Bara de stabilizare fata, stiati ca... lipseste cu desavarsire la Ambiance?
![]() ![]() ![]() |
Bara de stabilizare fata, stiati ca... lipseste cu desavarsire la Ambiance?
klaus |
![]()
|
||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||
=virus= |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 1 February 06 ![]() |
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: toate loganurile ambiance fabricate dupa 1 ianuatie '07 nu au bara stabilizatoare, sau numai cele fara servodirectie? Cineva mi-a zis ca ambiance cu servo are in continuare bara stabilizatoare, nu stiu ce sa cred.
|
--------------------
-
-
-
- - Addicted driver
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa citesti topicul. In intregime.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Am citit cu interes topicul, ma mir de miscarea facuta de Dacia prin eliminarea barii. Dar, am doua intrebari:
1. De ce? 2. Se simte? E bai mare? La prima nu astept neaparat raspuns, nu cred ca stie nimeni motivele. Poate economie... poate altceva... La a doua, as vrea sa stiu daca lipsa barii se simte. A condus cineva Logane cu si fara bara? Se poate face o diferenta clara, fara placebo? Klaus, tu ce zici? Devine masina nesigura? |
--------------------
.
.
.
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
eu zic ca daca te gindesti un pic, iti vei da seama ca bara aia isi face treaba pe viraje denivelate si nu numai. Lumea pe aici alearga dupa bara stabilizatoare din ce in ce mai rigida...
|
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
roland |
![]()
|
Da, stiu ce face o bara stabilizatoare. Intrebarea mea era daca chiar se simte. Adica, daca cineva se da cu doua Logan-uri, unul cu bara si unul fara, isi da seama care e cu bara si care fara? Ca, ma gandesc eu, daca masina ar deveni nesigura atunci nu ar fi luat-o jos.
Evident, prefer s-o am decat sa n-o am. Probabil la masini sport isi face mai bine simtita prezenta. Sau mai bine zis lipsa ei. Dar in cazul Loganului cum e? Vreau s-o aud de la cineva care poate face o comparatie, care s-a dat cu doua masini. Fara placebo. |
--------------------
.
.
.
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
Klaus... l-am citit eu si eram curios ...
asa ca ...ori au schimbat pagina ori spun clar ce are sau ar trebui sa aiba masina ... http://www.dacia.ro/logan/date-tehnice a se vedea steluta... Raspuns Vocea Clientului QUOTE From: VOCEA Clientului [mailto:vocea.clientului@daciagroup.com] Sent: 21 septembrie 2007 12:09 Subject: Re: Dacia Logan Ambiance/Raspuns Dacia Buna ziua, Stimate domnule , Va multumim pentru increderea pe care ne-ati acordat-o apeland la serviciile noastre. Referitor la solicitarea dumneavoastra privind gradul de echipare pentru versiunea Logan Ambiance, va comunicam faptul ca aceasta versiune echipata cu directie mecanica nu este dotata cu bara antirului. Pentru vehiculele Logan Berlina Ambiance echipate cu directie asistata, reperul bara antirului se monteaza in serie. [...] Ramanem deschisi in continuare pentru orice solicitari si sugestii in legatura cu produsele si serviciile oferite de firma noastra. Ne puteti contacta la adresa de e-email vocea.clientului@daciagroup.com sau folosind formularul de contact de pe site-ul www.dacia.ro, ori la numarul de telefon 0248 500 000, fax 0248 500 076, de luni pana vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-16 . Ne puteti scrie si prin posta, la adresa: Automobile Dacia SA - Vocea Clientului Dacia, str. Uzinei nr. 1, Mioveni, jud. Arges, cod 115400. Cu stima, Analist Servicii Client [...] Acum lamuriti-ma si pe mine in fotografiile alea nu exista asta : "bara stabilizatoare" sau asta : "bara antiruliu" sau niciuna? atat de inteligenti sa fie incat sa faca reclama la ceva ce nu e pe masina,mai ales ca au mai dat truse si triunghuri ... pe la unii si altii ... This post has been edited by avathan: 21 Sep 2007, 13:21 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(avathan @ 21 Sep 2007, 14:08) Acum lamuriti-ma si pe mine in fotografiile alea nu exista Este unul si acelasi lucru.asta : "bara stabilizatoare" sau asta : "bara antiruliu" Pentru cine e baiat destept: conteaza mult prea putin ce scrie pe reclama DE ACUM de la Dacia, important e ce scria pe reclama de la data cumpararii. D-aia e bine sa luati cu voi toate pliantele pe care le au dealerii la oferit, poate va ajuta dup aia. Le tineti vreo juma de an si apoi le aruncati daca nu va ajuta. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
roland |
![]()
|
Da, zice pe site-ul Dacia "diametrul barii"... in functie de gradul de echipare (la steluta). Prin asta se intelege ca toate au bara, dar difera diametrul. Doar nu te gandesti si la diametru 0.
