DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

450 Pages « < 40 41 42 43 44 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre PC-uri, Orice "probleme"

logan1.5dci
post 2 Jan 2009, 21:53
Post #1231

Nu Există Informații

Group: Members
From: Dobrogea

Multumesc de recomandari.

Am mai citit si eu cate ceva (pe internet), de cand am postat, am doua in vedere:

corsair 620 hx

si

cooler master silent pro 600

LE : M-am hotarat, corsair.

This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jan 2009, 22:38

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 2 Jan 2009, 23:13
Post #1232

No fear. No limit. No equal.

E o alegere buna, dar ai pentru ce sa iei o sursa de 600W? Ce configuratie ai?

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
logan1.5dci
post 2 Jan 2009, 23:29
Post #1233

Nu Există Informații

O iau pe ideea, las' sa fie, daca tot a murit aia veche.

Am un AMD Athlon 64X2/ 5000+
cu o placa de baza asus MN2-E
si video Asus EN 7600 GS Silent.
A fost construit de mine pentru ... liniste, asta m-a interesat cel mai mult, practic nu se auzea nimic. Chiar stii ceva de corsarul ala, e zgomotos? Am sa caut pe net.
Cred ca am ramas ceva in urma, dar momentam ma multumeste la ce fac pe el , adica ...nimic. biggrin.gif In rest il folosesc pe de toate, mai putin jocuri .

Poate ai sa zici ca e prea mare, am mai zis , las' sa fie , in cazul unui upgrade de calculator am constatat ca mai poti refolosi doar sursa si carcasa .

This post has been edited by logan1.5dci: 2 Jan 2009, 23:41

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații
+
Merced
post 3 Jan 2009, 00:29
Post #1234

Corsair-urile sunt renumite pentru silentiozitate. Daca te-a multumit TT-ul ala pana acum, cu siguranta asta n-o sa te dezamageasca. E ok daca vreo sa o ai si pentru un viitor upgrade, chiar vreo doua daca o tii in ritmu' asta. PC-ul tau actual s-ar descurca de minune cu orice sursa de marca de la 350W in sus, de fapt nu consuma decat in load-ul load-ului ~200W...

--------------------
it's a kind of peace.
+
logan1.5dci
post 3 Jan 2009, 01:46
Post #1235

Nu Există Informații

Ultima ta postare m-a facut sa-mi reconsider valorile, am fost pe pagina producatorului si am gasit ca VX-urile sunt ...mute .

"
VX Series Power Supply Units
Extending Corsair’s legendary reputation in performance and quality, the new Corsair VX family of power supplies features the industry’s most efficient power management and ultra-quiet design for mainstream users.

VX450W
Eco-friendly high efficient power supply maximizes energy savings and minimizes noise generation. The VX450W is ideal for home theater PCs, Energy Star PCs, and regular desktop systems.

VX550W
The unique combination of rock solid performance and incredible value puts the VX550W in a class of its own.

"
Asa ca am sa-l iau pe asta de VX 550 W la 260 lei, as fi luat ala de 450 dar e diferenta de 60 lei intre ele si cred ca sunt la fel la zgomot, adica nesesizabil .

http://www.circuitremix.com/index.php?q=node/98&page=0,0

This post has been edited by logan1.5dci: 3 Jan 2009, 02:03

--------------------
+
Merced
post 3 Jan 2009, 02:13
Post #1236

E parca tot Seasonic inside si asta, deci foarte ok. Ia-o cu incredere.

--------------------
it's a kind of peace.
+
razvanamza
post 3 Jan 2009, 02:32
Post #1237

Membru Numarator

From: Buzau

QUOTE(Merced @ 1 Jan 2009, 22:10)
Ia un Canon MP210 si ramai cu bani in buzunar.
*

biggrin.gif Eu sincer sfatuiesc userul pentru un Canon MX310...face toti banii: are si adf , are si pictbridge, mai ales daca va avea vreodata de copiat cursuri de la un coleg, imi va multumi. Cartusele de canon se reincarca foarte bine. dupa reincarcare se apasa tasta aceea de ,,stop" cam zece secunde si mesajele de cartus gol vor inceta pe veci...te asigur; kitul de reincarcare negru si color te duce la 25 de lei si cam 2000 de pagini...foarte avantajos.

pentru userul cu sursa: o sursa buna si ieftina: raidmax 420w...foarte silent, si veti rade: delux600w, pe interior este o copie dupa ceva marca, am de 2 ani si este dead silent! raidmax420w instalez frecvent la serviciu si nu bazaie, nu zumzaie, nu nimic. am clienti care au stins din nebagare de seama calculatorul....credeau ca este oprit fiindca nu auzeau nimic radmasa.gif
PS: aceste surse costa cam 100 de lei maxim si vor face exact ce fac si cele la 300. ca fapt divers, un raidmax 400 duce de 1 an un proc quadcore 3000 intel, 4 giga ram, 8 HDD!!!! si muuulte ventilatoare si n-are nici pe dracu, si nici nu vajaie inca!

