DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

127 Pages « < 32 33 34 35 36 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie

99AIM
post 5 May 2007, 09:19
Post #991

Membru autentic

Group: Members

O problema in alegerea unor pneuri pt. un Logan cumparat sh de la o firma de leasing de catre un prieten cam nepriceput in ale masinilor,vrea ceva de genul 195/70/15,asta cum ar da pe ZKR? are jante de aliaj Sinaia

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bassfreak
post 10 May 2007, 21:50
Post #992

Membru autentic

From: Bucuresti

ar fi cam.. prea mari. daca vrea latime 195 trebuie sa ia cu talon 55-60.

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
< Aiwa >
post 10 May 2007, 22:25
Post #993

Membru incepator

Salutare tuturor...
Revin cu observatiile mele personale referitoare la pneurile pe care le-am montat in urma cu vreo 2 luni (Good Year HydraGrip 195/65/15)...
Adaug la ce am spus atunci...
- ce am observat diferit....eu faceam pana la tara la mine 105 km cu vechile pneuri, acum computerul de bord mi-a aratat exact pe acelasi traseu si in aceleasi conditii de drum 101 km.....deci fura aprox 4 km la suta de kilometri......nu ma deranjeaza asta absolut deloc...
- am asteptat sa le testez si pe timp de ploaie si la drum lung......fratilor se vede diferenta in sensul ca sta mult mai bine pe sosea si poti controla masina pe timp de ploaie, ai aderenta, chiar si franele se comporta mai bine pe ploaie cu cauciucurile astea, deci super multumit pe timp de ploaie .....la drum lung parca se intinde mai bine pe sosea, e mai stabila in curbe si din cate am observat eu are exact acelasi demaraj masina si se comporta chiar mai bine....apropo de ce spuneau unii ca fura din demaraj.....asta din ce am observat eu...
- referitor la consum, ma intreba "adiya" cum stau cu consumul.....mentionez ca in oras ia cu aproximativ 0,2 l mai mult la acelasi stil de condus ca si cu vechile cauciucuri, conform computerului de bord, deci insinifiabil pt mine....iar la drum intins nu am vazut absolut nici o diferenta, consuma la fel ca si pana acum masina cu vechile cauciucuri.......deci si aici super multumit...
In concluzie sunt foarte multumit de cauciucurile astea, iar diferentele pe care le-am enumerat sunt observatiile mele, repet, adica asa cum am vazut eu ca se comporta masina, poate in realitate lucrurile nu stau asa insa eu sunt multumit de ele pana acum.....
Salutare si numai bine...

--------------------
Renault Espace V Initiale Paris 2017
+
ThunderRa
post 11 May 2007, 16:50
Post #994

posesor posedat

From: Piatra Neamt

Observatiile tale sunt eronate. Daca vrei sa calculezi diferenta reala foloseste link-ul urmator:
http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp
Nu "fura" 4% ci iti da in plus 2,4%. Poate umblii tu cu presiune slaba... Asta ar fi si o posibila cauza a consumului crescut de combustibil...nu ca nu ar consuma mai mult cu anvelope mai late insa de la Kormoran sau Montana la Good Year cred ca mai castigi ceva la consum.

This post has been edited by ThunderRa: 11 May 2007, 17:02

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2008 - Lux Privilege 1.6 16v - NT-23-DAC
Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com
+
SUPERCAR
post 11 May 2007, 17:08
Post #995

Membru autentic

From: Constanta

QUOTE(< Aiwa > @ 10 May 2007, 22:25)
Salutare tuturor...
Revin cu observatiile mele personale referitoare la pneurile pe care le-am montat in urma cu vreo 2 luni (Good Year HydraGrip 195/65/15)...

Le-am vazut si eu in magazinele Metro si real la oferta,ce sa zic au un super profil,eu nu inteleg de ce nu ti-ai luat cu talon mai mic sa zicem pe 60 macar,eu daca eram in locul tau luam 195/55/15"
Si eu tot de astea imi voi lua Good Year ,chiar merita investitia in niste anvelope pe calitate.

