Reconditionare Dacia 1301, am nevoie de sfaturi pentru proiectul meu
![]() ![]() ![]() |
Reconditionare Dacia 1301, am nevoie de sfaturi pentru proiectul meu
Albert Einstein |
![]()
|
||
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
In poza cu ochelaru' nou se vede in spate la contra-aripa gramada mare de rugina!! Acolo ai studiat cum sta situatia? Nu vreau sa fiu carcotas, dar pare de lucru si acolo.....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
madmaxtata |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 26 October 05 From: focsani-bucuresti ![]() |
salutare.
Nu vreau sa iti stric topicul dar am si eu o problema cu rugina: pe unde am desenat( si nu numai ![]() Si dupa ce faci sudare sau curatare la partea exterioara ce se da mai intai chitul si apoi grundul sau invers? Chitul e mai bun cel de fibra? am uitat poza, aaa si scuze lu albert ca i-am folosit masinuta. This post has been edited by madmaxtata: 27 Jun 2007, 02:53 Attached thumbnail(s) rugina.JPG ( Size: 183.81k ) Number of downloads: 2698 |
--------------------
dacia 1310
dacia 1310
88
- vn-01-slk
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
@driverx: In exterior, tot ce se mai vede ruginit este doar de suprafata. A fost cercetat tot exteriorul cu atentie, crede-ma. Asi fi reparat sau inlocuit daca erau probleme. Dupa ce se termina reparatiile la tabla se vor curata toate portiunile pana cand tabla va fi lucioasa
![]() @madmaxtata: Trebuie curatata rugina mai intai si dupa aia trebuie sa vezi daca mai ai unde pune parbrizul sau nu ![]() ![]() Prima data se da grund, apoi chit. Daca e mai bun cel de fibra, imi pare rau dar nu stiu... |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(madmaxtata @ 27 Jun 2007, 02:05) salutare. Nu vreau sa iti stric topicul dar am si eu o problema cu rugina: pe unde am desenat( si nu numai ![]() Si dupa ce faci sudare sau curatare la partea exterioara ce se da mai intai chitul si apoi grundul sau invers? Chitul e mai bun cel de fibra? am uitat poza, aaa si scuze lu albert ca i-am folosit masinuta. Daca dai gauri de rugina in buza unde vine prbrizul ai doua posibilitati in funcrie de cat de mult mai vrei sa te tina. Daca vrei sa te tina mult trebuie reparat cu sudura si tabla, daca vrei sa mai tina 6 luni un an se poate "repara" cu chit de fibra. Chitul metalic si nici cel de fibra nu fac aderenta pe grund. Se curata tabla foarte bine pina ramane curata, se zgarie cu flexul pentru o aderenta buna si dupa aia se da cu chit de oricare ar fi el. Nici o problema, se poate da si peste grund dar garantez ca in int-run an de zile maxim se crapa si cade toata bucata jos cu tot cu tabla. Chitul de fibra este mai rezistent in timp, face aderenta mai buna la tabla, dar e mai greu de prelucrat. Se foloseste loar la incarcat denivelari mari, sau in locurile unde unde s-a sudat (ex: semiaripi de spate) dupa care de finiseaza cu chit metalic. |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
FlaviusBV |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 5 April 07 From: Brasov ![]() |
In primul rand felictari Albert pentru ceea ce faci.O sa iasa o bijuterie.
