Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
kobra_bc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 7 April 08 From: perpetuum mobile ![]() |
instalare de windows xp sp2 pe un laptop acer extensa 5610?numi vede hardul nici in ruptul capului.am incercat sa modific win dar pana acu am facut vreo 8 cd-uri butabile si nici unu nu a mers.are hard SATA.
|
--------------------
dacia
1400 break
1998 stop accidentelor rutiere!nu viteza ucide, oprirea brusca o face!
~Dacia break 1.4 fab95~ ~DRacia break 1.4 fab98~ |
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Am patit si eu mai demult asa ceva la un hard sata. Cauta pe net vezi exact ce hard ai ce producator etc. si gasesti drivere de sata pt. hardul respectiv (incap pe o discheta). Eu aveam un seagate. Apoi incepi instalarea normal si la un moment dat pina sa inceapa sa copieze cele necesare pe hard o sa te puna sa apesi un F (nu mai tin minte care, scrie pe ecran) daca ai de instalat chestii sata sau scsi. Apesti f-ul introduci discheta cu driverul pentru hard sata ii selectezi de unde sa copieze in cazul acesta de pe discheta,isi copiaza el ce ii trebuie dupa care o sa vada hardul si o sa instalezi totul normal.
|
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
kobra_bc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 7 April 08 From: perpetuum mobile ![]() |
QUOTE(mauru007 @ 23 Apr 2008, 14:28) Am patit si eu mai demult asa ceva la un hard sata. Cauta pe net vezi exact ce hard ai ce producator etc. si gasesti drivere de sata pt. hardul respectiv (incap pe o discheta). Eu aveam un seagate. Apoi incepi instalarea normal si la un moment dat pina sa inceapa sa copieze cele necesare pe hard o sa te puna sa apesi un F (nu mai tin minte care, scrie pe ecran) daca ai de instalat chestii sata sau scsi. Apesti f-ul introduci discheta cu driverul pentru hard sata ii selectezi de unde sa copieze in cazul acesta de pe discheta,isi copiaza el ce ii trebuie dupa care o sa vada hardul si o sa instalezi totul normal. nu am floppy la el si nici ca sa imi cumpar nu ma tenteaza, faza cu f6 merge numai cand ai floppy.nici din bios nu se poate schimba cum sa vada hardul. |
--------------------
dacia
1400 break
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Acer...
Faci un stick bootabil, și cauți driverele pe site-ul lor... This post has been edited by MAERSK: 23 Apr 2008, 14:36 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
kobra_bc |
![]()
|
driverele le am dar cum fac stickul butabil?
|
--------------------
dacia
1400 break
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@kobra_bc ai 2 variante:
1. intri in BIOS si setezi la AHCI modul compatibility, instalezi win, instalezi din win driverul pt sata, dai restart, intri in BIOS si setezi la AHCI la loc cum era. (ca dezavantaj - de fiecare data cand instalezi win trebuie sa faci operatia asta ) 2. downloadezi nLite(google it) si driverul sata, iar cu ajutorul nLite integrezi in kitul de windows driverul sata. apoi scrii un cd cu windowsul cu driver integrat si instalezi de pe el. (ca avantaj ca de fiecare data cand instalezi vei folosi acest cd si va merge fara pb) Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
kobra_bc |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 23 Apr 2008, 14:38) @kobra_bc ai 2 variante: 1. intri in BIOS si setezi la AHCI modul compatibility, instalezi win, instalezi din win driverul pt sata, dai restart, intri in BIOS si setezi la AHCI la loc cum era. (ca dezavantaj - de fiecare data cand instalezi win trebuie sa faci operatia asta ) 2. downloadezi nLite(google it) si driverul sata, iar cu ajutorul nLite integrezi in kitul de windows driverul sata. apoi scrii un cd cu windowsul cu driver integrat si instalezi de pe el. (ca avantaj ca de fiecare data cand instalezi vei folosi acest cd si va merge fara pb) Bafta! 1.in bios nu pot face schimbarea, e cel mai simplu bios existent cred 2.cu nLite am facut cd-uri de mam saturat si tot nu il ia |
--------------------
dacia
1400 break
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
nu se poate sa nu aiba setarea asta in bios, tocmai a instalat un coleg un win xp sp2 pe un acer de 17 mil luat din real si avea optiunea asta in bios.
Cu nLite merge sigur (am facut personal smecheria la un Dell 1525 acum o luna). Incearca sa citesti ceva tutoriale de pe net, poate sari vreo etapa (atunci cand selectezi driverul din lista de drivere??), sau poate driverul nu e ala bun. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
kobra_bc |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 23 Apr 2008, 14:46) nu se poate sa nu aiba setarea asta in bios, tocmai a instalat un coleg un win xp sp2 pe un acer de 17 mil luat din real si avea optiunea asta in bios. Cu nLite merge sigur (am facut personal smecheria la un Dell 1525 acum o luna). Incearca sa citesti ceva tutoriale de pe net, poate sari vreo etapa (atunci cand selectezi driverul din lista de drivere??), sau poate driverul nu e ala bun. Bafta! driverul e luat de pe siteul de la acer iar in bios am cautat de mo luat toate caldurile si nu exista.asta am facut prima data cand am incercat instalarea, am cautat in bios. cu nLite nu merge, aceeasi poveste ca nu vede hardul. |
--------------------
dacia
1400 break
|
Andy_ACS |
![]()
|
Atunci pune Vista
![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
kobra_bc |
![]()
|
|
--------------------
dacia
1400 break
|
C a t a l i n |
![]()
|
Încearcă un update de bios (dacă există) și pe viitor cumpără tot Acer.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
kobra_bc |
![]()
|
ce este win XPower january 2008? care e treaba cu el?e bun de ceva?are rost sa incerc sa il instalez pe laptop? si am mai auzit ca mai exista un win xp care la grafica seamana cu vista.cum se numeste?
|
--------------------
dacia
1400 break
|
Andy_ACS |
![]()
|
Am uitat sa mentionez - foloseste XP cu SP2 sau mai nou poate chiar SP3.
