Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
![]() ![]() ![]() |
Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
Victorine |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|||
cheptea1q |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 21 October 05 ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 3 Nov 2010, 13:01) Eu mi-am luat Tigar Winter de la ei, pretul de lista este 175 ron la care primesti o reducere de 9 ron daca le montezi la ei contracost( 30ron/janta de tabla, 35ron/janta de aliaj) adica anvelopa ajunge 166ron dar platesti 30/35 ron montatul. Un pret ok pt o anvelopa decenta. |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambition
- B-79-GLP
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Iaca inca unul care s-a tzapit...
![]() This post has been edited by Victorine: 4 Nov 2010, 19:28 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Doar ca la aia pneurile ieftine sunt alea sub marca norauto sau point s facute de continental sau michelin, nu de sarbi care pretind ca ar avea vreo legatura cu Michelin.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Cetatenii de la autobild au facut un test cu rotile de iarna 195/65r15 (dimensiunea standard la vw) si au analizat comportament pe zapada, pe apa, pe uscat, la slalom, la franare etc.
Trecand peste detalii, topul final arata: Exemplare: - Dunlop SP Winter Sport 3D 91T - Continental WinterContact TS 830 91T - GoodYear Ultragrip 7+ 91H - Vredestein Snowtrac 3 91H Bune: - Pirelli W190 Snowcontrol Serie II 91T - Michelin Alpin A4 91T - Sava Eskimo S3 91H Satisfacatoare - Bridgestone Blizzak LM32 91T - Toyo Snowprox S942 91H - Fulda Kristall Montero 3 91T - Kumho I'Zen KW23 91T Nesatisfacatoare - Firestone Winterhawk 2 Evo 91t |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.394 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sava eskimo S3 nu prea se gaseste la noi.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
pt megane pe 16 se gaseste:
http://www.vreau-anvelope.ro/anvelope/pid-...MO_S3_-91T.html |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
In week-end trebuie sa imi iau si eu 4 bucati noi de iarna pentru Loganel, pe care o sa le pun pe jante de tabla.
Inca nu m-am hoitarat, sa vad ce gasesc prin Craiova, daca stie cineva vreo locatie buna, vreun magazin cu marfa ieftine, un sfat e binevenit ![]() Pana acum ma tenteaza 2 modele - Debica Frigo 2 (pe la 195 bucata) si GoodYear UG7+ (pe la 260 bucata). Primele imi fac cu ochiul ca sunt ieftine, ultimele ca sunt bune. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Motrio Far away nu? Si mai ieftine la 175.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Or fi mai bune ca Debica Frigo? E destul de riscant, caci Frigo a mai luat lumea, nu sunt super bune dar isi fac treaba, pe cand Motrio inca nu a mai cumparat nimeni de suficient timp incat sa le testeze macar o iarna.
In plus mi-a intrat in cap (probabil o alta idee preconceputa) ca ce se vinde la dealerii Dacia e de obicei mai scump decat face, asa ca am o jena puternica sa ma duc la ei. |
--------------------
-
-
|
|
Victorine |
![]()
|
Einstein, daca Tigar ale mele se vor dovedi a fi prastie la iarna, promit sa scriu in topicul asta ca sa stie toata lumea sa le evite!
Pe ce se bazeaza insinuarile tale referitoare la faptul ca sarbii de la Tigar "pretind" ca "ar avea vreo legatura" cu Michelin? Chiar crezi ca poti spune public ca firma asa ceva, fara sa fie adevarat? Adica sa profiti de numele Michelin fara o baza reala? Hai sa n-o dam in paranoia, nu minte chiar toata lumea! Cel putin eu iau de bune informatiile publice, nu doar cele de pe situl lor... Umbla vorba ca Michelin a achizitionat Tigar in ianuarie 2010 cumparand si restul actiunilor fabricii (Rubber & Plastics News). De fapt Michelin anunta oficial in 2009 ca au in plan pe 2010 sa faca treaba asta: http://www.michelin.com/corporate/search Unii speculeaza cam tare ce-i drept asocierea asta (sau schimbarea actionarului fabricii) avansand denumirea de Michelin Tigar Sigura - http://www.smartbuy.ro/anvelope-auto/miche...a~2979143.html# Nu mai faceti afirmatii de-astea in stil romanesc, care sa nu stea in picioare la o verificare de rutina ca va decredibilizati singuri (aviz Einstein). This post has been edited by Victorine: 4 Nov 2010, 21:48 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
de Kleber Krisalp hp2 isi da cu parerea cineva?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Victorine, eu ma gandeam ca profita de numele sau investitia lor si nu de know-how. E naibii de scump sa proiectezi o anvelopa, sa o testezi, sa vezi cum rezista la imbatranire si uzura. Pur si simplu nu cred ca producatori din astia mici ca Tigar sau Wan li au cum sa faca asta (sau cu ce) la acelasi nivel cu aia mari (Michelin, Continental, Pirelli, Good Year). E ca si cum ar aparea un medicament foarte bun pentru dureri de cap din... Croatia sa zicem.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Daca nu le-au testat cei de la ADAC si pretul nu trece de 250 lei pe bucata eu zic sa nu-ti iei.
