Diesel sau Benzina?, Dilema motorizărilor,rezolvată matematic
![]() ![]() ![]() |
Diesel sau Benzina?, Dilema motorizărilor,rezolvată matematic
Ice_2k |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 253 Joined: 12 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Ambition
- B-XX-XXX - for sale Black Audi A4 8E 2004 165CP quattro, Hofele Design
|
|||
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
QUOTE(Catalin Marinarul @ 6 Aug 2007, 07:59) Nu, aducem un benzinar tot de 2 litri, și tot turbo... ![]() Dar fie, uite, Honda Accord benzină, 2 litri, FĂRĂ TURBO, iVTEC (zona roșie după 7000 rpm), 155 CP. Încă nu o am, dar cred că se știe învingătorul... ![]() Dacă simți un VTEC cum trece de 4000rpm, nu cred că mai vrei diesel... Da, se stie invingatorul, si anume laguna, dat fiind ca laguna are suta in 8.6 si accord in 9.6, iar cuplul hondei e de 190 nm/4000 pe cand la laguna e de 360 nm/ undeva la o turatie scazuta. Asta nu inseamna ca nu mi-ar place o honda, chit ca plasticele din ea cam lasa mult de dorit, dar putem trece cu vederea aspectul asta dat fiind ca masina japoneza nu are moarte. Imi place ca majoritatea posturilor din acest thread sunt din auzite, nu din experienta... QUOTE(LemonDemon @ 6 Aug 2007, 08:24) Ajunge un benzinar de 2.0l asipirat.CataNOS si mie mi se pare caruta Laguna2 2.0 cand ma dau jos din S350L 3.5l.Normal ca dupa ce ai mers cu un 1.4l cand mergi pe un 2.0 sa ti se para racheta!. Cel simpatic cu curbe si ce mai se auzea pe acolo: mai prietene ai condus un motor pe benzina performant? Nu cel de pe Cielo care chiar nu poate ? Iti zic eu ca nu , caci altfel discutam.La benzina trebuie sa iti cunosti masina si sa fii in stare sa o ti in cuplu.Daca eu imi tin masina in cuplu , adica 4000-5000 RPM , iti facu cu mana la disel , asta la capacitati asemanatoare ale motorului.Dar acuma cum sa ti tu un benzinar in cuplu cand tu te-ai obisnuit sa mergi cu 1700 RPM? Pentru un motor japonez e aproapte de relanti , normal ca nu trage. LemonDemon eu ma refeream strict la raportul consum/putere, nu la faptul ca symbolul ar fi caruta, masina e f buna si mi-am facut treaba cu ea. Iar comparatia cu S-Klasse mi se pare aberanta rau atata timp cat nu ma refeream la confort. Si referitor la partea a doua, cea cu facutul cu mana la diesel pe serpentine ti-am zis, adu o masina pe benzina la 150cp + ~10 cp la aproximativ aceeasi greutate, eventual aceeasi cilindree, sau un 1.8t 150 cp gen VW si vreau sa vad cum imi faci cu mana. Vorbesc f serios. Apropo, sa nu credeti ca am condus doar diesel pana acum. Dintre benzinarele mai puternice ar fi Skoda Octavia 1.8 t, BMW 540 2002, BMW 730i 2004, Ford Focus ST si ar mai fi dar nu stau sa fac liste. Postul lui Ice_2k "Am mers cu noul S3, am condus un GTI dus la ~280CP si un Leon 1.8T ~225CP. Astea ar fi varfurile. Nu o sa contest ca nu aveau nicio treaba cu TDI-ul meu dar pe de alta parte ar fi stupid sa compar masini cu mai mult de 100CP intre ele si sa-mi dea ca benzina e mai smechera. Eu compar masini de puteri similare. Iar or sa sara anumiti ca nu-i corect ca una are turbo una nu etc. WHO CARES?? Poate sa aiba 25 de litri motorul si 2 pitici care invart axa cu came. Nu ma intereseaza. Ma intereseaza cum merge masina. Parerea mea ca pentru puteri de pana in 200CP, diesel-ul este rege. Dupa 200CP, benzina turbo sau benzina aspirata daca-ti permiti un motor MARE." mi se pare cel mai corect. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eram sigur că vei invoca 0-100 km (care e 8.9 sec pe site) și cuplul (care e 340 Nm)... In the real life e altfel...