This post has been edited by SUPERCAR: 11 May 2007, 17:10

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP - CT 82 PWR
+
ThunderRa
post 11 May 2007, 17:10
Post #996

posesor posedat

http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp
Fa si tu un calcul...mai apropiate sunt 195/60R15....
Eu am Dunlop SP Sport 01 195/55R15 si sunt foarte multumit, si diferenta e de -4%. O consider nesemnificativa. biggrin.gif

--------------------
+
< Aiwa >
post 11 May 2007, 22:08
Post #997

Membru incepator

Salutare...
"Observatiile tale sunt eronate"....ThundeRa specific ca valorile astea le-a arat computerul de bord, pe aceeasi distanta si in acelasi stil de condus, nu le-am scos eu din burta, asa ca observatiile computerului de bord or fi eronate...si nu vreau sa calculez diferenta reala, pt mine e nesemnificativa, eu am revenit cu informatiile astea pt ca mi-i s-au cerut la un moment dat ca fapt divers de alti forumisti si nu am venit eu sa "revolutionez" computerele de bord sau mai stiu eu ce...asa ca asta mi-a arat computerul de bord asta am spus...si apropo, presiunea mea in roti este 2,0 pe fata si 2,2 pe spate, si o verific la 2 saptamani...deci concluziile le tragi tu, ca si pana acum de fapt...
SUPERCAR...nu mi-am luat 195/55/15 pt ca nu imi place cum arata pe masina (chestie de gust pana la urma)...personal imi place mai mult cum arata 195/65/15 pe masina decat 195/55/15...nu am tinut neaparat la erorile pe care le dau aceste anvelope computerului de bord sau la alte chestii.....am vrut ceva mai bun, putin mai lat, mai stabil, o marca buna, neaparat cu profil de vara si ploaie si am luat Good Year HydraGrip 195/65/15...de aici incolo fiecare cu optiunea lui, tot respectul...
In rest numai de bine tuturor...

--------------------
Renault Espace V Initiale Paris 2017
+
adi_io1981
post 12 May 2007, 09:42
Post #998

membru stg si drept sau drept si stg vazut din fata

From: constanta

salutare. mi-am schimbat si eu anvelopele de fabrica. de un an mi-am luat de vara 195/60 r15 fulda carat progresso

http://www.fulda.com/fulda_home_en/our_tir...t_Progresso.jsp

si sunt foarte multumit de stabilitatea masinii, numai ca am observat ca mi s-a ingreunat putin servodirectia. despre diferenta intre viteza reala si cea indicata va spun ca viteza reala este mai mica si imi convine ca exista o posibilitate mai mica sa ma ia radarul.

singura problema ar fi sa nu observe politaii ca nu am anvelopele cu dimensiunile din talon. in rest totul e ok

--------------------
dacia logan preference - ct..pis
+
moshu_59
post 12 May 2007, 11:06
Post #999

Membru

Diametru ext. teoretic pt. 185/65/15 = 621,5 mm
Lungime periferica ext. pt. 185/65/15 = 1952,44 mm
Diametru ext. teoretic pt. 195/65/15 = 634,5 mm
Lungime periferica ext. pt. 195/65/15 = 1993,28 mm

Circumferinta sau diamtrul pt. 195/65/15 sunt mai mari cu 2,09 % fata de varianta standard. Avand in vedere ca, din constructie, masina arata viteza si ditanta parcursa cu cca. 5 % mai mari, fata de valorile reale, schimbarea cauciucurilor standard cu 195/65/15, aduc datele citite pe CB mai aproape de adevar (ramanand in continuare cu cca. 3 % mai mari).
Obs. - rularea cu cauciucuri usor dezumflate, chiar daca modifica raza rotii la sol, nu influenteaza distanta parcursa sau viteza afisata, intrucat lungimea periferica a anvelopei ramane practic aceeasi. Tentatia este de a afirma ca n-ar fi asa, insa nu uitati ca la o roata dezumflata nu mai putem aplica formula de calcul a lungimii cercului intrucat nu mai avem de-a face cu un cerc.
Totul este ok, cu exceptia faptului ca putem primi o amenda pentru cauciucuri neconforme, iar un plus al razei la sol de 2,09 %, nu poate influenta perceptibil performantele dinamice ale masinii.

