Euro in crestere
![]() ![]() ![]() |
Euro in crestere
D-FENS |
![]()
|
||
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|||
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
QUOTE(dantes @ 22 Jan 2008, 11:17) Frumos topic... [b] ... Totusi ce ma enerveaza pe mine e ca atata timp cat a scazut euro si a fost stabil, nimeni nu se plangea, nimeni nu dadea pretul inapoi si majoritatea au iesit cu un profit baban... Acuma ar trebui doar sa-si modifice marja de profit, dar nuuuuu n-o sa vezi la romanii nostri hapsani... Vor mari preturile... Poate va fi ceva temporar, dar preturile nu vor scade in veci... Aici ai cam spus tot ce era de spus...........Daca in 2004 preturile erau "facute" pentru un curs de aproape 4.2RON , in urma prabusirii mai mult sau mai putin artificiale a Euro nimeni nu s-a "sinchisit" sa diminueze corespunzator preturile.Ba mai mult,unii comercianti au cautat fel si fel de pretexte puerile pentru a compensa pierderile datorate diferentelor de curs prin cresterea pretului in euro.(chiar si Dacia a facut la fel si sunt curios daca atunci cand euro va ajunge la 4RON un Logan de baza va reveni la 5700Euro cat era initial) Explicatiile evolutiilor preturilor de pe piata romaneasca sunt mai mult sau mai putin legate contextual de burse si de macroeconomie si sunt mai degraba rodul dorintei de imbogatire a majoritatii comerciantilor. La toate astea se adauga incompetenta(sa nu spun altfel)mass-mediei care se repede de fiecare data sa anunte scumpiri chiar inainte ca diversele patronate sa fi luat vreo decizie in acest sens.Nu am vazut nici la TV dar nici in presa vreun indemn la a boicota un produs sau altul,asa cum se intampla de cateva zile in Germania vis-a-vis de fabrica Nokia inchisa si relocata in Romania!De ce oare,ce au ei in plus fata de noi,nu sunt tot oameni? |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
sunt tot oameni dar cu o alta mentalitate. Ei isi vad interesul lor ca popor. Nu individual.
Ai vazut cum si cat au muncit nemtii dupa infrangerea din al doilea razboi mondial pentru reconstructia tarii. Bine, a fost si planul Marshall dar greul poporul german l-a dus. LE: 3,7619 RON pentru 1 EUR. Pana la cursul BNR s-a tranzactionat si in 3,79 dupa care a inceput sa scada. This post has been edited by daniel_p: 22 Jan 2008, 13:05 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(dantes @ 22 Jan 2008, 12:17) In felul asta multi s-au imprumutat in valuta (euro/dolari/franci/etc) si nu i-a interesat ca totusi in romania SE PLATESTE IN LEI...indiferent ca pretul afisat e in euro/usd/etc...Banu' dat e in lei! Foarte multi au salarii in lei, dar se crediteaza in alte valute, iar acum cand a crescut cursul, vai ca ce se fac, vai ca e rau, vai ca e criza, vai ...etc... Acestia suporta consecintele actiunilor proprii si nu are rost sa se planga de cat de "neatenti" au fost... relax man, stai sa-i vad io pe astia cu credite imobiliare in RON cind o sa le creasca dobinda ![]() 22 Jan 2008, 16:05: QUOTE(Funny @ 22 Jan 2008, 13:35) asa, si daca ar fi indemnuri la boicotul gazului, carburantilor, curentului (ca doar astea se scumpesc de obicei primele) le-ai boicota? Ai sta in casa pe intuneric si frig si sa te duci pe jos la servici? ![]() This post has been edited by kaspersky: 22 Jan 2008, 15:05 |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Lasa ca boicotam la vara cand e cald in casa si ziua e mai lunga iar la mare ne ducem cu trenu ca suntem in concediu
![]() ![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
relax man, stai sa-i vad io pe astia cu credite imobiliare in RON cind o sa le creasca dobinda
Oricum piata creditelor e altceva, insa a avea credit intr-o alta valuta decat cea in care primesti salariul e un risc suplimentar care se manifesta de ex. acum cu cresterile valutare... Plus de asta, ajunge euroiu fix in ziua cand te duci la banca la un curs ca te saturi, pe cand la dobanzi e o idee mai greu de umblat. In situatia de acum, daca ai o proprietate suplimentara decat cea in care locuiesti, cumparata cu credit in lei, te-ai scos.. O vinzi, iei euro, convertesti si ai mai multi lei pe mai putini euro, si iti mai raman de o specula ceva... Daca de ex. vrei sa vinzi ap. in care locuiesti, il vinzi in euro. Daca ai credit in euro iesi tandi pe mandi, daca ai in lei, castigi mai multi euro dupa ce inchizi creditul, iar cu euro aia faci altceva sau iei altceva. In incheiere... o dobanda in lei creste in principiu dupa dobanda de referinta a BNR... Cel putin banca gandeste sa plaseze leii la bnr daca e dobanda buna, sau sa imprumute omul cu o dobanda mai mare decat la bnr ca sa iasa in castig... Sunt multe parghii la lei, dar la euro...a crescut euroiu, pac platesti rata mai mare.... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Parerea mea este ca orice fel de credit ai contractat iesi in pierdere. Ca veni vorba de creditele in lei: am un coleg care si-a luat un apt si a facut un credit ipotecar in lei. A inceput cu o rata de 900 lei lunar, iar acum a ajuns sa plateasca lunar 1300 lei. Deci nu e nici un avantaj pentru tine cand lucrezi cu bancile.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ceva e ciudat acolo. Nu are cum sa fie doar de la dobanda.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
adipo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 88 Joined: 20 September 05 From: Pitesti ![]() |
Guliver, vezi sa nu fii avut cumva credit cu dobanda "promotionala" pe o anumita perioada de timp...
|
--------------------
Dacia
1410
1996 / 1600cmc
- AG-XX-XXX + Peugeot 206 Sedan Plus (2007)
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
A aparut nenea Isarescu care a declarat ceva de genul "Leul nu poate fi atat de nesimtit sa reziste la nivelul cheltuielilor din ultimul timp", si a tinut sa ne linisteasca ca, dupa ce va trece furtuna actuala, leul isi va reveni fara discutie, la un moment dat.
Si a recomandat guvernului sa cheltuiasca mai echilibrat. Deci pe romana: leul creste ca nenea guvernul a cheltuit ca nesimtitu in ultima parte a anului |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
io cred ca nea isarescu o da la intors cu i se pare lui.....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Buna logica klaus
![]() eu o sa mai tai din concluzie la "leul creste ca e guvernul nesimtit!" ![]() |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Tossi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 25 April 06 From: Bucuresti ![]() |
De obicei cand apare asta, Isarescu, la TV urmeaza sa se intample ceva. Cand euro-ul pe la 3,2 ron a iesit asta si a si inceput sa scada, adica sa se scumpeasca euro. Sa sepram la mai bine, adica un euro putin mai 'eftin.
|
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci
2004
- B6SSSS
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Se pare ca se duce-n jos
3.7499 la 18:44 This post has been edited by St: 22 Jan 2008, 18:44 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
St |
![]()
|
Pai aici e vina lui ca nu a fost atent cand a contractat creditul..
Oricum, si asa mi se pare prea mare diferenta. +44% nu e chiar putin. Sigur nu e doar de la dobanda promotionala. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Leul scade pentru ca economia nu poate suporta cresterile de pensii si atunci cresterea pensiilor se va topi in inflatie. Estimez ca pana la sfarsitul anului Euro va ajunge la 4,5 Lei. Asta daca guvernul nu mai face si alte prostii, daca va mai face prostii, s-ar putea sa sara de 5.
Cand PSD a santajat guvernul sa creasca pensiile cu 30%, in orice tara normala premierul si-ar fi dat demisia. Dar Tariceanu- nu. El are de tinut in spate interese (APIA va spune ceva?). A preferat sa amaneteze stabilitatea economica pentru a mai ramane o vreme la putere. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
gdm, nui chiar asa cum crezi tu problema e mult mai complexa, dar fii sigur ca daca nu se intimpla ceva naspa rau de tot BNR-ul nu va lasa sa ajunga cursul asa de sus ca se duce dracului toate tintele pe care si le-a propus. Cel putin asa a afirmat Isarescu.
Oricum marirea pensiilor o sa ne iasa pe nas, dar contibutia majora la depreciere acuma sunt iesirile de capital din tara pe fondul intsabilitatii internationale. |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Marirea pensiilor in cuantumul in care s-a facut o sa influenteze si alte sectoare, nu doar inflatia, pentru ca sumele de marire nu vin doar din fondul de CAS (care in anul 2007 a avut un oarece excedent), vor veni si de la buget (cca. 1 miliar si ceva de euro). La care se adauga cheltuielile tot de la buget cu concediile medicale si alte concedii de incapacitate (maternitate, crestere copil), care pana anul trecut se plateau tot din CAS.
