DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia Solenza, Doresc sa achizitionez o Dacie Solenza

Reed
post 6 Jul 2007, 16:45
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

EXTRAORDINAR.... fantastica masina.... nu va suparati, e unicat??????? Ca altfel 99,9% dintre membrii forumului avem sau am avut solenza dar nu imi amintesc sa fi trasnit fiecare cite un topic pentru asta.
Din partea mea umpleti forumul cu balarii si cu acte de bravada in viteze la limita rezistentei cauciucurilor daca asta se vrea a se ajunge din ceva care, nu de mult, era un forum tehnic.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mark``
post 6 Jul 2007, 18:33
Post #32

Membru autentic

From: Tg.Mures

Reed de ce am sentimentu` oare ca de mai aveai inca Solniza ta parca parca nu mai dadeai tu asa cu parerile pe forum! De ce oare? Ai fi avand Seat.....?

--------------------
Dacia Spring 2023
+
GabyT
post 6 Jul 2007, 19:28
Post #33

Membru autentic

From: Bucuresti

Cu tot respectul pentru cei care au scris in acest topic, nu ma pot abtine sa nu intervin (din nou) :

Chiar daca a fost mai acid la adresa initiatorului acestui topic, Reed si-a exprimat dezacordul referitor la ineficienta acestui subiect precum si la zona de postare, si nu pot sa spun decat ca are dreptate !!!

Sigur, asa cum am mai scris si cand am intervenit in sustinerea altui coleg, forumul este un loc de discutii, insa consider ca acestea ar trebui sa fie constructive si postate in aria corespunzatoare, ori in cazul de fata, initiatorul nu a facut altceva decat sa "testeze" opinia noastra referitoarea la cumpararea unei Solenze SH, pe care oricum era hotarat sa o achizitioneza (daca nu cumva masina era deja cumparata), dar sigur, asta este parerea mea.
Un asemenea subiect era "demn" de zona "statistici", neavand nici o legatura cu aceasta zona a forumului.
Sunt cu sutele (daca nu chiar mai mult) opinii referitoare la acest subiect pe forum, s-a despicat firul in "paispe", asa ca un nou titlu era putin inutil...

Cat despre Reed, desi nu am o vechime mare pe acest forum, pot sa spun ca este unul dintre colegii care raspund intotdeauna cu celeritate si exactitate la problemele care sunt dezbatute aici, asa ca mai cititi pe forum inainte sa aduceti acuze...

--------------------
Dacia Solenza Scala / 2003
Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006
MIO C520
+
nh1980ro
post 7 Jul 2007, 18:55
Post #34

Membru

From: Togo-Togo.

Pai poate ar fi fost frumos sa avem si la SLZ o sectiune DIVESRE. Cum nu avem eu zic ca topicul e bine pus aici.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Zippy
post 8 Jul 2007, 14:26
Post #35

Membru din 2003

sonycu nu vreau sa-ti stric bucuria, dar ti-a zis fostul proprietar ca a fost lovita in fata? smile.gif

(capota descentrata - nu e la linie, putin mai ridicata deasupra farului din partea soferului, numarul stramb si indreptat, suportul de numar fata schimbat, stema DACIA stramba, carligul de remorcare cojit de vopsea)

This post has been edited by Zippy: 8 Jul 2007, 14:32

--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.| VW JETTA 2014 - B 97 Z I P ]
Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
+
nh1980ro
post 8 Jul 2007, 15:22
Post #36

Membru

Capota fata se regleaza din porcariile alea de cauciuc (prin invartire), la fel era si la mine stramba.
Daca o masina e busita in fata se poate reface ca sa nu-ti dai seama dintr-o poza..tongue.gif
Oricum la culoarea respectiva era greu sa o mai nimereasca la revopsire.

