Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
![]() ![]() ![]() |
Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
baro_76 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 9 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
dacia logan
- b 43 sso
|
|||
powerx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 2 March 04 From: Iasi sau Vaslui ![]() |
ambition vine cu michelin energy 3 sau continental eco contact..fara spaga sau alte chestii...
|
--------------------
Logan Ambition
Verde cameleon
2005
- VS-23-XYZ Mic si rau, mai mult mic decat rau.
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
pai adica mama lu' nenea ala vanzatoru' sa nu traiasca si ea.?
|
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
sir_zven |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 30 July 05 ![]() |
QUOTE(kurupt @ 29 Jul 2005, 15:02) Iinca nu am primit masina un Ambiance, si as vrea alte pneuri nu Kormoran sau Montana, nu stiti cumva nu se poate plati o diferenta sa vine masina cu pneuri mai bune, de ex cu Michelin cu care sunt echipate Ambitionurile? Din pacate nu....nu se poate. Am vazut ca scria cineva mai inainte cu cateva post-uri ceva despre anvelopele michelin de pe ambition ca ar fi all-season...exista anvelope allseason?? sau e o chestie la romani? mda....am vazut ca exista ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-13-AMD "You see, wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles.
Do you understand this? And radio operates exactly the same way: you send signals here, they receive them there. The only difference is that there is no cat." - Albert Einstein |
|
vladimir |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 February 05 ![]() |
Am o rugaminte daca ma puteti ajuta : "gumele" Kormoran cu care este echipata masina imi cam dau dureri de cap. Nu sunt deloc vitezoman, dar de trei ori pana acum am avut nevoie de franare de urgenta (daca se poate spune de urgenta cand ai 40 km/h si esti la 6-7 m in spatele celui care franeaza sau face o manevra "ciudata"). Am apasat frana de doua-trei ori, prima data mai incet apoi crescand treptat presiunea si........surpriza.........am derapat, dar derapaj ca pe zapada iarna. fara sa fie pietris sau nisip pe jos. O data la intrarea in pasajul Unirii venind de la Universitate (unde cu toate ca este semn de interzis parcare, de cand au blocat sradutele din "centrul vechi", opresc si parcheaza toti "smecherii"). La cealalta masina am avut tot timpul Debica si nu am avut niciodata probleme dar absolut niciodata, nici macar iarna (respectand binenteles conditiile de circulatie in tipul de trafic).
Doresc sa cumpar macar pe fata alte "gume". Ce imi recomandati ? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
- B xx xxx
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu recomand sa faci o verificare a presiunii in anvelope...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vladimir |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 16 Aug 2005, 10:26) Multumesc, o sa o fac astazi. Totusi, treaba sta cam asa: am luat masina de la dealer si am intrebat de presiune, mi-au comunicat ca e "cum scrie pe usa" (abtipildul ala de la usa dreapta fata). Nu stiu daca am procedat corect, in timp, dar totdeauana pe fata, chiar si cand luam masina de la un amic si la cele de serviciu, eu le desumflu un pic, fara manometru, ochiometric. Asta am facut si acum, dar nu de la inceput ci dupa ce am patit-o prima oara (la o trecere de pietoni din Pantelimon), eram intr-a treia pe la 45 km/h am pus frana progresiv (aveam timp, eram pe banda 2 si pietonul se gandea cu un picior pe trecere), iar la o apasare un pic mai apasata (nu brusca) s-au blocat rotile si am derapat vreo 50 cm (ochiometric). Totusi cred ca o sa le schimb, daca se mai intampla si dupa ce ii fac presiunea dupa carte, in cazul asta care s-ar potrivi masinii ? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
- B xx xxx
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
QUOTE(vladimir @ 16 Aug 2005, 11:46) Multumesc, o sa o fac astazi. Totusi, treaba sta cam asa: am luat masina de la dealer si am intrebat de presiune, mi-au comunicat ca e "cum scrie pe usa" (abtipildul ala de la usa dreapta fata). Nu stiu daca am procedat corect, in timp, dar Si mie mi-au zis la fel, si ghici cat aveau cand am trecut pe la vulcanizare ? 2.8 - 3... |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Si eu am fost aburit cand mi-am ridicat masina cum ca ar avea presiune corecta in pneuri. Si ca urmare a aceste presiuni "corecte" si a unui asfalt spalat pe ger de indivizii de la Urban a doua zi am lovit niste parapeti.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
ice cube |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 13 November 04 From: Tg-Jiu ![]() |
|
--------------------
dacia
logan ambition
- Gj-03-XYB
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
Iti recomand BRIDGESTONE au cel mai bun raport calitate/pret) oricare din modelele sale in functie de nevoile tale.
Le gasiti la cel mai bun pret din tara la COM NICO SERV in Bucuresti sau la reprezentantele din tara. Plus de alta am observat ca ei umfla cauciucurile cu azot in loc de aer ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
RABADU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 7 June 05 ![]() |
Confirm si eu presiunea anormala din pneuri la ridicarea masinii , cu
toate ca am intrebat de cel putin 2 ori daca au verificat-o . Eu am verificat-o imediat dupa aceea si aveam peste 3 atat pe fata cat si pe spate . |
--------------------
DACIA
LOGAN PREFERANCE 1.4
- MM05XXX ,,Oamenii invata din greseli . Oamenii destepti invata din greselile altora. "
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cei care nu au apucat topicul respectiv....
