planetare Solenza
![]() ![]() ![]() |
planetare Solenza
cata87 |
![]()
|
||
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|||
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
uameni buni, am o nedumerire ....
![]() ce planetara sa cumpar ca de rectificat aud numai lucruri "bune" de origine Dacia nu mai gasesc, poate doar in targ la magazin am gasit la 200 ron planetara solenza made in germania, zicea duduia, si la 240 ron made in italia. citez "nu se mai fac de origine si astea sunt oricum mai bune" pretul pentru stanga dreapta sunt la fel ptr acestea de import . ce sa iau? problema e cea scuta din stanga . nemteasca, italieneasca, sau sa caut si sa dau 350 roni pe una originala rog frumos, poate imi spune cineva care a cumparat asa ceva, sau care cunoaste problema. ![]() 28 Oct 2007, 10:55: ![]() This post has been edited by david79: 28 Oct 2007, 10:55 |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Ma surprinde ceea ce spui tu
![]() Din pacate iti pot spune numai preturile la planetara drepta, care variaza intre 330 -370 lei; banuiesc ca cea de pe stanga trebuie sa fie mai ieftina. Oricum nu Dacia produce planetarele; piesele de origine sunt ambalate doar in cutia cu "holograma", aplicandu-se majorarea de pret corespunzatoare; din discutiile purtate cu comerciantii am inteles ca planetarele ar fi produse in Spania, insa nu bag mana in foc ca asa este. |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Planetarele de Solenza se potrivesc cu planetarele unui model de Logan (nu stiu care model, adica diesel, MPI, cu ABS sau fara cu discuri ventilate sau fara etc), deci ar trebui sa mai gasesti si 'de origine'
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
david79 |
![]()
|
oka, presupunem ca gasesc de logan, dar merita sa cumpar de origine, sau din acestea de producator ?
|
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
david79 |
![]()
|
merci
![]() |
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
cine stie unde pot in bucuresti sa reconditionez o planetara stanga?
si un pret eventual.. cu stima, cristi |
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
david79 |
![]()
|
in tunari
dar am luat teapa de 2 ori, tot bateau |
--------------------
Toyota
2008 / 2011
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(sonycu @ 30 Oct 2007, 13:46) un strungar nu este de ajuns. iti trebuie un sudor care are electrozi de sterlit, apoi un rectificator care sa rectifice tripoda si oala tripodei (laleaua) si un strungar care sa confectioneze role noi dupa dimensiunile tripodei rectificate. asa se repara prof o planetara. binenteles- burduf nou, vaselina curata, coliere si daca vb de planetara scurta iti ma trbuie si simeringul ce se afla pe ea. cei din tunari sunt niste excroci. planetarele reconditionate de ei bat mediat dupa montaj. sunt patit la o dacie berlina. nu recomand nimanui aceasta varianta. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Burdufurile de la planetara scurta sunt impreuna 100RON si o planetara noua e cu totul 340RON. Decat s-o rectifici mai bine una noua si daca mergi cu grija n-ai treaba cu ea cel putin 70.000-80.000km.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
Eu am mers cred ca de vreo luna cu burduful de la planetara stanga spart, m-am uitat azi la el si e plin de noroi. De carait nu-mi caraie in viraje, doar ca uneori se aude exact in dreptul soferului cate un cloncanit cand schimb vitezele si dau drumul la ambreiaj.
Eu am crezut ca ambreiajul e de vina, dar stau si ma gandesc daca nu cumva o fi planetara? @nh1980: O planetara noua include si burdufurile? |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Cel de la roata il are sigur, dar uite ca nu m-am uitat niciodata daca si cel care vine pe diferential.
Mergi mai bine in service si schimba burduful ca sa nu strici de tot planetara. In curba poate sa faca zgomot si bara stabilizatoare daca nu sunt tocmai bune bucsile. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
la mine cand au rectificat planetara au avut nevoie decat de un aparat de sudura si un polizor finut.
Au astupat santuletele de pe cracanul ala si apoi au polizat sa nu fie nicio diferenta.Rolele nu au avut nimik , in schimb cracanul avea santulete. Toata treaba a durat aprox 2ore si numai 50 Ron cu burduf nou. SUnt super multumit , am facut treaba asta de cateva luni si merge ca noua |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
Farmacistu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 11 October 07 ![]() |
Imi batea in virajele stranse; zgomot destul de enervant.Planetara dreapta.
Evident ca tocmai acum, inaintea sarbatorilor nu bag bani in solniza mea. Am cumparat set OEM din targ, (burduf+vaselina), m-am dus la un service dacia (adras), l-au montat, nu se mai simte nimic; evident i-am intrebat cat ma tine asa ![]() Costuri totale : 80 LEI Voi ce parere aveti? au dreptate mecanicii sau ma ''impingeau'' sa cumpar piesa? Cat credeti ca m-ar tine? Oare am dat banii degeaba? ![]() Multumesc! This post has been edited by Farmacistu: 29 Nov 2007, 16:17 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- B 34 XDJ
|
|
daniel1braila |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 25 December 06 ![]() |
eu am cumparat planetara de conex la 210 lei si sunt multumit de ea
deocamdata |
--------------------
Renault
Symbol 2007 1.4 8v
Megane 3 2010 1.5dci 110hp
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
Ho Ho Ho
![]() ![]() |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
negrucvj |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 10 October 07 ![]() |
am schimbat azi cioacele pe fata si cind au dat jos roata st am vazut ca era minjita de ulei atit janta cit si protectia de plastic de la aripa. Mi-am dat seama ca e ciupit burduful de la planetara. Am fost sa vad cit costa (25 lei) dar mi-a spus vinzatorul ca fiind pe st este nevoie sa cumpar si burduful dinspre cutie (125 lei)care se deformeaza/rupe la scoatere plus posibilitatea pierderii de ulei din cutie (cam 1-1,5 l) daca mecanicul care efectueaza lucrarea nu are un vas pt recuperare. Cu manopera cu tot m-ar duce la ~250 lei, una noua "originala" fiind la 380 lei. Acum astept, va rog, un raspuns urgent, ce solutii si posibilitati am? Asta deoarece toti imi spun ca pierderea de vaselina din burduf duce automat, in maxim o saptamina, la deteriorarea planetarei si cam au trecut vreo 2-3 zile, banuiesc eu. |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Schimbi doar burduful de la roata, cel de la cutie se monteaza foarte frumos inapoi. Uleiul din cutie se da jos inainte de demontarea cutiei, apoi se pune la loc ( au la service mecanism cu care ti-l pun inapoi in cutie- o galeata cu o pompa banala de ulei de 1310 si manivela adaptata). Era o singura voce pe forum care a afirmat ca exista un tertip care inlocuia golirea uleiului din cutie, dar nu ne-a impartasit ideea, nefiind solicitat. Cat despre vanzator...el avea interesul de a-ti vinde cat mai multe piese, nu?
