Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
![]() ![]() ![]() |
Pneuri Logan, pneu = anvelopa pentru cine nu stie
Mich@el |
![]()
|
||
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|||
Daxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
Multumesc pentru raspunsul prompt, Mich@el!..cred ca asa voi proceda. Nu pot spune ca pe fata am ramas cu slick-uri, dar tot s-a mai dus din ele..Nu e nici iarna, sa zic ca pierd aderenta usor, dar ma gindeam ca asa ar fi mai bine..
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
valiaviator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 9 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Daxx @ 23 Jul 2006, 19:15) Poti sa-ti spun ca am facut aceasta operatiune chiar la sugestia unui mecanic de la Meridian. De ce? Aveam niste zgomote la rulare(indiferent de calitatea asfaltului), am mers cu masina in service(fiind in garantie), au ridicat-o pe elevator, au studiat toata bucsaraia,planetarele,strangerea rotilor,etc., totul era OK. Un baiat mai aerisit la creier a avut inspiratia sa treaca cu palma peste circumferinta cauciucurilor fata si apare surpriza: denivelari destul de proeminente pe o lungime de cca. 20cm.(la ambele cauciucuri). Cauza n-a stiut sa mi-o spuna(a dat-o pe calitatea slaba a cauciucurilor-Kormoran), iar solutia a fost mutarea rotilor. Rezultat: zgomotul nu a disparut dar s-a redus in intensitate( sau poate asa il percep eu). Cu aceasta ocazie as pune o intrebare pentru toti posesorii de Logan: a schimbat cineva cauciucurile originale ale masinii pe garantie? |
--------------------
dacia
logan/laureate
2006
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da, stiu cel putin 2 cazuri, unul pe DSn si unul pe SLZ.
Pe logan, nu stiu |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
valiaviator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 9 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Am fost la Meridian si am intrebat in ce conditii se schimba cauciucurile originale in perioada de garantie. Dupa ce mi-a fost prezentata o intreaga prelegere despre compromisurile facute in realizarea Loganului la un pret cat mai mic, concluzia a fost ca nu se pot inlocui gumele decat daca apar celebrele galme(umflaturi) pe circumferinta lor(interioara sau exterioara). Aparitia zonelor de uzura neuniforma este cauzata fie de calitatea proasta a cauciucului, fie de calitatea drumului, fie este urmarea unei frane mai serioase(asa au justificat ei starea in care se afla cauciucurile mele). Recomandarea finala: nu este nicio o problema, dar daca doriti puteti pune cauciucuri mai bune!
|
--------------------
dacia
logan/laureate
2006
|
|
gorjeanul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 30 September 05 ![]() |
M-am lamurit si eu cat de jalnice sunt Kormoranele...
Am pus o frana brusca pe autostrada (viteza ~130 km/h) , s-au blocat rotile...Din cauciucuri a iesit un nor negru... Partea buna este ca am scapat neatins, partea proata este ca ca dupa ce m-am asezat iar la drum am constatat o bataie in volan groaznica: Kormoranele de pe fata se uzasera pana la limita pe o distanta de vreo 15 cm, profilele erau deformate groaznic. Asa ca le-am shimbat cu 2 bucati DEBICA FURIO. Bune, fac zgomot mai mic in rulaj (acum simt ca zgomotul in masina vine preponderent din spate). Cand mai strang niste bani, le voi schimba si pe cele din spate. Nu fac reclama, dar cred ca am gasit un pret f. bun la Autosoft (undeva pe Fundeni) - 158 RON (fara montaj si echilibrare - alea mai costa max 10 RON / roata). |
--------------------
RENAULT/DACIA
LAGUNA/LOGAN
2008/2005
- B-xx-GORJ L3, 2.0/16v, sedan
L1-Laureate 1.4MPI |
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Mie Kormoranele mi se par bune spre foarte bune.. in 15k km nici cea mai mica problema.. mers pe ploaie.. vant.. soare , ninsoare, eu tind sa cred ca sunteti prea sensibili.. si ar trebui sa va scormoniti un pic in buzunar... asa pentru impresii, sa scrie si la voi pe gume Dunlop sau Bridgestone... no offence
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
stargsm_ro |
![]()
|
![]() Vally Group: Members Posts: 56 Joined: 22 February 06 From: Craiova ![]() |
Dupa ce am pus frana de vreo 10m pe asfalt uscat la 50-60 km/h si vedem cum nu se opreste am niste cuvinte pentru Kormoran pe care nu le pot posta aici dar va dati voi seama ce leam zis atunci. Abia astept sa le schimb !
Daca imi recomanda cineva niste cauciucuri care sa ma faca sa musc din volan cand pun frana brusc ar fi super. Nu e cumva recomandata si reglarea repartirolui de franare pe spate (Cam tot timpul suntem 2 persoane in masina ambele in fata normal.) ? Attached thumbnail(s) buba.jpg ( Size: 42.95k ) Number of downloads: 335 |
--------------------
Renault
Clio III
2007
- DJ 83 ANA Vally - Craiova ; YM: stargsm_ro
|
|
trax2k06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 16 August 06 ![]() |
Salutare,
Am tot cautat un topic aici unde sa gasesc ce dimensiuni de cauciucuri se potrivesc pe jantele sinaia care vin pe ambition. Eu am in prezent 185-65-R15 si as vrea sa pun in viitor un 195 sau 205. A pus cineva pe aceste jenti cauciucuri mai late? |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
trax2k06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 16 August 06 ![]() |
am studiat topicul, nu am gasit raspuns la intrebarea mea
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Tablele sa stii ca au aceeasi dimensiune cu Sinaia.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
185/65r15
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
stargsm_ro |
![]()
|
![]() Vally Group: Members Posts: 56 Joined: 22 February 06 From: Craiova ![]() |
In sfarsit mi-am schimbat kormoranele cu Michelin second 195/60/r15.