![]() (să nu comparăm plasticele din laguna cu cele din accord, plasticele nefiind tocmai punctul forte al reno...) This post has been edited by Catalin Marinarul: 6 Aug 2007, 11:15 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Ice_2k |
![]()
|
@marinarul De cuplu sunt de-acord, dar de 0-100 ia zi-ne tu, cum e in real-life? Sau ai de gand sa-l pui pe schumacher in honda si o blonda in laguna si sa zici ca "cel mai mult conteaza soferul"
![]() This post has been edited by Ice_2k: 6 Aug 2007, 11:20 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Ambition
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu e 1 secundă, ci 0.7
![]() Pentru liniuță, am spus, compară tot cu un turbo... This post has been edited by Catalin Marinarul: 6 Aug 2007, 11:24 |
--------------------
-
-
|
|
Fratzica |
![]()
|
Te invit sa faci o comparatie intre plasticele din laguna si cele din accord. Laguna nu e symbol, sa stii. Iar vorbesti in necunostinta de cauza....
|
--------------------
Kia
Sportage
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Te invit pe aria Laguna 2 de pe RENO, să vedem dacă vorbesc în necunoștință de cauză... Începi să jignești gratuit...
...nu că 8.6 în loc de 8.9 secunde sau 360 Nm în loc de 340 Nm ar spune ceva... Am demontat și remontat o grămadă de plastice pe Laguna 2, și crede-mă că știu ce vorbesc, de la bara spate pentru montat senzori de parcare, până la toate plasticele de pe partea stângă pentru cablajul oglinzii, apoi torpedo, consola centrală, fețe de uși și yale... Mișcă de consola centrală pe orice Laguna, să vezi ce greieri, apasă cu grijă butonul de avarie, că cedează acel picioruș în ghidajul de plastic, nu folosi prea des închiderea centralizată, are în fiecare ușă câte o cremalieră de plastic, foarte fragilă.. idem pentru macaralele geamurilor... La accord, doar capacul torpedoului are un greier... This post has been edited by Catalin Marinarul: 6 Aug 2007, 11:37 |
--------------------
-
-
|
|
Fratzica |
![]()
|
nu am jignit deloc, doar te invit sa iei loc in ambele masini si sa-mi zici daca laguna e mai prejos la calitatea materialelor decat accordul, atat. Daca ajungi in Buc ne intalnim si poti sa-i cauti hibe, fara misto.. Deja o dam in offtopic. Nu sunt mare fan laguna dar cand vad ca faceti afirmatii fara nici un fel de baza devine suparator...
P.S. da, am gresit la faza cu acceleratia si cuplul, aveam in minte 2.0 dci 175 cp, sorry |
--------------------
Kia
Sportage
|
|
Ice_2k |
![]()
|
QUOTE(Catalin Marinarul @ 6 Aug 2007, 11:23) Nu e 1 secundă, ci 0.7 ![]() ![]() QUOTE(Catalin Marinarul @ 6 Aug 2007, 11:23) Te rog eu, mai citeste o data ce-am scris mai sus... |
--------------------
Dacia
Logan 1.6
2005 Ambition
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Mama lor cu tot neamul alora care n-au stiut sa se opreasca la benzina in procesul de rafinare ...
![]() ![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Stimati colegi,
topicul degenereaza in comparatii deplasate si in "ba a mea e mai mare".. Prin urmare il inchid aici. O zi buna. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:45 |