DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

127 Pages « < 77 78 79 80 81 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie

bobo77
post 6 Nov 2010, 12:44
Post #2341

...........................

Group: Members
From: Mangalia

Ziceau aseara la tv ca pretul anvelopelor va creste cu 10-15% din 2011, din lipsa materiei prime care a inregistrat recolta proasta anul acesta.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 13:29
Post #2342

Membru autentic

From: Bucuresti

Oricum, cresterea nejustificata de preturi va fi primul rezultat al modului cretin in care se incearca aplicarea legii... Sa vedeti salturi de pret in momentul in care va deveni o certitudine aplicarea legii de azi pe maine(daca va deveni..)... Daca se anunta asa ceva cum e normal, cu macar 6 luni inainte piata s-ar fi asezat cu totul altfel, aprovizionarile s-ar fi facut cu totul si cu totul altfel, etc.... Acum deja nu prea mai gasesti decat gama medie si premium de pneuri de iarna care oricum sunt scumpe, si al caror pret va mai creste cu siguranta daca aplicarea legii va deveni sigura. Sau poate vor importa anvelope cu DOT mai vechiut, sa mai scape si cei de prin EU de stocuri nevandute..

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
Andy_ACS
post 6 Nov 2010, 13:35
Post #2343

Yes, I'm not!

From: Craiova

Deja azi sunt probleme cu stocurile si cu gasirea anumitor anvelope, si legea buclucasa nu a intrat in vigoare. In afara de Debica Frigo care se gasesc aproape la orice magazin, pentru restul trebuia sa umblii.
Si va zic ca cel putin interes pentru pneurile de iarna exista, oamenii intreaba, cauta. Cat mi-a facut mie actele pe Barumuri si cat le-am erificat si eu vizual si DOT-ul, au venit cel putin 4-5 persoane care au intrebat de anvelope de iarna.
Oricum un mare down.gif pentru faptul ca legea a aparut in discutie in noiembrie. Ce, in iulie august nu se stia ca vine iarna? Sau macar daca apare acum sa fie in vigoare din 2011, nu asa brusc.
De exemplu eu imi aut anvelope de iarna de 1 luna si ceva, dar nu importasera inca, nu existau in magazine. Acum cererea e mult mai mare decat se estima, iar comerciantii au gasit un motiv excelent sa salte preturile (inclusiv depozitele, nu numai resealerii)

Bafta!

This post has been edited by Andy_ACS: 6 Nov 2010, 13:38

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 13:54
Post #2344

Membru autentic

Andy, este si o problema de dimensionari de stocuri. Si chiar de disponibil de marfa. Chiar si productia se dimensioneaza dupa anumite predictii. Un consum iei in calcul pentru o tara destul de "varza" dpdv financiar si cu o cultura auto cam la fel in conditiile in care nu exista o lege care sa oblige la utilizarea pneurilor de iarna si cu totul altfel privesti problema daca in tara respectiva exista norme in vigoare care impun folosirea acestui tip de pneuri.

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
dr_mKe
post 6 Nov 2010, 15:25
Post #2345

Membru cu stetoscop

From: Deva

Andy, esti nemultumit de momentul aparitiei legii ? radmasa.gif Cred ca glumesti ! In mod normal autoritatile sunt luate prin surprindere de prima zapada mai serioasa, nu se asteptau la asa ceva ! radmasa.gif

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
P-A-C-O
post 6 Nov 2010, 15:57
Post #2346

What you see is what you get!

QUOTE(einstein1984 @ 5 Nov 2010, 09:15)
Montana M801 

care-i diferenta intre M801 care se punea pe Logan in 2005 si Kormoran-urile care echipeaza acum gama DACIA? blink.gif

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
Victorine
post 6 Nov 2010, 19:34
Post #2347

Membru autentic

From: Timișoara

un K ?

--------------------
Toyota Auris Touring Sports HSD 2014
+
argon
post 6 Nov 2010, 20:06
Post #2348

Mesaj semiautomat

Nu va exista nici o lege de genul prea curand in ROmania, doar speculatii si dezimformare.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
need_alex
post 6 Nov 2010, 21:19
Post #2349

sunt aici din placere

Asta sa o crezi tu.
Incepand cu 2011, legea va intra in vigoare, dar se pare ca Guvernul deja pregateste o Ordonanta de Urgenta, pentru a obliga echiparea cu anvelope corespunzatoare de sezon, pentru 1, decembrie 2010.

