DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

450 Pages « < 428 429 430 431 432 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre PC-uri, Orice "probleme"

Markos
post 16 Sep 2015, 10:15
Post #12871

fost programator

Group: Members
From: Scursurești Vale

QUOTE(DragosP @ 16 Sep 2015, 09:06)
Da' eu nu-l vreau p'ăla, că-mi face muci toate soaftele specifice (alea de programat semafuare, se știe).
*

De unde stii, ai testat?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kum
post 16 Sep 2015, 10:45
Post #12872

Banat

Group: Banned
From: Galati

Widows 10 e un mare rahat pentru lectoapele/pc-urile mai vehi, care au suport/drivere pentru windows 7. E plin netu de discutii pe tema asta. Eu am patit-o pe pielea mea.
Pe lectopu' lu' junioru' mere brici, mie mi-a facut muci driverele. Nu mai puteam juca nimic pe el.

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
Markos
post 16 Sep 2015, 11:00
Post #12873

fost programator

Cu driverele au fost destule probleme la unele lectoace, la trecerea la Win10. Mai ales pe partea de touchpad. S-au cam rezolvat între timp.

Eu ziceam însa despre compatibilitatea aplicatiilor, n-am gasit acasa niciun exemplu (pe 2 pc-uri) de aplicatie/joc care sa nu mearga pe Win10, dupa upgrade.

Daca aplicatiile de semafoare folosesc însa niste drivere mai specifice, e posibil sa apara surprize. Dar un test nu strica, e foarte posibil sa mearga totul brici.

This post has been edited by Markos: 16 Sep 2015, 11:00

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
DragosP
post 16 Sep 2015, 11:19
Post #12874

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Ca să fac un test ar înseamna să am timp de asta. Ori n-am. Oricum era o întrebare mai mult teoretică, nu mor eu după updateurile alea de W7.

P.S. Și nu, nu e nevoie să testez, e suficient că am încredere în ce zic producătorii divaisurilor pe care le folosesc eu în automatizările noastre: "W10 mai încolo, nu ne grăbim încă".

This post has been edited by DragosP: 16 Sep 2015, 11:20

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
AR-18-MOS
post 16 Sep 2015, 11:26
Post #12875

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(DragosP @ 16 Sep 2015, 09:06)
(alea de programat semafuare, se știe).
*

group_pointing.gif

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
kum
post 16 Sep 2015, 15:33
Post #12876

Banat

QUOTE(Markos @ 16 Sep 2015, 12:00)
Cu driverele au fost destule probleme la unele lectoace, la trecerea la Win10. Mai ales pe partea de touchpad. S-au cam rezolvat între timp.

Eu ziceam însa despre compatibilitatea aplicatiilor, n-am gasit acasa niciun exemplu (pe 2 pc-uri) de aplicatie/joc care sa nu mearga pe Win10, dupa upgrade.

Daca aplicatiile de semafoare folosesc însa niste drivere mai specifice, e posibil sa apara surprize. Dar un test nu strica, e foarte posibil sa mearga totul brici.
*

Pai unele aplicatii poate au nevoie de drivere... De pilda jocurile dry.gif
Acu' io nu poci sa stiu ce aplicatii foloseste domnu' programator de semafoare, da' l-as sfatui (intrucat de-acolo-i vine banutzu) sa stea linistit cu abgreidu' asta.

--------------------
+
ady77
post 16 Sep 2015, 16:04
Post #12877

راحتزیل یو

From: near Bacau

Eu am facut upgrade-ul de curiozitate, imi functioneste tot pe laptop, inclusiv programul de contabilitate (winmentor).

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
Markos
post 16 Sep 2015, 16:06
Post #12878

fost programator

QUOTE(kum @ 16 Sep 2015, 16:33)
Pai unele aplicatii poate au nevoie de drivere... De pilda jocurile dry.gif
*

AMD si nVidia au scos drivere Win10 ok, înca de la lansarea de la sfarsitul lui iunie, deci pe partea asta n-au fost probleme. La fel si Logitech pentru periferice, AMD/Intel pentru chipseturi etc. Cu alte cuvinte, producatorii seriosi de hardware au produs din timp drivere ok (sau le-au testat ca lumea pe cele de Win 7/8 pe Win10). Aia mai mici au mai dat kixuri.

