Dacia Solenza, Doresc sa achizitionez o Dacie Solenza
![]() ![]() ![]() |
Dacia Solenza, Doresc sa achizitionez o Dacie Solenza
sonycu |
![]() ![]()
|
||
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|||
W3f |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 22 July 07 ![]() |
daca teai uita pe forum am pus si yo problema asta dar un pic in altfel nu prea merita la 5000 de E iti gasesti alceva !!!!
Nu vreau sa te descurajez dargandestete si la alte variante ce sa zic piesele nus asa de scumpe cai dacie dar gandestete la ce service-uri sunt daca nu faci reparatiile acolo unde trebe teai ars, iar un service autorizat te usca de bani!!!!! acuma dupa am mai vb cu uni si cu alti ma gandesc ca cu 10000 de lei imi iau o SN buna !!!! Orice masina AI LUA RISTI DAR SA TE RISTI SA DAI 5000 PE O SOLNITA CAM MULT!!!!! MAI GANDESTETE!!!! |
--------------------
Dacia
LGN ABS +
2008 (D)aca (A)i (C)ap (I)a-ti (A)lta
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Ia zii tu, asa, cum te usuca de bani un service autorizat. Asa, cu cuvintele tale. De cate ori ai fost intr-un service autorizat Dacia si te-a uscat de bani ? Eu cred ca vorbesti doar din auzite. La masina din semnatura am facut reviziile doar la service autorizat. Si n-au luat nimeni pielea de pe mine.
Spre stiinta ta, ora de manopera la SLZ este mai ieftina decat la LGN, si, culmea, mai ieftina si decat la berlina/break. 21 RON la SLZ fata de 27 RON la berlina, e drept ca asta era parca prin februarie ... sonycu, sa stii ca slz este de conceptie veche. Proiectul novei este de prin '84-'86, iar SLZ are la baza nova, care la randul ei pleca de la Renault 11 ... asta e ... insa este o masina care-ti poate satisface necesitatile minime de confort (servodirectie, A/C). |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristi.r @ 1 Aug 2007, 17:39) Ia zii tu, asa, cum te usuca de bani un service autorizat. Asa, cu cuvintele tale. De cate ori ai fost intr-un service autorizat Dacia si te-a uscat de bani ? Eu cred ca vorbesti doar din auzite. La masina din semnatura am facut reviziile doar la service autorizat. Si n-au luat nimeni pielea de pe mine. Spre stiinta ta, ora de manopera la SLZ este mai ieftina decat la LGN, si, culmea, mai ieftina si decat la berlina/break. 21 RON la SLZ fata de 27 RON la berlina, e drept ca asta era parca prin februarie ... sonycu, sa stii ca slz este de conceptie veche. Proiectul novei este de prin '84-'86, iar SLZ are la baza nova, care la randul ei pleca de la Renault 11 ... asta e ... insa este o masina care-ti poate satisface necesitatile minime de confort (servodirectie, A/C). iar renault 11 pleaca de la?? ca undeva tot are radacini.. daca stam sa o luam asa ajungem la ford.. cu prima lor masina realizata.. ma rog.. eu respect parerea voastra dar nu sunt de acord ca este de conceptie veche (cum spunea un utilizator 1985 toamna) este insa si aici iti dau dreptate o masina care iti satisface ceritele minime de confort.. am ocazia la actualul job sa conduc masini bune, chiar foarte bune si cand ma urc in solenza mea sa ma duc acasa simt diferenta.. dar pentru moment inca sunt la inceput de cariera si nu imi pot permite ce ajung sa conduc pe la servici.. daca am sanatate poate in timp voi reusi.. postati in continuare.. va astept.. bafta cristi |
--------------------
Ex Dacia
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|
robykozak |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 4 August 07 ![]() |
Buna tuturor!
