DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> A2 , cimitirul estival...

soshetu
post 16 Jul 2007, 19:26
Post #241

Membru incepator

Group: Members

Driverx, hai sa nu conducem topicul asta ca pe .... A2 ca poate ies morti si raniti pe forum. Cat despre titlu, eu cred ca va mai trece mult timp pana vom invata sa conducem civilizat pe autostrazile din Romania. De ce ? Pentru simplul motiv ca pana acum nu am avut autostrazi. Pana atunci numai de bine si drum bun!

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1,5 DCI - B53***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 16 Jul 2007, 19:29
Post #242

membru violet

From: Bucuresti

QUOTE(nh1980ro @ 16 Jul 2007, 19:24)
...Pe un drum cu 2 benzi pe sens am si eu dreptul sa folosesc banda II chiar daca am Solenza nu(respectand regulile de circulatie si de bun simt, nu alea de bizon)? Sau numai cei care au de la Logan in sus au acest drept suprem?
*

Din raspunsul tau extrag un nivel semnificativ de frustrare, probabil din cauza discutiilor (prea multe in contradictoriu) pe aceste teme.
Asta daca nu glumesti.
Take it easy man.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
tarzy
post 16 Jul 2007, 19:32
Post #243

aroist

QUOTE(nh1980ro @ 16 Jul 2007, 19:24)
Crezi ca daca nu aplicam si componentele respective, uneori si pentru alti inconstienti, mai eram pe aici sa ma contrez cu voi?

Pe un drum cu 2 benzi pe sens am si eu dreptul sa folosesc banda II chiar daca am Solenza nu(respectand regulile de circulatie si de bun simt, nu alea de bizon)? Sau numai cei care au de la Logan in sus au acest drept suprem?
*

aici cred ca intervine "neintelegerea".

cred ca am mai spus de minim 10 ori treaba asta
tu ai dreptul sa folosesti banda II doar ptr depasiri sau daca te deplaseszi cu viteza superioara celor de pe banda I.
faptul ca altii circula cu viteza peste limita nu prea e treaba ta, tu ai doar OBLIGATIA sa le acorzi prioritate. ptr penalizarea lor exista camere de luat vederi, radare & co.

asa cum sper ca ai observat nu am "comentat" faptul ca esti surprins pe banda II pe DN-uri (chiar si cu 2 benzi/ sens) insa .... mi se pare inacceptabil aceasta poveste pe autostrada, pur si simplu nu inteleg ..... nu exista "scuza" .... nu ai cum sa sustii ca nu ai vazut ptr ca acolo vizibilitatea este de Km-tri, si de asemenea nu ai voie sa "presupui" ca ala conduce legal - tu TREBUIE sa realizezi cu ce viteza circula ceilalti participanti la trafic si sa efectuezi manevra de depasire (schimbare banda) fara ai incomoda, daca nu ai capacitatea de a estima viteza altei masini atunci .... trebuie musai un examen medical

This post has been edited by tarzy: 16 Jul 2007, 19:35

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
LemonDemon
post 16 Jul 2007, 19:45
Post #244

Membru autentic

Acum fie vorba intre noi , trebuie sa fie naiv sa creada cineva ca am dat banii pe un motor de 3.5l pentru a merge cu 120 km/h.Oricum incerc sa o fac cat mai in siguranta si intr-un mod cat mai putin stanjenitor pentru ceilalti participanti la trafic , insa unii au soricul gros rau.

--------------------
None None N/A
+
nh1980ro
post 16 Jul 2007, 19:48
Post #245

Membru

From: Togo-Togo.

Dar aici apare si problema depasirii unei coloane de masini. Daca e sa facem cum zici tu asta inseamna ca nu mai avem voie nici unul sa mergem pe BII decat daca avem BMW, Skoda si mai stiu eu ce avioane.