Majoritatea driverelor Win7/Win8 functioneaza si pe Win10, asa ca, în general, hardware mai vechi poate fi folosit fara probleme pe Win10 (nici nu-mi imaginam ca se apuca producatorii sa rescrie drivere pentru jdemii de produse iesite din productie). Au existat însa si exceptii nefericite. Iar producatorul X, care nu s-a deranjat sa-si testeze produsul pe Win10, s-a trezit bombardat cu reclamatii. Pana s-a dezmeticit, pana a scris driverul au trecut si 3-4 saptamani. Nervi, înjuraturi, "WIN10 SUCKS!"

--------------------
Reno Megan Privilej
+
DragosP
post 16 Sep 2015, 16:56
Post #12879

Nu zic nimic...nou

QUOTE(kum @ 16 Sep 2015, 16:33)
Acu' io nu poci sa stiu ce aplicatii foloseste domnu' programator de semafoare, da' l-as sfatui (intrucat de-acolo-i vine banutzu) sa stea linistit cu abgreidu' asta.
*

Aplicațiile nu-s cine știe ce: un compilator, două acolo...
Nasoale-s plăcile de achiziție specifice la care taiwanezu' nu se stresează prea curând să scrie drivere. De ex, o placă ciumeacă (dpdv hardware) pentru un CNC în 6 axe încă n-are drivere de W7. wacko.gif

Așa că oricum nu se pune problema de W10 în ceea ce mă privește, doar mă întrebam cum mai pot face eu update-urile obișnuite la W7.

This post has been edited by DragosP: 16 Sep 2015, 16:57

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
kum
post 16 Sep 2015, 17:11
Post #12880

Banat

QUOTE(Markos @ 16 Sep 2015, 17:06)
AMD si nVidia au scos drivere Win10 ok, înca de la lansarea de la sfarsitul lui iunie, deci pe partea asta n-au fost probleme. La fel si Logitech pentru periferice, AMD/Intel pentru chipseturi etc. Cu alte cuvinte, producatorii seriosi de hardware au produs din timp drivere ok (sau le-au testat ca lumea pe cele de Win 7/8 pe Win10). Aia mai mici au mai dat kixuri.

Majoritatea driverelor Win7/Win8 functioneaza si pe Win10, asa ca, în general, hardware mai vechi poate fi folosit fara probleme pe Win10 (nici nu-mi imaginam ca se apuca producatorii sa rescrie drivere pentru jdemii de produse iesite din productie). Au existat însa si exceptii nefericite. Iar producatorul X, care nu s-a deranjat sa-si testeze produsul pe Win10, s-a trezit bombardat cu reclamatii. Pana s-a dezmeticit, pana a scris driverul au trecut si 3-4 saptamani. Nervi, înjuraturi, "WIN10 SUCKS!"
*

Ete p..la
link1, link2, link3, link4, link5...
Si mai sunt. Eu vorbesc din propria-mi experienta. Am incercat toate solutiile pe care le sugerau unii, dar degeaba.
Si nu e vorba doar de placa video... mi-a f..tut si card-reader-ul.

Deci pentru mine windows10 e kk. Si nu e vorba de cine stie ce ciudatenie de placa video, ci de una destul de comuna (GeForce GT560M). De la nvidia...

This post has been edited by kum: 16 Sep 2015, 17:16

--------------------
+
ady77
post 16 Sep 2015, 17:47
Post #12881

راحتزیل یو

From: near Bacau

Ai tu ghinion tongue.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
User is online!Galerie FotoPM
+
gabize
post 16 Sep 2015, 18:14
Post #12882

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

QUOTE(kum @ 16 Sep 2015, 18:11)
Deci pentru mine windows10 e kk.
*

Aprob pozitiv, nici pentru makarale n-au scos draivăre. sleep.gif

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
Markos
post 16 Sep 2015, 19:31
Post #12883

fost programator

QUOTE(kum @ 16 Sep 2015, 18:11)
Ete p..la
link1, link2, link3, link4, link5...
Si mai sunt.
*