--------------------
Dacia Logan - VS 04 LCC
+
alexboss87
post 12 May 2007, 15:55
Post #1000

Membru incepator

moama pai si ce vrei sa spui tu aici e ca nu are nicio influeta latimea cauciucului pe asfalt...in afara de stabilitate?eu stiam si ceva de genul ca in conditii de umezeala cu cat e mai mare latimea cauciucului cu atat la franare ``agresiva`` creste suprafata de frecare insemnand o distanta mai mare pacursa(aluneca si mai mult)...adevarat sau nu?..pana la urma care sunt avantajele ``schimbului `` de gume la logan?in afara de calitate si durata de viata...?

ps:moshule cate facultati ai? tongue.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 2007
+
adip
post 12 May 2007, 16:54
Post #1001

Banned

From: Melbourne, Victoria

Astazi, in Praktiker Vitan, Toyo 330 (de vara) 185/65/15, cca. 165-170RON

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
moshu_59
post 12 May 2007, 18:17
Post #1002

Membru

Am explicat unele notiuni care erau, in mod vadit, neclare, sau neexplicate clar. Parerea mea este ca 195/65/15 a fost si pe plansa proiectantului, sau macar a designerului. Facultati am cu una in plus fata de tine.

--------------------
Dacia Logan - VS 04 LCC
+
ThunderRa
post 13 May 2007, 09:17
Post #1003

posesor posedat

Aiwa, eu ti-am trimis doar un site care iti arata ca observatiile tale au fost doar subiective, nu si reale. Atat. Daca tu consideri ca am vrut doar sa te contrez...imi cer scuze, nu a fost asa. Cat despre faptul ca ar arata mai bine cu 195/65R15 decat cu 195/55R15...e o chestie de gust. Mie imi plac anvelopele cu balon mic, folosesc masina pe asfalt la viteze mari si nu fac offroad. Pe http://www.carbibles.com/tyre_bible.html gasesti avantajele unui balon mai mare si ale unui balon mai mic. Ca si dezavantajele. Bafta

This post has been edited by ThunderRa: 13 May 2007, 09:26

--------------------
+
cbogdy
post 14 May 2007, 14:46
Post #1004

Membru autentic

ThunderRa
Ultimul site de l-ai scris face toti banii.
Asa m-am lamurit si eu cu tot ce inseamna "guma" pe masina.
THX!

--------------------
Dacia Logan 2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV - HD***** tot HD*****
+
ThunderRa
post 14 May 2007, 20:29
Post #1005

posesor posedat

Ma bucur ca ti-a fost de folos. Mai gasesti pe acolo si alte "biblii" despre masini....si poti afla multe despre suspensii, tuning, uleiuri, aditivi etc... www.carbibles.com este un site cu foarte multe explicatii amanuntite si care raspunde multor probleme ridicate pe forumuri. Spor la citit.

This post has been edited by ThunderRa: 14 May 2007, 20:30

--------------------
+
adip
post 14 May 2007, 20:54
Post #1006

Banned

QUOTE(cbogdy @ 14 May 2007, 15:46)
ThunderRa
Ultimul site de l-ai scris face toti banii.
Da-i si tu un plus la reputatie smile.gif
Ar fi util un subiect pe care sa se posteze doar link-uri utile despre pneuri, fara alte comentarii. Bine, ma rog, asta se poate generaliza pe toata sectiunea tehnica.

--------------------
* * *
+
cbogdy
post 14 May 2007, 22:07
Post #1007

Membru autentic

Apropo de "gume".
Azi mi-am cumparat un Barum 185/65/15 sa-l imperechez cu roata de rezerva si sa le pun pe fata. Masina mea a venit echipata cu Barum din fabrica.
Citind pe cauciucul nou, am vazut ca scrie Made in ROMANIA.
M-am uitat si pe cele venite cu masina si nu scrie unde sunt facute.

