Eleron Logan
![]() ![]() ![]() |
Eleron Logan
bg_cris |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 25 December 04 From: x ![]() |
|
||
--------------------
LOGAN
Ambition
- B - XX - UNU
|
|||
bg_cris |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 25 December 04 From: x ![]() |
scuze... eleronul pe care l-am vazut montat pe LGN este cel de pe SLZ...
|
--------------------
LOGAN
Ambition
- B - XX - UNU
|
|
ar_logan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 7 December 04 From: ARAD ![]() |
Dar de un eleron de Cielo ce zice-ti????????
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4Preference
- B 00 XJM 100% - 90%posesori permis
- 10% soferi |
|
rdesign |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 159 Joined: 25 December 04 From: Craiova ![]() |
Mie mi-a atras atentia un eleron de Crysler Neon
This post has been edited by rdesign: 20 Jan 2005, 19:32 |
--------------------
dacia
logan
- DJ 2810 Am facut atat de multe in viata incat nu stiu daca o sa ies la pensie popa sau medic ginecolog!
|
|
soliw2002 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 October 04 ![]() |
Am gasit un baiat care face eleroane din aluminiu destul de ieftin.
Ca asta de exemplu; si cred ca ar merge pe Logan. Oricum el le face la comanda, cum vrea clientul. Eu mi-am facut pe dacie sport da nu l-am montat inca. Pt cine e interesat il gaseste la nr. 0723536206 Attached thumbnail(s) 52_INCH_BLACK_ALUMINUM_DOUBLE_WING_SPOILER_K7_STYLE.jpg ( Size: 40.82k ) Number of downloads: 1146 |
--------------------
Dacia
1410 Sport
|
|
Darkyro77 |
![]()
|
![]() Membru fara Dacie Group: Members Posts: 275 Joined: 15 January 05 From: Slobozia ![]() |
Trebuie verificat sa nu atinga in luneta la deschidera portbagajului. Parerea mea e ca ar merge ceva mai discret ... de genul celui de la Elia (o mica codita) ... am impresia ca spatele e prea mare ca sa se mai monteze un eleron.
|
--------------------
Renault
Megane R26
2008
|
|
dacian20 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 14 December 04 ![]() |
am fost la dacia service in deva si cineva de acolo mi-a spus ca in scurt timp va aparea pe piata un elron pentru logan .deja exsta proiectul si mai dar mai trebuie facute unele mici finisari.elronu este proiectat de cineva de la cluj.voi ati auzit ceva?
|
--------------------
dacia
logan 1.4 laureat
- lgn xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da, se fac eleroane pentru masinile de export, pentru a reduce impresia de masivitate a spatelui. Am auzit cu urechile mele acum vreo luna o declaratie in acest sens a unui oficial de la Dacia pe un post de televiziune...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
poze, ceva?
ca preturile clar vor depasi 100 euroi |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
dacian20 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 14 December 04 ![]() |
nu am poze pentru ca cel care mi-a zis a spus ca este ceva brut si mai are nevoie de finisari si sincer nu l-am intrebat de poze sau schite. klaus cred ca este pentru masinile de la noi ca altfel nu cred ca imi zicea ca va aparea
This post has been edited by dacian20: 2 Feb 2005, 21:32 |
--------------------
dacia
logan 1.4 laureat
- lgn xxx
|
|
BogdanBMB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 19 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut eu un loganel nou in fata la Latin Efe care avea un eleron marfa. Masina era noua pt ca avea inca folia pe sacunele din fata, dar nu am reusit sa intreb de eleron la ei pt ca ma grabeam.