N-am zis că n-au fost și cazuri de-astea (în majoritatea cazurilor era de fapt suficient un uninstall și reinstall de la nvidia, dar e adevărat că vina e a lui Microsoft, un utilizator "average" n-are de unde să știe), dar am zis și că s-au cam rezolvat între timp. Cu alte cuvinte, dacă faci upgrade azi, 16 septembrie, nu mai întâlnești dumele de pe 30 iunie.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
gabize
post 16 Sep 2015, 19:41
Post #12884

DECONECTAT

QUOTE(Markos @ 16 Sep 2015, 20:31)
dacă faci upgrade azi, 16 septembrie, nu mai întâlnești dumele de pe 30 iunie.
*

Crezi? Ia uite:
QUOTE(gabize @ 11 Sep 2015, 14:56)
Dau un cico cui îmi dă o soluție viabilă să-l opresc pe nenea Windows 10 să-mi mai actualizeze synapticu' pe un metbook HP. Că-mi pune versiunea 19 și nu mai am scroll. Merge ghini doar cu 16.
Și ce scrie pe net, cu oprit de la actualizare drivere, adăugat chei în regiștrii, pictat cerbi pe casă și altele am încercat.
*

E drept, am făcut trecerea la w10 în 11, nu în 16... sad.gif

--------------------
+
Markos
post 16 Sep 2015, 19:45
Post #12885

fost programator

Un gugăl n-ai băga...

Ia încearcă și tu un uninstall + reinstall cu ultimul driver, s-ar putea să ai o surpriză.

This post has been edited by Markos: 16 Sep 2015, 19:47

--------------------
Reno Megan Privilej
+
gabize
post 16 Sep 2015, 19:52
Post #12886

DECONECTAT

QUOTE(Markos @ 16 Sep 2015, 20:45)
s-ar putea să ai o surpriză.
*

Chiar am avut. Neplăcută. sad.gif
Am cam făcut tot ce-am găsit pe net, mai aștept de la synaptics o minune.

--------------------
+
Markos
post 16 Sep 2015, 20:07
Post #12887

fost programator

Treaba stă cam așa: Windows = regiștri cât Casa Poporului, dacă ai Win7/8 de câțiva ani și faci upgrade la Win10. Că așa e uindouzu ăsta, 'ar mama lui. Nici mie nu-mi place aspectul. Îi mai poți "curăța" periodic, dar:
1. Nu ai rată de succes 100%
2. Nu poți cere asta unui utilizator obișnuit - am fost de acord cu asta

Dacă instalezi Win10 "pe curat", ai 99,9% să-ți meargă totul brici din prima. Dacă faci upgrade, e cam loterie (vezi mai sus). Dacă ai răbdare și dacă te pricepi cât de cât, poate o scoți la capăt.

Am făcut upgrade pe cele 2 desktopuri din casă. Al lui fii-mea era cu Win7 proaspăt instalat (după un upgrade major de hardware) și n-au fost probleme. Pe-al meu, cu Win7 de vreo 3 ani, a trebuit (și am și povestit asta) să reinstalez Logitech SetPoint și draivăru pentru o multifuncțională HP (ambele prezente și pe pc-ul lu' fii-mea, apropo). N-a fost un capăt de țară, a durat vreo 10 minute.

La lectoace am tot auzit despre probleme cu tacipadu' și Synaptics. Nu mi-e foarte clar cine-i vinovatul, MS sau Synaptics.

În concluzie: nimeni nu aștepta vreo minune de la MS, cu mărețul upgrade. Dar cel puțin 95% dintre apgeiduri au funcționat fără probleme sau cu probleme rezolvabile. Personal, am fost chiar plăcut surprins după cele două experiențe casnice. Mă așteptam la mai rău, recunosc.

Vrei Windows? - acceptă și inconvenientele, asta e..