Daca eu ma asigur ca din spate nu vine nici o masina sa zicem la 1KM pe BII, intru pe BII si depasesc o coloana de 2 TIRuri si 3 masini mici intre care nu exista distanta suficienta ca sa ma bag in caz ca vine unu' tare si cu flashu' pe automat. Bun, deci eu ma deplasez mai repede ca cei de pe BI (sa zicem cu 140km/h),dar nu la fel de repede ca cel care era la 1km in spatele meu dar se deplasa cu 160km/h sa zicem. EU pe care banda tre sa merg? Pe care am voie dupa voi? Sa presupunem ca acea coloana de pe BI se deplaseaza cu 110km/h.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
LemonDemon
post 16 Jul 2007, 19:51
Post #246

Membru autentic

Cu BMW sunt deacord , Skoda insa poate sa stea bine merci pe BI ca e puturoasa.Doar Superbul cu motor de 2.0L mai misca un pic dar nu sa zici ca merita sa stea oe BII.

--------------------
None None N/A
+
nh1980ro
post 16 Jul 2007, 19:57
Post #247

Membru

Ma intreb americanii aia cu motoare de 3-7l daca or gandi si ei ca tine. Ca la ei limitarea e pe la 120km/h cu 130 ca la noi. Ca ei nu prea au de ales, ca motoare de sub 2l nu prea isi ia nimeni.
Da' ce zici de B-34-SGM, el are voie pe BII?.. smile.gif

Si spoi e o chestie de costuri, ca daca ai 180km/h inseamna nema permis (deci stat pe tusa) si daca ai sub 180 km/h inseamna ceva bani dati. Daca chestia asta se repeta de mai multe ori pe luna (pe diverse drumuri publice), o sa ajungi sa coste mai mult amenzile decat intretinerea masinii si s-ar putea sa realizezi ca cei 3.5l de la motor sunt mai utili in depasiri si la alte chestii de genul asta.. smile.gif

This post has been edited by nh1980ro: 16 Jul 2007, 20:01

--------------------
+
LemonDemon
post 16 Jul 2007, 20:01
Post #248

Membru autentic

Nu stiu cine este B-34-SGM.Americanii scot din 7l ce scot europenii din 2.5l .In plus nici nu ma intereseaza ce fac americanii.

Hai domle ca si politaii sunt oameni , nu ma amendeaza si ei toata ziua.

This post has been edited by LemonDemon: 16 Jul 2007, 20:04

--------------------
None None N/A
+
nh1980ro
post 16 Jul 2007, 20:03
Post #249

Membru

Poate ar trebui sa fie si la noi legea ca la ei, ca la ei pentru 25mph(40km/h) in plus peste limita mergi direct la tribunal.

--------------------
+
LemonDemon
post 16 Jul 2007, 20:06
Post #250

Membru autentic

Mai bine nu , nu sunt obligat moral sa miros gazele unuia care se tareste cu 120-130 km/h si are impresia ca isi ia zborul.

--------------------
None None N/A
+
Amedeus
post 16 Jul 2007, 20:22
Post #251

Membru cu Logan

From: TM

"se tareste cu 120-130 km/h"
Mama.... ce de piloti pe aici radmasa.gif Daca ati zbura si voi putin mai sus, poate nu mai trebuie sa dati flash-uri. Si aeru' e mai curat. radmasa.gif

Deci: topicul e despre accidente produse in mare parte din cauza vitezei, dar voi insistati in continuare pe mersul cu viteze peste cele legale. wacko.gif

This post has been edited by Amedeus: 16 Jul 2007, 20:26

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
nh1980ro
post 16 Jul 2007, 20:26
Post #252

Membru

N-as vrea sa fac pe moralistul, dar textul de la sfarsitul clipului e adevarat:

by Metacafe

/drive_slow/

--------------------
+
tarzy
post 16 Jul 2007, 21:55
Post #253

aroist

QUOTE(Amedeus @ 16 Jul 2007, 20:22)
"se tareste cu 120-130 km/h"
Mama.... ce de piloti pe aici  radmasa.gif  Daca ati zbura si voi putin mai sus, poate nu mai trebuie sa dati flash-uri. Si aeru' e mai curat.  radmasa.gif

Deci: topicul e despre accidente produse in mare parte din cauza vitezei, dar voi insistati in continuare pe mersul cu viteze peste cele legale.  wacko.gif
*

sa nu amestecam totusi borcanele, accidentele se produc datorita neadaptarii vitezei la trafic - se intampla accidente si la viteze legale

--------------------
Aha
+
nh1980ro
post 16 Jul 2007, 22:33
Post #254

Membru

Pun pariu ca si cei care au intrat in norul de fum de pe A2 si n-au mai iesit credeau ca au viteza adaptata la trafic.