Despre chitul de fibra singura treaba nasoala e ca daca lovesti masina in locul unde e data cu chit de fibra o sa sara cu tot cu vopsea toata portiunea in care e dat cu fibra. In primavara am avut si eu masina in service am facut toata tinichigeria, am facut prostia de am schimbat toate 4 usile cu unele second le-a aliniat dar..., am schimbat praguri, pasaje si oale spate, ceva pe la podul pedalier, am avut probleme si pe langa ghederul de la portbagaj si pe langa parbriz toata operatia cu tot cu vopsea m-a costa vreo 45 milioane. La o luna dupa de am scoso am avut un accident si am botit partea spate dreapta exact in zona pasajului. Vreau sa zic ca acolo ramasese chel dupa accident si in 2 zile ruginise la suprafata. (pasaje de conex ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1986 TX
- BV 84 FLV I am not affraid to die...I just don't want to
|
|
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(FlaviusBV @ 27 Jun 2007, 20:05) In primul rand felictari Albert pentru ceea ce faci.O sa iasa o bijuterie. Despre chitul de fibra singura treaba nasoala e ca daca lovesti masina in locul unde e data cu chit de fibra o sa sara cu tot cu vopsea toata portiunea in care e dat cu fibra. In primavara am avut si eu masina in service am facut toata tinichigeria, am facut prostia de am schimbat toate 4 usile cu unele second le-a aliniat dar..., am schimbat praguri, pasaje si oale spate, ceva pe la podul pedalier, am avut probleme si pe langa ghederul de la portbagaj si pe langa parbriz toata operatia cu tot cu vopsea m-a costa vreo 45 milioane. La o luna dupa de am scoso am avut un accident si am botit partea spate dreapta exact in zona pasajului. Vreau sa zic ca acolo ramasese chel dupa accident si in 2 zile ruginise la suprafata. (pasaje de conex ![]() Pot sa te intreb, daca nu aveai chit de fibra pe masina, ci chit din ala metalic normal, nu sarea de la accident, ramanea acolo intact? |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Sarea si ala ca tot kit e...
Cand vad ca se baga zeci de milioane in tabla ma apuca frisoanele. Saptamana viitoare revin si eu cu poze cu tablarie facuta cu 6 milioane. ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Betian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 August 05 ![]() |
Ceva noutati Albert? Ai rasturnat masina?
![]() |
--------------------
Dacia
1300
- 3-B 5638
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Pictures, Pictures...
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
christith |
![]()
|
Ce faci Albert nu ne mai spui nimik?
![]() |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Salutare
![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
|
|
Betian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 August 05 ![]() |
Inca putin si te dadeam disparut
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
- 3-B 5638
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
bine ai revenit si asteptam poze
![]() |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
News !!!
Masina e aproape gata din punct de vedere tinichigerie. Pe dedesubt a fost curatat pana la tabla, grunduit, terosonat cu teroson cauciucat in n straturi. In interior acelesi lucru, ca si in portbagaj. S-a dat cu mastic. Usile au fost reparate, mai trebuie polizate la suduri. Aripile fata au fost curatate pe interior, grunduite si antifonate. Urmeaza sa se scoata luneta si parbrizul ca sa se curete si marginile, mai sunt mici lucruri de facut si ar fi cam gata. Din pacate nu am facut poze ca nu aveam aparatul la mine ![]() ![]() In principiu saptamana viitoare aduc masina acasa pentru partea a doua. ![]() PS: Imi trebuie un mecanic bun si de incredere care sa desfaca motorul si cutia, sa le curete, schimbat garnituri, etc. Si sa accepte sa stau eu langa el... ![]() ![]() This post has been edited by Albert Einstein: 11 Jul 2007, 14:07 |
--------------------
-
-
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ce sunt accesoriile negre?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
christith |
![]()
|
Si totusi, pe cand niste poze?
|
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Hai mai, urmaresc topicul de cand a fost deschis. Imi trezeste amintiri
![]() Nu-l lasa sa moara. Pune poze... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Poze. Astept comentarii. Pozitive sau negative....
S4010023.JPG ( Size: 245.81k ) Number of downloads: 3467 S4010027.JPG ( Size: 267.19k ) Number of downloads: 3363 S4010035.JPG ( Size: 161.27k ) Number of downloads: 3552 S4010036.JPG ( Size: 135.86k ) Number of downloads: 3598 S4010037.JPG ( Size: 123.75k ) Number of downloads: 2277 S4010043.JPG ( Size: 175.33k ) Number of downloads: 2077 S4010045.JPG ( Size: 223.45k ) Number of downloads: 2127 S4010046.JPG ( Size: 133.43k ) Number of downloads: 2122 S4010054.JPG ( Size: 103.68k ) Number of downloads: 2081 S4010056.JPG ( Size: 192k ) Number of downloads: 2115 S4010061.JPG ( Size: 119.79k ) Number of downloads: 2188 |
--------------------
-
-
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
in mare e ok...
dar nu pre aimi place cum au fost reparate palierele spate si baza usilor... sunt cam grosolane sudurile alea - si mi-e sa nu trebuiasca incarcat cu chit prea mult... ar trebui nivelate cat mai mult posibil... la fel si deasupra farurilor in compartimentul motor - la 1310-le care l-am avut tot asa fusese reparat si am avut niste probleme |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
driverx |
![]()
|
Nais
De ce nu ai scos de tot instalatia electrica? Nu ai posibilitatea sa sablezi caroseria sa scapi de rugina in locuri greu acceisibile si de jeg de asemenea? De ce sta asa naspa farul drept? Sper ca nu e prins ![]() Ce culoare o sa aiba? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Farurile, ochelarii si masca erau doar asezate acolo, ca sa vad cum vin.
