Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
lucian_v |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
---
---
---
- ---
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pana acum cu aproximativ aceleasi componente( 2 harduri, 2 DVD, mouse, tastatura luminoasa, USB hub) ducea o sursa ups APC de 200 W max sistemul bine mersi, consumul maxim inregistrat a fost 150 W, la ce bun sa fie sursa interna de 500w?!
De ce nu vreau sa aud de Intel? pentru ca la bani mai putini AMD iti ofera aceasi sau chiar mai multa performanta(asta in cazul rebutului de P4 atunci cand a aparut). La servici am numai intel dual cururi de care sunt dezamagit. This post has been edited by argon: 9 Sep 2008, 08:04 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Cu componentele care ai spus nu ai de ce sa iti faci probleme, ar trebui sa fie foarte ok.
Randul 2 este subiectivism , esti de acord cu asta nu? ![]() sa le folosesti fara pb. o zi buna ![]() |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
danke. subiectivism sau nu traiasca AMD-ul
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Mere fara probleme cu ce mai ai pe acolo. Chiar si cu o placa video tare (~150W) si tot e ok. Eu tot mai mult ma gandesc sa inlocuiesc si desku' cu un note. La consumurile astea si cum mere aproape nonstop...
![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
argon |
![]()
|
deci, cu o placa de baza sk A, un AMD 2500+, 2 Giga de ram, placa video buna la vremea ei, 2 harduri, tivitiuner, sunet pe 5 canale, multe chestii pe usb care trag si ele, consumul e de 119 W constant si maxim 130W full load.
Uitai, cu monitor LCD 19' cu tot, care papa ~25 W. This post has been edited by argon: 9 Sep 2008, 08:14 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Cine ma ajuta cu niste sugestii referitoare la achizitionarea unui calculator pe componente de la A la Z (carcasa, sursa, placa de baza, procesor, memorie, HDD, placa grafica)? Va fi utilizat de sotia mea pt. aplicatii grafice (arhitectura si design). Nu jocuri. (daca asta conteaza...). Monitor am. Poate si niste site-uri de unde se pot achizitiona avantajos, ca si cel folosit de argon mai sus. Pretul conteaza!
Va multumesc! |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.287 Joined: 24 June 07 ![]() |
Sursele Raidmax sunt pocnitori rau. Bine, la ce sistem ai incropit acolo, daca prinzi una care nu are componente desprinse inauntru de pe transport o sa fie ok. Nici placa de baza nu e vreo smecherie, chipset-ul e de mult depasit, dar ma rog, asta e preferinta ta. Iar carcasa aia e tot o tabla ordinara, pentru care platesti un pic mai mult pentru logo-ul Asus. Zi cat vrei sa investesti in procesor+placa de baza+carcasa si eventual sursa(desi daca ai sursa Delta, si are macar vreo 350W, decat sa iei o pocnitoare gen Raidmax o mai tii p-aia), ca poate incropesc ceva mai performant.
Apropo, DDR2 ai deja? |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
argon |
![]()
|
500 ron, acum e 530, treaca de la mine, dar mai mult nu dau. Am un modul 2 giga ddr2 Apacer+hard IDE de 250g pe care le voi folosi la acest sistem. Pe viitor urmeaza si hard pe SATa, e timp, oricum pe IDE nu se vor mai gasi mult timp.
Nu vreau performanta, doar ca vechiul sistem desktop pe skA care m-a servit 3-4 ani e depasit. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
lucian_v |
![]()
|
QUOTE(Victorine @ 9 Sep 2008, 08:14) Cine ma ajuta cu niste sugestii referitoare la achizitionarea unui calculator pe componente de la A la Z (carcasa, sursa, placa de baza, procesor, memorie, HDD, placa grafica)? Va fi utilizat de sotia mea pt. aplicatii grafice (arhitectura si design). Nu jocuri. (daca asta conteaza...). Monitor am. Poate si niste site-uri de unde se pot achizitiona avantajos, ca si cel folosit de argon mai sus. Pretul conteaza! Va multumesc! Daca e pentru aplicatii grafice as zice cam asa la brima veder procesor ceva din seria e6550 mb 975xbx2 minim 2gb ram si ce e cel mai important placa video - sa fie ceva din seria quadro - accesibil ca pret este fx quadro 3500 cu 256 ram - o sa se miste mai greut in randare dar macar vezi ceea ce trebuie ... |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Minim 2 GB, recomandat 4GB RAM.
|
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Vas multumesc si mai astept si alte sugestii referitoare la celelalte componente.
|
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@Victorine - in functie de buget recomand asa:
- CPU: E8400 sau q9300 - 4gb ram (firma nu e f importanta, doar capacitatea si viteza) - MB: MSI Neo2-FR, Gigabyte EP35-DS3, ABIT IP-35(PRO). - video ma abtin, probabil ceva din seria quadro - sursa de calitate, nu neglija asta (sirtec, antec, corsair) - carcasa, hard, dvdrom, tastatura, mouse, boxe - dupa preferinte si buget Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
koldun |
![]() ![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Ca sa nu deschid un topic nou:
pt. notebook- am avut acest AverTV iar acum trebe sa-mi iau din nou dar a mai aparut si acest Leadtek intre timp. Are cineva? Averul si-a facut treaba cu brio dar, mai stii...? Asta e si mai eften! Pareri? Avertvhybridexpress-1.jpg.250.jpegexdtv2300 h11111111111.jpg.250.jpeg Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Nu stiu ce sa te sfatuiesc intre cele doua modele. Pot sa iti spun ca eu am un leadtek xp rm in desktop si e ok, dar nu stiu ce relevanya are.