![]() |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
negrucvj |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 10 October 07 ![]() |
asa am facut azi, Ciptuning. Am dus-o in service, i-am "probat" pe baieti si intr-adevar ei zic ca au reusit sa-mi schimbe burduful fara alte pb. Mi-au spus ca exista posibilitatea sa se sparga simeringul de la burduful de linga cutie la scoatere/punere. Au lucrat cu destula atentie si chiar mi-au aratat care ar fi necazul. Acum sper ca va fi ok si nu l-am schimbat prea tirziu. Multam pt sfat
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Mai uitati si aici ceva discutii despre planetare:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1249493 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
De vreo luna mi se intampla urmatorul fenomen: nu tot timpul si nu incepe de la ceva anume la viraj dreapta imi scartaie in partea stanga. Deci doar la viraj dreapta sau cand misc de volan dreapta (adica nu iau neaparat o curba ci ocolesc ceva mic) si nu tot timpul. Si se intampla numai la viteza mica (sau s-o intampla si la mare dar nu aud eu). Prima data credeam ca e planetara dar din cate am citit pe aici planetara nu scartie. Sa fie de la bucsi? Dar de ce se aude doar in stanga? Adica s-a dus doar o bucse, doua? Cate sunt in total? Si cam cat pot sa mai merg asa? Ce se intampla daca mai merg mult si nu le schimb?
As dori raspuns la toate intrebarile daca se poate ![]() Multumesc anticipat! |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Poate fi de la flansa amortizor sau din caseta de directie.Am intalnit o caseta de directie care nu mai avea unsoare in ea si scartaia continuu cand se misca de volan.
Nici bucsile nu scartaie,in momentul cand se uzeaza vei auzi niste troncaneli. This post has been edited by cristio_79: 30 Apr 2008, 14:48 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
i96nds |
![]()
|
Mai degraba as zice ca e flansa din capul amortizorului si cu rulmentul care e acolo ....
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
beginer_driver |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 1 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Si deci ce se schimba? Cam cat costa?
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B xx FIN
|
|
danutz_v |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 31 May 07 ![]() |
Imi batea in virajele stranse; zgomot destul de enervant.Planetara dreapta.
Evident ca tocmai acum, inaintea sarbatorilor nu bag bani in solniza mea. Am cumparat set OEM din targ, (burduf+vaselina), m-am dus la un service dacia (adras), l-au montat, nu se mai simte nimic; evident i-am intrebat cat ma tine asa Mi-au spus maxim 2 luni, trebuie sa o schimb, oricum, de urgenta ca ''e facuta praf'' (in linie dreapta nu bate deloc). Costuri totale : 80 LEI Voi ce parere aveti? au dreptate mecanicii sau ma ''impingeau'' sa cumpar piesa? Cat credeti ca m-ar tine? Oare am dat banii degeaba? Multumesc! This post has been edited by Farmacistu: 29 Nov 2007, 16:17 -------------------- poti sa ne spui daca intre timp a fost nevoie sa schimbi planetara cu totul? intreb pentru ca am facut aceasi operatie si eu zilele astea si nu stiu cat o sa tina |
--------------------
Solenza
Scala
2004
- HD 06 CNN
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Vasilina ,oricata ar fi ea de multa nu face sa dispara uzura...
Un mecanicos s-a gandit el in mintea lui sa-mi bage mai multa vasilina si...mi-a aruncat-o pe langa burduf. Ca o concluzie,daca bate planetara schimbati-o. |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
AleXuTzU_Tau |
![]()
|
![]() ReCharGe Group: Members Posts: 321 Joined: 18 January 08 From: HoNoLuLu ![]() |
cel mai bine e sa le schimbi.....ca inauntru la burdufu ala sunt niste rulmenti si daca e spart a intrat mizerie acolo....eu am patito si a trebuit sa le schimb te duce cam 1000 lei amandoua noi.....si sa nu plecati cu VITEZA IN VIRAJE ca de la aia se strik.....ciao bafta la cei cu problema asta......
|
--------------------
Monster TrucK
Solenza Clima
2222
- B-03-FGO Ma Dau In Barci Si Tu Nu Vezi Asta
|
|
alex_DNK |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
am si eu o problema..cand trec prin gropi sau cand merg pe drum de piatra se aud batai undeva la directie..am fost informat k nu e de la planetare, nici de la capetele de bara, ci e de la flanse. toata operatia asta de schimbare ma costa 100 lei (din cate am inteles eu)
![]() |
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 06:27 |