Toate aceste cheltuieli suplimentare vor reduce din cheltuieli in alta parte... Treaba cu cresterea pensiilor va influenta inflatia e discutabila, pentru ca banii aia tot se duceau undeva, in alte cheltuieli, dar probabil nu direct in consum ci in investitii. Insa banii respctivi tot apareau pe piata. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Atasez un scan al unui articol din Curierul National din 21.01.2008. Articolul surprinde foarte bine, dupa parerea mea, de unde a aparut marea de lei din piata, mare de lei cu care BNR se lupta, in ultimul timp prin licitatii zilnice, sa o sterilizeze si sa nu se duca pe curs.
La aceasta se adauga, poate influenta ei e chiar mai mare, si instabilitatea de pe pietele de afara care face ca multi investitori sa isi lichideze pozitiile de pe piete riscante in asteptarea unor vremuri mai bune. picture.jpg ( Size: 544.81k ) Number of downloads: 42 LE: In ultimele doua luni din 2007 s-au facut cheltuieli intr-o asa maniera incat bugetul a trecut de la un mic excedent la un deficit de 2,4% din PIB. S-a cheltuit cu 3,5 miliarde de euro peste programul initial. Explicatia Guvernului a fost ca mare parte din aceste sume s-au cheltuit de autoritatile locale. Oricum, Isarescu a spus si cu ceva luni in urma ca politica monetara nu poate face fata singura luptei cu inflatia si ca trebuie sa fie ajutata, in acest sens, de politica bugetara. This post has been edited by daniel_p: 23 Jan 2008, 10:57 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
ceribros |
![]()
|
![]() Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par Group: Members Posts: 285 Joined: 8 January 08 ![]() |
Cum spuneam eu inca pariez ca pana la sfarsitu lu februarie se face 4 - sa vedeti haos, si teroare daca atinge acest prag
![]() |
--------------------
Am avut Dacie
Berlina
1997 In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Americanii sunt de vina.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt de parere ca... toate petardele astea aruncate prin presa sunt praf in ochi, ca sa mascheze adevarata problema.
Dupa capu' meu, s-au spalat bani negri prin afacerile imobiliare si acum, cand a cam intarcat balaia, toti isi duc banii afara, la adapost. Eu nu inteleg cum e sa primesti bani si asta sa te afecteze in rau... Nu ma pricep eu la economie si finante, dar in vara cand incepuse deja sa puta, toti analistii si oficiali ai BNR, se bateau cu pumnu-n piept ca leul e tare si n-o sa urce peste 3.4 fata de euro. Asa ca nu dau 2 bani pe ce zice Isarescu si alti "cunoscatori". Cand bolovanu' o ia la vale, nu-l mai opreste nimeni. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Nu-l baga pe Isarescu in aceeasi oala cu "analistii financiari". Si ceea ce spui tu descrie pe larg, oarecum, si articolul postat de daniel_p
Dupa cum euro a ajuns de la un 3.8 la 3.4, ar fi normal sa ajunga la un 4.2-4.5, dupa care sa coboare iarasi. Cu cat creste mai repede, cele citite ma fac sa cred ca retragerea fondurilor va fi mai accelerata. Probabil capitalurile speculative vor face primele 'pasi' - duca-se, n-avem nevoie de bișnițari.. ci de capitaluri care sa creada in potentialul nostru. Imi pareau mie suspecte fondurile alea de investitii cu randamente de 25-30% intr-un an! Daaar, in conditiile in care economia globala da semne de recesiune, cei ce-si retrag banii, ce-ar face cu ei ? De ce si-i i-ar retrage ? In contextul unei economii normale, inteleg ca s-ar retrage de pe o piata de capital, mai riscanta, sa investeasca in alte piete mai sigure. Or in conditiile in care peste tot, investind, au perspectiva pierderii, de ce s-ar retrage ? Ca la noi ar fi riscul mai mare ? Risc ? Oare ? In conditiile in care nu avem infrastructura, afacerile mari merg din plin, avem piata de desfacere cu nise inca neexplorate, de ce s-ar retrage pe termen lung ? Tine de politica bugetara sa prezinte un program coerent pentru investitii publice care sa faca Romania interesanta in perspectiva. Facem ce facem si tot la guvern ajungem.. Vreau un guvern capabil. De ce n-ati vrut vot uninominal ? ![]() This post has been edited by hash: 23 Jan 2008, 14:05 |
--------------------
-
-
-
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Pai cine n-a vrut, ca eu am fost ... mama lor de ...