Dupa cateva frane pot zice ca nu se mai duce atat de mult sanie. This post has been edited by stargsm_ro: 24 Aug 2006, 20:54 |
--------------------
Renault
Clio III
2007
- DJ 83 ANA Vally - Craiova ; YM: stargsm_ro
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Eu am prins cauciucuri Barum Briliantis (sau cum draq s-o scrie...). Pe uscat par ok (bine, n-am avut ocazia sa le pun la incercare) dar pe ud sunt slabute rau. Am pus o frana de pe la vreo 40 km/h, m-am dus exact ca pe gheata... si tot m-am proptit in c*rul aluia din fata... N-au tinut deloc, da' deloc...
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
< Aiwa > |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 10 March 06 ![]() |
QUOTE(mafiosso_LODAN @ 27 Jun 2006, 14:57) Mai nou mi-am luat si doua Dunlop (deoarece am reusit sa tai un Bridgestone si inca unul sa il ciupesc) si vad ca se comporta foate bine. O sa revin cu date comparativ cu Bridgestone. Ambele marci le-am pe 195/65/15. Salutare...poti sa imi spui mai multe despre cauciucurile Dunlop 195/65/15?... in sensul ca pe mine ma intereseaza ce se intampla daca in loc de 185/65/15 pui 195/65/15...afecteaza cu ceva masina, mersul sau mai stiu eu ce ? Din cate stiu eu sunt mai late cu 1 cm (sper ca stiu bine) iar circumferinta cauciucului e putin mai mare (desi teoretic mi-i s-ar parea sa fie la fel, adica acel "65")... poate gresesc eu sau stiu gresit... Mersi anticipat... Inca ceva...afecteaza cu ceva kilometrajul masinii?...in sensul ca arata mai mult sau mai putin vitezometrul la aceeasi viteza ca si cu 185/65/15...mersi |
--------------------
Renault
Espace V Initiale Paris
2017
|
|
BAD_MF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 9 May 05 From: Iasi ![]() |
O sa ai o mica eroare la kilometraj in rest nimic, insa arata cam nasol. Cel mai bine e sa pui 195/60 R15, asa am eu si e super.
|
--------------------
Seat leon FR
1.8 TURBO
2003
- IS-xx-COD 9.5j 255/35R18>>8.5J 225/40R18 PORSCHE CHROME WHEELS
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
verificati aici diferentele care apar: http://www.1010tires.com/TireSizeCalculato...p?action=submit
65-ul ala nu reprezinta o dimensiune fixa ci procent din latimea cauciucului...asa ca un cauciuc mai lat va fi si mai inalt la acelasi procent ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
BAD_MF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 9 May 05 From: Iasi ![]() |
Stim
![]() |
--------------------
Seat leon FR
1.8 TURBO
2003
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
la 195/60 scade sidewall-ul fata de 185/65,e mai ok pt stabilitate/curbe,dar la borduri/gropi nu stiu ce sa zic...
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(stargsm_ro @ 24 Aug 2006, 21:54) In sfarsit mi-am schimbat kormoranele cu Michelin second 195/60/r15. Dupa cateva frane pot zice ca nu se mai duce atat de mult sanie. Kormoran este cel mai cunoscut producător polonez de anvelope pentru toate tipurile de autoturisme, autocamioane și autoutilitare. De curând, KORMORAN a devenit o parte integrală a concernului francez MICHELIN. Durabile si rezistente, oferă confort și nivel de zgomot redus la rulare. Marca Kormoran, componentă a grupului Michelin, oferă anvelope cu performanțe de lungă durată și un raport foarte bun calitate - preț. |
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
Codrin |
![]()
|
Or face ei si altele bune, dar K801 de pe Logan sunt vechile Montana M801. Care sunt varza.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Si la Loganurile livrate in ultimele saptamani sunt tot Kormorane din vechile loturi ?
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
Codrin |
![]()
|
Nu exista 'vechile loturi'. Chiar pe aici sunt poze comparative intre cele 2 sa vezi ca sunt identice. In functie de versiunea de echipare, masina vine cu Kormoran, Barum, Michelin sau Continental.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
BAD_MF |
![]()
|
Koromoran in general sun ok insa K801 de pe logan sunt Montanta cu alta eticheta si sunt la fel de proaste. Eu am kormoran snowpro pentru iarna si sunt multumit!
|
--------------------
Seat leon FR
1.8 TURBO
2003
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Mie acum la inceput de septembrie trebuie sa imi vina Golanu Ambitios. Oare ce cauciucuri va avea? Atatea versiuni am auzit...ca mor deja. Stiam ca pe Ambitie se pune continentale....true or false la sfarsit de august 2006?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Codrin |
![]()
|
Continental / Michelin, cum da cu banu' nea Gheo in fabrica.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
M-am uitat și eu la cauciucuri și eram curios daca sunt all season/vara/iarna
![]() Se pare ca sunt de vara (ContinecoContact 3) ![]() Vă întreb și eu ... sunt bune la iarnă? merită să le schimb? PS Până acum mi s-au părut ok pe orice tip de drum ![]() și vă mai întreb că scrie pe ele "A Temperature" oare ce înseamnă? This post has been edited by tonicelli: 27 Aug 2006, 20:37 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Am luat niste Kormorane super heftin de la cineva, as aprecia niste sugestii daca stiti care sunt cele mai bune conditii de a le depozita undeva vreo 2-3 ani pana le pun pe masina, fara sa imbatraneasca prematur
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Mich@el |
![]()
|
2-3 ani imbatranesc oricum,chiar daca nu prematur...daca nu le vei folosi timp de 2-3 ani,scapa de ele,vei cumpara atunci.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 09:23 |