![]() O sa fie neagra, asa cum era inainte. Aripile fata sunt s/h si erau de pe o masina rosie, n-am vrut sa iau aripi noi de conex ![]() Sudurile par cam mari poate si pentru ca sunt pe alb...Au fost polizate, nu va trebui mult chit in opinia mea. Instalatia electrica o sa o scot acum, cand voi curata compartimentul motor de jeg, adica inainte de vopsire, nu a incomodat foarte tare la tinichigerie. Sigur, putea fi scoasa, dar.... ![]() This post has been edited by Albert Einstein: 16 Jul 2007, 11:56 |
--------------------
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
Bine ai facut. Alegere excelenta, chit altii o sa iti zica ca faci o prostie.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Aripile nu au rugina, au fost curatate, grunduite si antifonate pe dedesubt, la vopsitorie urmeaza sa fie curatate si pe deasupra. Din spusele voastre am inteles ca aripile de conex sunt din tabla proasta si nici nu pica bine pe caroserie, de asta am preferat s/h. Vom vedea daca am ales solutia buna....
|
--------------------
-
-
|
|
christith |
![]()
|
Aripile de connex intr-adevar sunt nasoale rau, dar nici astea pe care le ai acum nu sunt stralucite. Unde am facut eu semn pe poza arasata cum o sa faci sa elimini gaura? Eu am mai vazut asa ceva la alte masini si nu s-a putut remedia pentru ca raza decupajului pentru ochelar din aripa este alta decat raza ochelarului. Si dupa felul in care sta ochelarii pe masina se pare ca trebuie dusi mai in jos, iar daca ii duci mai in jos se mareste distanta marcata.
Ai zis ca ochelarii erau pusi numai sa vezi cum stau, te-ai uitat daca mai ai loc sa ii cobori in jos? Ca asa, arata urat de tot. Eu te sfatuiesc sa te uiti din timp sa nu ai surprize dupa vopsitorie. Poate ma insel in ceea ce spun, ca doar am vaut numai poza, poate realitatea e alta. Sa pui si chederele la usi si la portbagaj sa vezi cum se inchid si sa le reglezi inainte de a te apuca de vopsitorie, ca poate mai trebuie ciocanita marginea pe care vine chederul. Attached thumbnail(s) S4010035.JPG ( Size: 162.61k ) Number of downloads: 2342 |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Capota nu era reglata, nu avea cheder si nici tampoanele care o sustin. Urma reglajul ei si al portbagajului. Sper sa cada bine sa nu apara problemele de care zici....Ochelarii, farurile si masca erau puse (asezate) acolo, nu era prins nimic in suruburi. Pur si simplu le-am aruncat acolo. Sper ca atunci cand vor fi montate sa cada bine. Dealtfel tinichigiul mi-a spus ca a montat toate astea cand a facut reparatiile si ca totul e ok. Mai aveau sa repare o portiune mica de rugina la chederul de la luneta (dedesubt) chiar la canalul de scurgere al apei si sa mai etanseze unele portiuni cu mastic.
|
--------------------
-
-
|
|
Alex 23 |
![]()
|
![]() Dacia 1300, cea mai buna alegere!! Group: Members Posts: 1.436 Joined: 2 October 06 From: Drumul Taberei ![]() |
Ce marca de teroson ai folosit??
|
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
1972/1972/1982/1990/1991/1992
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
- 8-B 4746/8-B 7768 Dacia 1300, cea mai buna alegere!!
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
N-asi putea sa-ti spun, am vazut cutia dar nu am retinut cum se cheama. Tin minte doar ca scria ca e cauciucat
![]() |
--------------------
-
-
|
|
christith |
![]()
|
Era o cutie mare de 5- 6 kg ,sau bidonas mic de 2kg?
Scria romaneste "cauciucat"? |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 06:58 |