DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Telefoane mobile. Generalitati

bj
post 25 May 2005, 11:35
Post #121

membru de nevoie

Group: Members
From: Bucuresti

Liviu e o diferenta intre piata americana si cea din Europa. Din cate stiu eu in SUA se merge pe ceva similar cu CDMA si nu cu GSM. Au mai existat probleme cu modele similare lansate separat pentru piata americana si cea europeana.

Din punctul meu de vedere Nokia a castigat foarte mult prin 2 lucruri:
- meniurile foarte usoare, pe care le-au pastrat pe mai toate telefoanele mobile (exceptie fac smartphone-urile de la ei, dar si astea au meniuri foarte bune). Pe parcurs au adus imbunatatiri dar au pastrat linia generala
- incarcatoarele, care dupa modelul banana au fost toate la fel. E un lucru mic la prima vedere, dar care conteaza.

Cu aceste 2 lucruri si cu inca cateva altele mai marunte si-au permis sa o mai de in bara cu unele modele (si au fost modele cu care au dat-o in bara rau de tot).

Referitor la un post de mai sus: personal comparand spre exemplu T630 cu 6230 (fara i) as alege cu ochii inchisi 6230! Si din punct de vedere al meniurilor, si al camerei, si al conectivitatii, dotarilor si chiar al ergonomiei.

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Valentine
post 25 May 2005, 11:38
Post #122

Old Timer

From: California

QUOTE(Liviu @ 25 May 2005, 12:11)
Valentine ... nu e chiar asa cum spui tu in ceea ce priveste disponibilitatea unui telefon smile.gif.
Eu dupa ce mi-am cumparat 9300-le am scris un mail la Nokia USA sa ii intreb de ce nu pot face conexiunea Cable internet (sa folosesc cablul de sincronizare pentru a naviga folosind conexiunea computerului; manualul spunea ca se poate).
Stii ce mi-au raspuns ?

Uite aici :
" ...... I'm sorry but this Nokia phone has not been released yet. We are still in Beta status with it and we are expenting to release it on the market in Q2 2005 ...."  blink.gif

Asta in conditiile in care deja era in magazine de vreo 3-4 luni smile.gif.
*

Liviu, cred ca confunzi Global Availability si Local Availability! In USA este posibil sa nu se fi lansat telefonul!! Sa nu uitam ca pentru USA de obicei sunt versiuni speciale (pe benzile 850/1800/1900).

Nu o sa vezi pe site-ul Global asa ceva!

Eu ti-am dat link pe site-ul global al Motorola. Sa fim seriosi, telefonul asta d-abia a fost anuntat acu 2-3 luni la CEBIT!

Poate monsieur AND confunda telefonul cu fratele lui mai batran E1000. Mai erau unii care vindeau w800, k600, si alte telefoane care nu au aparut inca. smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Liviu
post 25 May 2005, 11:41
Post #123

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Din USA l-am cumparat .. mai trebuie sa spun si altceva ?

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Valentine
post 25 May 2005, 11:49
Post #124

Old Timer

QUOTE(Liviu @ 25 May 2005, 12:41)
Din USA l-am cumparat .. mai trebuie sa spun si altceva ?
*

Poate erau aia cretini care ti-au dat reply (a fost o persoana care ti-a raspuns). Oricum eu pe site-ul Nokia (global) am vazut de fiecare data tot ceea ce trebuia exact cand a aparut.

La fel si la SE.

AND te tine un pariu? Sunt 100% sigur ca nu ai E1120, cu atat mai mult sa ai de vanzare asa ceva!!

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
GoGu
post 26 May 2005, 21:25
Post #125

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Luat azi Sagem myx-7 (3 milioane cu ab. Orange). Camera vga, ecran imens 65k culori, face si film cu sunet (vreo 10 sec hihihi). Dragoste la prima vedere. E un telefon cam "sucit" ca meniuri si design (zic altii) dar mie imi place. wub.gif
Urmeaza sa vad cat il tine bateria (1000 mAh).