LE: Referitor la situația lui Dragoș, pe o mașină cu care-mi câștig pâinea - mai ales dacă are și niște chestii taiwaneze antice pe ea - nu m-aș risca la upgrade never ever, fără o testare pe o configurație similară (dacă e posibilă).

This post has been edited by Markos: 16 Sep 2015, 20:16

--------------------
Reno Megan Privilej
+
gabize
post 16 Sep 2015, 20:23
Post #12888

DECONECTAT

Si eu sunt multumit de w10. Pe netbook am facut update in prima zi, se bloca in draci, am reinstalat synapticsu' si e ok. De atunci n-am mai avut incompatibilitati pe nici un pisi. Si-s cateva upgradate. Da' fix al soatei nu se impaca cu ultimul driver synaptics. Si MS a facut o treaba cel putin curioasa cu updateurile, ca nu mai poti da skip la ele.

EDIT:
Dragos poate face o imagine la versiunea de acum si apoi poate risca un upgrade de 10. Daca nu merge, restaureaza imaginea. Da' asta necesita nitel timp.

This post has been edited by gabize: 16 Sep 2015, 20:25

--------------------
+
yoncv
post 16 Sep 2015, 21:18
Post #12889

Membru ochelarist

From: Craiova

QUOTE(gabize @ 16 Sep 2015, 21:23)
Dragos poate face o imagine la versiunea de acum si apoi poate risca un upgrade de 10. Daca nu merge, restaureaza imaginea. Da' asta necesita nitel timp.
*

Asta e ca si cum te-ai scarpina fara sa te manance. De ce s-o faci? Doar ca sa vezi cum e? Poti instala W10 intr-o masina virtuala si te joci cu el fara sa strici nimic.
Eu sunt de acord cu Markos. Pe PC-ul cu care isi castiga painea nu trebuie facut asta. Mai mult, eu as opri chiar si Windows Update. Exista oricand riscul sa apara un update care sa-i buleasca aplicatiile/driverele de programat semafoare.

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
gabize
post 16 Sep 2015, 21:31
Post #12890

DECONECTAT

Și curiozitatea trebuie satisfăcută uneori.

--------------------
+
yoncv
post 16 Sep 2015, 21:38
Post #12891

Membru ochelarist

From: Craiova

De acord, dar varianta cu VM e cea mai simpla si fara riscuri. Bine, si varianta cu imagine e valabila, dar in cazul lui Dragos nu e aplicabila, dupa cum a spus chiar el: producatorii driverelor au spus clar ca inca nu sunt compatibile cu W10.

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
DragosP
post 16 Sep 2015, 21:56
Post #12892

Nu zic nimic...nou

Mă copii, eu nu vreau upgrade la w10. Eu vreau, dacă-mi dă voie Bill, să fac update-urile curente la w7. Decât. Dacă nu si poate, vorba Președintelui: ghinion.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
Markos
post 16 Sep 2015, 22:31
Post #12893

fost programator

Am observat și eu chestia asta, de care te plângi. Apar update-uri pentru win7 pe listă, plus cel pentru win10. Degeaba debifezi win10 și le lași pe celelalte (pentru win7) bifate, că uindouzu-și vede de treaba lui, cu downloading files for win 10. Un bug, clar (nu știu dacă-i intenționat sau nu, sper totuși că nu..)

Cum am rezolvat eu? Am făcut upgrade la win10 icon_mrgreen.gif (oricum intenționam s-o fac)

Ce poți face tu? Să cauți soluții pă net, cu gugălu. Ceva de genul ăsta. Poate că dacă dai uninstall la KB3035583 rezolvi problema.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
kum
post 16 Sep 2015, 23:53
Post #12894

Banat

QUOTE(Markos @ 16 Sep 2015, 20:31)
N-am zis că n-au fost și cazuri de-astea (în majoritatea cazurilor era de fapt suficient un uninstall și reinstall de la nvidia, dar e adevărat că vina e a lui Microsoft, un utilizator "average" n-are de unde să știe), dar am zis și că s-au cam rezolvat între timp. Cu alte cuvinte, dacă faci upgrade azi, 16 septembrie, nu mai întâlnești dumele de pe 30 iunie.
*