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 23 Jan 2008, 11:57) Eu sunt de parere ca... toate petardele astea aruncate prin presa sunt praf in ochi, ca sa mascheze adevarata problema. Eu zic ca toate mesajele astea sunt date ca sa calmeze populatia, ca daca s-ar repezi toata lumea sa cumpere euro zilele astea, atunci s-ar putea sa vedem un curs pe care nu l-a visat nimeni vreodata (> 5 lei). Oricum, ei isi vad interesele lor, ma indoiesc ca nu dorm ei noaptea de grija prostimii. Ca eu ma gandesc serios sa sparg pusculita cu leuti... Eu ma tem ca se duce oricum euro la 4 lei, ma indoiesc ca nenea mugur poate carmi cursul ridicand un deget. Se poate chinui sa modifice trendul, dar nu cred ca mai poate face ce vrea el (inteleg ca leul e cotat si prin alta parte, unde lumea nici macar n-a auzit de mugur, daramite sa tremure de frica lui - o fi adevarat? Londra?). This post has been edited by thecagero: 23 Jan 2008, 14:34 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
DMP |
![]()
|
QUOTE(hash @ 23 Jan 2008, 14:03) Daaar, in conditiile in care economia globala da semne de recesiune, cei ce-si retrag banii, ce-ar face cu ei ? De ce si-i i-ar retrage ? In contextul unei economii normale, inteleg ca s-ar retrage de pe o piata de capital, mai riscanta, sa investeasca in alte piete mai sigure. Or in conditiile in care peste tot, investind, au perspectiva pierderii, de ce s-ar retrage ? Ca la noi ar fi riscul mai mare ? Risc ? Oare ? In conditiile in care nu avem infrastructura, afacerile mari merg din plin, avem piata de desfacere cu nise inca neexplorate, de ce s-ar retrage pe termen lung ? Ce iese de pe bursele in scadere, deci de pe instrumente riscante si extrem de riscante (actiuni, derivative, etc) incearca sa se duca pe instrumente cu risc cat mai mic sau chiar zero ( riscul zero e asimilat titlurilor de stat, in special bonuri de tezaur, emise de tari ca SUA, Japonia, UK, Germania, etc). Aici castiga putin dar castiga ceva. La fel si ce iese din depozite din tari cu moneda care are o evolutie adversa intereselor capitalurilor respective. Sau unde dobanda scade si depozitele nu mai sunt atractive. Insa, daca fluxurile sunt imense, randamentul pe instrumente cu grad mic de risc va fi din ce in ce mai mic pentru ca preturile la care investitorii le cumpara vor fi din ce in ce mai mari. Ducand imaginea la extrem si gandindu-ne ca peste tot sunt scaderi mari, atunci criza va fi una generalizata care va lovi nasol toata lumea. Ceva stil criza din 1929 ... Doamne fereste |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Leul este destabilizat de politicile iresponsabile ale guvernului. Daca scaderea ar fi din cauza problemelor din USA, de ce monedele tarilor din jur nu scad? Leva si forintul au mai si crescut un pic. Doar leul e pe tobogan.
Sa presupunem ca avem un guvern responsabil si un curs de 3,5Lei =1 Euro . O crestere de 30% a pensiilor fara acoperire inseamna ca inflatia va duce Euro la cel putin 4,5Lei. Iar treaba cu speculatorii e iarasi o incercare de a da vina pe altii. Ce inseamna speculatori? Eu aveam in toamna vreo 300 de milioane LEi vechi in economii (bani munciti nu speculati). Prin septembrie guvernul a acceptat marirea pensiilor. Vazand ce perspective are Leul, am scapat de Lei pe la inceputul lui octombrie cand 1Euro era cam 3,35Lei. La fel, cine are economii in Lei vrea sa scape urgent de ei. A da vina pe speculatori nu e deloc in regula. Vina e in alta parte. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
tribunul |
![]()
|
Sa zicem ca o sa fie o criza, mare de tot.
Acum sa detaliem putin, cam care firme din Romania ar avea de pierdut si cam care ar fi motivul? Oricum, o dedicatie. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 17:06 |