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
Manuel
post 26 May 2005, 22:20
Post #126

Membru autentic

From: VASLUI

Stapani-l-ai sanatos! smile.gif Sambata ne duelam in telefoane. Azi mi-am luat si eu k700i-ul.
124.gif
Valentine, mersi de sfaturi, dupa o ora de butonat, pot sa zic ca e cel mai superb exemplar pe care l-am pipait. Numai ca o sa-mi trebuiasca vreo 2 luni sa invat sa-l folosesc cum trebuie...

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
Valentine
post 27 May 2005, 09:28
Post #127

Old Timer

QUOTE(C.M. @ 26 May 2005, 23:20)
Stapani-l-ai sanatos! smile.gif Sambata ne duelam in telefoane. Azi mi-am luat si eu k700i-ul.
124.gif
Valentine, mersi de sfaturi, dupa o ora de butonat, pot sa zic ca e cel mai superb exemplar pe care l-am pipait. Numai ca o sa-mi trebuiasca vreo 2 luni sa invat sa-l folosesc cum trebuie...
*

There is still much to be learned young padawan smile.gif Remember, use the Force! smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
viulian
post 2 Jun 2005, 21:06
Post #128

Que ?

Buuun, dupa ce lecturai vreo 2 pagini de posturi despre smartphone-uri, si dupa ce ma joc de vreo doua zile cu un z720i de la Zapp, pot sa zic ca sunteti cei mai mofturosi oameni!

Acest telefon costa 5.700.000. Vine cu camera VGA, un LCD de 128x160.. din pacate acest telefon nu are nimic special sad.gif

0. Tastele nu sunt iesite in relief. Sunt la acelasi nivel toate, nu le simti cand dai cu mana peste ele fiindca sunt mulate perfect pe relieful carcasei. Asa ca orice intearactiune cu telefonul te obliga sa te uiti la taste, si nu la ecran. Bweak.
1. Tasta CLR (care in limbaj Qualcomm nu inseamna numai clear, ci si Back atunci cand navighezi in meniuri) este pus fix sub tasta de in jos. Deci.. daca e sa cutezi sa nu te uiti la tastatura cand apesi "in jos", risti sa iesi din meniul curent apasand CLR.
2. Dupa 5 minute de vorbit (sau transferat prostioare pe cablu) telefonul se incinge bine.
3. Fonturile au o calitate penala, si sunt asa de prost facute incat te chinui sa citesti ce scrie pe ecran. W de exemplu are barele din lateral subtiri, iar cele din centru groase. 'm' de asemenea are prima bara groasa, iar urmatoarele doua subtiri.
De asemenea, toate literele au o dimensiune egala pe orizontala (cum ar fi Courier, nu mai stiu denumirea exacta a felului), adica litera 'i' ocupa pe orizontal la fel de mult precum 'm'.
4. Are niste butoane sus care se cheama "Menu", "Web" si un "Email/SMS". Ai feelingul ca daca apesi pe ele, de oriunde ai fi te duce inapoi in Meniu, sau pe Web sau sa scrii un SMS. Dar nu e asa. Acelea sunt active doar in meniul principal si nici nu poti sa le asignezi shortcuturi.
5. La ecran daca ii dai contrastul prea mic, de fapt se vede din ce in ce mai negru si mai spalacit. Ca si cum s-ar manji de la culori, nu stiu cum sa exprim mai bine.
6. Ecranul are o viteza infernal de mica. Orice chestie care se misca mai repede putin, lasa umbre in urma..

