Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
MojoGaby |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 26 March 09 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Berlina
1310
1998
|
|||
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
razvanamza |
![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
Se cheama Avira Antivir Personal Edition Free.
Mai poti incerca si AVG, Esest nod32, bitdefender free(cam lent), avast. |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
contrastul 50.000 : 1 pentru un monitor LCD e cat de cat bun?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
In primul rand e contrast dinamic, adica o gaselnita de marketing.
In al doilea rand da, e cat de cat bun ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
La windows 7... pot sa schimb marimea icoanelor de pe desktop sa fie la fel ca la XP?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Poți să schimbi mărimea icoanelor... Dar nu înțeleg în ce sens să fie ca la XP...
Click Dreapta pe Desktop -> Screen Resolution -> Make text and other items larger or smaller. Ai 3 variante default 100% - 150%. Dacă nu îți convin, poți seta din dreapta Set Custom Text Size (DPI) . This post has been edited by C a t a l i n: 3 Dec 2009, 17:51 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 3 Dec 2009, 17:42) La windows 7... pot sa schimb marimea icoanelor au incercat si altii. degeaba.. ![]() 2a11d36fe1d351fa73c148bdea497e3f.jpg |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
te dreaq grecule
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Asta-i psihopat!
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
kossak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 752 Joined: 27 May 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Honda
Civic
1.8 Sport, ex Dacia Logan 1.4 Laureate "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect"
|
|
Fygaro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 11 July 05 ![]() |
apesi ctrl + mouse scroll
|
--------------------
Fiat
Punto
2003 1,2 16V 80Bhp
- RMS
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
http://www.around.ro/produse/69/9995/18///...-LS19MYAKSBA-EN Cam asta ar fi viitorul meu monitor. Pareri? (am ales intentionat patrat, nu wide)
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Rezoluție PROASTĂ! PROASTĂ RĂU!
Caută măcar 1600x1200, dacă tot vrei format 4:3. |
--------------------
-
-
|
|
kog |
![]()
|
ideea e ca bat de doua saptamani magazinele si depozitele si nu gasesc. In comenzile de pe net nu ma pea incred... Rezolutia crt-ului pe care il am acuma e 1024 x 768. si e chiar ok pentru mine. O sa ma mai documentez. La ce ajuta rezolutia asa mare? Ma tine placa video?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ce diagonală are monitorul tău de acum?
Ce placă video ai acum? De ce vrei 4:3 și nu wide? Rezoluție mai mare înseamnă calitate mai bună, informație mai multă pe ecran în același timp. |
--------------------
-
-
|
|
kog |
![]()
|
monitor 17 toli(de imprumut). Placa video Gforce 5200 128 (arsa, nu merg jocurile)
Pur si simplu nu imi plac monitoarele wide, sunt prea... late. Am avut ocazia sa lucrez pe ambele tipuri (19" wide si 4:3) si mai mult imi plac patratele. Pe langa asta nu ma uit la filme pe monitorul pc aproape deloc This post has been edited by kog: 3 Dec 2009, 21:18 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
C a t a l i n |
![]()
|
Părerea mea e că indiferent în ce domeniu sau ce fel de programe vei folosi pe acel PC, un monitor wide îți oferă avantajul că vei avea mai multă informație simultan pe ecran.
Monitoarele 4:3 sunt rare pentru că nu sunt la fel de avantajoase, și nu se caută. Eu zic că nu merită la 19" să ai o rezuluție atât de proastă. Plus că informația va fi foarte mare și pixelizată. Placa video ar trebui să ducă și 1920x1200, oricum dubioasă treaba cu "e arsă". Dacă vrei 4:3 caută 1600x1200. Dacă vrei 16:9 eu aș alege 1920x1200, dar dacă ți se par prea mici detaliile, atunci e ok și 1680x1050. Atenție că un LCD se vede bine doar când e setat la rezoluția nativă. Pe rezoluții mai mici calitatea imaginii scade, spre deosebire de CRT. |
--------------------
-
-
|
|
razvanamza |
![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
nu se mai fac wide de ani buni...doar pe la Samsung unele scumpe de grafica...choose wisely.
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Vice-versa.
|
--------------------
-
-
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
rezolutie proasta la ala? cam toate de 19 au rezolutia aia. la o rezolutie mai mare pe un 19" deja te uiti cu lupa sa citesti
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu sunt de aceeași părere.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
In primul rand monitorul nu are aspect 4:3 (cum aveau CRT-urile vechi) ci 5:4. Daca nu ma credeti puteti calcula si voi - 1280:1024
In al doilea rand e cam scump In al treilea rand am unul la serviciu cu rezolutie si diagonala identice, nu sunt probleme, imi place In al patrulea rand gandeste-te bine daca nu cumva vrei un 22' wide la o suma relativ asemanatoare. Edit: Legat de rezolutie - sunt multe monitoare de 19 care suporta rezolutie mai mare, insa e suficienta si asta, e cam cea mai mica pt un 19'. Daca ai pb cu ochii nu iti trebuie rezolutie mai mare pentru ca apoi sa te chinuiesti sa faci scrisul mai mare. Mie la scris cod imi e numai buna. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 3 Dec 2009, 23:45 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.295 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nici nu incape indoiala ce trebuie sa alegi. Si-l poti lua pe "neve" cu incredere prin curier, parca au transport gratuit. Plus ca-i mai ieftin ca ce vrei tu sa iei.
