si altele depind de masina si gustul fiecaruia .
*

imi faci si mie rost de niste ploape ca ale tale ... ca sincer sa fiu vad ca sunt finute ... si nici mie nu`mi plac ploape groase care acopera mai mult de 30% din far smile.gif

--------------------
+
marius80_eugen
post 5 Mar 2008, 15:45
Post #169

Membru autentic

Le faci din colant , culoarea care vrei tu ! Sunt pur si simplu colant lipit si decupat forma care o doresti tu . Deci cu samanta de rabdare si putin chin iti faci . La fel si cu colentul dintre pe stalpul format de usi !

--------------------
+
Fantomas
post 5 Mar 2008, 15:48
Post #170

Nesuferit

QUOTE(marius80_eugen @ 5 Mar 2008, 15:45)
Le faci din colant , culoarea care vrei tu ! Sunt pur si simplu colant lipit si decupat forma care o doresti tu . Deci cu samanta de rabdare si putin chin iti faci . La fel si cu colentul dintre pe stalpul format de usi !
*

din colanti de doamna smile.gif) ... sau autocolan icon_mrgreen.gif ?

--------------------
+
mark``
post 5 Mar 2008, 23:24
Post #171

Membru autentic

From: Tg.Mures

Apai eu nu stiu cum o sa arate niste "banda" lipita pe far, dar oricum numai bine nu!

--------------------
Dacia Spring 2023
+
luky
post 6 Mar 2008, 00:40
Post #172

Membru incepator

smile.gif

--------------------
dacia solentza 2003 scala
+
6 Pages « < 4 5 6
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 00:25
Forum Renault