7. Te-ai gandi ca singurul motiv pentru care l-ai lua e ca are o viteza frumusica de download, ceea ce insa e departe de a fi adevarat.
Mie mi se deconecteaza in draci dupa nici 5-10 secunde conectat. Lumea zice ca ar fi de la semnal prost, insa n-am vazut niciodata semnalu scazut, sau sa zici ca nu pot sa vorbesc la telefon. So.. semnal este. Dar se deconecteaza sad.gif

Asa ca oameni buni.. pentru mine telefonul asta e un moment sa celebrez totusi perfectiunea la care au ajuns smartphonurile in ziua de azi. Chiar daca sunt buguri, lente, n-au toate touch screen si querty si bateria tine 2 zile in medie, sunt EXCEPTIONALE wub.gif

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
Valentine
post 2 Jun 2005, 21:21
Post #129

Old Timer

QUOTE(viulian @ 2 Jun 2005, 22:06)
Asa ca oameni buni.. pentru mine telefonul asta e un moment sa celebrez totusi perfectiunea la care au ajuns smartphonurile in ziua de azi. Chiar daca sunt buguri, lente, n-au toate touch screen si querty si bateria tine 2 zile in medie, sunt EXCEPTIONALE wub.gif
*

Ai mai ca si k750, k700, s700, 6230, 6230i sunt ok biggrin.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
Liviu
post 2 Jun 2005, 21:57
Post #130

expat naiv

Da .. dar nu sunt smartphoneuri smile.gif

--------------------
. . .
+
GeorgeB
post 2 Jun 2005, 22:10
Post #131

the 7 stars of Pleiades constellation

P910i POWER !

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
viulian
post 2 Jun 2005, 22:45
Post #132

Que ?

QUOTE(GeorgeB @ 2 Jun 2005, 22:10)
P910i POWER !
*

George tu ai avut 6230 parca. Zi-mi cum ti se pare P910i ? Adica ce te irita la el , ca punctele forte le stim cu totii (cei interesati) din specs.

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
Valentine
post 3 Jun 2005, 00:42
Post #133

Old Timer

Iti zic eu ce poate sa il irite: ca nu are EDGE, ca nu are MPx, si ca nu are UIQ 3. Cam atata smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
viulian
post 3 Jun 2005, 02:16
Post #134

Que ?

QUOTE(Valentine @ 3 Jun 2005, 00:42)
Iti zic eu ce poate sa il irite: ca nu are EDGE, ca nu are MPx, si ca nu are UIQ 3. Cam atata smile.gif
*

Stai ma ca si astea tot generalitati sunt biggrin.gif
Eu vreau sa aflu chestii din acelea subtile:
:cate butoane tre sa apesi ca sa incepi sa scrii un SMS
:daca inchizi clapetutza, totusi se inchide convorbirea telefonica?
:cat exact tine bateria?
:cat de usor e sa folosesti telefonul daca NU ai chef sa folosesti stylusu
:daca merge sa apesi si cu degetu pe ecran

etc. Adica ma intereseaza lucrurile annoying, sa stiu macar daca as putea convietui cu P910i..

--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
+
Valentine
post 3 Jun 2005, 07:01
Post #135

Old Timer

QUOTE(viulian @ 3 Jun 2005, 03:16)
:cat de usor e sa folosesti telefonul daca NU ai chef sa folosesti stylusu
*

Asta intra la partea "nu are UIQ 3" biggrin.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
AND
post 11 Jun 2005, 17:42
Post #136

Membru autentic

As avea si eu nevoie de sfatul unui cunoscator referitor la o alegere intre doua telefoane cu pret similar.

Motorola E398 sau Siemens CX70 ?

Plusuri E398 fata de CX70 :
- Calitatea fizica a telefonului este MULT mai buna! (CX70 e facut din plastic ieftin)
- Bluetooth
- Mp3 player
- Mpeg4 player
- Card memorie 64 sau 65 mb (Fata de 9mb cat are CX70)
- Flash

Plusuri CX70 fata de E398 :
- Camera Foto si Video! (E398 nu are decat foto)
- Ecran sesizabil mai mare! (Are printre cele mai mari ecrane de pe piata)..fapt care ma atrage in mod special.
- Functii 3D (jocuri 3D , 3D assistant etc)

As dorii parerea unor cunoscatori ale celor doua modele ...poate asa ma decid si eu mai repede smile.gif

Multumesc anticipat!