Concluzia:
De cand cu Continental pe teritoriul Romaniei, sunt tare curios cate gume sub licenta se mai fabrica pe la noi smile.gif ?

Sa stiti ca nu am obsesia "made in Ro is sux". Chiar sunt bucuros ca mai facem si noi cate ceva in tara noastra.

--------------------
Dacia Logan 2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV - HD***** tot HD*****
+
DMP
post 15 May 2007, 08:03
Post #1008

Mumu' padurii

pai din cate stiu eu la noi mai produc pneuri Michelin si Pirelli, in afara de Continental. si chiar pneuri de ultima generatie. nu cred ca trebuie sa iti faci probleme pentru ca tehnologia este la fel cu cea din tarile dezvoltate iar mare parte din productie se exporta.
si nu cred ca se fac pneuri special pentru tarile in care nu curge in mod curent apa calda si pneuri pentru tarile cu aceasta utilitate disponibila non stop. smile.gif

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
ThunderRa
post 15 May 2007, 15:38
Post #1009

posesor posedat

Ai masina made in RO dar nu vrei sa pui anvelope made in RO...Loganul cu Michelin "made in France" e mai Renault decat Loganul cu Michelin "Made in Romania"?
Produsele unor colosi de gen Michelin, Pirelli, Continental etc, trebuie sa corespunda unor standarde. Anvelopele care nu corespund le vei gasi sub nume de genul Barum, Klebler etc.
Nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu Barum & CO, ba chiar le consider peste medie, insa consider ca e ciudat sa pui anvelope pentru 260 km/h pe o masina care nu prinde mai mult de 180 decat in panta.
Firmele de anvelope in lume sunt doar cateva....branduri sunt insa de 10 ori mai multe. Spre exemplu Michelin are inspe' branduri, diferenta intre ele fiind in special de calitate si nu numai de pret cum le place unora sa spuna. Multi vor sari sa spuna ca: "Klebler e tot Michelin"....sigur....si marmota umfla rotile...biggrin.gif

This post has been edited by ThunderRa: 15 May 2007, 16:10

--------------------
+
UDI
post 19 May 2007, 00:26
Post #1010

membru posterior

Michelin-urile de pe Logan sunt made in Italy...

--------------------
DACIA/RENO - Logan/Symbol - Ambition 1.5 dCI 65 CP / Fidji 1.5dCi 85 CP - B 57 UDI
Fat and Curious
<<<RockMachine Hurricane 50 / Corratec Corones 105>>>
+
tuneam
post 19 May 2007, 18:17
Post #1011

Membru autentic

Ale mele sunt made in France

--------------------
Renault/Ford Clio IV 2014 - bucuresti
+
GBi
post 21 May 2007, 21:04
Post #1012

Membru autentic

Ce parere aveti despre "Marshal - Power Racer Ii"

http://www.marshaltyre.co.uk/mcar.html
are cineva pe masina? sunt mai bune decat montana stoc? unsure.gif unsure.gif

--------------------
Daciaaa Golan :)) KissFM 1.6 08 / ex. Laureate 1.4 04
Tot ce e bun tre' sa dispara !
+
AxelRo
post 5 Jun 2007, 20:51
Post #1013

Membru incepator

Exista posibilitatea la vreun dealer de anvelope sa dai anvelopele de pe masina plus o diferenta pentru unele noi ?

In cazul meu, un Logan luat de 4 zile echipat cu Kormoran, rulat cca. 700 km. As plati o diferenta pentru niste gume mai bune. Daca stie cineva vreun loc de genul asta ii multumesc anticipat pentru informatie.

--------------------
Dacia Logan Easy 1.5dci 2007 Gri Comete - B 64 XB_
+
Sage
post 18 Jun 2007, 11:30
Post #1014

Membru

From: la birou in Bucuresti

Salut,

Exista o promotie destul de veche la anvelopele Toyo. O gasiti pe unul din site-urile dedicate. Pe mine ma tenteaza modelul de vara R610 185/65 R 15 H. Nu stiu insa mai nimic despre el. A mai cumparat cineva? Pret pentru 4 buc ar fi cam 700 RON.
Puteti sa-mi recomandati altceva de vara la aproximativ 200 RON bucata?