![]() Eu nu am pretins niciodata ca Motrio Far away ar fi super cauciucuri...dar oricum fata de cele de vara folosite iarna sunt mai bune. Asta mi-am luat asta am scris. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Victorine |
![]()
|
Einstein, vezi ca am editat mai sus adaugand niste info in urma unor sapaturi rapide si nu foarte profunde.
Inteleg ce zici apropos de know-how, dar e normal ca o parte din know-how-ul acumulat de Michelin sa fie transferat in fabrica din Serbia, mai ales ca au investit o gramada retehnologizand treptat si cumparand toate actiunile. De asemenea mi se pare normal sa nu faca anvelope la performantele celor vandute sub numele Michelin pentru a evita canibalizarea cu produsele care le aduc mai multi bani la bucata. Dar nu cred ca-si permit sa faca petarde care sa fie asociate cu numele lor si sa-si pateze chiar asa reputatia. Si sincer sa fiu nu cred ca departamentul de R&D de la Tigar mai e foarte dezvoltat, tocmai in sensul ca nu are rost sa reinventeze roata Michelin acum, stii ce zic? Oricum, nu vreau sa conving pe nimeni. In afara de faptul ca sunt foarte silentioase comparativ cu alte gume de iarna utilizate, nu le-am laudat cu nimic, am zis ca astept frigul si zapada adevarate, ca sa-si dea adevarata masura. Ma aratam doar multumit de oferta. Si cum ziceam, daca nu se comporta bine, o sa fiu primul care scrie asta aici. Ma deranjeaza insa modul asta de a pune problema, aruncatul cu noroi, cu argumente care se lasa asteptate sau nu mai vin... nu suntem toti prosti astia care cumparam produse low-cost. Bine mai sunt si unii care scriu "reesapate" - pe-aia nici nu i-am luat in seama, da' nici sa vina doi formatori de opinie ca Einstein si dr_mke sa traga asa linie intre anvelope bune/ proaste, utilizatori cunoscatori/neaveniti, etc., fara un pic de cenzura ![]() <span class='edit'>4 Nov 2010, 22:36:</span> Cu scuzele de rigoare pentru postarea succesiva, voiam insa sa se distinga de gargara dinainte ![]() Chestia e ca pe ale mele scrie Winter A, nu Winter 1 (sper sa le fi imbunatatit) ![]() Later edit - sunt chiar winter 1, m-am uitat acum la ele. Macar scot punctaj la consum bun... This post has been edited by Victorine: 4 Nov 2010, 22:55 |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Si cu dimensiunile de logan:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reife...rcePageId=31821 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
@ klaus: AutoBild este un fel de hartie igienica a presei auto nemtesti, iar testele facute de redactia dumnealor nu sunt de incredere, in opinia mea.