PS 2: nu exista calculatorul absolut silent. veti auzi ,,sunetul magnetic" similar cu cel de transformator, dar foarte incet. este un fapt absolut real. ideea este ca acel sunt se aude doar daca bagi capul in carcasa....daca stai in fata iroului vei putea paria ca este stins calculatorul. de banii pentru surse smechere mai bine mai luati un GB de ram sau o placa video mai buna, dar silent.....parerea mea ca merita. si nu am instalat doar 2 sisteme la viata mea....

nu cunosc indeaproape sistemele amd..... din pacate....nu cere nimeni blink.gif!!! la cat de ieftine sunt acum dual-corurile Intel, si nu fac reclama. nu stiu daca coolerul stock de amd vajaie, dar pot sa garantez ca un cooler stock de dual-core intel abia se aude de langa carcasa.

This post has been edited by razvanamza: 3 Jan 2009, 02:39

--------------------
Dacia Oarecare Candva - Bz-00-xxx
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
+
Merced
post 3 Jan 2009, 02:57
Post #1238

Fiecare isi poate exprima o parere, ca doar suntem pe forum. Dar subliniez in cazul asta ca nici eu n-am facut 2 sisteme la viata mea, numai de un an de cand lucrez intr-un magazin de specialitate cate am facut, si cu surse de marca si cu surse de cacao.
In primul rand inainte sa recomanzi Raidmax ar trebui sa receptionezi o luna marfa de la importatorul lor. O sa vezi ca din 50 de surse Raidmax, cateva vin zdranganind, unele cu carcasa lovita, altele pur si simplu nu merg, sau inceteaza sa mearga dupa cateva zile.
Ca sa nu mai lungim inutil, eu iti spun, ca din primul salariu mi-am luat sursa si carcasa, si am stat inca o luna cu un sistem de mult depasit. Asta spune ceva despre aceste doua componente, foarte importante.

--------------------
it's a kind of peace.
+
razvanamza
post 3 Jan 2009, 03:12
Post #1239

Membru Numarator

Recunosc faptul ca sursele Raidmax vin cu proleme, dar de aceea exista garantie, iar la depozitul Aline, cel putin, se schimba cu totul!!!!

si oricum mi se pare normal cand iei un produs sa-l verifici. noi nu vindem en-detail, suntem firma de servicii, dar asta nu inseamna ca nu vindem destule sisteme. dar din 50 de surse o data, maxim 3 vin cu probleme. cand vedem cutia lovita noi refuzam macar sa le mai deschide....este o regula intr-o industrie unde componentele sunt asa fragile...dar in general curieratul este de vina, sau vaporul chinez nu le-a incarcat cu grija!
nu poti nega ca sunt niste surse extrem de silentioase pentru banii lor!
PS: am vazut si carcase chieftec sau asus venite busite...desi cutia parea intacta.
eu am acasa antek slk3000 si delux 600w...merg perfect si auzi musca pe unitate biggrin.gif

Normal ca si mie imi place sursele si carcase de firma, si normal ca sunt ,,mai bune", dar nu as aloca in veci 1000 de lei ansamblului sursa+carcasa...de banii astia iei harduri scsi....

This post has been edited by razvanamza: 3 Jan 2009, 03:14

--------------------
(\__/)
+
logan1.5dci
post 3 Jan 2009, 05:26
Post #1240

Nu Există Informații

E clar ca cu totii am dori sa scoatem cat mai putini bani din buzunar, daca as putea as lua o sursa la 20 lei.

