planetare Solenza
![]() ![]() ![]() |
planetare Solenza
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Asta stiam si eu,dar nu sunt sigur si nici nu mai gasesc unde s-a discutat.Presupun ca sunt la fel cu cele de Logan 1.4,dar nu putem merge pe presupuneri.
L.E.-am gasit unde se discuta despre compatibilitate,unii spun ca merg,altii ca nu,pana la urma cred ca a ramas ca in gara. http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=48513&hl= http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...t=0?entry947199 Poate ne lamureste i96nds daca a aflat ceva sigur. This post has been edited by cristio_79: 14 Jun 2008, 17:49 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
salut.planetarele nu se potrivesc intre ele adika nu sint la fel (dsn,slz,logan)deci nu se pot pune de pe un model pe altul
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
snh |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 26 March 08 ![]() |
QUOTE(ramsen @ 14 Jun 2008, 18:03) salut.planetarele nu se potrivesc intre ele adika nu sint la fel (dsn,slz,logan)deci nu se pot pune de pe un model pe altul din cate am aflat eu planetara lunga se potriveste de pe dsn pe solenza (asta am aflat prin magazine .. banuiesc ca stiu aia ce vand) si atat am intrebat, ma interesa de planetara lunga nu situ daca si cea de pe stanga se potriveste dar cred ca da This post has been edited by snh: 14 Jun 2008, 18:15 |
--------------------
Solenza
1.4
2003
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
care e faza cu compatibilitatea ?
Banuiesc ca cele de DSN probabil sunt mai ieftine si ar fi vreo treaba , dar cu cele de logan care e faza ?Probabil ca sunt la acelasi pret sau chiar mai scumpe. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
veryvalentinno |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 3 June 08 ![]() |
sal cip! si eu am aceiasi problema,planetarele,ma pregatesc sa o schimb ,din nou
This post has been edited by i96nds: 16 Jun 2008, 16:46 |
--------------------
solentza
solentza
2004 1.4
- b70wal
|
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
am schimbat astazi planetara stanga , in Giurgiu , in service autorizat Dacia
Timp efectiv petrecut in service = 1h Timp trecut in factura = 1h 10 min Ora manopera = 35 lei ( pentru Solenza ) Cost total 42 lei manopera + 26 lei , 1l de ulei pentru cutie , in urma schimbului de planetara s-a constat ca nivelul lichidului la cutie era sub minim Garantia lucrarii = 18 luni Garantia piesei = 12 luni |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
Mecanicul meu dupa ce mi-a scos planetara stanga sa-i schimbe burduful mi-a zis ca este identica cu cea de Nova.
O sa trebuiasca sa schimb oricum planetara in curand, si o sa vad exact daca merge cea de Nova sau nu (aprox. 180 ron bucata) |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
ReleaseD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 4 June 08 ![]() |
Cam cat ar merita o planetara dreapta sh??? am ramas in pana cu a mea si mi-a zis cineva sa ii dau cat pot pe ea...
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Rapsodie
- Dambovita
|
|
adysh |
![]()
|
![]() The future's mother fucker bright !!! Group: Members Posts: 38 Joined: 31 March 07 From: Tournai,Belgia ![]() |
Seria de pe planetara originala , este sigur poansonata? Sau este un autocolant pe care sunt trecute seria si data?
|
--------------------
Renault
Megane
Cabriolet , 2008 , 1.5dCi
|
|
poeluci |
![]()
|
![]() Membru fan Renault Group: Members Posts: 112 Joined: 1 August 06 From: Iasi ![]() |
Bună la toată lumea !