Multumesc

This post has been edited by Sage: 18 Jun 2007, 11:32

--------------------
Renault Laguna Navi Dynamique 180 CP/Megane Estate GT 2011/2018
Jurnal de Laguna III - 180 CP http://www.reno.ro/index.php?showtopic=219603&st=0
+
adip
post 18 Jun 2007, 22:04
Post #1015

Banned

Sage, cauta la ipso.ro, au un pdf cu oferte tentante, chiar daca preturile sunt fara tva. Ar mai fi si la auto-soft vredestein t-trac la 183 RON bucata, tva inclus.
Despre toyo: recomand cu toata caldura! Eu am avut vario v1 pe fata pana mi-a facut unul galma din cauza drumurilor europ^H^H^bucurestene. Excelente pe umezeala si la franare, foarte greu intra abs-ul la franari bruste. Cam zgomotoase la viteza mare. Daca aveam mai multi bani tot toyo puneam in loc. Dar am preferat sa nu mai merg cu galma si am luat 2 bucati nou-noute, matador mp43.
Atat ca, fiind vorba de cauciucuri importate de la mama lor Japonia, ai grija sa aiba an de fabricatie macar 2006.

--------------------
* * *
+
Sage
post 19 Jun 2007, 09:13
Post #1016

Membru

From: la birou in Bucuresti

Multumesc.

Am fost pana la urma ieri si mi-am luat Toyo R610 cu 175 bucata. Deocamdata nu am ce opinii sa impartasesc. Astept sa o scot la drum lung si apoi o sa ma exprim. Oricum nu pot fi mai rele decat montanele...

--------------------
Renault Laguna Navi Dynamique 180 CP/Megane Estate GT 2011/2018
Jurnal de Laguna III - 180 CP http://www.reno.ro/index.php?showtopic=219603&st=0
+
B08WLI
post 11 Jul 2007, 15:48
Post #1017

Membru ??

Are cineva MARANGONI VANTO pe Logan?

Am gasit un pret bun (pana in 150 RON) si vreau sa le iau. Mai ales ca ieri am descoperit 2 fisuri "interesante" in Kormoranu fata-dreapta :

Image000.jpg ( Size: 93.01k ) Number of downloads: 317

This post has been edited by B08WLI: 11 Jul 2007, 15:51

--------------------
Dacia LOGAN 2006 Laureate - B 08 WLI
+
GBi
post 12 Jul 2007, 22:59
Post #1018

Membru autentic

Goodyear 205/55 R15 VENTURA sau Goodyear - Excellence, are cineva pe masina? cum se comporta ?

--------------------
Daciaaa Golan :)) KissFM 1.6 08 / ex. Laureate 1.4 04
Tot ce e bun tre' sa dispara !
+
kodrix
post 13 Jul 2007, 13:14
Post #1019

Membru tanar

Am ajuns cu Loganul la 48000 km cu montanele originale si trebuie sa ii schimb cauciucurile, cel de pe dreapta spate fiind uzat mai mult decat celelate fiind cam la limita(am mers cateva mii de km cu presiune scazuta in el).
Va rog sa-mi recomandati si mie un set de cauciucuri pana in 700 RON(toate 4).

@B08WLI par cam amenintatoare crapaturile din cauciucul ala. Eu in locul tau le-as schimba cat mai repede.

M-am uitat si la ale mele si am si eu unul cu crapaturi ca ale tale ohmy.gif mad.gif

This post has been edited by kodrix: 13 Jul 2007, 13:19

--------------------
- - -
Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km

Logan 1.4MPI 2009 E0
Logan 1.4MPI 2009 Ambiance
+
adip
post 13 Jul 2007, 13:23
Post #1020

Banned

kodrix: vredestein t-trac la auto-soft sau toyo la de la polyinvest (3+1 promotie)

--------------------
* * *
+
127 Pages « < 32 33 34 35 36 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 01:20
Forum Renault