Numai ca nu inainte de a cumpara o sursa no-name ma gandesc ca:

- puterea sigur nu corespunde (sau e posibil)
- performantele si plaja in care corecteaza variatiile sunt net inferioare la cele no-name.
Mai mult ca sigur si din punct de vedere al temperaturilor, o sursa bune studiata si cu piese de calitate va rezista la temperaturi mai ridicate, fara sa diminueze caracteristicile la iesiri(putere/tensiune).
- in lipsa unor piese de calitate si datorita ecomomiei, pentru scoaterea unui pret mic, se fac compromisuri la:
-aspect -ambalaj -zgomot -fiabilitate -finisaj(taie marginile)

Daca sursa nu se descurca cu cele de mai sus, adica variatii ale voltajului(datorita Electrica)sau cu temperaturi ridicate (vara) ne va crea multe ecrane albastre,restarturi si nu o sa stim de unde, injurand ca de obicei OS-ul.
Dar ce te faci daca scriai un DVD sau editai un film, nu mai vorbesc de faptul ca sursele no-name, in lipsa unor protectii, atunci cand se ard, pot lua cu ele si alte piese din sistem.
Pe sistemul despre care este vorba , chiar nu doresc pierderi de date sau hardisk-uri , pentru ca chiar daca e un sistem mai slabut (invechit) am foarte multe fotografii si filmulete pe el, printre altele. Pot spune ca e un sistem "etans", fara legare la internet, nu instalez prea multe pe el, cu el ard si cd/dvd-uri .

Hai ca m-am intins , oricum va multumesc ptr. sfaturi.

Aaa era sa uit, referitor la zgomot, nu-l ascult cu stetoscopul biggrin.gif , trebuie sa nu dea buzna peste gandurile mele, sa ma pot concentra cand fac ceva. Ca se aude ceva vag cand ascult atent, cred ca nu deranjeaza pe nimeni . "dead silent" ? smile.gif frumoasa exprimare, dar ma intreb daca se justifica pretul, poate doar ca pasiune.
Oricum sistemul actual, in carcasa Soprano Thermaltake , e pe jumatate "dead silent" , cam in "coma silent" asa . biggrin.gif

Ce nu ati prins sistemele care depaseau, ca zgomot, aspiratoarele? radmasa.gif

This post has been edited by logan1.5dci: 3 Jan 2009, 05:47

--------------------
+
koldun
post 3 Jan 2009, 12:05
Post #1241

un om

From: CT

intrebare pt. cei din domeniu: pe 939 se mai gaseste la vanzare un FX sau un 64 x2 ceva mai bun decat 3000+ -ul meu la 1.9 Ghz? Daca da, la cat?
Succese!;)

This post has been edited by koldun: 3 Jan 2009, 14:41

--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
kog
post 3 Jan 2009, 12:36
Post #1242

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

aveti grija cu sursele delux, io am una, intradevar mai slaba (400w), si dupa un an facea o galagie de zici ca era moara stricata. A trebuit sa desfac coolerul de la ea si sa il umplu cu ulei...

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
razvanamza
post 3 Jan 2009, 12:47
Post #1243

Membru Numarator

Mare atentie la srsele delux si la ceea ce am scris eu. Intr-adevar sursele obisnuite delux sunt pocnitori ambunte..
Nu este cazul si pentru delux 600W. Asa cum probail unii stiu deja, aceasta sursa a fost facuta la comanda de catre chinezi, copiind un thermaltake, cred, sau parca antec. mai pe romaneste, delux 600 este sursa aceea pe negru, cu ventilator mare de 120mm, cre pe interior este absolut identica cu sursele ,,truepower" de cam 400W. Face fata la fel de bine ca sursele de 400W reali, nu variaza tensiunile mai mult decat la cele brand, iar eu il folosesc intr-un camin studentesc....aici are cele mai mare sanse sa intampine dificultati ,,electrice"..
daca aveti ocazia sa vedeti una desfacuta alaturi de alta brand si ea desfacuta, va veti convinge rapid.
si sursele Raidmax cu siguranta nu sunt ,,no name", ba chiar sunt destul de bunicele. nu fac comparatie cu antec earthwatts, dar sunt de mii de ori mai bune decat alea la 30 de lei smile.gif, ba chiar mai bune ca unele de 200 de lei, desi costa cam pe jumatate.

apropo de sochetul 939, sunt sigur ca se mai gasesc procesoare...problema este ca acele procesoare sunt dej cam depasite...poate ai vrea sa vinzi placa respectiva si sa iei in calcul un core2duo..se va descurca super si pe o placa de baza slabuta gen p31-ds3 de la gigabyte, si sunt si mai ieftine. cat despre comparatii de performanta, sunt zeci de situri unde poti face comparatie intre o multitudine de procesoare..
sper ca v-am fost de folos

referitor la preturi pentru procesoare, consulta multitudinea de magazine online specializate. cred ca in 200-300 de lei ai putea sa gasesti ceva bunicel. intreaba la magazinele de specialitate daca au pe stoc. noi nu lucram cu stocuri, altfel cred ca te puteam ajuta.