--------------------
+
george_slz
post 16 Jul 2007, 22:43
Post #255

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

A fost si prostie multa acolo, soferii trec pe rosu asa de usor, numai daca l-au vazut pe ala din fata ca a facut asta. La fel si cu mersul prin fum.
Daca norul ala ar fi avut 1km lungime, sa zicem ca intrau 2 masini, nu 20, si pe la 200 de m, de mers drept si orbeste prin fum(nici tata proiectoarelor de ceata nu te face sa vezi prin fum) s-ar fi oprit motorul din lipsa de oxigen?! Nu mureau aia asfixiati?! Nu cumva au intrat cu totii in fumul ala crezand ca sistemul de recirculare al masinii ii va scapa de fum?! Era suficient atat?
Oare cati dintre aia au mers in ceata densa, sa vada ca 2 m in fata masinii e multumitor sa vezi....mai mult nu poti sa speri....dar sa meri cu 50-100 km/h? Eu cred ca a fost noroc din partea unora, nu ghinion, ghinion era daca mureau toti implicatii in accident.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
adip
post 16 Jul 2007, 22:45
Post #256

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(nh1980ro @ 16 Jul 2007, 20:48)
[...]problema depasirii unei coloane de masini.[...]
Daca eu ma asigur ca din spate nu vine nici o masina sa zicem la 1KM pe BII, intru pe BII si depasesc o coloana de 2 TIRuri si 3 masini mici intre care nu exista distanta suficienta ca sa ma bag in caz ca vine unu' tare si cu flashu' pe automat.
Presupunere doar. In reallitate numarul celor care dau flash-uri nu e atat de mare. Sunt deranjanti, intr-adevar, dar tre' sa traim cu ei, sa asteptam sa se civilizeze...
QUOTE(nh1980ro @ 16 Jul 2007, 20:48)
Bun, deci eu ma deplasez mai repede ca cei de pe BI (sa zicem cu 140km/h),dar nu la fel de repede ca cel care era la 1km in spatele meu dar se deplasa cu 160km/h sa zicem. EU pe care banda tre sa merg?
Pai ai doua variante "de bun simt": fie ii dai blana, fiindca vin rachetele din spate, fie cauti sa te repliezi in siguranta in dreapta. In ambele situatiii dai dovada de altruism. Tu sustii cea de-a treia varianta, cea egoista, in care tu tii coloana de vitezomani in spate doar pentru a-i disciplina si pentru a le arata lor cum se merge "legal". Nu putine sunt momentele in care, personal, sunt nevoit sa ma duc f. repede de la 120 la 160 si peste, doar pentru a incheia o depasire inceputa deja si pentru a reveni inapoi pe banda 1. Pentru siguranta ta, lasa-i pe vitezomani s-o taie inaintea ta, sunt mai usor de urmarit in fata decat in oglinda smile.gif

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
tarzy
post 16 Jul 2007, 22:53
Post #257

aroist

QUOTE(adip @ 16 Jul 2007, 22:45)
........... lasa-i pe vitezomani s-o taie inaintea ta, sunt mai usor de urmarit in fata decat in oglinda smile.gif
*

biggrin.gif mare adevar ai grait

--------------------
Aha
+
steph
post 16 Jul 2007, 23:39
Post #258

Membru autentic

nh1980ro> Dragul meu te mai rog inca odata sa pui cheile in cui. Cei dragi te asteata acasa.

Daca esti mai catolic decat papa si nu vrei sa depasesti viteza legala in depasire ca sa nu incalgi legea te-as ruga sa nu iesi in depasire cand vezi ca incomodezi pe altii. Din cate tin eu minte si prin intrebarile de examen spune clar ca tre sa ii lasi in plata domnului pe ceilalti nu sa faci pe justitiarul.

