Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
![]() ![]() ![]() |
Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
kodrix |
![]()
|
||
![]() Membru tanar Group: Members Posts: 220 Joined: 20 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km Logan 1.4MPI 2009 E0 Logan 1.4MPI 2009 Ambiance |
|||
B08WLI |
![]()
|
![]() Membru ?? Group: Members Posts: 107 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kodrix @ 13 Jul 2007, 13:14) @B08WLI par cam amenintatoare crapaturile din cauciucul ala. Eu in locul tau le-as schimba cat mai repede. M-am uitat si la ale mele si am si eu unul cu crapaturi ca ale tale ![]() ![]() Pai le schimb, mai ales ca trebuie sa plec in Grecia intr-o luna ... sper sa ma incalt cu Nexen N2000 sapt. viitoare si sa va spun primele impresii. celica_Nexen_tread.jpg ( Size: 51.79k ) Number of downloads: 440 |
--------------------
Dacia
LOGAN
2006 Laureate
- B 08 WLI
|
|
B08WLI |
![]()
|
![]() Membru ?? Group: Members Posts: 107 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Poze cu noile anvelope montate :
Image000.jpg ( Size: 104.77k ) Number of downloads: 34004 Image001.jpg ( Size: 78.46k ) Number of downloads: 465 |
--------------------
Dacia
LOGAN
2006 Laureate
- B 08 WLI
|
|
e.so!id |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 19 January 05 From: Roman City ![]() |
Propun celor care posteaza pe acest topic de la deschiderea lui (in sensul in care sunt la curent discutia legata de pneuri logan) sa faca un pool in care sa enumere toate tipurile de penuri de care s-a discutat si eventual o scurta descriere a ficarui tip (aderenta, stabilitate, uzura, pret, etc), iar astfel sa se poata vedea un top al celor mai bune variante de "incaltare" a loganului.
Eu o vad ca pe ceva super util, mizand pe faptul ca cei care vor sa cumpere un pneu, nu se vor apuca de citit 1.022 posturi ![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
- NT - 45 - BOG Intotdeauna purtati centura si supuneti-va legilor drumului !
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu e nevoie de pool: cele mai bune sunt cele de la firmele consacrate (Michelin, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Continental, etc.) si dintre acestea cele mai scumpe (de la magazinul cel mai ieftin
![]() Si nu dai gres. Nu o sa mai cumpar in viata mea cauciucuri de firme de mana a 2-a (Fulda, Vredestein, Sava, etc.) sau noname-uri. Doar produse de firme consacrate la care dai in plus 30-50% fata de celelalte, dar aderenta si confortul nu se discuta. This post has been edited by madhorsefuzzy: 20 Jul 2007, 23:57 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
B08WLI |
![]()
|
Vredestein = mana a 2-a ? ... in sfarsit, fiecare cu parerea lui.
Sau poate ca mana intai reprezinta anvelopele care-si fac reclama la tv in Romania. Nu vreau sa incep o polemica pe tema asta, dar chiar nu cred ca are rost sa facem un top al anvelopelor in aceasta maniera. Fiecare are modul lui (care n-are nicio treaba cu standardele in materie) de a aprecia calitatea anvelopelor. Ca exemplu o sa iau Kormoranele : daca cititi cap-coada acest topic o sa vedeti pareri de la "foarte multumit de ele" pana la "niste plastice ordinare". |
--------------------
Dacia
LOGAN
2006 Laureate
- B 08 WLI
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
e.so!id |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 19 January 05 From: Roman City ![]() |
Sa inteleg ca este controversa in materie de pneuri.
Am abia 25 000 km cu montanele stock, iar cand o sa ma duc la "cumparaturi" citesc topicul cap coada ![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
- NT - 45 - BOG Intotdeauna purtati centura si supuneti-va legilor drumului !
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Sa inteleg ca voi credeti ca Vederstein este anvelopa premium? Daca asta e premium atunci Michelin, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Continental, Bridgestone ce sunt? Superextramegapremium?