This post has been edited by razvanamza: 3 Jan 2009, 12:53

--------------------
(\__/)
+
Iulikk
post 3 Jan 2009, 12:56
Post #1244

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

@ razvanamza Am sa ma uit si la acel Canon MX310. Multumesc pentru sfat.

Acum am alta problema, mai degraba o dilema: exista vreo posibilitate de a bloca accesul unui PC la un anumit site?Daca da.... explicati-mi va rog cum as putea sa blochez accesul.

This post has been edited by Iulikk: 3 Jan 2009, 12:57

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
bogidan21
post 3 Jan 2009, 13:14
Post #1245

Lipsa de inspiratie

From: Brasov Romania

Ca sa blochezi accesul ori din antivirus-firewall, sau deschizi pagina de net si dai asa: tools,internet options,security,restricted sites,ai buton sites si bagi adresaexacta a siteului,apply si ok.

--------------------
Dacia Logan preferance 2006 Noiembrie 19 - BXXRXI
Bleah
+
razvanamza
post 3 Jan 2009, 13:17
Post #1246

Membru Numarator

QUOTE(Iulikk @ 3 Jan 2009, 13:56)
@ razvanamza Am sa ma uit si la acel Canon MX310. Multumesc pentru sfat.

Acum am alta problema, mai degraba o dilema: exista vreo posibilitate de a bloca accesul unui PC la un anumit site?Daca da.... explicati-mi va rog cum as putea sa blochez accesul.
*

fie din internet explorer, fie din firewall, fie din programul antivirus...
as indrazni sa-ti recomand spywareblaster...acesta blocheaza automat paginile cu virusi, worms, trojans.....daca ai un copil si vrei sa nu se uite pe site-uri de adulti, incearca o solutie dedicata gen ,,parental control", sau poti incerca un keylogger...acesta inregistreaza tot ceea ce se bate de la tastatura si poti vedea cand si ce a fost scris...asta pentru a ,,prinde" utilizatorul acelei adrese. daca vrei preventiv, ia un porgram parental control free...acesta ar trebui sa aiba inclusa o lista cu un numar apreciabil de situri ,,interzise" si sa le blocheze automat..

daca este efectiv doar o singura pagina, incearca:
internet explorer>tools>internet options>privacy>sites>..introduci adresa url>block. tot aici introduc si programele dedicate adresele de blocat.

daca ai acces la router si are firewall incorporat, poti bloca de acolo..nici informaticienii bunisori nu se vor prinde prea repede care-i faza biggrin.gif radmasa.gif

This post has been edited by razvanamza: 3 Jan 2009, 13:20

Attached File(s)
Attached File  ie.bmp ( 2.07mb ) Number of downloads: 12

--------------------
(\__/)
+
koldun
post 3 Jan 2009, 14:26
Post #1247

un om

Nu vreau sa schimb MB-ul. As dori doar sa schimb procesorul cu un 64 x2 Toledo 4600+ sau 4800+ si atat. Dar nu gasesc pe onlainuri... sad.gif

--------------------
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
Merced
post 3 Jan 2009, 14:29
Post #1248

Au fost foarte scumpe pe vremea aia, asa ca n-o sa gasesti prea curand unul. Se mai dadeau X2 3800+ pe socket 939, dar cu bani destul de multi, bani cu care ai lua un procesor mai bun din generatiile actuale.

--------------------
it's a kind of peace.
+
koldun
post 3 Jan 2009, 14:40
Post #1249

un om

Nici d-asta nu gasesc... sad.gif

--------------------
Homer Simpson
+
einstein1984
post 3 Jan 2009, 16:09
Post #1250

fan Dacia

From: Bucuresti

Sursa buna si ieftina: http://www.pcgarage.ro/surse/spire/jewel-sp-atx-420wb/.
Era un review pe pcgames forum care o plasa deasupra lui delux 600w ca optiune de buget.
Mai poti incerca si http://www.pcgarage.ro/surse/rasurbo/silentpower-dlp-535/ , e facuta de nemti si se lauda cu 17 dB. Oricum, decat sa dai 2 milioane pe numele fabricantului, parca mai bine asa.
In plus, daca ti-e frica de prestatia Electrica, mai bine sursa naspa si UPS decat sursa buna si scumpa arsa.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
logan1.5dci
post 3 Jan 2009, 16:28
Post #1251