--------------------
Dacia Logan 2007, ABS +, 1.6 MPI - B- XX-XXX
STOP ACCIDENTELOR! VIATA ARE PRIORITATE!
+
vi_escu
post 6 Nov 2010, 22:02
Post #2350

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Daca se ajunge la ordonanta de urgenta e groasa treaba! Trebuie sa fie un bastan mare in afacerea cu cauciucuri.

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 22:15
Post #2351

Membru autentic

Daca si asa ceva trebuie sa faca obiectul unei ordonante de urgenta... E clar... radmasa.gif

--------------------
+
dr_mKe
post 6 Nov 2010, 22:50
Post #2352

Membru cu stetoscop

Trece iarna, nu iese profit radmasa.gif

Dincolo de orice alte comentarii, consider necesara folosirea cauciucurilor de iarna.

--------------------
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 23:13
Post #2353

Membru autentic

Si eu o consider necesara, asta nici nu intra in discutie... Si le folosesc fara sa ma oblige cineva.. Dar nu in intreaga perioada pe care vor sa o impuna.. Si nici amenzile nu mi se par ancorate in realitate si normalitate. Iar de modul de aplicare peste noapte mi-e scarba sa mai spun ceva..

--------------------
+
dr_mKe
post 6 Nov 2010, 23:21
Post #2354

Membru cu stetoscop

In tarile civilizate exista o perioada impusa de lege, mi se pare normal.

Amenzile ar putea fi mai mici, sau sa se rezume la ridicarea talonului si redobandirea lui cand ai masina echipata corespunzator icon_mrgreen.gif Desigur mi s-ar parea normal sa te penalizeze si compania de asigurari.

--------------------
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 23:26
Post #2355

Membru autentic

Nu ma refeream la lipsa unei perioade impuse de lege, ci la faptul ca perioada care este in discutie acum nu are nici o legatura cu clima RO. 1 dec - 28 feb sau cu maxima indulgenta 1dec-15 mar ar fi mult mai potrivit.. In rest perfect de acord cu ridicarea talonului si penalizarea din partea companiei de asigurari. Astea sunt lucruri normale, nu amenzile acelea absurde..

--------------------
+
dr_mKe
post 6 Nov 2010, 23:30
Post #2356

Membru cu stetoscop

Amu'1 decembrie mi se pare cam tarziu, un 1 noiembrie, hai cel tarziu 15 mi s-ar parea normal, de regula cam in noiembrie le montez.

Amenzile sunt asortate cu tara si conducatorii ei tongue.gif

--------------------
+
bossake
post 6 Nov 2010, 23:32
Post #2357

Membru autentic

depinde si de zona. Azi in Buc a fost fff cald... eu o sa le montez dupa 1 decembrie.

Prognoza meteo pe 15 zile pentru Bucuresti

Sambata, 6 Noiembrie 2010
Very warm with plenty of sunshine
Temperatura minima: 8 °C
Temperatura maxima: 23 °C

Duminica, 7 Noiembrie 2010
Warm with increasing cloudiness
Temperatura minima: 10 °C
Temperatura maxima: 21 °C

Luni, 8 Noiembrie 2010
Cloudy and mild
Temperatura minima: 9 °C
Temperatura maxima: 19 °C

--------------------
Dacia Logan 2007 Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 23:33
Post #2358

Membru autentic

Pai daca pe 1 dec trebuie sa le ai puse, iti dai seama ca dupa 10nov incepe montarea lor... Chiar daca ai roti si le pui singur nu o sa stai pana in ultima seara laugh.gif . De asta am mai scris ca practic 1nov-31 mar se traduce de fapt in ceva gen 15oct - 10-15 apr.. Adica 6 luni pe an. La clima Romaniei este penibil.

This post has been edited by PaulT: 6 Nov 2010, 23:34

--------------------
+
dr_mKe
post 6 Nov 2010, 23:36
Post #2359

Membru cu stetoscop

O fi cald, la fel a fost si aici zilele astea, insa eu am dat de polei acum 2 saptamani, ba chiar si de gheata si zapada acum o saptamana, pe Transfagarasan tongue.gif

--------------------
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 23:39
Post #2360

Membru autentic

Pai acolo dai si in iunie de zapada... biggrin.gif Nu vad problema in a impune termene pe zone. Pentru cine acceseaza drumuri montane se conditioneaza accesul cu prezenta anvelopelor de iarna.. Sau a lanturilor, care isi fac perfect treaba pe zapada in caz de nevoie. Acum, nu ca am avea noi vreun drum de altitudine deschis si curatat iarna.. wink.gif

--------------------
+
dr_mKe
post 6 Nov 2010, 23:46
Post #2361

Membru cu stetoscop

Ete noh ! Gumele de iarna sunt bune cand afara este in general rece, ca-i +/- 2 saptamani la pus si la scos, mare scofala. Ar trebui baietii sa se uite putin in jur, la tarile din jur si la felul in care aplica de multi ani regula asta.