Masinile vin pe trailer auto cu presiunea in roti de 3 atm (este o treaba pentru transport, nu cunosc foarte bine motivatia). La dealer TREBUIE (e obligatoriu) sa reduca presiunea la cea prescrisa de fabricant in cadrul operatiunii "pregatire de vanzare". E, dar acest lucru NU SE FACE. Asa ca, pentru cei care isi ridica masina de la dealer, o conditie sine-qua-non de a merge pe strada este SA VERIFICE PRESIUNEA IN ANVELOPE. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
gamezcdr |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 June 04 ![]() |
Oare e bine sa le umfli cu 80% azot si 20% oxigen ? Nu patesc nimic ?
![]() |
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
vladimir |
![]()
|
Multumesc de raspunsuri, am verificat, presiunea este ok, un pic sub, nu stiu poate cauciucul in sinea lui, ca material este mai tare, mai dur.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
- B xx xxx
|
|
dras |
![]()
|
![]() Driver Group: Members Posts: 163 Joined: 21 November 04 From: Bucuresti ![]() |
un prieten si-a luat o mazda 6 (pret = Logan Ambition * 3) si pneurile erau umflate cu 1 atmosfera peste presiunea recomandata, asa ca nu e doar boala Dacia ...
|
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Stie cineva daca pneurile 195/65R15 sunt mai mari in diametru decat cele de 185/65R15? Ochiometric asa par!
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
klaus |
![]()
|
Da, sunt mai mari.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
saruman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
QUOTE(Flores @ 18 Aug 2005, 17:05) Stie cineva daca pneurile 195/65R15 sunt mai mari in diametru decat cele de 185/65R15? Ochiometric asa par! Eu am pe fata 195/65R15, au exact acelasi diametru ca Montanele de pe spate (care vor fi cat de curand inlocuite si ele). Sunt doar ceva mai late. This post has been edited by saruman: 18 Aug 2005, 17:07 |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|
klaus |
![]()
|
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Intreb pentru ca am gasit o oferta de jante din aliaj, cu tot cu pneuri, Bridgestone 195/50R15, la 500E. Ce ziceti marimea asta se apropie cat de cat la diametru cu montanele originale? Sau ar trebuii sa fie de cel putin 55R15 sau 60R15!?
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca sunt relativ ok, dar km va da date eronate.
Daca vrei roti mai late, poti incerca 200/60R15, au cam aceeasi dimensiune a talonului (dar nu sunt sigur ca exista ![]() Formula e simpla: 195 = latimea anvelopei (mm) 60 = inaltimea talonului (%) - adica 60% din 195 R15 = dimensiunea jantei |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
dras |
![]()
|
![]() Driver Group: Members Posts: 163 Joined: 21 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Intrebarea mea este: daca producatorul echipeaza jentile cu pneuri 185/65 R15, nu este periculoasa folosirea altor dimensiuni (chiar daca talonul are aceeasi dimensiune)?
Intreb asta pentru ca ma gindesc ca a existat un motiv pentru dimensiunea recomandata. |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
Flores |
![]()
|
Dimensiunea aleasa de ei probabil ca este optima, sa impace atat consumul cat si comportamentul dinamic al masinii. Nu cred ca este periculos sa echipezi jantele cu pneuri mai late sau mai inguste atata timp cat sunt toate patru de aceasi dimensiune.Parerea mea!
|
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
|
dras |
![]()
|
QUOTE(Flores @ 19 Aug 2005, 11:03) Dimensiunea aleasa de ei probabil ca este optima, sa impace atat consumul cat si comportamentul dinamic al masinii. Nu cred ca este periculos sa echipezi jantele cu pneuri mai late sau mai inguste atata timp cat sunt toate patru de aceasi dimensiune.Parerea mea! Inteleg asta, nu afecteaza modul in care se lipesc de janta? Ma gindesc la asta si in lumina testelor care au descaltat un Logan de pneuri standard ca dimensiuni. Nu e riscant? |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
Flores |
![]()
|
Nu cred ca poti sa spui ca un pneu se lipeste mai mult s-au mai putin de janta, cred ca problema e conceptia jantei. Daca janta e buna nu poti sa o descalti decat daca o lovesti de ceva, marimea(in cazul asta) conteza mai putin!
![]() |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
|
livoasca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 30 April 05 ![]() |
QUOTE(Flores @ 19 Aug 2005, 18:25) Nu cred ca poti sa spui ca un pneu se lipeste mai mult s-au mai putin de janta, cred ca problema e conceptia jantei. Daca janta e buna nu poti sa o descalti decat daca o lovesti de ceva, marimea(in cazul asta) conteza mai putin! ![]() Nu se lipeste mai mult sau mai putin, dar se poate deforma mai mult sau mai putin in functie de dimensiuni, material etc. , de aia inclin sa cred ca nu e indiferent ce pneuri pui. E adevarat ca e greu de zis daca un pneu mai lat se deformeaza mai mult sau mai putin ca unul mai ingust(si cu acelasi talon ![]() |
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|
dras |
![]()
|
Si m-ar mai interesa ceva: daca schimbi dimensiunea jentilor atunci care va fi presiunea rotilor. Acum de 1.9 fata si 2.1 spate. Daca pun 200/60/R15 care e presiunea. Exista o formula de calcul?
|
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
dupa o luna de mers prin buc cu caucioace barum, pot spune ca-s multumit....si ce scandal am facut la dealer ca stiam ca trebuie sa-mi puna kormoran
![]() altii care detin barum ii rog sa-si deie cu opinionu' ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 01:45 |