Ma bucur ca acest subiect nu a fost mutat sau inchis. Recunosc, sunt nou pe forum, am citit subiecte despre solenza. Doresc sa cumpar o solenza SH, am avut Dacie 1300 din 1982 de care am scapat cu 600 euro. Felicitari pt sonycu, sa foloseasca masina cu sanatate. Am citit ca unii au parerea ca a cumparat masina cam scump. Sunt putin nehotarat si eu. Nu gasesc un indiciu hotarator, in cele din urma, ce sa cumpar. Matiz nou gasesc la aprox 5500 euro. Solenza SH din 2004 cu nu mai mult de 40.000 km aprox. 5000 euro. Am studiat putin piata din strainatate la SH. Masini nemtesti la 5000 euro, motor de 1.2 cu vreo 70.000 km rulati, euro 4. Citesc cu mult interes raspunsurile in acest topic. Va salut ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1988
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Depinde cat de norocos esti. La SH depinde de noroc ce pica si ce nu.
la 4500-5000 gasesti Ford Ka care e foarte fiabil,dar depinde de noroc cum spuneam si cat de mare vrei sa fie masina. La SLZ daca pica mai repede chestii sunt ceva mai ieftine decat la o straina SH, dar si confortul e mai slab in SLZ. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
Nu o fi asa confortabila(desi nu e mare diferenta de confort) dar macar nu ti-e rusine sa te urci in ea spre deosebire de Ford Ka...
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Ford Ka nici mie nu-mi place la aratare, dar odata intrat in ea... E alta viata. Pacat ca e micuta. Am prins o emisiune (top gear sau 5th gear) in care le prezentau si au zis ca-s foarte bune si fiabile si la noi se aduc din Germania cu 4500-5000E, Euro4 alea alea.
Si exista vreo 4 versiuni de Ka, si ultimele 2 au si A/C si alte chestii pe care le gasesti pe masinile scumpe. Nu vreau sa fac reclama oricum, doar am zis ce am vazut in emisiunea respectiva, iar daca omul prefera o masina mai micuta dar fiabila eu zic ca poate fi o optiune. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
Bine ar fi daca robykozak ar da mai multe detalii in ceea ce priveste dorintele lui despre masina care ar vrea sa o cumpere...
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
robykozak |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 4 August 07 ![]() |
Eu sunt din Arad. Am cautat prin ziare de mica publicitate. O SLZ buna la SH ar costa cam 5000 euro. Un logan nou se poate cumpara la 6400 euro si e nou, garantie 3 ani. De ce e solenza SH asa scumpa? Am gasit vw polo din 2002 la 5500 euro, cu motor de 1,2 adus de afara, 70.000 km la bord. Inca sunt nehotarat si mai caut.
|
--------------------
Dacia
1310
1988
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
@robykozak: o vorba din popr zice: "prost e cine da,nu cine cere"
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
Nu vreau sa supar pe nimeni da masina mai nereusita ca solenza nu s-a mai vazut
parca e facuta din topor sincer tre sa fi dus rau de acasa sa dai 4500-5000 de euro pe o conserva din asta mai mult de 2500 - 3000 maxim nu valoreaza ![]() |
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Cand o sa fie SN 1000E, poate o sa fie si SLZ 2500-3000E. Pana atunci mai dureaza insa, pentru ca 1000E e o berlina.
In plus stai sa vezi cam cat costa intretinerea la un VW Polo. Inainte sa te uiti la pretul de achizitie a unei masini, uita-te si la costurile de intretinere ale masinii si aici ma refer la orice fel de masina. Aici tre sa iei in considerare si fiabilitatea masinii ca totusi VW Polo ala are 5 ani vechime. This post has been edited by nh1980ro: 11 Aug 2007, 21:48 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Daca unui client ii place un model de masina nu cred ca va conta cat costa intretinerea. Nu am auzit pe nimeni care a luat Solenza, Logan, Audi, BMW, etc. sa mearga inainte prin magazine de piese auto sa intrebe cat costa un rulment, un telescop, un piston, etc. Deci chestia asta cu costurile de intretinere pica. Sincer cati dintre voi ati umblat inainte de achizitia unei masini pe la magazine sa cereti o lista cu preturile pieselor de schimb. (nu ma refer la un filtru de ulei sau de aer
![]() This post has been edited by Amedeus: 12 Aug 2007, 16:08 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(Amedeus @ 12 Aug 2007, 11:15) ... Nu am auzit pe nimeni care a luat Solenza, Logan, Audi, BMW, etc. sa mearga prin magazine de piese auto sa intrebe cat costa un rulment, un telescop, un piston, etc. ... You're so wrong. Tu stai degeaba pe forumu asta. Cum poti spune asemenea aberatie? Pai tu nu l-ai vazut pe nh1980ro pe TOATE topicurile cum explica ca solnita e adevarata masina de pe planeta asta dat fiind ca are placutele de frana cu 30-40 mai ieftine de frigideru' ? Chiar n-ai vazut asta? ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Ce orb am fost !