Oricum arata interesant......... |
--------------------
Dacia logan
preference 1.6
- B- 82 -BMB
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
michimaus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 7 October 04 ![]() |
QUOTE(BogdanBMB @ 2 Feb 2005, 21:59) Am vazut eu un loganel nou in fata la Latin Efe care avea un eleron marfa. Masina era noua pt ca avea inca folia pe sacunele din fata, dar nu am reusit sa intreb de eleron la ei pt ca ma grabeam. da nu e ceva relevant faza cu foliile...putea sa aibe si o luna si doua... eu am vazut pe un logan un eleron mic si ingust dar nu mi-a placut deloc cum arata.pur si simplu era f mic in comparatie cu fundul de big mamma a loganulul. singurul eleron care cred ca ar arata bine pe logan e un eleron gen subaru impreza.parerea mea.daca vad altcela si imi place poate imi schimb parerea. |
-------------------- |
|
e.so!id |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 19 January 05 From: Roman City ![]() |
un eleron in gen subaru s-ar potrivi cel mai bine. dar mai sunt si alte probleme(calculati unghiul de apasare, forta aerodinamica , etc. )
|
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
- NT - 45 - BOG Intotdeauna purtati centura si supuneti-va legilor drumului !
|
|
e.so!id |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 19 January 05 From: Roman City ![]() |
inkipuitiwa cum ar veni un eleron tip subaru. eu zic ca i se potriveste cel mai bine.
Cat despre cei care zic ca un eleron nu isi are rostu, sa se mai documenteze. iti tine spate in viraje atacate cu o viteza superioara. eviti fenomenul numit , nu rasturnare sau rostogolire, si un "tet a qeu", nu stiu exact cu se scrie(idee e ca in plan orizontal nu mai fuge spatele, ekilibreaza tendinta masinii de a iesi in exteriorul virajului), in decor:)) |
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
hehehe, asta doar daca loganul ar avea tractiune spate, mai omule! ai vazut si tu emisiuni la tv? sau te-ai jucat nefeseu? loganul are tendinta subviratoare din cauza de tractiune fata, iar eleronul ala de care zici matale s-ar potrivi pe masinni care ating suta in 4-5 secunde si iau max peste 200... aci poat efi vorba doar de stabilitate la viteze mari...
inca ceva: un eleron prost montat, fara calcule si fara teste face ca acel banal coeficient aerodinamic, cx-ul, sa creasca haotic si implicit sa creasca consumul. |
--------------------
D
Logan
|
|
e.so!id |
![]()
|
sunt perfect de acord cu tine. dar nu am vazut pe la noi tunel aerodinamic. cat despre subaru, e o masina cu tractiune integrala(as vrea eu asa ceva:D), dar eu raman la parerea ca un eleron montat cum trebuie reduce tendinta subviratoare.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
|
|
Dsign |
![]()
|
pai cum mah, tu reduci tendinta subviratoare prin montarea unui eleron pe spate???
![]() ![]() ![]() ![]() tendinta subviratoare, caracteristica masinilor cu tractiune fata, se manifesta prin ruperea aderentei la puntea fata, marindu-se astfel raza cercului descris de masina in timpul virajului...aici ai nevoie de apasare pe fata, ai nevoie ca rotile din fata sa aibe aderenta... tendinta supraviratoare, caracteristica masinilor cu tractiune spate, se manifesta prin ruperea aderentei la puntea spate, din care rezulta un tet a chio din ala (ca nici io nu le mai am cu franceza). aici ai nevoie de apasare pe spate=eleron. asa cum spuneam si in topicul deschis de mine (unde nu ma ajuta nimeni) trebuie gindita un pic treaba cu eleroanele si spoilerele, fiindca masina asta nu e un exemplu de aerodinamica, si cu cit o incarci mai mult, cu atit ii faci mai mult rau (mai ales la consum, dar si la performante) deci domnule solid, matale stii ce vorbesti? eleronul il pui de abia cind ai suficienta apasare pe fata incit sa iti plece spatele in viraje luate cu viteza... ceea ce nu cred ca este cazul ... later edit: desigur, mai sus vorbeam de considerente practice... daca e sa luam in calcul doar aspectul estetic, atunci ramine la gindirea fiecaruia ce si cum monteaza pe masina. poa sa-i puna eleron de Airbus daca vrea... ![]() This post has been edited by Dsign: 8 Feb 2005, 12:22 |
--------------------
D
Logan
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
Dsign |
![]()
|
nu se vede nimic, decit un altfel de profil al capacului portbagajului... poza e prea mica sa-mi dau seama.