--------------------
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 23:52
Post #2362

Membru autentic

Este bun pneul de iarna cand este rece, dar, daca vorbim de asfalt uscat prefer sa merg cu anvelope de vara la 0-(-) 2-3 grade Celsius decat cu anvelope de iarna la +15-20 grade Celsius si eventual soare... Repet, daca e uscat. Ma refer la perioadele de tranzitie, cand este doar rece si relativ uscat pe jos.

--------------------
+
Andy_ACS
post 6 Nov 2010, 23:54
Post #2363

Yes, I'm not!

Legat de perioada, eu as impune obligativitatea intre 1 Decembrie si 1 martie. Si as face o singura perioada pentru toata tara.
De ce aceasta perioada - unii ar putea argumenta ca poate ninge in noiembrie sau martie. Insa eu zic asa - cine are setul de gume le monteaza si mai devreme daca conditiile meteo o impun, respectiv le pastreaza si mai tarziu daca e cazul.
Insa obligativitatea ar trebui mentinuta doar in cele 3 luni de iarna, unde mai mereu e frig, probabilitate mai mare sa apara zapada.

Bafta!

--------------------
- - -
+
PaulT
post 6 Nov 2010, 23:57
Post #2364

Membru autentic

Exact asa mi se pare si mie normal.... Perioada aflata acum in discutie este potrivita Austriei(care are 1 nov- 15 apr), Germaniei, etc... Tari cu alte conditii climaterice..

--------------------
+
dr_mKe
post 6 Nov 2010, 23:57
Post #2365

Membru cu stetoscop

Andy, zapada este cel mai mic risc ! Riscul mare este poleiul care nu stii cand si unde apare, mazga semi-inghetata . . .
Cand este drumul acoperit de zapada toata lumea merge incet . . .
In zonele inalte de deal poleiul apare deja de vre-o 2-3 saptamani.
Oricum eu ii salut pe toti cei care isi echipeaza masina cu cauciucuri de iarna, fie ele top sau low-end.

--------------------
+
Andy_ACS
post 7 Nov 2010, 00:08
Post #2366

Yes, I'm not!

Doctore, pericole pot sa apara multe pe sosele, e imposibil sa le contracarezi pe toate. Pana la urma legea (teoretic) ar trebui sa duca la cresterea sigurantei pe strazi.
In conditiile in care ar fi obligatorii doar cele 3 luni de iarna eu cred ca multi ar fi dispusi sa renunte la masina in lunile alea, sau la una din masini.
Dar cand te obliga ca jumatate de an sa mergi cucauciucuri de iarna o sa apara 2 fenomene (ambele duc la SCADEREA sigurantei pe sosele)
- unii vor echipa cu anvelope de iarna tot timpul anului
- unii vor cumpara niste navelope de iarna second uzate, de toata jena, numai sa scrie pe ele M+S

Ideea e asa - bun, ma obligi sa folosesc in cele 3 luni de iarna grea, daca am setul si e nevoie il montez mai devreme, dar daca nu e nevooie, cum e acum, de ce sa ma obligi sa montez aiurea? Cu asta nu sunt de acord eu.

Alt aspect - ce s-ar intampla daca de maine ar veni cineva cu ideea creata ca nu mai ai voie sa mergi cu masina fara ABS, ca e periculos si scade siguranta circulatiei. Sau ce s-ar intampla daca ar interzice masinile fara ESP, ca e tot chestie de siguranta. Mie in principiu nu imi plac chestiile fortate, urasc obligatiile de orice natura. Asta ca principiu.
Insa sa zicem ca accept legea cu cauciucurile, cu conditia sa fi fost formulata asta vara si sa prevada obligativitatea numai pe timpul iernii.

P.S. cred ca discutia a deviat destul de rau si ar trebui mutate ultimele posturi in topicul dedicat, probabil ar fi bine sa ne oprim din a dezbate chestiunile astea aici.

Bafta!

This post has been edited by Andy_ACS: 7 Nov 2010, 00:11

--------------------
- - -
+
dr_mKe
post 7 Nov 2010, 00:21
Post #2367

Membru cu stetoscop

Vremea rece tine mai bine de 3 luni, asta in mod sigur, mai precis noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie si martie, adica vro' 4 luni +/- 2-3 saptamani, in functie de cum este iarna respectiva. Cam asa vad eu perioada cu pricina. Accidental exista si zile calde in noiembrie si martie.