--------------------
+
sonycu
post 9 Jul 2007, 09:05
Post #37

Alpinist de weekend !!

mda.. ce sa zic..

chiar nu stiu..

eu m-am uitat foarte bine la ea, am mai fost si cu un amic care se pricepe.. el a zis ca e ok, ca e inchegata.. acum.. numai Dumnezeu stie..

masina merge impecabil, ieri am fost cu ea pana in Curtea de Arges si Cozia si a mers foarte bine, nu am vrut sa o fortez si maxim am mers cu 140..

nu stiu ce sa zic.. sper sa nu am probleme cu ea.. oricum in cateva luni am itp-ul de facut.. acolo o sa imi zica exact ce probleme am sau nu am..

bafta

cristi

--------------------
Ex Dacia Solenza, Echiparea Scala, An 2004
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
nh1980ro
post 9 Jul 2007, 10:07
Post #38

Membru

Pt ITP incearca sa-ti cureti masina foarte bine si pe dinafara si la motor (cu o carpa ceva, nu cu furtunul cu apa!). Da bine impresia artistica...smile.gif
Oricum prea multe probleme nu ai sa descoperi la ITP, decat daca ai probleme cu franele sau articulatii duse sau catalizator, desi ala e putin probabil.

--------------------
+
pskint25
post 9 Jul 2007, 17:11
Post #39

Membru de ieri pe maine

From: Aproape

bv, tot scala din 9/2004 am si io, tot din targ luat si e super.. cunoaste masina inainte sa ii dai viteza, crede-ma (see avatar) tongue.gif.
eu am luat-o in feb cu 5200 la 31.000km si cu un set de cauciucuri de iarna rulate o iarna (de la noi deci toamna umeda)..
aseara am facut 46.000 si la ultimul drum de 800 km m-a felicitat cu un consum de 45 litri (5.7).

intre timp nu i-am schimbat decat planetarele, placutele de frana, uleiul si cauciucuriel ca am vrut io altele dar le am pe toate celalalte de rezerva.

ai grija de ea wink.gif

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
+
nh1980ro
post 9 Jul 2007, 17:34
Post #40

Membru

Planetare? la 46.000km? Pai eu am 50.000km cu cele originale si inca n-au nimic.
Se simte ceva diferenta cu cele noi?

--------------------
+
pskint25
post 9 Jul 2007, 17:36
Post #41

Membru de ieri pe maine

From: Aproape

incepusera sa bata la drum intins si le-am schimbat sa fiu mai sigur..da e confortul psihic in primul rand... ii mai dau si viteza, si chiar si fara mare viteza nu vreau sa pateasca ceva.. wink.gif

--------------------
Dacia Solenza 2004 Scala 1.4 MPi... vreau RS - B81PSK
Always ahead!
+
sonycu
post 10 Jul 2007, 13:03
Post #42

Alpinist de weekend !!

mda.. eu schimbari majore nu am facut la ea.. doar ce am considerat eu necesar:

acumulator auto varta

sistem audio alpine

ulei motor renault elf 10w-40

am montat alarma

am vopsit tamburii si etrierii.. cu negru.. nu am vrut ceva sa sara in ochi, mai ales ca nici nu prea mergea cu culoarea caroseriei.. si cam atat..

bafta

cristi

10 Jul 2007, 13:04:
in curand o sa postez si alte fotografii cu ea.. exterior + interior.. acum este foarte murdara, nu am spalat-o absolut deloc de cand am cumparat-o smile.gif

ciao

This post has been edited by sonycu: 10 Jul 2007, 13:04

--------------------
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
nh1980ro
post 10 Jul 2007, 13:12
Post #43

Membru

Ce vopsea ai folosit pentru tamburi si etrieri?

--------------------
+
sonycu
post 11 Jul 2007, 08:19
Post #44

Alpinist de weekend !!

QUOTE(nh1980ro @ 10 Jul 2007, 13:12)
Ce vopsea ai folosit pentru tamburi si etrieri?
*

am vopsit cu negru.. cu spray.. l-am cumparat din carrefour orhideea la un pret de aprox 15 ron..

am vopsit si tamburii si etrierii si inca mai am.. a iesit super.. o sa fac fotografii !!

bafta

cristi

--------------------
+
YR-ZBG
post 11 Jul 2007, 08:55
Post #45

membru sufletist

ai luat un spray de vopsea...dar de curiozitate te-ai uitat pana la ce temperatura rezista ??...nu de alta dar reperele vopsite de tine au prostul obicei sa se incalzeasca.

si apropo...si parerea mea cand am vazut prima data pozele e ca a fost lovita pe fata...dar ma rog...e o parere

ps. scuze reed ca m-am lasat atras in discutie...ai dreptate referitor la utilitatea si locul acestui topic.