Am si eu o problema si vreu sa va intreb pe voi daca a-ti mai patit careva la fel: La turatii mai mari (peste 2800-3000) in viteza a IV-a pe drum drept se aude un clocanit usor in stanga fata. Dupa ce bag in viteza a V-a, cloncanitul dispare ! O fi de la planetara stanga ? Mentionez ca in curbe nu se aude nimic !!! ![]() Banuiesc planetara stanga pentru ca am avut o interventie la ea -la ultimul ITP facut cu succes in luna aprilie a acestui an ![]() Ce poate sa fie? Sa schimb doar capul de bara sau trebuie inlocuita toata planetara ??? Am citit pe forum ca planetarele de solenza au urmatoarele coduri : 60 01 548 120 planetara dreapta 60 01 548 121 planetara stanga. Care mai sunt preturile la cele de origine ? |
--------------------
Renault
Arkana
2021/ETECH full hibrid 1.6
- IS 04 WNW
|
|
provirus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 5 November 07 ![]() |
in data de 25 iulie am schimbat la un service din Turda (nu Dacia)
-planetara dreapta 375 ron (de origine) -planetara stanga 390 ron (idem) manopera 85 ron pret standard. planetarele au fost comandate prin intermediul service-lui. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort 1.4 MPI
- bn 03 xxx
|
|
poeluci |
![]()
|
![]() Membru fan Renault Group: Members Posts: 112 Joined: 1 August 06 From: Iasi ![]() |
Multumesc pentru preturi !!! Nu ai precizat si cat ai platit manopera. Inainte de schimbarea la fel se auzea cloncanit in mers si dupa schimb planetare, zgomotul a disparut ???
|
--------------------
Renault
Arkana
- IS 04 WNW
|
|
provirus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 5 November 07 ![]() |
manopera 85 ron pret standard (nu la ora)
inainte de a schimba la curbe batea dreapta f tare.....in linie dreapta incepuse deja sa se auda huruitul specific.....masina are 105000km....personal am vrut sa schimb si stg..ulterior cei de la service mi-au spus ca urma si aceasta sa bata. dupa schimbarea planetarelor zgomotele au disparut complet.... odata cu planetarele am schimbat bucsele de la bara stabilizatoare si i-am facut si un reglaj directie; si un set de cauciucuri noi (cele originale m-au tinut pana acu....exceptie perioada de iarna cand le inlocuiam cu alt set) dupa toate acestea comportamentul masinii s-a imbunatatit multumitor... |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Confort 1.4 MPI
- bn 03 xxx
|
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
ai mai beneficiat de garantie daca ai facut lucrarea in alt service?
trebuie sa o schimb si eu pe cea stanga si la service-ul Dacia din Constanta mi-au spus 500 de ron cu tot cu montaj si garantie 12 luini... se merita? |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
dmhyou |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 7 May 08 ![]() |
schimbat burdufe planetara STANGA;
ext 21lei(burduf, vaselina si coliere); int 90lei(burduf, rulment si colier), "de fabrica" manopera 70 lei(service, strLunga-BV) timp 1ora ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala BV
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
daca ajuta pe cineva, mi am schimbat planetarele de curand si cele mai mici preturi de origine le-am gasit la un magazin de la aparatorii patriei care tine de serviceul nesty 354 lei stanga si 385 lei dreapta
manopera a fost 55 lei stanga si 35 lei dreapta (plus o bere la mecanici) le.am schimbat la un service de pe floreasca cu 12 luni garantie la manopera burduful de planetara le-am schimbat in iunie si am fost tare nemultumit pentru ca pana atunci nu au avut nimic iar dupa schimabre la nici o luna troncaneau planetara stanga f. rau - am mai dat si 160 lei degeaba (le.am schimbat ca mi.a recomandat la itp ca sunt imbatranite). |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
Eu mi-am cumparat de la magazinul Dacia din Constanta de la Casa de Cultura planetara stanga cu 230 productie Italia cu 18 luni garanite...
Sper sa fi facut o alegere buna... Cea de origine era 430.... |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
ozzzy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 18 November 07 ![]() |
Am intrat in doua magazine azi si la unul am gasit planetara stanga la 237 ron, fabricata la CONEX IASI iar in celalalt mi-au spus ca aduc numai la comanda si "SUNT DE FABRICA" iar preturile estimative ar fi 500 ron stanga si 8oo ron dreapta.