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Cu licență!
|
--------------------
-
-
|
|
kobra_bc |
![]()
|
si la intrebarea mea tot nu am primit raspuns.cum se numeste xp-ul ala care seamana cu vista la grafica? iar XPower ce fel de win este?
|
--------------------
dacia
1400 break
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ăla e un windows crack-uit și modificat, eventual plin de spyware...
Nume... hm... sunt mai multe, găsești pe torrente... This post has been edited by MAERSK: 23 Apr 2008, 15:27 |
--------------------
-
-
|
|
kobra_bc |
![]()
|
|
--------------------
dacia
1400 break
|
C a t a l i n |
![]()
|
"Windows XP Vortex Vista Second Generation 2008" - sunt curios unde cauți... Mai era unul numit parcă Xp Black Edition, etc
Vezi că există un Vista Transformation Pack, ce schimbă fața XP-ului... Dacă îți place așa ceva... This post has been edited by MAERSK: 23 Apr 2008, 15:37 |
--------------------
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
El nici macar nu poate pune xp-ul.... ma intreb de ce tot cauta transformation pack-uri de xp...
Si aici NU incurajam folosirea softurilor piratate. Bineinteles ca pe privat nu va poate inpiedica nimeni... Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
QUOTE(kobra_bc @ 23 Apr 2008, 15:52) ![]() QUOTE(kobra_bc @ 23 Apr 2008, 16:23) ![]() Pana la urma, ai Vista dar nu-ti place si cauti un Xp sa semene cu Vista? Ce probleme majore ai cu Vista? Ai update-ul de SP1 instalat? Poate mai multe indicii n-ar strica. Iar daca insisti sa pui XP-ul Vezi ce zice acer guy, poate te ajuta. Succese! ![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
kobra_bc |
![]()
|
vreau sa scap de VISTA deoarece am o gramada de probleme de incompatibilitate la programe si m-am saturat de erorile pe care trebuie sa le indur.
vreu un xp care sa semene cu VISTA deoarece am auzit ca ar avea driverele de sata inserate si ar merge sigur pe laptop. de curand cred ca am agatat un virus iar antivirisul care il am instalat (Norton) nu gaseste nimic iar alt antivirus nu pot instala pt ca nu merge pe VISTA. |
--------------------
dacia
1400 break
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Nici mie nu imi place vista in mod deosebit, dar nici nu am avut probleme serioase cu aplicatiile pe el. Despre ce fel de erori este vorba?
Pentru antivirus, poti studia aici. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
kobra_bc |
![]()
|
da, acolo scrie ca kasperski este compatibil cu vista dar in realitate e altfel.nu merge nici o versiune!
exemplu de erori: rulezi un program care merge ceva timp si apoi explorer.exe has stop working(model) si tot ce ai facut daca nu ai salvat se sterge si iar o iei de la capat cu toate.sau pur si simplu daca nu are chef nu se deschide respectivul program.azi merge, maine nu dar peste 2 zile iar merge.mi s-a acrit de vista, nu-l mai suport |
--------------------
dacia
1400 break
|
koldun |
![]()
|
@kobra_bc
INCOMPATIBILITATE Ia vezi daca merge asa:dreapta (pe executabilul care zici ca nu e compatibil)>properties>compatibility>bifezi Run this program in compatibility for:>alegi versiunea de SO care vrei>ok. Dupa aia, executa-l! ANTIVIRUS Gresit! ![]() ![]() Revin si zic ca daca tii mortis sa treci la XP incearca link-ul care ti l-am dat mai sus. Succese! Are (a avut) cineva asa ceva? Pareri? Ca ma bate un gand... ![]() cn-126_1Search.jpgSitecom USB 5.1 Audio adapter CN-126 |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
@kobra_bc: explorer.exe e interfata grafica a windowsului; daca iti crapa, inseamna ca ai o problema cu windowsul. Eu am cateva laptopuri in parohie cu vista pe ele si niciunul nu face astfel de probleme. Ori ai vreun virus, ori vreo problema de drivere, ori ti se incalzeste prea tare calculatorul.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
kobra_bc |
![]()
|
QUOTE(deconectat @ 23 Apr 2008, 20:50) @kobra_bc: explorer.exe e interfata grafica a windowsului; daca iti crapa, inseamna ca ai o problema cu windowsul. Eu am cateva laptopuri in parohie cu vista pe ele si niciunul nu face astfel de probleme. Ori ai vreun virus, ori vreo problema de drivere, ori ti se incalzeste prea tare calculatorul. am scris explorer.exe ca model, cu toate ca si asta mio mai aparut.dar pune in locul la explorer numele unui program pe care il rulezi. |
--------------------
dacia
1400 break
|
koldun |
![]()
|
Inca ceva: Vista a venit odata cu notebook-ul sau nu?
![]() |
--------------------
Renault
Captur
Homer Simpson |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th July 2025 - 10:22 |