Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
![]() ![]() ![]() |
Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
fuzzzy |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
|
||
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|||
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
dc nici kleber nu e firma cunoscuta, nu te mai intreb de falken
![]() si face parte din grupul michelin, dc ajuta cu ceva ![]() kleber quadraxer are si m+s si fulgul cum ziceam, i-am luat unchiului meu kleber pe logan 1.4 in conditii de exploatare normala se comporta f bine pe uscat n-am simtit diferente fata de bf goodrich-urile mele de vara iarna n-am mers cu ele, dar unchi-miu n-a ramas blocat nicaieri cu ele mult din comportamentul unei anvelope depinde si de modul de utilizare cat timp iti cunosti limitele tale si pe cele ale masinii, n-ar trebui sa ai probleme personal sunt pentru seturi dedicate de anvelope, de vara si separat de iarna dar in situatia de fata as alege oricand all season nou, decat de iarna sh si la vara alti bani pe unele de vara, probabil tot sh |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Stiu de kleber, stiu si de sava parca, insa am fost pur subiectiv. Personal mi se par niste dunlopuri din 2009 mai bune decat niste debica din 2012, asa ca...
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
andreig1982 |
![]()
|
gandeste-te ca nu stii in ce conditii au fost tinute sau utilizate
![]() si la productie 2009, sunt deja la jumatatea vietii, in cel mai bun caz ![]() This post has been edited by andreig1982: 14 Dec 2012, 08:54 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
|
|
fuzzzy |
![]()
|
Teoretic ai dreptate, insa stiu cum au fost tinute inainte sa le iau eu si am avut ocazia iarna trecuta sa vad de ce sunt in stare. Iar momentan sunt inca mult peste Debica 2012.
|
--------------------
reno
clio hb
'02
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Ce stii tu, astea de firma sunt ca vinul, cu cat mai vechi cu atat mai bune...
This post has been edited by CGDBZ: 14 Dec 2012, 20:27 |
--------------------
-
-
-
|
|
Leo0608 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.108 Joined: 13 September 08 ![]() |
fulda, firestone?
|
--------------------
logan
pentru?
200x
- X XX XXX
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.065 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
CGDBZ |
![]()
|
Rostul, pai tu spui ca un cauciuc vechi de 4 ani, fie el si de superfirma este mai bun ca unul nou gen Debica si asta este o mare vrajeala. Am avut si sh am si noi chiar Debica si oricand as lua Debica in detrimentul unora sh de 4 ani. Crezi ca daca as fi convins ca sunt mai bune cele sh nu as lua mai ales ca as iesi mai ieftin ?
Nu mai spun ca multi le mai tin si pe cele sh 3-4 ierni. This post has been edited by CGDBZ: 14 Dec 2012, 23:57 |
--------------------
-
-
-
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.065 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu am zis vechi de 4 ani, ci cat mai nou, maxim 3-4 ani. Altii au cauciucuri de prin 2003-2005 si merg bine mersi.
![]() Si comparatia cu Debica Frigo (exceptie Frigo 2) nu e viabila, nu mi se par cauciucuri demne de comparat cu Conti / Michelin / Dunlop, fie ele si SH (dar in "termen"). Eram chitit si eu pe cauciucuri SH, dar pe cele cu DOT 2010 ajunsesera sa ceara si 130 lei (pe bucata), asa ca am preferat sa cumpar 4 noi cu 183 lei/buc (Nokian). |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
fuzzzy |
![]()
|
QUOTE(CGDBZ @ 14 Dec 2012, 23:56) Rostul, pai tu spui ca un cauciuc vechi de 4 ani, fie el si de superfirma este mai bun ca unul nou gen Debica si asta este o mare vrajeala. Am avut si sh am si noi chiar Debica si oricand as lua Debica in detrimentul unora sh de 4 ani. Crezi ca daca as fi convins ca sunt mai bune cele sh nu as lua mai ales ca as iesi mai ieftin ? Nu mai spun ca multi le mai tin si pe cele sh 3-4 ierni. Este opinia ta, ti-o respect, insa pe fata am Debica frigo2 din 2012 iar pe spate dunlop wintersport m3 din 2009, iar diferenta este destul de mare la aderenta pe uscat, ud si zapada. In defavoarea debica.. |
--------------------
reno
clio hb
'02
|
andreig1982 |
![]()
|
pai cum ti-ai dat seama ca sunt mai bune daca sunt montate doar pe o axa?