![]() ![]() Si eu am luat Loganu' orbeste fara sa ma informez la magazine cat costa sigurantele alea de plastic transparent (atat de frumoase !) sau lichidul ala verde si frumos din borcanu' ala de plastic. Probabil ca o sa ma coste o avere ! Mai bine ramaneam la batrana 1310. |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Placute de frana Opel Astra 120 RON/ placute de frana Logan 120RON.
Un Astra nou e mai scump ce-i drept. Amedeus poate mai bine te uitai si la preturile de intretinere ca intre timp au aparut masini mai cost efficient decat Logan chiar, care se zice ca e ieftin dar doar la cumparare, ca dupa 2 ani cand expira garantia s-a terminat distractia. Si ori bagi bani in piese ca sa-l repari, ori il vinzi mai ieftin, oricum ar fi pierzi bani destui. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 12 Aug 2007, 20:32) Cand sa vi cu preturi din acelasi loc, am sa te cred. Si amandoua sa fie "de origine". Ca piese ieftine de Opel gasesti pe absolut toate gardurile, dar multe is dinalea "de cooperativa" si calitatea e pe masura. Cine a uzat de ele stie ce vorbesc. In rest, m-as indoi de asemenea preturi, mai ales cand sunt oameni pe forum care sustin ca au gasit placute "de SLZ" cu 60 RON si "de LGN" parca cu 80 RON. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Sunt reduceri la Augsburg, si placutele sunt facute de srl-euri gen Brembo , Ferodo...d-astea.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Ma, voi, pe unde va-ntalniti, va iubiti
![]() ![]() ![]() SLZ este o masina depasita, insa ieftina la intretinere. Si pentru asta rupe gura targului si are pretul asa mare. Si se pare ca sunt in continuare multi "prosti" care dau bani pe ea. No offence, faceam referire la un post de mai sus al lui ady85btz. Polo nu este depasita, insa nici ieftina la intretinere nu e. Iar Loganul se apropie cu pasi repezi, la capitolul intretinere, de alte masini din vest. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
blackout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
Da' placutele, la cat le schimbati ? La 30.000? Pai se simte asa tare la buzunar ca-s mai scumpe cu cateva zeci de lei ? La 30.000km ?
![]() Ca pe langa ele se mai aduna si altele, asta-i cu totul alta treaba... ![]() |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Eu le-am schjimbat dupa 15.000km, dar eu merg in fiecare zi prin Bucuresti. Si prefer sa pun placute de origine (am ~52.000km si discurile inca sunt bune).
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
|
--------------------
Ex Dacia
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Discurile de origine stiu ca erau 120RON ultima data cand m-am interesat, numai ca nu exista discuri de origine (adica cu abtibildul Dacia), ci exista niste discuri Valeu care se zice ca sunt ca si alea originale.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Valeeeu, valeleu
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
sonycu |
![]() ![]()
|
QUOTE(nh1980ro @ 13 Aug 2007, 13:54) Discurile de origine stiu ca erau 120RON ultima data cand m-am interesat, numai ca nu exista discuri de origine (adica cu abtibildul Dacia), ci exista niste discuri Valeu care se zice ca sunt ca si alea originale. valeu? sau valeo? si esti sigur? multa lumea mi-a zis ca ar costa peste 200 de ron.. si tind sa le dau dreptate deoarece acum mai putin de 1 luna am cumparat placute de frana originale dacia si am dat 95 de ron.. deci nu prea vad cum discurile ar costa cu numai 25 de ron mai mult... bafta |
--------------------
Ex Dacia
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Placutele de origine sunt 35-40 ron, iar discurile sunt 110-120 ron.
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Eu am luat placute de origine cu 80RON cu bon fiscal si in cutie albastra si alea erau cele mai ieftine.
Iar discurile sunt 120RON alea Valeo si mai sunt unele mai ieftine dar nu stiu ce sa spun despre alea. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.755 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 13 Aug 2007, 14:54) discuri Valeu Interesanta marca asta. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th July 2025 - 19:56 |