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Valentine
post 11 Jun 2005, 17:55
Post #137

Old Timer

Fara discutie E398 smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
St
post 11 Jun 2005, 18:14
Post #138

Membru

QUOTE(Valentine @ 11 Jun 2005, 17:55)
Fara discutie E398 smile.gif
*

...asta daca nu prea te intereseaza video..

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
GeorgeB
post 11 Jun 2005, 18:25
Post #139

un telefon in primul rand este UN TELEFON . vrei video iti iei camera digitale separat smile.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
Valentine
post 11 Jun 2005, 19:55
Post #140

Old Timer

QUOTE(St @ 11 Jun 2005, 19:14)
...asta daca nu prea te intereseaza video..
*

Video? Daca era un Samsung E720 cu rezolutie CIF mai intelegeam. Dar asa ce video imi face CX70-ul ala? Ai vizionat pana acuma un filmulet facut cu un astfel de aparat? E ca si nul.

--------------------
Ford Focus 2009

+
GeorgeB
post 11 Jun 2005, 20:32
Post #141

blink.gif un telefon nu este un aparat video .... blink.gif

si DA este o afirmatie.

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
AND
post 11 Jun 2005, 20:50
Post #142

Membru autentic

Inca o rugaminte!
Moto E398 are Display Size : 176 x 220 pixels , 8 lines
Siemens CX70 are Display Size : 132 x 176 pixels, 9 lines
Asta cum vine? E doar rezolutia?...pt ca ECRANUL CX70 este vizibil mai mare decat cel al E398-ului. Am gasit pe google ca marimea fizica a ecranului la Moto E398 este de 30x38 mm! Acum , rugamintea este daca stie cineva care este marimea exacta fizica si a ecranului la CX70 , pentru a putea face o comparatie mai exacta si sa stiu la cati mm as renunta daca as merge pe moto si nu pe siemens. smile.gif

--------------------
+
Valentine
post 11 Jun 2005, 21:36
Post #143

Old Timer

QUOTE(AND @ 11 Jun 2005, 21:50)
Inca o rugaminte!
Moto E398 are Display Size : 176 x 220 pixels , 8 lines
Siemens CX70 are Display Size : 132 x 176 pixels, 9 lines
Asta cum vine? E doar rezolutia?...pt ca ECRANUL CX70 este vizibil mai mare decat cel al E398-ului. Am gasit pe google ca marimea fizica a ecranului la Moto E398 este de 30x38 mm! Acum , rugamintea este daca stie cineva care este marimea exacta fizica si a ecranului la CX70 , pentru a putea face o comparatie mai exacta si sa stiu la cati mm as renunta daca as merge pe moto si nu pe siemens.  smile.gif
*

Tu ai tinut ambele telefoane in mana? Eu nu am tinut in mana un CX70, m-am uitat in vitrina (am tinut in mana un E398). Sincer NU CRED ca ecranul lui CX70 este mai mare fizic. Si chiar daca e, iti dai seama cat de prost se vede pe el?!

--------------------
Ford Focus 2009

+
AND
post 11 Jun 2005, 21:58
Post #144

Membru autentic

Le-am tinut pe ambele in mana , dar din pacate nu in acelasi timp! Unul l-am tinut la connex , altul la mediagalaxy. Insa pot sa spun sigur ca ecranul la CX70 este MULT mai inalt decat la E398. La latime sunt egale. Am reusit sa gasesc masura intr-un review , CX70 are 31 x 42 mm iar E398 30 x 37 mm. D

Desenu din attachmentl este facut in paint cu rigla lipita de monitor tongue.gif Diferenta este destul de mare dupa cum vezi..