off-topic: propun alipirea celor 2 topicuri legate de elronul loganului... ma deruteaza existenta a doua topicuri cu acelasi nume! |
--------------------
D
Logan
|
|
DACIA-Wrc |
![]()
|
Unregistered ![]() |
nu am avut multa rabdare sa citesc tot si cu foarte multa atentie. eu is din cluj-napoca si pe strazi am vazut un logan rosu mijto cu eleron super fain si cu alte roti super mijto.pe eleron avea un site...cred ca de la firma care l-am facut
|
-------------------- |
|
e.so!id |
![]()
|
Iti zic sincer, ca cunuostintele mele de fizica sunt minime. Dar daca tu spui ca eleronul nu isi are rostul la un logan cu tractiune fataaaaaaaaaaaaaaa....
De drept, e adevarat ca la un logan are rol de decor(cam 50%). Tot de drept e si faza ca la masinile super rapide, lipsa eleronului inseamna "decolare", pt simplu motiv ca dispare forta de apasare asupra spatelui. De fapt, in romania nu avem autostrazi cu viraje largi care sa permita viteze superioare(deci nevoia de eleron), asa ca el joaca mai mult un rol de decor. Nu multi is aceeia care, au un stil de condus mai sport. Si nu in ultimu rand te sustin in privinta faptului catrebuie un eleron montat de profesionisti, si nu pus in garajul din spatele blocullui, cum multi romani au obiceiul asta. ![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
|
|
osirus |
![]()
|
![]() Milionar de week-end Group: Banned Posts: 501 Joined: 17 November 04 From: Salajan ![]() |
|
--------------------
Dacia/Skoda
Logan ambition
- Octavia L&K vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"............... |
|
Dsign |
![]()
|
de obicei, eleronul trebuie ajutat de spoilere si praguri, care au rolul de a absorbi aerul de sub masina si a-l dirija spre afara....
cum ammai spus, la logan mai intii trebuie apasare pe fata, si abia apoi un eleron, asta in cazul in care logan va avea mai mult de 180 cp ... ![]() in rest, spoilere si eleroane se pun de efect, cu consecinte negative asupra consumului si performantelor |
--------------------
D
Logan
|
|
e.so!id |
![]()
|
nu prea imi vine mie sa cred ca un eleron creste consumu(si asa destul de mare, cica peste 10 in oras)
![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
|
|
Dsign |
![]()
|
ce auzi tu despre consum sunt bazaconii. cit despre eleron, am zis mai la deal: creste consumul o data cu rezistenta la inaintare produsa de eleron...
poate te mai documentezi si matale in aerodinamica auto...cu cit montezi mai multe accesorii ce sporesc apasarea, creste si cx-ul... |
--------------------
D
Logan
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Aferim....
Nu gasesc pe aici pozele alea cu "clio" deghizat care era un logan toata ziua si care aveau EXACT acest "eleron" pe portbagaj. Deci era gandit dintr-u-nceput... PS: Iaca ca o gasi Attached thumbnail(s) logan1.jpg ( Size: 65.14k ) Number of downloads: 2242 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
e.so!id |
![]()
|
lol, ma-i rupt cu cx-ul, dar unde ai dreptate, ai. Mareste rezistanta la inaintarea prin aer, orice s-ar monta. Dar, daca zici ca nu e adevarat ca loganu consuma mult, iti zic sincer ca m-ai linistit. Pe bune. Dar daca imi spui si cam cat consuma un logan 1.6 prin oras, raman dator..
![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Exista un topic despre consumul loganului.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 18:28 |