This post has been edited by ThunderRa: 22 Jul 2007, 11:27 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2008 - Lux Privilege 1.6 16v
- NT-23-DAC Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com |
|
B08WLI |
![]()
|
![]() ![]() De curiozitate, ce anvelope ai la masina momentan? ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN
2006 Laureate
- B 08 WLI
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Dunlop SP Sport 01 195/55R15 + jante PLW aluminiu pentru vara
Dunlop SP 4ALL Seasons 185/65R15 + jante tabla pentru iarna (sunt M&S...adica mud&snow si le folosesc iarna in locul anvelopelor stricte de iarna pentru ca nu prea mai avem zapada ![]() This post has been edited by ThunderRa: 22 Jul 2007, 16:59 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
eu as baga vredestein alaturi de marcile enumerate de thunderRa fara nicio ezitare ...
si eu unul care nu am bani atat pentru anvelope de vara cat si de iarna gasesc Vredestein quatrac 2 un pneu cu un foarte bun raport calitate/pret si care se descurca bine atat iarna cat si vara. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
ThunderRa |
![]()
|
Si eu ziceam ca Barum ar trebui sa fie premium pana mi-am pus Yokohama pe aceeasi masina. Vederstein e la nivel de Barum, Klebler, Nokian insa nu se compara cu Yokohama, Good Year, Michelin etc.
Diferentele de pret nu sunt chiar atat de mari. Daca pentru 4 Dunlop platesc 1-2 milioane mai mult decat 4 Vederstein dar castig 1-2 metri de franare sau 4-5% mai mult grip .... atunci consider ca am cheltuit foarte bine acesti bani. Anvelope nu imi iau lunar si nici macar anual. Sa nu uitam ce cel mai eficient tuning este achizitionarea de anvelope. Considerati diferenta asta o investitie in siguranta si performanta. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
B08WLI |
![]()
|
Sunt de acord, doar ca nu poti sa zici ca toate modelele produse de aceste firme "premium" sunt bune.
Un exemplu ar fi Michelin-urile Energy de pe Logan, care nu rup gura targului desi au un pret destul de piperat. " Sa nu uitam ce cel mai eficient tuning este achizitionarea de anvelope. Considerati diferenta asta o investitie in siguranta si performanta " - eu as adauga faptul ca stilul de condus este prima si cea mai buna investitie in siguranta.....pe urma vin si anvelopele. |
--------------------
Dacia
LOGAN
2006 Laureate
- B 08 WLI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Vredestein sunt atat de bune ca stiu eu personal un coforumist care a avut in 1000 km galme la 3 din 4 bucati, fara sa fi luat gropi sau mai stiu eu ce.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
B08WLI |
![]()
|
Cu tot respectu, galmele nu apar chiar asa pur si simplu. Daca dai in gropi sau in borduri, apar si galme cate vrei.
Eu am avut Montana M800 pe Dacia 1310 si la 30000km ( cu 3 soferi ) nu am avut nicio galma - cum am spus si mai devreme ... stilul de condus face minuni! |
--------------------
Dacia
LOGAN
2006 Laureate
- B 08 WLI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Adevaru e ca am avut si eu niste matadoare care au stat bine mersi 2 ani pe masina non stop si nu au avut greturi, si o montana pe rezerva care a facut galma stând pur si simplu. Asta nu inseamna ca Vredestein sunt proaste, nu? Ca doar nu a fost vorba de ele in fraza anterioara...
Eu doar va atrag atentia ca alea Vredestein din Romanica sunt cam proaste calitativ. Cel putin din experientele mele sau ale prietenilor. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ThunderRa |
![]()
|
Nu doar din Romania ... Nicaieri in lume nu sunt considerate anvelope foarte bune. Sunt anvelope corecte si atat.
Cat despre Michelin Energy...eu zic ca e o anvelopa corecta, care e pe la acelasi pret cu Vredestein si mai buna calitativ. Si sa nu uitam ca acelasi producator are mai multe tipuri de anvelope: standard, performance, high performance, ultra high performance etc. Consider ca e corect sa comparam o anvelopa standard Michelin cu una standard Dunlop, Bridgestone, etc. Sa compari varful de gama Vredestein cu standardul Michelin e putin exagerat. Si chiar si asa, Vredestein nu face fata. Am inteles ca pentru biciclete ar fi destul de bune. ![]() This post has been edited by ThunderRa: 23 Jul 2007, 16:20 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
florinvfd |
![]()
|
![]() florinvfd Group: Members Posts: 163 Joined: 4 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(B08WLI @ 23 Jul 2007, 07:50) Sunt de acord, doar ca nu poti sa zici ca toate modelele produse de aceste firme "premium" sunt bune. Un exemplu ar fi Michelin-urile Energy de pe Logan, care nu rup gura targului desi au un pret destul de piperat. ce au astea? chiar vreau sa mi le cumpar, unii zic ca sunt bune. eu am acum kormoran si pe ploaie mi-e cam frica... |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2006, Laureate bunul simt e cea mai buna regula de circulatie!