Acum realizez ca tu esti unul dintre soferii care atunci cand dau de un tir pe un drum national care merge cu 80 se gandesc strict la propria persoana si depasesc cu fix 90 fara sa se gandeasca ca mai sunt si alti amarati in spate care ar vrea sa profite de bresa respectiva si eventual sa scape de urmatorii 4 km de linie continua... dar nu!!! depasim cu 90 da-i un pu*a mea pe fraierii aia care vor si ei sa treaca de fumigena pe roti ...

Si ca sa iti mai dau un exemplu de gandire stricata ti s-ar parea normal ca smecherii cu masini tari sa te depaseasca pe banda 1 si sa faca slalom printre masini. Proabil daca o sa "te ajungi" vreodata asa o sa faci si tu si o sa uiti de viteza regulamentara.

Inca odata te rog, lasa-ne sa circulam si dupa legi nescrise si de bun simt... fara sa faci tu legea pe sosea.

Nu ai idee cat m-am abtinut sa nu injur!

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
diaconuliviu
post 17 Jul 2007, 07:10
Post #259

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(tarzy @ 16 Jul 2007, 19:32)
aici cred ca intervine "neintelegerea".

cred ca am mai spus de minim 10 ori treaba asta
tu ai dreptul sa folosesti banda II doar ptr depasiri sau daca te deplaseszi cu viteza superioara celor de pe banda I.
faptul ca altii circula cu viteza peste limita nu prea e treaba ta, tu ai doar OBLIGATIA sa le acorzi prioritate. ptr penalizarea lor exista camere de luat vederi, radare & co.
[...] daca nu ai capacitatea de a estima viteza altei masini atunci .... trebuie musai un examen medical

Alo, de ce eu am numai OBLIGATII iar cei pe care-i sustii cu atita ardoare au numai DREPTURI? Ei conduc dupa alt cod rutier dedicat lor? Sa conduca legal sau, daca au chef de viteza mare, sa se abtina de la flash-uri, ne vom replia pe 1 cind va permite situatia.

QUOTE(nh1980ro @ 16 Jul 2007, 20:03)
Poate ar trebui sa fie si la noi legea ca la ei, ca la ei pentru 25mph(40km/h) in plus peste limita mergi direct la tribunal.

Acolo pentru orice mergi la tribunal; nu trebuie contestatie depusa, din ce discutam cu un tip spunea ca se merge direct la jude care decide.

QUOTE(steph @ 16 Jul 2007, 23:39)
1. nh1980ro> Dragul meu te mai rog inca odata sa pui cheile in cui. Cei dragi te asteata acasa.

[...]

2. Acum realizez ca tu esti unul dintre soferii care atunci cand dau de un tir pe un drum national care merge cu 80 se gandesc strict la propria persoana si depasesc cu fix 90 fara sa se gandeasca ca mai sunt si alti amarati in spate care ar vrea sa profite de bresa respectiva si eventual sa scape de urmatorii 4 km de linie continua... dar nu!!! depasim cu 90 da-i un pu*a mea pe fraierii aia care vor si ei sa treaca de fumigena pe roti ...

3. Si ca sa iti mai dau un exemplu de gandire stricata ti s-ar parea normal ca smecherii cu masini tari sa te depaseasca pe banda 1 si sa faca slalom printre masini. Proabil daca o sa "te ajungi" vreodata asa o sa faci si tu si o sa uiti de viteza regulamentara.

Inca odata te rog, lasa-ne sa circulam si dupa legi nescrise si de bun simt... fara sa faci tu legea pe sosea.

[...]

1. Adica, dupa mintea ta ar trebui ca pe sosele sa circule numai cei "ajunsi", cei care inca mai au dacia, sa stea acasa, ca merg incet. Asta in conditiile in care - tinind cont de drumurile existente - legiuitorul spune "max 130".