Toate chestiile bune care se intampla in tarile de soare pline sunt obligatorii, iar nerespectarea legii se sanctioneaza. Deocamdata nu este nimic pus in practica la noi, mai este cale lunga rolleyes.gif

Nu vad de ce se transforma totul in "eu accept sau nu accept"

This post has been edited by dr_mKe: 7 Nov 2010, 00:25

--------------------
+
Andy_ACS
post 7 Nov 2010, 00:26
Post #2368

Yes, I'm not!

Fiecare cu parerile lui, eu iti accept (ca tot ai mentionat tu treaba asta mai sus smile.gif ) dar nu sunt de acord. Ti-am expus motivele mele - perioada e prea mare, obligatia asta poate conduce la folosirea anvelopelor de iarna in conditii care nu o impun, ducand la scaderea sigurantei, adica opusul fata de asteptari. O perioada mai scurta de obligativitate (unde e 100% clar ca trebuie anvelope de iarna) ne-ar putea lasa pe noi sa decidem cand sa montam anvelopele de iarna.

P.S. o sa te pun si la bula ca nu numari lunile corect, stiu ca e tarziu dar eu sunt rau si nu scap ocazia tongue.gif

Ma retrag la somn, maine de dimineata plec cu bicicleta (echipata cu anvelope de iarna smile.gif )

--------------------
- - -
+
dr_mKe
post 7 Nov 2010, 00:30
Post #2369

Membru cu stetoscop

N-ai cum, editai rapid tongue.gif

Cei 4 mucenici erau doar 3, Luca si Matei radmasa.gif
Problema generala in tara este ca se inventeaza noi probleme de cate ori cineva incearca sa faca ceva bun.

In mod sigur nu esti vara mai in pericol cu gume de iarna decat iarna cu gume de vara, asta-ti zic eu sigur ! Acum 2 ani, cand Fuldele EcoControl si-au dat sfarsitul mai devreme cu mai mult de o luna decat prevazut, am pus pe SN Pirelli-urile de iarna si am circulat cu ele inca din octombrie. Am fost inclusiv pe Transfagarasan, BV, Poiana BV, Cheia unde am tras niste raliuri de toata frumusetea. Nu pot spune ca am avut aderenta proasta care sa ma puna in pericol, doar ca s-au uzat probabil mai tare decat daca asfaltul ar fi fost rece tongue.gif

--------------------
+
PaulT
post 7 Nov 2010, 00:40
Post #2370

Membru autentic

Lunile enumerate sunt 5 nu 4. Faptul ca se raceste vremea nu inseamna ca trebuie instant sa sarim in cauciucuri de iarna. Sa nu exageram. Media anuala in majoritatea tarii nu impune sub nici o forma utilizarea anvelopelor de iarna 5 luni OBLIGATORIU pe an. Iar legea nu ar trebui dimensionata dupa aparitia poleiului in zone inalte(probabil pe la peste 800m, ceea ce nu prea le califica drept dealuri) ... Altfel am vorbi de 7 luni pe an in care este posibil sa.... Cand am fost la Ranca in august erau 6-7 grade noaptea.. Crezi ca pneurile de vara au avut cea mai mica problema? Capcane pe sosea au existat si vor exista intotdeauna, iar cel de la volan este 100% responsabil de aprecierea corecta a situatiei. In caz de polei intr-un viraj abordat "ca pe uscat" diferenta intre un pneu de vara si iarna este fix 0. Toate chestiile in tarile civilizate sunt gandite in asa fel incat sa ofere maximum de rezultate cu un impact negativ minim si tin cont de situatiile reale specifice fiecarei zone. Din punct de vedere siguranta aplicarea intervalului actual nu face decat sa ma oblige ca minim 2 luni pe an sa rulez cu anvelope neadecvate. Utilizarea unui pneu de iarna pe temperaturi mai mari decat recomandat este mai rea decat rularea cu anvelope de vara pe uscat si temperaturi apropiate de zero grade. Utilizarea acestui pneu de iarna pe + 15-20 grade inseamna in plus si consumuri inutile de combustibil si o uzura a anvelopei mult mai mare decat cea normala. Uzura care ma va obliga sa cumpar poate de doua ori mai des decat ar trebui cauciucuri de iarna..

--------------------
+
127 Pages « < 77 78 79 80 81 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 03:23
Forum Renault