Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
C a t a l i n |
![]()
|
||
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am la tv optiunea 14:9 pe care o folosesc la filme si e OK.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 4 Dec 2009, 09:27) Ma duc la un prieten marti sa bem un vin... Ne uitam la "dansez pt tine" la un LCD cat toate zilele unde erau toti foarte grasi... Iau telecomanda si mut pe 4:3, intradevar, stanga-dreapta au ramas doua benzi negre de vreo 20 de cm ![]() Vine nevasta-sa... Pai de ce mi-am luat televizor mare, ca sa vad doar pe mijloc? Cam asta-i perceptia omului, sa vada pe tot ecranul, chiar daca-i deformat ![]() Intradevar, televizoarele wide nu-si au rostul... prea putin te uiti la un film sau mai stiu eu la ce... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Same shit la mine acasa. Merg cu pretena sa luam LCD nou ca SONYCU TRINITRONU' a decis ca s-a saturat de noi. Ea vede ceva Panasonic care ii placea ei cum arata, ca in rest nu se pricepe, dar avea ceva nu imi place la caracteristici... Vad un gunoi de LG...WIDE. Ala imi place. I-am zis ca daca tot luam tembelizor si vrea sa se uite la filme, luam un .... WIDE. Nu prea i-a convenit idea, dar a inghitit. Mergem acasa , instalez tembelizoru si pentru TV il setez pe Original, nu 4:3, nu 16:9. Vine pretena sa vada minutia functionand si instant ma intreaba de ce are dungile negre. Ma apuc sa ii bag o polologhie lunga despre 4:3, 16:9 aspect ratio and shit, pana am plictisit-o. A vrut 16:9 ca ei i se pare ok, daca tot a luat WIDE ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by driverx: 4 Dec 2009, 09:33 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
si TVR 1 parca emitea wide.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Toate-nghit, daca le vorbesti frumos
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Dar alea wide sunt nașpa.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Marty |
![]()
|
mie-mi plac alea slim.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Cum necum, eu unul nu mai vreau sa aud de CRT, ocupa spatiu, se regleaza greu si consuma mult... iar eu n-am gasit unul sa se vada mai bine ca un LCD, cu toate ca am tot citit ca... cum zice Marty, CRT ruls...
Cel putin la jocuri (LFS), Monitorul meu e perfect, joci de placere... Pe TV il tin la 4:3 si nu ma deranjeaza absolut deloc ca nu folosesc tot ecranul, oricum cand maresti prea mult imaginea, se vad si mai mari puricii aferenti... |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Daca tot e vorba de preferinte:
Pentru multimedia, filme, browsing, orice altceva decat scris cod si editat documente prefer wide. Cand vine vorba de lucru prefer 5:4. Mai bine mai multe linii decat mai putinde dar mai lungi. Daca nu dai nume de variabile de genul "counterul_cu_care_o_sa_parcurg_bucla" liniile de cod nu sunt asa lungi ![]() De asemenea la editare de documente merita wide decat daca e de o diagonala zdravana (minim 22-24) ca sa poti pune 2 pagini in paralel si sa se mai si vada ceva. De altfel singurul moment in care as vrea wide la lucru e cand fac diff-uri intre 2 fisiere si imi apar in paralel unul langa altul ![]() Pentru Kog recomandarea mea e sa nu cumpere ce a propus el, ci Horizonul pe care i l-a propus Merced. Mult mai bun raport calitate/pret. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Monitoarele wide au spart piata in primul rand din considerente financiare. Dintr-o foaie de panel standard, se pot taia mai multe display-uri 16:10 decat 5:4, si asta s-a vazut din prima la pret. Cum se vede acum si la cele 16:9, care incep sa fure "clientii" celor 16:10, fiind si mai ieftine, din acelasi motiv.
Cat despre wide, pentru mine PC-ul e un fel de cinema. Prefer sa bag un 720p sau 1080p si sa-l savurez pe cat mai mult "spatiu"(desi pentru asta mai indicat era 16:9, dar cum zicea cineva, e prea "cracanat" pentru alte utilizari in afar' de filme). Deci 5:4 in casa eu n-as tine, ca nu lucrez nici cu poze, nici cu text. Oricum cand e vorba de citit un text eu tin programu' sa-mi afiseze doua pagini simultan, mi se pare mai ok asa. Distanta uzuala pe care o am intre ochi si monitor e undeva intre 80cm si 110 cm, acuima stau cu cracii pe birou la distanta maxima prezentata. Si vad perfect sa scriu acest post(desi "dreptu" nu mai bate ca pe vremuri, tre sa-mi fac un control ![]() La filme ma uit din pat, coltu' celalalt al camerei, sa fie vreo 3 metri si 80 cm pana la monitor. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Marty |
![]()
|
Vreau sa-mi iau niste hub-uri USB. Mi s-a spus ca alea nealimentate nu asigura aceeasi viteza ca alea alimentate. Afirmatia e corecta sau falsa?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
depinde ce bagi in hub, daca folosesti chesti ce se si alimenteaza din el, gen stick-uri, veioza tastatura, plita(
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Viteza nu e limitată de (ne)alimentarea externă a HUB-ului. Însă viteza se împarte între toate dispozitivele conectate la acel HUB.
Dacă vrei să conectezi 2 HDD simultan printr-un HUB, vei avea nevoie de alimentare, pentru că portul din PC sau laptop la care conectezi HUB-ul asigură un curent maxim de 500mA, și e cam puțin... E posibil să le ducă, dar la utilizarea simultană pot apărea erori de scriere, și poate chiar bad-uri... |
--------------------
-
-
|
|
Marty |
![]()
|
SE baga asa:
- Alimentate: hdd-uri externe, volan, imprimanta, telefon, camera - Nealimentate: stick-uri memorie, adaptor wireless, adaptor bluetooth, stick internet mobile. Bineinteles, nu toate deodata. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
argon |
![]()
|
bre toate alea de le zici nealimentate sunt alimentate. Cablul de la o imprimanta e nealimentat de exemplu. Ia hub cu alimentator la priza.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Stick-urile de wireless si internet mobil consumă destul de mult să știi.
![]() Volanul, imprimanta și camera au consum infim. |
--------------------
-
-
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
argon |
![]()
|
adica isi trag curent din portul USB, n'ar fi o problema daca ar fi 4 distincte pe placa de baza, dar hubul nealimentat imparte in 4 (sau cate or fi pana in 300 si ceva posibile) portia unuia.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Marty |
![]()
|
Vrei sa spui ca desi imprimanta e-n priza, jigodia dracului suge tot curentul pentru ea si nu-mpinge pe teava nimic, curentul de pe teava fiind de fapt curentu compului care se chinuie sa smulga job-ul din queue-ul baragladinei insetate de curent?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
argon |
![]()
|
poti sa refolmulezi?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Toate aparatele care au pe lângă conector USB și alimentator la priză nu distribuie tensiune pe cele 2 fire de alimentare din mufa USB, dar nici nu consumă decât infim curent din HUB sau port.
This post has been edited by C a t a l i n: 4 Dec 2009, 11:50 |
--------------------
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ia'ti musai unul alimentat si cu cat mai multe porturi. Ceva de genul asta.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Dedicatie pt driverx
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() This post has been edited by C a t a l i n: 4 Dec 2009, 12:54 |
--------------------
-
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Apropo', e de vanzare
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
aditab |
![]()
|
![]() Membru cu titlu personalizat Group: Members Posts: 42 Joined: 17 August 05 From: Brașov ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 - Ambition Honi soit qui mal y pense!
|
|
driverx |
![]()
|
Lipsa de idei pentru reply-uri inteligente?
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:39 |