Nu Există Informații

Privitor la sursa am hotarat deja, Corsair de 550W, 266 lei, ups am , 3 buc, unul deja i s-a dus acumulatorul.
einstein, aici jucam in tabere diferite, eu consider ca o sursa buna este utila in sistem.
Acum ca am si ups, ai un pic dreptate, dar tot sursa Corsair am sa iau.
Oricum multumesc. smile.gif

--------------------
+
razvanamza
post 3 Jan 2009, 20:46
Post #1252

Membru Numarator

si bateriile de ups se inlocuiesc usor...cautati apc, varta, dar merg ok si cele ,,vipow"
cautati dealeri de baterii/acumulatori.
pentru cine are nevoie, va pot face rost de baterii ups vipow pentru bucuresti
restul detaliilor astept pm.

--------------------
(\__/)
+
logan1.5dci
post 3 Jan 2009, 20:57
Post #1253

Nu Există Informații

A da stiu, dar momentan nu am nevoie decat de doua .
Ce mi se pare interesant, folosirea si in alte scopuri a UPS-ului , cum ziceam eu pe undeva pe aici..

(Am de studiat de exemplu sa fac conexiunea mufei de bricheta in punctul unde este protejat acumulatorul la descarcare mai joasa de 10,8v, dar momentan am avut altele)

--------------------
+
solenza_scala
post 4 Jan 2009, 13:31
Post #1254

Membru autentic

O intrebare: Daca iau o sursa de 600 W sa zicem si folosesc doar 400 e vreo problema?

--------------------
Dacia Solenza ---
+
Iulikk
post 4 Jan 2009, 13:41
Post #1255

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

NU. La fel am patit si eu. Si mi-a zis fatuca aia la magazin ca nu are nimic.

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
mk2
post 4 Jan 2009, 14:48
Post #1256

Membru autentic

From: Bucuresti

@koldun:
Daca nu gasesti totusi ceva mai bun, eu am un Athlon 64 3800+ x2 care sta de ceva timp prin biblioteca, dar sunt din Bucuresti...

Daca se considera reclama, rog un moderator sa stearga.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006 Laureate - BxxXXX
Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
+
solenza_scala
post 4 Jan 2009, 15:17
Post #1257

Membru autentic

AH, mi-ar putea dona si mie cineva o sursa second de 450 W minim care sa mearga? Nu conteaza cat de veche, dar sa mearga si platesc eu transportul. Va rog, e urgent!

--------------------
Dacia Solenza ---
+
logan1.5dci
post 5 Jan 2009, 09:43
Post #1258

Nu Există Informații

QUOTE(Merced @ 3 Jan 2009, 00:29)
PC-ul tau actual s-ar descurca de minune cu orice sursa de marca de la 350W in sus, de fapt nu consuma decat in load-ul load-ului ~200W...
*

Cred ca ai uitat ceva, nu stiu ce, dar nu prea iese socoteala.
Ia uite aici , cica ar fi vorba de vreo 449 W in sistemul meu cu AMD 5000+.

Ia uite si un calculator aici care mi-a dat 311W.

This post has been edited by logan1.5dci: 5 Jan 2009, 10:05

--------------------
+
kog
post 5 Jan 2009, 11:46
Post #1259

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

la bursa nu postez ca nu prea are rost, ce am vazut acolo imi depaseste cu muuuuuuuuuuuuult bugetul, se mai si luase unul de mine pe threadul LFS ca cica cer de pomana pentru comp, si sa-mi repar rabla de dacie... in fine. Unde gasesc si eu o placa(video) second fx 5200 128 mb?(ca altceva nu imi prea permit, rau e sa fii student)

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
logan1.5dci
post 5 Jan 2009, 12:22
Post #1260

Nu Există Informații

Omule, aici nu esti prea vizibil, du-te la bursa, deschide-ti topic(vezi regulamentul, de la Bursa) spune acolo cam ce cauti, cam cat esti dispus sa oferi si asta e . Banii sunt ai tai si marfa e a vanzatorului, in rest numai vorbe.

--------------------
+
450 Pages « < 40 41 42 43 44 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 22:46
Forum Renault