Victorine, compusii din gume se schimba anual, acelasi profil poate fi mai sus sau mai jos ca notare de la un an la altul. HK W440 nu sunt printre cele mai bune in clasamentul general din cauza consumului mare de carburant, lucru deja confirmat de marksman dupa un concediu prin tara, performantele in zapada afanata si uzura mare. In schimb sunt printre cele mai bune pe asfalt ud la toate probele. Avand in vedere ca marksman dumnealui nu este amator de alpinism cu masina, am conchis impreuna cu marian-j ca sunt foarte corecte pentru pretul lor. Noi doi, marian si cu mine am fost in mai multe randuri sa cautam anvelope, lui marksman i le-am luat si livrat la Orastie, iar marian si un coleg si le-au luat cateva zile dupa. La Franck am mers in depozit sa vedem DOT_ul cu ochii nostri, indiferent de ce ne-a spus duduia de la vanzari. Dunloapele le-am luat de la Deva pentru in mod complet surprinzator le-am gasit la 290 lei fata de 310 cat erau la Timisoara ![]() Ce este in mod particular util in testarile ADAC sunt notele impartite pe probe de uscat, ud, gheata/polei, zapada afanata. Drept urmare, daca stai 2-3 minute sa rumegi fiecare anvelopa o poti gasi pe cea potrivita, chiar daca nu este in top 3. Victorine, in functie de cum stai cu timpul se poate opera o testare pe viu pe ud, la franare, cu una din masini, ambele avand ABS, doar ca va trebui sa scoatem rotile de pe una si sa le montam pe cealalta. Personal am fost foarte tentat de W440, insa m-a descurajat partea cu consumul, dupa un mic calcul estimativ am concluzionat ca-n 2-3 ani cat dureaza pana sunt uzate, vor depasi de cateva ori diferenta de pret initiala prin consumul de carburant suplimentar. Marksman si marian-j circula 90% in oras unde cresterea de consum este practic insesizabila, iar eu circul exact pe dos, in TM mie imi ajunge un rezervor mai mult de o luna, daca vorba numai de oras. In concluzie, in urma cu cativa ani (2-3-4) cateva reviste ale grupului MotorPresse au facut un test inedit cu gume de vara " de supermarket", celebrele marci Trayal, America, EuroTyre, Tigar, ceva chinezisme si Michelin Energy si Marangoni Trio (asta din urma anvelopa de aprox 50 euro pentru dimensiunea de Polo/Clio). Rezultatele pe uscat au fost decente si la gumele ieftine, insa pe ud, la toate probele au avut rezultate dezastruoase. La franarea de la 60 kmh cu ABS au inregistrat valori si cu peste 8m mai lungi decat Marangoni, o anvelopa mediocra ca pret. Masini de test: Clio si Polo cu ABS, evident. Tot nemtii au mai testat in bloc anvelopele "made in China'' care au prezentat deficiente extreme, asa ca sa va faceti o idee, explozie la rularea in limita maxima de solicitare pe care ar fi trebuit s-o respecte. Eu am avut acum vre-o 4-5 ani un ''mic'' eveniment iarna din cauza gumelor ieftine si neadecvate, asa pe la 90 kmh, dupa care am facut pe dracu-n 4 si mi-am luat gume bune de vara si de iarna. Noroc ca n-am patit nimic nici eu si nici cel in care am intrat. ADAC si AMS sunt demne de incredere la capitolul testare de anvelope. Eu unul ma ghidez dupa testele lor cand imi aleg anvelopele sau cand recomand cuiva. Personal n-am emis pareri de genul "cutare model il am eu si din experienta cu ele sunt cele mai bune", din contra, am zpus mereu "in testele ADAC . . ." ![]() In zapada in mod sigur sunt mai bune decat cele de vara. Pe asfalt ud si polei depinde de ce gume de vara ai, daca sunt sau nu mai bune. PS > in majoritatea covarsitoare a cazurilor nu este nevoie de performanta unei anvelope foarte bune sau macar bune, insa atunci cand tamponezi masina in oras pe polei, tocmai respectiva diferenta putea sa insemne evitarea evenimentului ![]() ![]() LE > Victorine, intreaba-l pe einstein ce zgomot faceau Pirelli 190 SnowControl ![]() ![]() This post has been edited by dr_mKe: 4 Nov 2010, 23:57 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Pioul |
![]()
|
![]() [IrefutabiluL] Group: Members Posts: 215 Joined: 14 December 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 4 Nov 2010, 20:45) Cetatenii de la autobild au facut un test cu rotile de iarna 195/65r15 (dimensiunea standard la vw) si au analizat comportament pe zapada, pe apa, pe uscat, la slalom, la franare etc. Trecand peste detalii, topul final arata: Exemplare: - Dunlop SP Winter Sport 3D 91T ............. se pare ca am facut o alegere buna, acum sa le vad la treaba cand o sa vina zapada ![]() |
--------------------
Prestige™
1.6
16v
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(dr_mKe @ 4 Nov 2010, 23:13) @ klaus: AutoBild este un fel de hartie igienica a presei auto nemtesti, iar testele facute de redactia dumnealor nu sunt de incredere, in opinia mea. Da, stiu ca nu-s de incredere ca au dat cam aceleasi rezultate cu alea de la ADAC. Prin echivalare, nici alea de la ADAC nu sunt de incredere... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Victorine, si Montana au fost cumparati de Michelin. Asta inseamna ca Montana M801 a fost un pneu bun? Ca si tigarurile tale, au fost concepute inainte de preluare si productia a continuat si dupa (deh, recuperrarea investitiilor in matrite etc).