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Is bune mai. Pe mine un singur lucru m-a deranjat totusi la ele. Au cerut cam multi plumbi la echilibrare, ceea ce nu e un lucru tocmai bun. Arata ca ar fi ceva diferente in cantitatea de material in diferite zone ale cauciucului.
Pot spune ca si pe zapada (strat de vreo 5 cm) s-au comportat bine. Aveam pe fata Michelin de iarna iar pe spate Michelin Energy din fabrica. NU am avut probleme sa rulez cu ceva viteza pe acea zapada, desi mai erau si serpentine. Masina nu avea comportament supra-virator sau mai stiu eu ce. Eu cred ca sunt corecte. Intotdeauna o sa existe desptepti pe planeta asta, iar la ei daca energy a ajuns pe Logan inseamna ca e anvelopa proasta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Michelin Energy se gasesc si pe Golf V nou-nout, livrat de Midocar. Am mai vazut si pe alte masini noi deci nu pot fi chiar asa de proaste ...
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Chair nu stiam cum sa revitalizez topic-ul. Si fara sa vreau am putut. O singura asociere: "Vredestein - firme de mana a 2-a" si gata.
![]() Imi cer scuze. Poate am fost nedrept cu Vredestein. ![]() semit am citit destule de Vredestein pe net, am si pareri pozitive ale colegilor de serviciu care si-au luat in grup Vredestein dar e si experienta neplacuta a lui Marty. Colegii lauda raportul calitate/pret, dar nu te poti orienta dupa asta in ceea ce priveste performantele de franare unde 5m la 50m reprezinta 10% la o diferenta de pret de 50%, dar poate ai nevoie de aia 5m. Pana sa imi iau Continentalele "la oferta" cochetam cu niste Maloya Futura Primato marca a grupului Vredestein (orientat de testele ADAC). De iarna am Sava Eskimo S3 (ADAC + celebrul calitate/pret la momentul respectiv) de care am fost foarte multumit pana acum, dar lui frate-meu o sa-i recomand un Dunlop de iarna, pentru ca sunt convins ca o sa fie mai bune decat ale mele. semit stiu ca ai Vredestein pe masina dar banuiesc ca nu cele mai ieftine Vredestein, nu? Ca aici e problema cand faci o recomandare generala: daca cineva in urma recomandarii ia cele mai proaste caucicucuri care sunt in gama producatorilor premium nu poate da prea mult gres. In schimb exista diferente destul de mari intre cele mai proaste cauciucuri si cele mai bune caucicucuri de la un producator "mai putin cunoscut/raspandit". Sa ii excludem din aceasta categorie pe Vredestein, desi sunt convins ca exista diferente si la ei intre T-Trac, HI-Trac, Sportrac 2 si Sportrac 3. ![]() Ex.: Kormoran. Pe Logan exista modelul K801 care nu cred ca se poate compara cu modelul Kormoran de pe Golf V (da vin echipate si cu Kormoran dar nu stiu modelul de Kormoran). |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
B08WLI |
![]()
|
Eu am mers 2 sapt cu Energy si pe asfalt sunt ceva mai ok decat Kormoranele, dar pe ploaie, chiar n-am sesizat diferente.
Driverx, stiu f bine ca Energy nu vin doar pe Logan, ci pe multe alte modele (Citroen si Peugeot imi vin acum in minte) |
--------------------
Dacia
LOGAN
2006 Laureate
- B 08 WLI
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
De la vreun maerstu in pneuri: IGNORAND pretul (traduc: poa' sa fie cat de mare), ce ati cumpara din ce exista acum pe piata de la noi?