Trebuia sa puna steluta la "puntea fata", sa-ti dai seama clar ca unele versiuni au bara si altele nu. Sau nu mai pricep io romaneste... |
--------------------
.
.
.
|
|
avathan |
![]()
|
@ronald eu ma gandeam ca sunt 2 chestii diferite
![]() si pot interpreta steluta aia ca optional pana la urma ... deci aparent sunt atat de "neorientati" cred am un teanc de pliante pe acasa ![]() |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
=virus= |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 1 February 06 ![]() |
QUOTE(klaus @ 19 Sep 2007, 22:03) QUOTE(avathan @ 21 Sep 2007, 13:08) ... Pentru vehiculele Logan Berlina Ambiance echipate cu directie asistata, reperul bara antirului se monteaza in serie. ... @klaus: Am citit si am rascitit, dar raspunsul a aparut dupa ce am postat eu. This post has been edited by =virus=: 21 Sep 2007, 14:48 |
--------------------
-
-
-
- - Addicted driver
|
|
klaus |
![]()
|
=virus=, scuzele mele, ai dreptate.
Treaba era spusa pe alt topic, am confundat: QUOTE(mistyque82 @ 11 Sep 2007, 18:12) intradevar bogeyman ai dreptate e cam de kko treaba cu bara antiruliu la ambiance dar tocmai am primit mail de la vc!pe mine ma int un ambiance cu servodirectie si mi-au confirmat ca doar ambiance-ul fara servo nu are deci cel mai ieftin in rest de la ambiance cu servodirectie in sus au toate oricum de kko faza eu il astept cu nerabdare mai ales ca o sa am "bara" ![]() <span class='edit'>12 Sep 2007, 14:31:</span> acum ma trezesc si eu in fata unei alte nedumeriri vc-ul mi-a zis ca la ambiance cu servo exist bara antiruliu dar cum imi dau seama ii cred pe cuvant?cum arata? ![]() Inca o data, scuzele mele ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
avathan |
![]()
|
O tin pe a lor ...