Nu sustin ideea de justitiar a lui nh1980ro, e total gresita, dar, daca ai primi de la 15 bizoni-giboni 15 serii de flash poate ai ridica piciorul de pe acceleratie ca si el. In fond, poti justifica asta prin "orbire partiala".

2. Ai tu dreptate dar, ce te faci cu aia care, dupa ce te bagi in depasirea acelui tir se arunca imediat dupa tine fara a tine cont ca din fata la o oarecare distanta SIGURA pentru tine apare alta masina? Si, la fel, fara a tine cont ca tu esti cu o masina care atita poate, incepe sa faca scurta la mina dind flashuri, ca sa iesi din depasire si sa poata si el iesi, desi el e cel care nu s-a asigurat.

3. Pai, daca vrei, pe alocuri, lege dupa ureche, dca ma vei vedea pe banda 2 in conditiile in care banda 1 e varza de gropane, sa ma depasesti pe acolo (sper sa nu redevii "legist" si sa spui "legea zice sa circuli pe 1").

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
steph
post 17 Jul 2007, 08:35
Post #260

Membru autentic

diaconuliviu>

Iti dai seama ca nu sunt absurd si daca vad ca banda 1 e varza cum era intr-o vreme pe A1 stau linistit si daca intradevar ma grabesc ma duc eu pe acolo si gata.

Pe autostrada sunt situatii cand dau flashuri si situatii cand nu. Conducand daily un matiz pe autostrada merg 130-140 mai mult nu e foarte rentabil.

Nu comentez nimic chiar daca imi iese una dormit cu 110 pe banda 2 sa depaseasca o coloana de tiruri dar macar sa vad in bord ca mareste si el pasul pana la 120-130 ... ( nu il oblig sa depaseasca nici o viteza legala )

Referitor la idiotii care depasesc si nu se gandesc decat la propria persoana, am intalnit si octavii sau masini cu motoare cel putin duble ca putere decat cei 48 de cai ai mei pe care ii impingeam de la spate si la jumatatea tirului ii lasam in plata domnului si ne retrageam toata coloana inapoi. Am asistat la cazuri in care cel din fata era chiar obligat sa franeze pentru ca un destept din asta care depasea cu a 5-a la 80 km/h pe o portiune de 1.5 km nu realiza ca pe contrasens se sta cat mai putin posibil.

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
mauru007
post 17 Jul 2007, 08:44
Post #261

sir

Prietene mergi te rog mai incet cu matizul sa nu iti para rau mai tarziu cum imi pare mie. Asa mergeam si eu sad.gif

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
Bill
post 17 Jul 2007, 08:55
Post #262

Membru autentic

QUOTE(LemonDemon @ 16 Jul 2007, 19:45)
Acum fie vorba intre noi , trebuie sa fie naiv sa creada cineva ca am dat banii pe un motor de 3.5l pentru a merge cu 120 km/h.Oricum incerc sa o fac cat mai in siguranta si intr-un mod cat mai putin stanjenitor pentru ceilalti participanti la trafic , insa unii au soricul gros rau.
*

QUOTE(LemonDemon @ 16 Jul 2007, 20:06)
Mai bine nu , nu sunt obligat moral sa miros gazele unuia care se tareste cu 120-130 km/h si are impresia ca isi ia zborul.
*

Prietene, cu ce ocazie prin tara asta daca ai un dispret total fata de lege?

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
jeffe
post 17 Jul 2007, 09:40
Post #263