si aia din spate daca aveai propulsie mai intelegeam ![]() This post has been edited by andreig1982: 15 Dec 2012, 09:20 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
|
|
fuzzzy |
![]()
|
Te grabesti la concluzii si nu urmaresti. Pe scurt. Am avut pe toate 4 rotile dunlop. Asta toamna le-am schimbat pe cele pe fata cu debica. Concluziile le-am spus.
This post has been edited by fuzzzy: 15 Dec 2012, 10:27 |
--------------------
reno
clio hb
'02
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
QUOTE(MyKe89 @ 14 Dec 2012, 21:30) Am zis "mai mare de 2008-2009", adica mai noi de 3-4 ani. Si de cand 2012 - 2008 = 5 ? Pai peste 2 sapt e revelionu, deja nu mai consideri 2012. Oricum astept cu mare interes comparatia dintre: ulei castrol / motul / repsol sh cu elf / daciaoil nou si intre placute brembo folosite jdemii de kmp vs placute textar noi, ca ce mama dracu, doar sunt de firma. Ganditi-va ca singurul contact al masinii cu solul se face prin anvelope, daca alea-s varza si masina va fi varza.... Mai bine motrio noi. Am condus (de fapt inca mai conduc) un logan cu motrio winter far away. Pentru o masina ca loganu sunt perfecte. This post has been edited by Iulikk: 15 Dec 2012, 11:12 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
mikeb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 24 September 05 ![]() |
Stie cineva ceva de astea: Falken 185/65 r15, le-am gasit aici:
http://www.anvelonet.ro/produs/anvelopa/fa...=18565R15THS439 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
- HRxx--- Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
|
|
fuzzzy |
![]()
|
|
--------------------
reno
clio hb
'02
|
andreig1982 |
![]()
|
n-am vazut unde ai zis ca ai avut pe toate rotile
mikeb, eu am falken hs 435 in momentul de fata au fost bestbuy la 180 de ron si sunt made in japan singurul lucru pe care pot sa-l reprosez, este aderenta pe mazga si zgomotul mai mare datorita profilului cu blocuri destul de mari in schimb pe zapada, ara ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
|
|
MyKe89 |
![]()
|
QUOTE(Iulikk @ 15 Dec 2012, 12:11) Pai peste 2 sapt e revelionu, deja nu mai consideri 2012. Oricum astept cu mare interes comparatia dintre: ulei castrol / motul / repsol sh cu elf / daciaoil nou si intre placute brembo folosite jdemii de kmp vs placute textar noi, ca ce mama dracu, doar sunt de firma. Ganditi-va ca singurul contact al masinii cu solul se face prin anvelope, daca alea-s varza si masina va fi varza.... Mai bine motrio noi. Am condus (de fapt inca mai conduc) un logan cu motrio winter far away. Pentru o masina ca loganu sunt perfecte. Atunci LA MULTI ANI! Deja ma jignesti cu comparatiile alea puerile. NU sunt acelasi lucru. Anvelopa e un organ refolosibil, de-aceea se si resapeaza, pe cand uleiul si/sau placutele nu. Omul a cerut o parere despre cauciucuri SH si All-seasons noi. Tu ce aport ti-ai adus la discutia asta? In afara de faptul ca m-ai citat pe mine. @ mikeb, Falken par cam zgomotoase, lucru ce ma duce cu gandul la o uzura accelerata. Niste anvelope raspandite in vest ar fi Goodyear Vector 5+. Daca tot te uiti la Debica, vezi Navigator 2, sunt ceva mai recente decat Navigator, implicit mai bune. |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
andreig1982 |
![]()
|
ce corelatie exista intre zgomotul unei anvelope si uzura aceleiasi anvelope?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
|
|
MyKe89 |
![]()
|
Rezistenta la inaintare.