am si un pdf de la ei ![]() cred ca detinatorii de Ambiance au sanse maricele sa obtina montarea aia ![]() QUOTE Buna ziua, Stimate domnule ... Referitor la intrebarile dumneavoastra, va comunicam urmatoarele: -bara stabilizatoare reprezinta acelasi reper cu bara antirului; -informatiile cu privire la datele tehnice ale gamei Logan se regasesc atat pe site-ul oficial Dacia, www.dacia.ro, cat si la orice agent autorizat Dacia.Informatia cu privire la echiparea gamei Logan cu bara antirului este prezentata in paragraful pe care dumneavoastra l-ati selectionat de pe site-ul Dacia.Atasat, va transmitem datele tehnice aferente gamei Logan Berlina. Pentru detalii suplimentare privind procesul de achizitionare si gradul de echipare a gamei de autoturisme Dacia, va recomandam sa contactati orice agent autorizat din reteaua Dacia. Cu stima, Analist Servicii Client, Angelica Necsulescu ----- Original Message ----- Subject: RE: Dacia Logan Ambiance/Raspuns Dacia To: vocea.clientului@daciagroup.com > > > Legat de problema de care v-am intrebat initial, as dori sa va > intreb daca > > 1.Bara stabilizatoare de pe Puntea fa?? McPherson cu bra? inferior > triunghiular ?i bar? stabilizatoare nu este acelasi lucru cu bara > antiruliu? > 2.De asemenea va rog sa precizati,daca se poate unde este scris in > datele tehnice ale masinii,prezentate in pliantele si pe site-ul > oficial pe > internet al firmei Dacia ,faptul ca bara antiruliu poate lipsi. > > Citat > "Pun?i > Puntea fa?? McPherson cu bra? inferior triunghiular ?i bar? > stabilizatoare > Diametru bar? antiruliu fa??* (mm) 24,5 > Puntea spate Punte în H cu profil deformabil ?i epur? programat?, cu > resorturi elicoidale > ... > * - în func?ie de versiune" > > Sursa: > http://www.dacia.ro/logan/date-tehnice > > > Va multumesc pentru bunavointa de care dati dovada. > Attached File(s) ![]() |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Steluta buclucasa a aparut pe 24 noiembrie 2006.
|
--------------------
-
-
-
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
QUOTE(narcis.petrache @ 31 Jul 2007, 09:00) nici clio nu mi se pare mult peste logan.. merg in fiecare zi cu un coleg si singura diferenta e la stabilitate..in rest..nimic..acelasi plastic, aceleasi zgomote. oricum, la masini deocamdata nimeni nu ii bate pe nemti. ![]() <span class='edit'>31 Jul 2007, 10:12:</span> si ca sa stam toti linistiti am sunat la "vocea clientului" si domnisoara draguta de acolo m-a "asigurat" ca toate modelele ambiance fabricate dupa septembrie 2006 nu au bara stabilizatoare. asa ca, pentru cei care vor sa isi cumpere ambiance cereti in optionale si bara stabilizatoare... ziua buna. O spui fiindca ai auzit-o de la batranii satului...dar spui prostii. Nemtii fac doar masini scumpe si cam atat. Povestile cu masinile nemtesti au fost fumate prin anii 90 cand romanul trecea de la Berlina aia amarata la prima lui masinuta de Doamneajuta! Altfel nemtii au cam ajuns de rasu-plansu ....fapt recunoscut dealtfel pe piata SH de la ei (cele mai ieftine masini sunt alea nemtesi - pierd cel mai mult la pretul de revanzare) |
--------------------
**
|
|
gogota_69 |
![]()
|
![]() JUST ME Group: Members Posts: 441 Joined: 5 July 06 ![]() |
asta unde ai vazut sau ai auzit
|
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Eu de ex am Laureat din 2005 de unde stiu daca am sau nu bara minune?Si daca nu am ce fac?
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
klaus |
![]()
|
Te uiti sub masina si constati daca ai sau nu.
Daca nu ai, dublezi numarul acatistelor pe care le dai la biserica. Daca pana acuma nu ai dat, e timpul sa dai. Si sa faci si rugaciunea de seara. Dar 99,99% ai. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Nu cred ca e corecta exprimarea bara de stabillizare...
|
--------------------
**
|
|
is89ckd |
![]()
|
![]() membru ofticos Group: Members Posts: 25 Joined: 20 April 05 From: Iasi ![]() |
Salutare, am ambiance din martie 2007, acuma am aflat ca lipseste bara; ce vreau sa zic e ca am condus si ambiance cu bara destul de mult timp si personal nu simt o diferenta foarte mare. Ce e drept pe la 150-160 km/h (in rarele ocazii cand ajung acolo) daca drumul are denivelari+curbe+vant puternic lateral masina fara bara are tendinta sa sara stanga dreapta intr-un mod usor suparator. Acest lucru intr-adevar te solicita mai mult pentru ca trebuie sa corectezi tot timpul dirctia de mers iar la 160 ai o senzatie cam de nesiguranta, ceea ce la modelul cu bara antiruliu nu se simte. Exista, tot dupa parerea mea personala, un avantaj: la viteze mai mici de 140 km/h pe drumuri denivelate sau ce se afla intr-un grad mare de degradare, masina fara bara se comporta mai elastic si ( iarasi parere pesonala) mi se pare mai sigura . Sincer nu cred ca au gresit cu ceva scotand bara aia.