Membru incepator

Au spus-o si altii inaintea mea, dar ma simt obligat sa mai atrag si eu inca o data atentia: pe drumurile publice conducatorul auto este obligat sa conduca cat mai aproape de marginea dreapta. Restul de benzi se folosesc pentru depasire sau schimbarea directiei de mers.
Asa cum sunt o groaza de tarani care dau flash-uri pentru ca asa vor ei, pentru ca au ei o treaba si tu trebuie sa dispari din calea lor atunci asa sunt si o groaza de melteni care circula pe banda doi (trei) ca melcul, fara un motiv serios, doar pentru ca asa li se pare lor mai bine.
Adevarul este undeva la mijloc, ca intotdeauna, dar trebuie sa retineti ca respectul pentru ceilalti este, de fapt, respectul pentru propria-ti piele.
Poti risca, atunci cand te tarai ca melcul intr-o depasire la viteza legala, sa dai peste un dobitoc cu patru clase, in masina sefului sau a taticului, cu vreo pitipoanca in dreapta si plin de "arfe" care sa iti "ia fata" dupa ce te depaseste si sa va bage pe toti (inclusiv pe el) in spital, si asta in cazul cel mai bun.
Sau, daca dai flash-uri ca un taran coclit, fara sa tii seama de circumstante, risti ca un bosorog senil sa se enerveze ca ii expui chelia la radiatiile periculoase emise de far si sa iti calce o frana in bot, in asa fel incat sa te bage si pe tine si pe el in spital pentru restul vietii.

--------------------
Ford Mondeo 2007 Mk3 - B-51-WMx
ignorance is bliss
+
nh1980ro
post 17 Jul 2007, 11:14
Post #264

Membru

QUOTE(steph @ 17 Jul 2007, 00:39)
Si ca sa iti mai dau un exemplu de gandire stricata ti s-ar parea normal ca smecherii cu masini tari sa te depaseasca pe banda 1 si sa faca slalom printre masini. Proabil daca o sa "te ajungi" vreodata asa o sa faci si tu si o sa uiti de viteza regulamentara.

Stai tu linistit ca si SLZ ajunge pe la 160km/h fara prea mult stress, si eu spuneam ca pe BI nu e loc in care sa ma bag eu in siguranta ca sa ma dau din fata bizonilor. Tu pe unde crezi ca pot respectivii bizoni sa depaseasca?
Eu vorbesc de situatia in care respectivii te ajung din urma in timp ce tu depasesti o coloana. Nu fac eu pe justitiarul, dar nici alti conducatori auto nu ma pot obliga pe mine sa incalc legea. Corect sau nu?

Voi vedeti lucrurile numai dpdv al bizonului care merge ca nebunul si exemplul dat de mine mai inainte e foarte clar. Si n-o sa stau eu pe BI sa merg dupa toti ceilalti care merg cu 110km/h pentru ca BII e rezervata doar pt cei care merg cu 160-180km/h, INCALCAND LEGEA. Inca o data va spun, soselele sunt PUBLICE si tocmai de aceea exista reguli de circulatie ce trebuiesc respectate. N-o sa fac eu pe justitiarul cu nimeni, doar ca nu mi se pare nici corect, nici legal si nici frumos ca un bizon care merge ILEGAL sa-mi dea flashuri daca eu nu am unde sa ma repliez pe BI.

Cand fac depasiri pe drumuri nationale etc, nu ma uit ce viteza am pe bord, ci ma uit la trafic in general si la cel pe care il depasesc sa nu accelereze, ca sunt destui care au obiceiul asta, mai ales daca depasesc un Logan..tongue.gif

@steph mai bine ai sta tu mai incet cu Matizul ala ca sa nu omori si oameni nevinovati.

This post has been edited by nh1980ro: 17 Jul 2007, 11:18

--------------------
+
LemonDemon
post 17 Jul 2007, 11:17
Post #265

Membru autentic

Ca orice lege din Romania , si cea rutiera este ramasa in urma.Nu zic, nu avem drumuri de mers tare pe ele , insa exista si portiuni in care se poate merge mai tare.Problema cu cei care incurca pe banda II exista la orice viteza.Nu zic ca un Logan , de exemplu , de 1.4 nu trebuie sa depaseasca , insa eu daca as avea o masina cu caracteristiciile ei dinamice din bun simnt as lasa masinine ma puternice primele si eu dupa ele.Oricum cele puternice fac depasirea imediat.In felul acesta nu incurci pe nimeni.
Dar din pacate nu se intampla asa si trebuie sa facem coloana in spatele unuia care de abia se misca.