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
andreig1982 |
![]()
|
din ce-mi mai aduc aminte din facultate, rezitenta la rulare este determinata de mai multi factori:
-constructia anvelopei (profil, tip cauciuc, cord metalic sau textil, sectiune joasa, f joasa, superbalon) -temperatura aerului -temperatura caii de rulare -temperatura anvelopei -natura caii de rulare -presiunea din anvelopa -incarcarea autoturismului -viteza de rulare -inclinatia caii de rulare . . . si or mai fi ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
|
|
mikeb |
![]()
|
Kormoranele mele le consider zgomotoase dar au 6 ani si inca profilul e sanatos, n-au galme, umflaturi, crapaturi vizibile, pene am mai facut, asta e. Iar uzura e uniforma. Tocmai am fost cu ele pe zapada prin oras, ceva trebi, iar eu in HR sa stiti ca chiar am zapada, 30cm am dat jos de pe capota amu vreo 3 zile. In zapada musca acceptabil, kit ca nu-s de iarna. Pe gheata te duci sanie, evit gheata. Dar am ceva drumuri mai lungi si risc sa ma opreasca vreun echipaj taman cand ninge sau altele asemenea. Altfel nu le-as schimba deloc, iarna n-am avut probleme si merg la partii si de 3 ori pe saptamana, in apropiere, normal, dar asta datorita stilului de condus si atentiei unde las masina. Nu prea vreau sa dau peste 250lei/bucata cauciuc si inca 200 sau asa per buc janta, eu nefacand iarna mai mult de 2000km. Deci ori iau All-Season NOI si ma scap de celelalte si nu iau si jenti, ori iau de iarna NOI pb cu jenti cu tot. Va rog mult deci fara SH si fara recomandari de pneuri de altfel f bune, dar care sar de suma spusa de mine. Multumesc tuturor pt ajutor, dar azi doresc sa comand ceva, maxim maine, in weekend ies din oras si le vreau pe masina.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
|
|
andreig1982 |
![]()
|
in conditiile date de tine, eu as lua all season noi
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
|
|
MyKe89 |
![]()
|
AS noi pe jantele de acum. 4 ani ar trebui sa scapi de grija incaltarii/descaltarii.
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
'91 MB W124 230E |
|
mikeb |
![]()
|
M-am oprit cam aici:
All-Season: Kleber - 185/65R15 T Quadraxer, 275lei Winter: Debica 185/65r15 debica frigo2 m+s 88t, 209lei + Janta otel KFZ 6Jx15H2 4/100/50/60.0, 165lei As inclina spre primele, desi sar peste pretul de anvelopa, dar nu iau si jante, sper sa le pot da pe cele vechi la atelier pe ceva banuti, unde mi le si monteaza astelalte, nu prea am unde sa le tin, stau la bloc. Sau nu le dau pana nu vad cum ruleaza astelalte, ca feelingul personal nu se compara cu nici o teorie. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI
Ambiance-2006
|
|
fuzzzy |
![]()
|
Ai spus ca mergi putin si nu te duci prin zapada grava.. optiunea ieftina o reprezinta anvelopele all-season.
Ca personal as alege jante de tabla si gume de iarna e altceva. Tu stii mai bine ce ai nevoie. |
--------------------
reno
clio hb
'02
|
CGDBZ |
![]()
|
Eu pe 307 am ales o solutie de buget cu 6 roti(cred ca am mai spus pe aici) : 2 roti de vara(America), 2 roti de iarna(Debica Frigo), doua roti mixte(Debica Navigator).
Cele mixte stau pe spate tot timpul anului - vara pe fata pun cele doua de vara , una de iarna rezerva. - iarna pe fata cele de iarna iar rezerva una de vara. Astfel am cumparat doar o janta(deoarece folosesc si rezerva) si am si tractiune buna iarna. |
--------------------
-
-
-
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Tu n-ai niciodata o franare cum trebuie!
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Asa spui tu. Asa merg de iarna trecuta. Pana atunci foloseam pe spate de vara in locul celor mixte(pe fata tot cum am spus mai sus) dar au bagat legea cu anvelopele de iarna si a trebuit sa schimb solutia.
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 02:18 |