Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Omu' a fost clar: "messenger", deci stie ce vrea de la un monitor.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Păi și unde e problema că se vede mai mic?
Ce, la monitor stai la aceeași distanță precum la TV? |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
1) ESTE problema. Mi se pare stupid sa stau MAI APROAPE de monitor ca sa vad la fel de bine acelasi lucru care l-as putea vedea la fel de bine pe un 4:3 decent, doar asa, ca am wide. Si nu toata lumea vede excelent
2) Ce? tu mai ai televizor de 17 inchi? sau 19? Eu cred ca la majoritatea TV-ul e vizibil mai mare, la TV nu trebuie sa citesti text in continuu, iar subtitrarile is de 5-10 ori mai mari decat mai orice text care il vezi pe monitor.... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Eu dacă stau aproape de tv-ul meu văd pixelii ....
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
![]() Păstrând diagonala, dar mărind rezoluția, APARE MAI MULTĂ INFORMAȚIE. Jonglând cu astea 2, fiecare poate alege ce-l coafează mai bine. ------------------------------------------------------------------------------ În office sus toate butoanele sunt pe orizontală. În format wide pot încăpea chiar toate simultan pe ecran, în funcție de rezoluție. Pe un monitor 4:3 nu le vei avea pe toate, în plus bara va fi foarte înaltă, deci îți va mânca din spațiul pe verticală. Pe web, odată cu lățimea mai mare dată de un wide, pagina se modifică dinamic, și nu vei mai avea atât de mult de dat scroll ca pe un 4:3. Ce ai scris tu mai sus la mine apare pe 2 rânduri. Pe un monitor 4:3 la o rezoluție mică probabil că ocupă cel puțin 4 rânduri. |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
apare intradevar pe 4 randuri, si e mult mai bine asa pentru ca nu-ti misti de nebun ochii eventual tot capul ca masina de scris ca sa citesti.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Hai bre... Sunt curios cum faci la volan atunci... Ce parbriz ai? 4:3?
This post has been edited by C a t a l i n: 4 Dec 2009, 08:58 |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
am venit!
![]() la volan nu citesc nimic, ci acolo conteaza vederea periferica(care nu o folosesti la citit) This post has been edited by argon: 4 Dec 2009, 08:59 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Care sau pe care?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Bre, doar la mine apar cu un delay gen ”fade in” toate celelalte opțiuni de pe pagina google.ro?
|
--------------------
.
.
.
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(C a t a l i n @ 4 Dec 2009, 08:55) ![]() Păstrând diagonala, dar mărind rezoluția, APARE MAI MULTĂ INFORMAȚIE. Jonglând cu astea 2, fiecare poate alege ce-l coafează mai bine. ... Vezi ca rezolutiile wide nu prea seamana cu alea 4:3. Eu stau pe un amarat de LCD de 17 si am....1024 pixeli pe verticala. Uita-te CATE laptoape wide au rezolutii pe verticala SUB 1024. QUOTE(C a t a l i n @ 4 Dec 2009, 08:55) .... Ce ai scris tu mai sus la mine apare pe 2 rânduri. Pe un monitor 4:3 la o rezoluție mică probabil că ocupă cel puțin 4 rânduri. Asta pe un forum. Dar daca vizitezi niste pagini cu web 2.0 trendy, niste bloguri, sau chiar un banal document in word o sa observi ca NU te ajuta absolut DELOC. De ce? Simplu, ca sa umpli spatiul pe orizontala in Word trebuie sa dai zoom mai mare la document. Daca dai zoom mai mare, iti incap mai putine randuri. De ce? Pai tampitii care or inventat foaia de hartie si formatul A4, nu s-au gandit la WIDE. De fapt, nu au nimic dea face nici macar cu 4:3-ul. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Monitoare/televizoare patrate rulz big time! CRT rulz big time!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai e simplu in ziua de azi ca sa intorci un LCD la 90 de grade, deasemenea, pe un wide poti avea doua ferestre browser una langa alta.
Asa credeam si eu, ca wide e o fita, dar daca e indeajuns de mare (al meu e de 22"), zici ca ai nimerit in alta lume... Urmatoarea mea tinta e un monitor cu tuner tv de 27" ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ca și transmisia manuală.
![]() vis: la prima tură în LFS trecând de pe monitor de 17" Full HD pe unul de 27" Full HD am ajuns la 1:34:51 față de 1:34:89. ![]() This post has been edited by C a t a l i n: 4 Dec 2009, 09:14 |
--------------------
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(C a t a l i n @ 4 Dec 2009, 08:57) Nu confunda necesitatile de zi cu zi si nevoia de filme cu alte activitati care au cu totul alte caracteristici. Tu aparent ai dreptate. Noi de fapt daca ne uitam la peisaj, avem un view vizibil care e chiar mai mare decat 16:9. Dar cand iei o foaie in mana si te pui sa citesti, creierul deja functioneaza total diferit. Se concentreaza pe anumite zone, citind carti ne-am invatat sa "scrolam" in jos ochii, nu pe orizontala, etc, etc, etc wide e bun pentru filme. De fapt foarte bun. Dar ATAT. Ca acuma oamenii cumpara laptopuri sa aiba pentru filme + Facebook e alta chestie. Si va lua wide ca sa poata vedea filmele bine. Si apoi sta cu ochii in display si dupa 6 luni zice ca il dor ochii. Si dupa aia aude de la cineva ca sunt ceva picaturi sa nu te mai doara ochii de la monitor. Apoi gaseste ceva ochelari dinaia speciali si scumpi special pentru monitor. Binenteles ca va lua ce e mai bun pentru el, ca doar se respecta si sanatatea e cea mai importanta, nu? Voi va vedeti ce faceti? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Televizoru' meu e un SONIC cu tub (o ragalie, da-si face treaba) , cu diagonala de 53. Nu-mi iau elsidi, elidi, plmi ca nu se gasesc decit wide si nu-mi place s-o vad pe Daniela Crudu mica si grasa. Wide screen-ul distruge mituri si icoane!