Ma intereseaza (stiu, e un mic paradox aici ![]() PS: repet, nu vreau recomandare de 4 de vara si 4 de iarna...in aceeasi bani ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Presonal am avut pneuri Vredestein Quatrac2 pe primul Logan si am rulat cu ele 40.000km fara nici o problema. Acum pe actualul Logan am pneuri Energy3 care mi se par mult mai proaste in sensul de zgomot, comportament al masinii.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Mi-am luat pana la urma Michelin - Energy E3A - 185/65/15/H (sau T...); Evident, se simte fata de Montanele initiale, dar spre deosebire de altii pe mine Montanele ma enervau mai mult pe uscat, unde pierdeau repede aderenta decat pe zapada sau ud unde pot spune (din proprie experienta) ca au facut fata unor anvelope mult mai pretentioase care culmea incaltau si masini mai scumpe decat Loganul meu Laureate fara ABS.
Astept sa vad in continuare ce se intampla ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
tedy |
![]()
|
![]() Membru Indoctrinat Loganist Group: Members Posts: 580 Joined: 7 July 05 From: Bucuresti ![]() |
de unde le-ai luat si cu ce pret ? multumesc
|
--------------------
VW
bettle
1.9 tdi
- xxx
|
|
Cleo11 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 16 November 06 From: Tg-Jiu, Gorj ![]() |
Eu mi-am incaltat Golan-ul cu anvelope Goodyear Eagle Ventura 195/60/15 pt. vara si sunt foarte multumit de ele. Pt. iarna pana acum am avut Montana din fabrica, dar vreu sa imi iau tot Goodyear sau Dunlop.
Attached thumbnail(s) 2007_0822Logan0017an.JPG ( Size: 60.46k ) Number of downloads: 388 |
--------------------
BMW
E 46
2000 / 320i
- GJ 11 KGB
|
|
Horia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 24 August 07 ![]() |
Vredestein Sportrac 3 sunt cauciucuri <<foarte recomandate>> de ADAC-ul german. In testele AMS au luat calificativul <recomandat>>, alaturi de Michelin, Dunlop etc, ba chiar inaintea acestora.
M-a amuzat parerea unora, cum au spus, Vredestein sunt cauciucuri de mana a doua. Da, la a doua mana, de aceea obtin cele mai bune note la acvaplanare, spre exemplu. E interesant de aflat cum se va folosi un proprietar de Michelin, spre exemplu, de cei doi metri teoretici obtinuti in minus la franare daca anvelopele au intrat in acvaplanare. Voi nu sunteti curiosi? Nu de alta, dar anvelopa Vredestein Sportrac 3 intra in acvaplanare la 94 km/h la o adancime a stratului de apa de 7 mm, in timp ce Michelin Primacy HP intra in acvaplanare la 83 km/h! Asta diferenta in favoarea unui constructor de top. Glumeam, desigur. Am avut Michelin Pilot Primacy si pot spune ca au fost anvelope bune. Am acum Vredestein Sportrac 3 si pot spune si despre ele ca sunt bune. Dar nu se pot compara pt. ca fiecare se adreseaza unui alt stil de condus. Apropos de marci de renume, si Semperit este fiica Continentalului si obtine rezultate chiar mai bune decat mamica ei. Si, este adevarat, numele nu are aceeasi rezonanta, nu?! Cred totusi ca si pretul este un indicator pt. calitatea unei anvelope: indiferent de comerciant, nu veti gasi diferente mari intre Michelin, Vredestein, Bridgestone, Continental etc. La dimensiunile 205/55/R16, indice de viteza V, pretul se invarte la circa 100 de euro/bucata la gama de inalta performanta. Nu se pune problema de ultra inalta performanta deoarece anvelopele de acest gen incep de la dimensiunea de 225. Desigur, atunci cand o anvelopa costa 60 de euro, fata de media de 100, si performantele sunt altele. This post has been edited by Horia: 24 Aug 2007, 22:20 |
--------------------
Toyota
Avensis
2006
|
|
vibratie |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 4 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am FULDA - Kristal Montero 2(185/65/15) M + S si am fost foarte multumit iarna trecuta. Au un profil foarte bun. Cele cu care este masina echipata sunt Kormoran si abia astept sa se uzeze si sa le pot schimba
![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN
Laureate - 1,6 MPI - 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 03:15 |