Ar mai exista pentru tine la laptop varianta unui tunner extern (avantaj ca il poti folosi si la un desktop, eventual numai cu un monitor, dezavantaj ca iti ocupa spatiu fata de solutiile prezentate de tine). Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(lucian_v @ 9 Sep 2008, 09:23) minim 2gb ram si ce e cel mai important placa video - sa fie ceva din seria quadro - accesibil ca pret este fx quadro 3500 cu 256 ram - o sa se miste mai greut in randare dar macar vezi ceea ce trebuie ... Imi explica si mie cineva ce aplicatie de grafica randeaza pe placa video? Parerea mea este ca nu se simte absolut nici o diferenta intre o placa video on board si cel mai tare quadro...asta cel putin in Max, ArhiCAD si alte programe asemanatoare. Cel putin 4 giga de ram ar fi foarte buni si nici nu costa mult. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
lucian_v |
![]()
|
QUOTE(deconectat @ 9 Sep 2008, 16:38) Imi explica si mie cineva ce aplicatie de grafica randeaza pe placa video? Parerea mea este ca nu se simte absolut nici o diferenta intre o placa video on board si cel mai tare quadro...asta cel putin in Max, ArhiCAD si alte programe asemanatoare. Ai glumit acum nu???? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
placa e cam veche, eu as fi mers pe gigabyte m56s-s13
sursele sirtec sunt ok, nu se compara cu raidmax sau deluxe sau alte pocnitori. dar vezi ca daca iti iei o placa video bengoasa sursa nu va face fata |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Andy_ACS |
![]()
|
Mult mai inspirata alegerea sursei decat ce doreai inainte
![]() Sursa e o componenta de care multi uita cand alcatuiesc o configuratie. Explicatiile de genul "tine sistemul meu ca nu e prea performant" sunt dovada unei gandiri gresite. O sursa proasta, chiar daca "tine" sistemul, prezinta riscuri mari de distrugere a unor componente destul de scumpe in cazuri de variatii de tensiune, avarii, etc. O sursa buna te scoate in asa situatii. De asemenea e vorba si de eficienta, zgomot, incingere, capacitatea de a furniza curent constant la load ridicat, etc. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
argon |
![]()
|
am luat carcasa asta. Ie buna?!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
solenza_scala |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 9 June 08 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
argon |
![]()
|
110 ron, fara sursa, mi se pare bine ventilata...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
solenza_scala |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 9 June 08 ![]() |
de unde ai luat-o? Livreaza si in tara? Mersi
|
--------------------
Dacia
Solenza
---
|
|
argon |
![]()
|
depozitul de calculatoare, au magazine in fiecare oras, nu trebuie sa o iei online.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.287 Joined: 24 June 07 ![]() |
Le-ai nimerit pana la urma. Eu nu prea m-am inteles niciodata cu ASUS-urile, dar tinand cont ca nu o sa overclockezi procesorul, supravoltezi memoriile si alte d-astea, e ok si aia pana la urma.
Sursa tine lejer si o placa video mai "bengoasa". Am sursa Antec EartWatts de 380W in PC-ul meu, si tine lejer E2160 1.8Ghz@3.2Ghz, 4x1Gb DDR800, doua HDD-uri de 640Gb, un 8800GTS 512Mb/256bits, writer, plus vreo patru ventilatoare. Carcasa pe care ai luat-o e best-buy. Ii bagi un vent de 12cm si in fata si ai cam rezolvat-o cu airflow-ul. S-ar putea sa fi nevoit sa mai tai din grilajele alea interne, multi au facut asta pentru ca aerul tras/evacuat se auzea mult mai tare cu ele. In rest e ok, la 110 lei nu gasesti ceva mai bun. This post has been edited by Merced: 11 Sep 2008, 14:15 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Ultima achizitionata e asta:
http://www.pczone.ro/detaliu.php?id=92&idp=1795 s01.jpg This post has been edited by logan1.5dci: 11 Sep 2008, 21:10 |
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(lucian_v @ 9 Sep 2008, 17:58) Eu vorbeam foarte serios. Nu am mai facut treburi 3D de ceva vreme. Intre timp am aflat ca 3D MAX foloseste placa video pentru preview la anumite chestii, dar randarea se face tot pe procesor, deci nu are nici o legatura cu placa video. La archicad zice: "PC: Open GL and DirectX 9 compatible graphic card with 256 MB or more on-board video memory is recommended to fully exploit hardware acceleration capabilities." Maya necesita: "Qualified hardware-accelerated OpenGL graphics card", adica orice placa video. Autocad: "1,280 x 1,024 32-bit color video display adapter (true color) 128 MB or greater, OpenGL, or Direct3D capable workstation class graphics card. For Windows Vista, a Direct3D capable workstation class graphics card with 128 MB or greater is required." Toate programele astea folosesc procesorul pentru randari. Deci de ce-ti trebuie super placa video? |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(logan1.5dci @ 11 Sep 2008, 21:06) Carcasa asta o am si eu de aproape 2 ani si sunt multumit de ea. Am alimentat doar ventilatoarele la 5V ca sa sa faca mai putina galagie. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 20:33 |