Uite-l!. Samsung 943N nu se mai fabrica de cel putin un an jumate. O sa primesti ori un monitor reparat pe post de nou, ori unul tinut in stoc de doi ani. Nu vad de ce vrei sa faci asta. Rezolutia ti-o duce pentru browsing/filme si placa ta video fara probleme, de jocuri nu se pune oricum problema. Rezolutia e 16:10, 1650x1050 e cea nativa pentru 99% din monitoarele de 22" 16:10 wide. E cel mai ok monitor pe care ti-l poti lua, si e compromisul perfect. Mai nou se "forteaza" monitoare 16:9, mai late ca astea, si cu rezolutii full HD pe 22"(1920X1080). Mie nu prea-mi plac. Apropo, detin Horizonu' de un an aprope, n-am avut nicio problema cu el si-s super multumit, mai ales ca l-am luat pana sa se scumpeasca, si era si buy-back pe vremea aia(100 lei in minus daca dadeai un monitor vechi la schimb). Cred ca l-am scos atunci pe la vreo 400 si ceva de lei. Inca o completare. Sunt utilizator de wide 16:10 de aproape 3 ani(se fac 3 ani in februarie 2010), si nu m-as mai intoarce la 4:3/5:4 nici sa ma pici cu ceara. Repede o sa observi avantajele si o sa ajungi la aceeasi parere. Si sa ma leg si de celelalte completari de p-aici. LCD-uri de 19" 5:4 care sa suporte mai mult de 1280X1024 eu nu prea am vazut in ultimii trei ani, s-ar putea sa nici nu mai fie, in niciun caz nu-s multe. Si se mai fabrica sporadic si 5:4-uri, dar ori modele profesionale foarte scumpe, ori modele ordinare, ieftine. This post has been edited by Merced: 4 Dec 2009, 01:07 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(C a t a l i n @ 3 Dec 2009, 21:32) Părerea mea e că indiferent în ce domeniu sau ce fel de programe vei folosi pe acel PC, un monitor wide îți oferă avantajul că vei avea mai multă informație simultan pe ecran. Monitoarele 4:3 sunt rare pentru că nu sunt la fel de avantajoase, și nu se caută. Nu sunt de acord. La pc-ul de acasa am doua monitoare, unul de 19 cu rezolutie 1280x1024 si unul de 22 cu 1690x1050. Pentru internet, editare de documente si chiar si programare il prefer, de departe, pe cel de 19. La alea wide desi e mai multa "informatie" pe ecran, e doar pe latime ... in rest "uzezi" bine scrol-ul la mouse ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
razvanamza |
![]()
|
Pana acum toti ati gresit. Dar de aia suntem aici, ca sa ajutam pe altii: rezolutia "corecta" la monitoare wide este asa: 1280*800, 1440*900, 1680*1050, 1920*1200. Intra-adevar, deja au aparut monitoare "HD", adica cu rezolutii de 1366*768 si FullHD, dar sunt cam prea cracanate.
Epoca monitoarelor "patrate" s-a incheiat acum un an. Colegii de mai sus au perfecta dreptate. Un monitor de 22" sau 20" este de mii de ori mai bun ca unul clasic patrat. Pe langa tot ce ai pe cel de 19, iti mai incape o fereastra de messenger ![]() |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(razvanamza @ 4 Dec 2009, 08:06) Pentru ca oamenii gandesc ca tine. Si nu realizeaza urmatoarele: - desi e trendi sa mergi pe wide in zilelele astea, totusi cea mai multa informatie o ai pe verticala, NU pe orizontala. Vezi documente, vezi cod, vezi pagini web. SI in cazul paginilor web, standardele WEB 2.0 nu au mai nimic dea face cu disponibilul mai mare de spatiu de pe orizontala... - desi ai mai multi pixeli pe orizontala, totusi taskbar-ul din windows sau linux ocupa constant spatiu pe verticala. Castigul de pe orizontala e NULL, mai ales pe unele linuxuri si pe Windows 7. - desi ai mai multi pixeli pe orizontala, totusi ferestrele cu title bar, cu meniu sau ribbon-uri gen Office, plus alte toolbar-uri ocupa constant spatiu pe VERTICALA, castigul de pe orizontala deseori e mic, ca iti incap mai multe butoane si le ai mai usor accesibile. Deci, pana la urma ai la fel de putin spatiu pe verticala, daca nu chiar MAI PUTIN pe unele laptopuri. Dar noah, ii wide. P**da masii de consumatorism. Va tampeste pe toti.... Si computerele NU sunt numai pentru filme. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Pentru asta există rezoluție mai mare.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th July 2025 - 15:12 |