Ma nene, io am facut upgrade chiar inaine de a pleca in concediu. Recte la sfarsitul lui august. Si nu, nu era suficient un uninstall&reinstall... Chiar ai impresia ca-s batut in cap si am vazut primu' pc anu' asta? Ca tu nu crezi, e problema ta. Da' nu-s singurul care s-a plans de windows 10. Ti-am pus 5 link-uri doar de pe prima pagina din rezultatele google. Ia uite-te matale pe forumurile straine si vezi cand s-au postat ultimele probleme...
Ma repet: pe lectopu' lu' junioru' a mers brici, din prima, fara nici un fel de problema. Pe al meu nu a vrut (adica a vrut, da' mi-a fwtut treburi si nu am reusit sa le dezfwt nici mort).
Oi fi io utilizator "average", da' un SO pot sa instalez, da-l in gatzii ma-sii. Dar, cat oi fi io de "average", bug-urile altora nu stiu/nu vreau sa le repar. Daca 7-le mere țâță de mâță, pe 7 il folosesc.

--------------------
+
Bulldog
post 2 Oct 2015, 15:01
Post #12895

"Nembru"

From: Cluj-Napoca

Salutare!
Primesc acum 10 minute mail de la Google pe gmail cum ca:
"
Numărul de telefon de recuperare a fost schimbat

Bună ziua, Ovidiu,
Numărul de telefon de recuperare pentru Contul Google popoviudiu28@gmail.com a fost schimbat recent.

Nu recunoașteți această activitate?
Examinați acum dispozitivele folosite recent.

Cu stimă,
Echipa Conturi Google"

Ideea e ca nu asa ma cheama si nu recunosc adresa de mail.
Ma uit in 'recently used devices" si vad asta:

New sign-in on Galaxy Nexus

Today at 15:43 (11 minutes ago)

Device:

Galaxy Nexus
Time: 11 minutes ago
Browser:

Internet Explorer 11.0

IP address: 213.233.84.209

NU am galaxy nexus si nu sunt de nici o culoare in apropiere de brasov.

Am deconectat contul de acea adresa. "Adresa dvs. de e-mail a fost deconectată de la popoviudiu28@gmail.com
Am deconectat ...........@gmail.com de la Contul Google popoviudiu28@gmail.com. În cazul în care acest lucru este greșit, o puteți adăuga ca o adresă "

A mai patit cineva? Ce sa fac in continuare?

--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
+
Liviu
post 2 Oct 2015, 15:08
Post #12896

expat naiv

From: Peste gard

QUOTE(Bulldog @ 2 Oct 2015, 15:01)
Ce sa fac in continuare?
*

Iti schimbi frumos parola si activezi "two steps verification" pe cont ... si gata, esti "safe".

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Bulldog
post 2 Oct 2015, 15:23
Post #12897

"Nembru"

Deci mi-a busit cineva parola?
acum vad ca a folosit internet explorer 11.0 de pe nexus. Exista asa ceva? sau mi-au interpretat astia lumia ca nexus din greseala?

This post has been edited by Bulldog: 2 Oct 2015, 15:26

--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
+
neumann
post 2 Oct 2015, 15:37
Post #12898

Membru autentic

From: Spermezeu

la gugal, popovidiu28 e acelasi lucru cu pop.ovidiu28. Au taiat punctele la un moment dat, din adresa?

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
gabize
post 2 Oct 2015, 15:40
Post #12899

DECONECTAT

Cum ai intrat in setarile contului tau gmail? Cumva dintr-un link din emailul cu pricina? Sa nu fie cumva o clona de gmail ce fura parole sau identitati. Pe vremuri era ceva similar pe yahoo.

--------------------
+
Bulldog
post 2 Oct 2015, 15:43
Post #12900

"Nembru"

Mailul a fost primit de la no-reply@accounts.google.com
Mailul meu nu contine ovidiu in nume. Am activat 2step verification cu SMS. Sper sa nu fi facut ceva cu contul

--------------------
Bicicleta, RATUC, Taxi
+
450 Pages « < 428 429 430 431 432 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 06:26
Forum Renault