This post has been edited by YR-ZBG: 11 Jul 2007, 08:57

--------------------
Dacia Sandero 2009
Slz....buna masina...
+
nh1980ro
post 11 Jul 2007, 10:45
Post #46

Membru

Mai trebuie desfacut putin tamponul ala de cauciuc de pe partea dreapta, pentru ca sta capota prea pe far (daca e prea jos poate sa-ti crape farul). In rest stralucirea vopselei pare sa fie la fel si pe cupola si pe aripi. O componenta noua vopsita nu mai iese cu aceeasi stralucire (de exemplu capota).
Oricum ca sa va dati seama cel mai bine e sa vedeti masina ca din poze poti interpreta orice si pozele oricum sunt cam neclare.

--------------------
+
Ov
post 17 Jul 2007, 13:09
Post #47

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

nh80ro da' numarul ala care-i stramb cu draci, nu-l vezi ?, crezi ca s-a strambat singur ?

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
nh1980ro
post 17 Jul 2007, 13:16
Post #48

Membru

Eu n-am afirmat ca SIGUR nu a fost busita in fata, dar numarul ai putea sa-l indoi cand parchezi intr-un loc foarte ingust de exemplu, sau daca dai cu masina in gard usurel, sau sa ti-l strambe unul care parcheaza in fata ta.

--------------------
+
argon
post 17 Jul 2007, 13:19
Post #49

Mesaj semiautomat

QUOTE(sonycu @ 6 Jul 2007, 12:47)
pretul a fost de 5400 de euro.. model scala an 2004: geamuri electrice, aer conditonat, servo-directie, radio CD, airbag sofer, jante aliaj, eleron, proiectoare de ceata.. desigur motor 1.4 MPI si cutie de viteze + 4 roti  blink.gif
*

Enorm! Fiecare face ce vrea cu banii munciti si e mandru de achizitiile sale, asa ca nu o sa-ti spun ca te-ai fraierit, si ca virgula cu ~7-800 euro in plus iti luat Logan Laureate cu un an mai nou si cu aceleasi dotari, adica o masina de generatie recenta(mai ales in care stai lejer si ai loc, nu chircit cu plafonul pe frunte) si mult mai sigura decat SLz care la capitolul conceptie si siguranta e undeva prin 1985. Deci nu-ti spun rolleyes.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
sonycu
post 17 Jul 2007, 13:31
Post #50

Alpinist de weekend !!

QUOTE(argon @ 17 Jul 2007, 13:19)
Enorm! Fiecare face ce vrea cu banii munciti si e mandru de achizitiile sale, asa ca nu o sa-ti spun ca te-ai fraierit, si ca virgula cu ~7-800 euro in plus iti luat Logan Laureate cu un an mai nou si cu aceleasi dotari, adica o masina de generatie recenta si mult mai sigura decat SLz care la capitolul conceptie si siguranta e undeva prin 1985.  Deci nu-ti spun rolleyes.gif
*

mda.. deci in opinia ta solenza e din 1985.. stai linistit ca nici loganul nu e mai presus.. vorbesc din experienta.. vreau sa iti spun (tot din experienta) ca solenza e mult mai stabila.. are garda la sol mai mica.. motorul de 1.4 e acelasi care este si pe logan numai ca pe solenza da randament mai mult.. de ce? pt ca e mai usoara caroseria.. aici deasemenea se simte si consumul.. tot datorita greutatii mai mici indeosebi de logan.. tot ce are in plus logan (din punctul meu de vedere) este inca 1 airbag in plus (la pasager) o forma diferita si in acelasi timp mult contestata a caroseriei si.. cam atat.. motorul si cutia de viteze e de renault.. la fel ca si la mine..

asa ca.. oricum respect opinia ta.. fiecare are dreptul la una..

bafta

cristi

--------------------
+
argon
post 17 Jul 2007, 13:34
Post #51

Mesaj semiautomat

SLZ e dezvoltata din Nova care e copiata pe sub mana de romani din Peugeot 309/Renaut11 care sunt cam din anii 80.