Parerea mea. |
--------------------
dacia
logan
2007
- provizoriu ...liber profesionist...
|
|
roland |
![]()
|
Zuper. Asteptam o astfel de opinie. Nu o comentez, doar ca asteptam pe cineva care a condus ambele modele si poate face comparatie.
|
--------------------
.
.
.
|
|
margelatu-ss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 6 May 08 ![]() |
eu am 16 v cude toate si pe la 160 am avut senzatia ca mai e un pic si decoleaza chiar daca are acea bara despre care tot povestiti.loganul e pentru mers incet prin gropile patriei..
![]() |
--------------------
logan prestige
pickup 19d 4x4
14 09 2007/28 12 2005
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Aici era vorba de diferente intre "cu bara stabilizatoare" si "fara bara stabilizatoare" nu intre stabilitatea Logan-ului si a altor masini.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
margelatu-ss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 6 May 08 ![]() |
pentru cei care cauta sa se uite aci:
8 May 2008, 19:36: tragi dreapta de volan si te uiti din directia portierei soferului.si asa ceva tre sa vedeti.asta e de la 16 v logan. This post has been edited by margelatu-ss: 8 May 2008, 19:36 Attached thumbnail(s) DSC01764.JPG ( Size: 1.24mb ) Number of downloads: 1031 DSC01767.JPG ( Size: 1.28mb ) Number of downloads: 1229 DSC01766.JPG ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 1159 |
--------------------
logan prestige
pickup 19d 4x4
14 09 2007/28 12 2005
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
O fi vreo avere bara asta? Nu e mai usor cei care nu au sa cumpere una si sa prinda 2 suruburi pe masina si gata? Atitudinea Dacia cred ca o stie toata lumea.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Desi nu are legatura cu topicul eu remarc cost reductionu demential si scaderea calitatii pieselor. Semerigu de palier de la distributie e deja hit. Halal economie la 10 g de cauciuc, numa cate kituri schimba in garantie din cauza lui. Dar unde nu e cap ..
|
--------------------
------
------
------
|
|
sltraian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 11 December 07 ![]() |
Asa cum a precizat un antevorbitor, bara stabilizatoare are rolul de a reduce tendinta de subvirare in curbe. Are dezavantajul ca pe un drum drept dar prost masina vibreaza mai mult deoarece atunci cand o roata trece prin gropi, si cealalta va simti vibratia.
Efectul este ca se creeaza o impresie de instabilitate pe drum prost, in comparatie cu o masina fara bara stabilizatoare. Tendinta de subvirare in curbe la masinile fara bara poate fi ameliorata prin suspensii mai rigide. Pana la urma, este vorba de un compromis intre confort si stabilitate in viraje. Pentru mai multe detalii cititi http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-roll_bar PS: eu am Ambiance dCI din dec. 2007 si am bara stabilizatoare ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / 1.5 dCi Ambiance
- TM 012345
|
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Deci eu am bara stabilizatoare dar ma gandeam ca decat sa pun si strut bar nu mai oportun ar fi sa fac alta mai goasa decat cea originala?Se simte oare diferenta?
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Depinde. Degeaba e mai groasa, daca e foarte elastica.
Si strutbar-ul se simte daca ai arcuri si amortizoare sport. Daca il pui pe masina stock, nu se simte, pentru ca suspensia e elastica si pana sa se deformeze caroseria, pierd cauciucurile aderenta. This post has been edited by AR-18-MOS: 8 Feb 2009, 13:24 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
aveti cunostinta de alte repere scoase de pe logan?
|
--------------------
/
/
/
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 11:45 |