Eu nu zic sa cumpere lumea gume ieftine, dar macar sa o faca de la o marca a unui producator cu renume. Sansele sa nimeresti peste ceva decent sunt mai mari. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Victorine |
![]()
|
O sa va zic eu mai un pic cat de potrivita e analogia Tigar - Montana
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 5 Nov 2010, 09:15) Victorine, si Montana au fost cumparati de Michelin. Asta inseamna ca Montana M801 a fost un pneu bun? Dacia a fost cumparata de Renault. Asta inseamna ca face masini bune? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cheptea1q |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 21 October 05 ![]() |
QUOTE(Victorine @ 4 Nov 2010, 19:24) Iaca inca unul care s-a tzapit... ![]() Pt un mers preponderent in oras, unde iarna nu circul cu mai mult de 30-40km/h ( in conditii de zapada) eu zic ca sunt foarte bune. |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambition
- B-79-GLP
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Doctore, daca imi amintesc bine guru-ii tai de la Adac nu recomandau Logan ca se rastoarna, cu toate astea ai ajuns mandru posesor de Logan
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 5 Nov 2010, 12:04) Pai Dacia 1310 facuta inca inainte de achizitionare era tot o panarama. Insa ce a facut dupa au fost mai ok. Asa si tigar, dupa ce va concepe un pneu sub "aripa" Michelin probabiul va fi ceva mai ok, cam ca kormoran ... ![]() |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
need_alex |
![]()
|
![]() sunt aici din placere Group: Members Posts: 60 Joined: 14 December 09 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007, ABS +, 1.6 MPI
- B- XX-XXX STOP ACCIDENTELOR! VIATA ARE PRIORITATE!
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.052 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
AUTOBILD este revista cu pricina, incult mai esti argoane !
Partial valabila si pentru klaus remarca ! AutoBilld s-a dedat la chestii care au legatura cu jurnalismul de scandal de-a lungul timpului, una recenta fiind cea cu Loganul care se "'rastoarna''. Ca sa incheiem definitv subiectul, cand mai multe reviste auto au rasturnat Merc A Klasse, Mercedes a replicat oficial ca nu aveau presiunea corecta in gume, ca masina nu avea gumele recomandate de ei, bla, bla, reviste intre care si kurpapier -ul AutoBild. Dupa care auto-motor-und-sport organizeaza un amplu "test al elanului'', la care se rastoarna A-Klasse, LR Discovery si SMART ! Dupa publicarea numarului cu pricina al AMS, Mercedes anunta ca opreste vanzarile ! Dupa scurt timp, auto-motor-und-sport este invitata la testeze din nou A-Klasse modificat, ocazie cu care se filmeaza si spotul cu Niki Lauda ! La testele facute de ams.de, cu un Logan Ambition 1.6, se concluzioneaza ca masina are o tinuta de drum in media clasei, fara surprize, este criticat designul, insonorizarea lipsa, consumul mare in regim de autostrada. Sunt punctate pozitiv franele cu ABS rezistente la oboseala si bine reglate. Ceva mai tarziu ams.de include in testul anual de pe Grossglockner si Dacia Logan, 1.4 cu ABS si discuri pline, concluzionand ca Renault serveste o lectie despre cum se contruieste cu bani putini un sistem de franare bun ! Exemple de gen pot continua, pana acum 3-4 ani citeam regulat presa auto nemteasca si nu numai. Acum mai greu cu timpul. PS > argoneatza, cum tu oricum freci menta la servici in marea parte a timpului, ai putea sa mai citesti si tu una alta in afara de forumul DashiaClub ![]() This post has been edited by dr_mKe: 5 Nov 2010, 23:29 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
user123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.114 Joined: 4 August 09 ![]() |
Am avut Vredestein Icetrac 88Q ( cu tinte ) foarte bune ....leam dat ( lui tata
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Renault
2004/2018 Stop, drop and roll will not save you in hell - inscriptie pe o biserica in Virginia |
|
Andy_ACS |
![]()
|
Mi-am luat si eu azi 4 anvelope Barum Polaris 2 185/65/15, pret 200 ron bucata, DOT 3910, made in Germany.
Vreau sa spun ca am mers pe strada Dezrobirii din Craiova, unde sunt multe magazine de piese, la majoritatea magazinelor erau doar 1-2 modele low cost cu pretul destul de mari (Debica Frigo si Kormoran nustiucum la ~200 ron bucata). Foarte multa lume interesata de anvelope de iarna si jante. Eu am avut putin noroc ca m gasit Barumurile la pret bunicel, erau aproape ultimele pe stoc. Foarte speculanti comerciantii, acum ca se zice ca intra legea anvelopelor de inarna in vigoare vor sa jupoaie si pielea de pe tine. P.S. in unele supermarketuri (Metro si Selgros) au preturi enorme, de ex un Debica Frigo 185/65/15 e la ei 220-230 ron. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 00:48 |