Am inteles, nu-ti place Loganul, nici mie nu-mi place, dar e un pas inainte macar pentru siguranta, sa nu zic de spatiu.

--------------------
+
nh1980ro
post 17 Jul 2007, 13:40
Post #52

Membru

QUOTE(argon @ 17 Jul 2007, 14:19)
Enorm! Fiecare face ce vrea cu banii munciti si e mandru de achizitiile sale, asa ca nu o sa-ti spun ca te-ai fraierit, si ca virgula cu ~7-800 euro in plus iti luat Logan Laureate cu un an mai nou si cu aceleasi dotari, adica o masina de generatie recenta(mai ales in care stai lejer si ai loc, nu chircit cu plafonul pe frunte) si mult mai sigura decat SLz care la capitolul conceptie si siguranta e undeva prin 1985.  Deci nu-ti spun rolleyes.gif
*

Cand ai zis mult mai sigura cum ai masurat?
Da' intretinerea la un Logan Laureate SH cam cat costa?
Cu 5500E poti sa-ti cumperi Opel Corsa SH, Ford KA sau chiar Hyundai Accent care sigur au tehnologie mai noua si decat Logan.
Nu vad de ce va luati de om.El poate a luat in considerare mai multe aspecte.

--------------------
+
argon
post 17 Jul 2007, 13:44
Post #53

Mesaj semiautomat

Mai sigura decat Solenza binenteles, Lgn s-a gandit luand in considerare niste norme de siguranta, ca daca nu lua 1,5 stele ca Aveo sau Fiat seicento. Sau crezi ca SLZ lua 3 stele cu niste ranforsari in usi? sa fim seriosi, oricum e offtopic.

Eu nu as lua niste ciurucuri SH, macar LGN e rulat aici 2 ani, la noi altul e regimul de km/an.

Ps a nu se considera ca a inebunit lupul si sunt pro-Logan, era exemplu in detrimentul solenzei.

--------------------
+
nh1980ro
post 17 Jul 2007, 13:47
Post #54

Membru

Dar si regimul de gropi pe km a altul sau intretinerea masinii in service sau in spatele blocului. La fel si fiabilitatea.

Logan e mai sigura decat SLZ, dar cum ai masurat tu cand ai zis ca e MULT mai sigura?

This post has been edited by nh1980ro: 17 Jul 2007, 13:48

--------------------
+
argon
post 17 Jul 2007, 13:50
Post #55

Mesaj semiautomat

bine, e putin mai sigura...

--------------------
+
nh1980ro
post 17 Jul 2007, 14:30
Post #56

Membru

Nici asa nu e bine , da' hai fie.. smile.gif

--------------------
+
Amedeus
post 17 Jul 2007, 21:38
Post #57

Membru cu Logan

From: TM

"deci in opinia ta solenza e din 1985.. stai linistit ca nici loganul nu e mai presus."
Poate ne impartasesti si noua din experienta ta. ohmy.gif Deci sa inteleg ca proiectarea Loganului a inceput pe vremea lui nea' Nicu. Probabil cu proiectu' asta voia sa dea o lovitura pietei auto monopolizata de odiosii capitalisti. radmasa.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
nh1980ro
post 17 Jul 2007, 23:07
Post #58

Membru

Proiectarea se poate face si prin refolosirea unor subansamble mai vechi deja proiectate, ca sa poti scoate o masina ieftina. POate nu chiar in '85, mai degraba '90 ..biggrin.gif

--------------------
+
adip
post 17 Jul 2007, 23:18
Post #59

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(nh1980ro @ 18 Jul 2007, 00:07)
Proiectarea se poate face si prin refolosirea unor subansamble mai vechi deja proiectate, ca sa poti scoate o masina ieftina. POate nu chiar in '85, mai degraba '90 ..biggrin.gif
Frate, m-ai terminat! Fii capitanul nostru radmasa.gif

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Sony
post 18 Jul 2007, 07:14
Post #60

Membru autentic

From: Ban Land

Un inginer agronom cu master in economie trebuie sa fie cel putin colonel. tongue.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 19:29
Forum Renault