Monitoru' e un Philips 107E, cu tub, evident! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu am și nu voi avea probleme cu vederea vreodată. Altfel n-aș mai putea pleca pe mare.
Știu la ce te referi, doar că distanța și dimensiunea monitorului nu necesită nici plimbarea aiurea a ochilor, nici sucirea gâtului. În definitiv, să citești nu vei doar pe o suprafață cât luneta de sniper rifle. |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 4 Dec 2009, 09:16) Televizoru' meu e un SONIC cu tub (o ragalie, da-si face treaba) , cu diagonala de 53. Nu-mi iau elsidi, elidi, plmi ca nu se gasesc decit wide si nu-mi place s-o vad pe Daniela Crudu mica si grasa. Wide screen-ul distruge mituri si icoane! Monitoru' e un Philips 107E, cu tub, evident! si eu de aia ocup o gramada de loc in casa cu un Sony trinitron antic de 50 de kile si vreo 80 diagonala, macar e patrat ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
ejti constient ca aia din magazine e retarzi si ca de fapt o poti slabi la loc din cateva botoane, nu?
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
argon |
![]()
|
io mor cand vad spatiul ala nefolosit pe marjini, bani dati de pomana pe el domle..d'aia iti iei televizor de 82 cm, sa vezi pe el ca pe unul de 51??
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(C a t a l i n @ 4 Dec 2009, 09:18) No shit. Imi zice un preten din Oradea ca si-a luat monitor LCD wide de 22, slim, lucios and shit. Cand am mers la Oradea, am trecut pe la el sa ii vad monitorul. Cand intru in camera il observ din prima. Fix pe el imi pica ochii. O frumusete. Ma pun in fata lui, ma asez pe scaun si incep sa misc din maus. Sa-mi bag piciorul, desi i-am zis de aici din Cluj ca a facut o prostie, n-am crezut ca o sa traiesc ce am trait acolo. Am inceput sa dau din gat si din ochi de zici ca eram ceva plotter. Da' noah, si el era mandru de super rezolutia care o avea. Miscand capul ca un plotter, cautam si io butonu start. Initial credeam ca are auto-hide la taskbar.... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Marty |
![]()
|
bucatzel, ti-a raspuns argon.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Păi depinde ce vrei să vezi... Pentru Crudu ia de 51. Dar pe Jolie de pe bluray o să o vezi ca pe unul de 37.
|
--------------------
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
t-ai gasit momentu' sa ne faci economia ecranului...
tzatzele lu' daniela face mai mult decat limuzinele altora, normal ca nu vrem distorsiuni. @marty... inca vreo cativa ani, problema ta mai tine apa. dar formatul 16:9 prinde din ce in ce mai tare... Stiu de mai demult, cand ma ocupam de foto, ca este un concept denumit raportul ideal al unei imagini. Pozele pe care le aveti prin casa nu-s 4:3, nu? Excludem prostiile alea de la polaroid. Ni' macar terenul de fotbal nu-i 4:3. Pentru ca 4:3 a fost un compromis tehnic dat de tuburi. 16:9 se apropie mult mai mult de raportul ala, si cum tuburile e pe moarte, o sa inceapa sa domine. Si si antenele isi vor schimba formatu' de emisie. Dar pana atunci, oricum se zbarcesc si-o sa-i mai si coboare. ![]() This post has been edited by bucatzel: 4 Dec 2009, 09:31 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
QUOTE(driverx @ 4 Dec 2009, 09:22) No shit.... Miscand capul ca un plotter, cautam si io butonu start. Initial credeam ca are auto-hide la taskbar.... Asta pentru că se stă la acel monitor la aceeași dinstanță precum la unul mult mai mic... E ca și cum te duci la cinema si stai în primul rând. This post has been edited by C a t a l i n: 4 Dec 2009, 09:31 |
--------------------
-
-
|
|
Marty |
![]()
|
Zi-mi si mie, pentru ce sa dau jda milioane pe un lcd wide cind tot in 4:3 il folosesc?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma duc la un prieten marti sa bem un vin...
Ne uitam la "dansez pt tine" la un LCD cat toate zilele unde erau toti foarte grasi... Iau telecomanda si mut pe 4:3, intradevar, stanga-dreapta au ramas doua benzi negre de vreo 20 de cm ![]() Vine nevasta-sa... Pai de ce mi-am luat televizor mare, ca sa vad doar pe mijloc? Cam asta-i perceptia omului, sa vada pe tot ecranul, chiar daca-i deformat ![]() Intradevar, televizoarele wide nu-si au rostul... prea putin te uiti la un film sau mai stiu eu la ce... |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:49 |