Edit: Pun si doua link-uri cu mai multe specificatii ale celor doua telefoane :
http://www.gsmarena.com/siemens_cx70-869.php
http://www.gsmarena.com/motorola_e398-690.php

This post has been edited by AND: 11 Jun 2005, 22:00

Attached thumbnail(s)
displaysizes.JPG ( Size: 17.03k ) Number of downloads: 35

--------------------
+
dizzy
post 11 Jun 2005, 22:57
Post #145

Work smart not hard!

Dragilor,
Am si 2 intrebari:
Cum aflu ce varianta am la softul de K700i?
Unde gasesc o baterie mai mare pt el; cat costa? Asta e jenibila cu cele 3 zile ale ei. Merge cu o casca de bluetooth Plantronix?

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
Liviu
post 12 Jun 2005, 18:18
Post #146

expat naiv

QUOTE(dizzy @ 11 Jun 2005, 22:57)
Cum aflu ce varianta am la softul de K700i?
Unde gasesc o baterie mai mare pt el; cat costa? Asta e jenibila cu cele 3 zile ale ei. Merge cu o casca de bluetooth Plantronix?
*

1. Din modul "stand-by" ca sa zic asa, cu tastatura deblocata , formezi urmatorul cod : dreapta, *, stanga, stanga, *, stanga, * (ignora virgula, e doar pentru a separa simbolurile). Stanga si dreapta sunt directiile pentru joystick.
Dupa ce bati codul de mai sus o sa intri intr-un meniu de service cu mai multe minuni printre care si firmware version.

2. Cat vrei sa te tina bateria la un telefon multimedia ???? Eu am un smartphone care il pun la incarcat zilnic si nu ma plang .. curent nu se gaseste ?

3. Am in posesie un Plantronics M3000 (de doi ani smile.gif ) ..
A mers perfect cu : T610, T630, P800, P910, Nokia 9300, cateva motorola si alte cateva tipuri de nokia.

--------------------
. . .
+
Radduu
post 18 Jun 2005, 05:58
Post #147

Membru autentic

Mi-am cumparat un sony ericsson s700i, Se pare ca nu pot sa filmez mai mult de 1,45 min. In cartea lui scrie ca are doua optiuni: limitat si nelimitat pt filmare, dar acest telefon nu are aceste optiuni ci normal si messaging. Pe prima filmeaza 1,45 , iar pe a doua 10 secunde. Am mai gasit aceasta problema pusa si de alte persoane din afara. Are cineva acest telefon sau stie cum ar putea fi rezolvata aceasta problema?

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
Valentine
post 18 Jun 2005, 06:34
Post #148

Old Timer

Prin upgrade de firmware. Nu ai ultima versiune.

--------------------
Ford Focus 2009

+
Radduu
post 18 Jun 2005, 07:02
Post #149

Membru autentic

merci , si cum fac acest upgrade? wub.gif . Poti sa imi dai si mie mai multe amanunte , eventual un site de unde sa downloadez softul si ce trebuie sa fac? Nu ma pricep la asa ceva si dasta , Multumesc blush.gif

This post has been edited by Radduu: 18 Jun 2005, 07:24

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
Valentine
post 18 Jun 2005, 07:36
Post #150

Old Timer

QUOTE(Radduu @ 18 Jun 2005, 08:02)
merci , si cum fac acest upgrade?  wub.gif . Poti sa imi dai si mie mai multe amanunte , eventual un site de unde sa downloadez softul si ce trebuie sa fac? Nu ma pricep la asa ceva si dasta , Multumesc blush.gif
*

Daca ai statie de docking DKU-25 (cred ca asa se numeste) softul il downloadezi de la www.sonyericsson.com

Daca nu ai, atunci trebuie sa te duci la un service autorizat (recomand Radcom - vezi adresa si nr. tel. pe cartea de garantie). E gratis cat timp e telefonul in garantie.

--------------------
Ford Focus 2009

+
8 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 23:43
Forum Renault