Sunt responsabil de atitudinea mea la volan , si sunt constient de amenzile si punctele de penalizare .Legea este lege si nu am comentat nicio data la o amenda sau ceva , daca am mers tare , trag consecintele , nu trebuie sa ma intrebe cineva ce caut in tara asta? Caut ceva fololsitor , si inca ceva stimabililor: eu la masina pe 848 km am viteza medie de 46 km/h , eu zic ca un taran cu Logan care trece la TeDeII este mult mai periculos fiind convins ca e racheta nu tractoras.

--------------------
None None N/A
+
nh1980ro
post 17 Jul 2007, 11:21
Post #266

Membru

Da, intra-devar legea in Romania este prea blanda. Ar trebui sa suspende permisul pentru depasirea cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime de la 1 la 3 ani cum e prin tarile Europene si la fel si trecerea pe rosu daca se produce accident etc.
Sau sa stai la racoare cum e in SUA.

--------------------
+
LemonDemon
post 17 Jul 2007, 11:26
Post #267

Membru autentic

Dar , dar exista o mica deosebire: in timp ce acolo am 1000 de autostrazi pe care sa merg mi se pare de bun simnt sa mergi cu 130 km/h pe distante mari.Personal cand merg in Austria , Germania respect limita de viteza deoarece am de mers sute sau chiar mii de km , care ii fac numai pe autostrada.La noi problema este infrastructura care lasa de dorit .Daca ar fi sa merg de la Pitesti la Nadlac respectand viteza legala as face probabil mai mult de 1 zi pana acolo.In alta ordine de idei am observat ca si cei care nu au cine stie ce motoare , in localitati , merg si ei cu 80-90 km/h.Asta cum vine? Nu mai depasesc respectivii cu 40-50km/h viteza legala? Sau la 80-90 km/h intr-un Logan sau Solenza nu se simnte nimic , lucru care te face sa te simti in siguranta? Ei bine si pentru mine este acelasi lucru cand merg cu 170 km/h pe autostrada.

--------------------
None None N/A
+
Bill
post 17 Jul 2007, 11:28
Post #268

Membru autentic

QUOTE(LemonDemon @ 17 Jul 2007, 11:17)
insa exista si portiuni in care se poate merge mai tare
*

Asa ziceau si cei care mergeau acum o saptamana pe A2 pana sa apara fumul..........

Sunt portiuni pe care se poate merge si cu 400 km/h dar nu ai siguranta 100% ca termini viu cursa...........
Si pana la urma ce e mai inportant? sa ajungi cu bine cu o intarziere de 30 minute sau sa risti sa arzi de viu in masina?

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
nh1980ro
post 17 Jul 2007, 11:30
Post #269

Membru

Daca TOTI ar merge respectand viteza legala, drumul ar fi mult mai putin stresant si ai iesi cu o viteza medie mai mare decat iesi mergand cu viteza mare si apoi cu frana si iar acceleratie. Vezi DN1! In trecut nu cred ca reusea nimeni sa scoata o viteza medie de 80km/h pe DN1.

Eu cred ca in Austria si Germania respecti vitezele legale pentru ca acolo daca te-au prins esti mancat. In plus pe acolo mirosi fumurile de la VW si Opel la 130km/h, nu de Dacia.

This post has been edited by nh1980ro: 17 Jul 2007, 11:32

--------------------
+
vijelie
post 17 Jul 2007, 11:31
Post #270

membru violet

Ba prima conditie pentru un trafic civilizat pe autostrazi este chiar prezenta organelor dotate corespunzator. Cu doua saptamani inainte de lantul de tragedii care au dus la aparitia acestui topic luuuung si fara rost am fost la mare, pe A2. In afara de 2 burtosi care sorbeau cafea pe la km. 20 nu am vazut niciun interes in monitorizarea traficului rutier. Asta in conditiile in care pe banda 1 se mergea cu 140 si pe banda 2 nu va mai spun ce specimene evoluau si la ce viteze...
Nu trebuie sa avem vise umede cu ani de ocna la Fort Knox pentru vitezomani, legea actuala e suficienta daca se aplica ferm si cu probe.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
14 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 18:01
Forum Renault