Cam mult, nu-i asa? Dar cine le face pe acestea "de fabrica" ? Despre CONEX ce stiti? Ati folosit ? Cumva pret mic=calitate scazuta? Si o ultima intrebare: ce risc sa se intample daca merg cu planetara uzata? |
--------------------
dacia
solenza
clima 2003
- PH-xx-LHK
|
|
brici_85 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 10 July 08 ![]() |
A si eu o intrebare, ce ma sfatuiti sa fac pt ca planatara din stanga bate la orice viraj cat si atunci cand merg cu viteza, sa cumpar una noua sau sa merg undeva sa o refaca pe asta veche?
Multumesc anticipat. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Confort
- CL 09 BRI
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
Am patit-o si eu cu burduful pe dreapta. Se pare ca planetarele italiene ar fi mai bune. In Buc unde se gasesc ?
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
mikemaniack |
![]()
|
![]() Membru Maniac Group: Members Posts: 357 Joined: 8 April 08 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o intrebare:
De la ce se strica planetarele astea? gropi? Doar in viraje se simt simptomele planetarelor? |
--------------------
BMW
320D
TOURING EX SOLENZA CLIMA 2004
|
|
brici_85 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 10 July 08 ![]() |
Iti raspund la ultima intrebare: la mine bate planetara in timp ce iau viraje, dar si atunci cand merg in linie dreapta cu viteza mare (cam peste 80 km/h)
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004/Confort
- CL 09 BRI
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Eu as zice sa pui planetara noua de origine, dar sa cauti undeva mai ieftin..
![]() Planetarele nu se strica foarte repede, daca ai burdufurile in regula si nu pleci de fiecare data cu scartz si nici nu accelerezi foarte tare in viraje. Mie mi s-au spart burdufurile la ambele planetare, le-am inlocuit (pe toate 4) si planetarele inca sunt bune la 62000km. Trebuie sa nu mergi cu burdufurile sparte prea multa vreme, ca sa le mai poti salva. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
poeluci |
![]()
|
A schimbat careva doar capetele exterioare de la planetare ???
Daca DA, ![]() Mai eftin sigur e decat sa cumperi ambele planetare care cu tot cu manopera te ajunge cam 100 RON ! ![]() This post has been edited by poeluci: 23 Sep 2008, 15:11 |
--------------------
Renault
Arkana
- IS 04 WNW
|
|
Fancyman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 September 04 From: Pitesti ![]() |
In urma cu o saptamana am schimbat burduful de la planetara D.
Surprize,surprize : acum am vazut vaselina aruncata de la stanga (cred ca s-au vorbit intre ele). ![]() |
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Si la mine s-a intamplat la fel la diferenta de cateva luni insa..
![]() Ia ambele burdufuri de la stanga. Ala de langa cutie e mai scump insa, ca are si rulmentul in el. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Fancyman |
![]()
|
Am preferat sa cumpar planetara pt ca din cate am citit p-aici solutia cu schimbatul burdufurilor e de moment.
|
--------------------
Stepway
1,0Tce
Confort/Laureate/Variant
|
|
rratzoiusexos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 714 Joined: 4 June 08 ![]() |
salut.sunt nou p aici,am o solenza scala din 2004,si am o problema...o bataie pe stanga ...am crezut ca e planetara,am fost cu ea la rectificat(incarcat+....) mi au spus ca nare nimic,apoi un mecanic m a pus sa schimb bieleta rasucita,si tot nu s au rezolvat bataile....acum acelasi mecanic mi a spus ca am probleme in cutie ,grupul din cutie..a mai avut cineva problema asta,chiar nu jtiu ce sa i mai fac..poate sa fie o simpla bataie....fier pe fier ceva?
|
--------------------
Dacia
1307/Solenza/Duster
.
- B-xx-xxx
|
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(Fancyman @ 30 Sep 2008, 13:39) Am preferat sa cumpar planetara pt ca din cate am citit p-aici solutia cu schimbatul burdufurilor e de moment. Daca nu mergi prea mult timp cu burdufurile sparte, solutia schimbarii lor e foarte buna. Eu am 2000km de cand le-am schimbat pe dreapta si vreo 8000 de cand le-am schimbat pe stanga si n-am probleme. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 09:53 |